Webfacts  
   
home
 
                       
      2015              
    januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december      

     
archief 2015 september

onderstaande artikelen openen in dit browser-venster / terug naar WEBFACTS via 'backspace'

Meer aftapbevoegdheden in strijd met grondwet|Buitenland| Telegraaf.nl - NL, KPN
De gevolgen van de door het kabinet geplande uitbreiding van de aftapbevoegdheden van de geheime diensten AIVD en MIVD zijn strijdig met het in de grondwet vastgelegde communicatiegeheim. Dat vindt althans KPN.
KPN vindt uitbreiding aftapbevoegdheden AIVD in strijd met grondwet | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
KPN noemt de gevolgen van de door het kabinet geplande uitbreiding van de aftapbevoegdheden van de AIVD en MIVD tegenstrijdig met het communicatiegeheim.
GeenStijl: Nieuwe afluisterwet Tapsterk gaat NL kapot maken
Zo. Zomervakantie officieel ten einde, tijd om allemaal weer even op te letten. Vandaag is namelijk de laatste dag waarop u kunt reageren op de internetconsultatie van MinBiZa Tapsterks nieuwe afluisterwet. Is het Ome Roon gelukt om zijn 1984-plannen stilletjes...
Eindelijk: Plasterk’s sleepnet voor nieuwe wet op geheime diensten bekend « Bits of Freedom
Eindelijk: Plasterk’s sleepnet voor nieuwe wet op geheime diensten bekend
Tele2: plan voor ongericht aftappen AIVD is onuitvoerbaar - Security.NL
Nederland geen surveillancestaat! | Free Press Unlimited
Minister Plasterk heeft een concept-wetsvoorstel 'ter consultatie' voorgelegd, waarmee de Nederlandse inlichtingen- en veiligheidsdiensten (de AIVD en MIVD) ongekende bevoegdheden krijgen om inbreuk te mogen maken op onze privacy en op de persvrijheid.
Klachtbehandeling AIVD en MIVD moet wel onafhankelijk blijven | Nationale ombudsman | Nationale ombudsman
Nationale ombudsman vindt het onverantwoord de Commissie van Toezicht op Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (CTIVD) verantwoordelijk te maken voor de klachtbehandeling over de AIVD en MIVD.
Rusland geeft techbedrijven meer tijd om aan nieuwe datawet te voldoenw | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Rusland heeft grote techbedrijven waaronder Facebook, Google en Twitter, meer tijd gegeven om aan een nieuwe, strenge datawet te voldoen.
GeenStijl: Tuurlijk. EU subsidieert EU-bangmaak-films
Bij de Europese Unie zijn ze net zo onzeker over zichzelf als zestienjarige meisjes. Daarom geven ze een heleboel poen uit aan make-up om het zelfbeeld een beetje op te poetsen. In dit geval dik een miljard aan het zogeheten...
GeenStijl: Tweede Kamer BAALT van #GeenPeil
Op het Binnenhof zijn ze zuur. Heel zuur. De Tweede Kamer is absoluut niet blij met #GeenPeil. Ze balen van het referendum en ze haten dat we zo succesvol zijn met het binnenhalen van de handtekeningen. VVD'er Van 't Wout...
Partijen willen referendum negeren|Binnenland| Telegraaf.nl
De Tweede Kamer loopt nauwelijks warm voor de nieuwe referendumregels die ze zelf heeft vastgesteld. Burgers was meer inspraak beloofd bij het tot stand komen van de referendumwet, maar een groot deel van de politici kondigt al aan dat de uitkomst van een volksraadpleging over Europa zal worden genegeerd.
Reorganisatie rechtbanken zet kwaad bloed bij rechters | NOS
AH stopt met verkoop omstreden e-nummers | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Supermarktketen Albert Heijn stopt eind volgend jaar met de verkoop van producten voor kinderen waar omstreden kleurstoffen in zitten.
'Babyvoeding bevat te veel zoete groenten en fruit' | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Veel babyvoeding met veel groenten en fruit zijn te zoet. Kinderen wennen hierdoor niet aan het eten van bittere groenten.
'Google annuleerde geheim Google Maps-project' | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Een geheim Google Maps-project genaamd Google Here was eerder dit jaar klaar voor lancering, maar is door ceo Larry Page geannuleerd.
Wilders 'geschokt' door geheime informatie | NOS
GeenStijl: PvdA: 'Sorry he, uitkeringen naar Marokko blijven'
Die LoLo. Wat heeft-ie het geprobeerd. Wat heeft hij eindeloos met zijn vuist op de thee-tafeltjes van Rabat geslagen. Maar het mocht niet baten. En het was ook geen gemakkelijke opdracht zeg: als geldschieter zorgen dat het geld dat je...
Asscher krijgt Marokkaanse uitkeringen maar niet omlaag - Elsevier.nl
Nederland slaagt er maar niet in om de uitkeringenexport naar Marokko een halt toe te roepen
Politie Hongarije bezwijkt onder migrantenstroom, stuurt ze door - Elsevier.nl, - EU
De politie werd geconfronteerd met ladingen aan migranten op het station van Boedapest en stond toe dat zij doorreisden in westelijke richting.
Illegale migranten ook met jetski's naar Europa - Elsevier.nl - EU
De beelden van migranten die in kleine bootjes de Middellandse Zee oversteken, zijn bekend. Maar ook jetski's zijn een optie.
'Het zijn allemaal Turken en ze dwingen je in bootjes' - Buitenland - TROUW -
De Syrische Jasmin vertelt over de mensensmokkelaars en haar mislukte reis naar Europa.De smokkelaar bleef achter op het strand, die zei bye bye. De smokkelaar bleef achter op het strand, die zei ... - 'Het zijn allemaal Turken en ze dwingen je in bootjes' - Nieuws, Buitenland
Ex-moslima op zoek naar vrijheid - Religie - TROUW - NL
Laila gelooft niet meer, maar kan dat niet zeggen tegen haar familie en de moslims die ze kent. Dan wacht haar veroordeling. 'En misschien knapt er straks bij iemand een draadje.' Onder de dekens ... - Ex-moslima op zoek naar vrijheid - Religie & filosofie, Religie
Joris Luyendijk: Bankier is geen zondebok - Nieuws - TROUW
Joris Luyendijk voelt zich bijna getrold door het leve-de-bankier betoog van Matthias Smalbrugge in Letter & Geest zaterdag. 'De financiële sector is gevaarlijker dan mensen beseffen.' Op sociale ... - Joris Luyendijk: Bankier is geen zondebok - Nieuws
AIVD opnieuw over de schreef door afluisteren advocaten - nrc.nl
EU trekt vijf miljoen euro extra uit voor Calais - nrc.nl
Vluchtstrook - nrc.nl
Gemeente wil geen DNA-test voor bestrijding hondenpoep - AMSTERDAM - PAROOL
PAROOL - Graphic: hoe groot is de hondenpoepoverlast in uw buurt? - Amsterdam
UvA verbiedt gedicht studentenraad op opening academisch jaar - AMSTERDAM - PAROOL
Europagezinde BBC-film gesubsidieerd door EU | Televisie | de Volkskrant
Een BBC-film over de rampen die Europa te wachten staat bij een onverhoopt einde van de Europese Unie blijkt indirect door Brussel te zijn gesubsidiee
Nieuw wapen in strijd tegen muggen | Wetenschap | de Volkskrant
Wageningse onderzoekers hebben een nieuw wapen ontdekt in de strijd tegen de malariamug: statische elektriciteit. Ze bedachten een manier om de werkin
Gouden Kalf gaat op Amerikaanse toer | Film | de Volkskrant
De belangrijkste Nederlandse filmprijzen worden voortaan niet toegewezen door een jury, maar door vakgenoten. Net zoals het met de Oscars gaat.
'Apple TV wil zelf content gaan produceren' | Economie | de Volkskrant
Apple heeft ambities om de concurrentie met bedrijven als Netflix aan te gaan door ook zelf televisieseries en films te gaan produceren. Dat meldt
Syriërs op de vlucht naar Europa per fiets - Joop.nl
Terwijl duizenden Syriërs hun land proberen te ontvluchten op overvolle boten over de Middellandse Zee en sommige van hen met het vliegtuig via Moskou naar Noorwegen proberen te vliegen in de hoop vrij te zijn, zijn er ook steeds meer Syrische vluchtelingen die een weg naar vrijheid zoeken op een wel heel onverschrokken manier: per fiets.
Een zondaar in Mekka - Joop.nl
Een nieuwe documentaire gemaakt door een homoseksuele moslim, biedt een westers publiek een niets verhullende inkijk in de jaarlijkse pelgrimstocht naar Mekka. Een documentaire die hem, zoals te verwachten viel, op doodsbedreigingen en een online haatcampagne hebben opgeleverd. De film is een aanklacht tegen Saoedi-Arabië en zijn strikte vorm van islam: het Wahabisme. Maar het is tegelijkertijd een persoonlijk verhaal. Het verhaal van een man die zich probeert te verzoenen met een geloof dat onverenigbaar lijkt met zijn seksualiteit.
'A Sinner in Mecca' documents gay Muslim pilgrimage - Yahoo News
From Yahoo News: A new film made by a gay Muslim pilgrim offers a English-speaking Western audience a warts-and-all view of the annual pilgrimage to Mecca in a documentary that has attracted death threats and an online hate campaign. It is a rebuke of Saudi Arabia and its strict Wahhabi form of Islam, but it is also deeply personal -- a man trying to reconcile his faith with his sexuality. From that perspective which includes footage of his wedding to his American husband in New York, millions of Muslims will likely find "A Sinner in Mecca" provocative if not offensive.
Koran thought to be the oldest in the world could predate Muhammad | Daily Mail Online
The pages, which were discovered at the library of the University of Birmingham last month and are from around 568AD, could predate Muhammad, historians have claimed.
Koran discovery could rewrite Islamic history | The Times
Carbon dating of a fragment of the holy text held by a Birmingham library suggested that it was among the oldest in the world
Politie oefent op social media invoering politiestaat - Joop.nl - NL
De Nederlandse politie is ongekend laks als het gaat om uitlatingen op sociale media. Behalve als het over henzelf gaat.
President rechtbank stapt op wegens bezuinigingen - Joop.nl - NL
De president van de rechtbank Noord-Holland, Evert van der Molen, heeft zijn ontslag ingediend. Reden hiervoor is het besluit van de Raad voor de Rechtspraak om de taken van de Alkmaarse rechtbank, samen met nog zes andere locaties, de komende jaren flink af te bouwen. In de toekomst kan men in deze zeven gerechtsgebouwen alleen nog terecht voor “een uitgebreid pakket van de meest voorkomende zaken”. Door de maatregel kan het voorkomen dat mensen voor complexe zaken verder moeten reizen.
The man who saved the world - TVGids.nl
The man who saved the world
Bij onze buren verdwijnen de insecten, in NL zal het niet anders zijn #zaplog - Duitsland, Belgie, NL
Naar aanleiding van de Internationale Dag van de Biodiversiteit waarschuwt de natuurbeschermingsorganisatie NABU in de Duitse deelstaat
In de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen verdwijnen de insecten, in Nederland zal het niet anders zijn | Bird decline, insect decline and neonicotinoids
Mensen nu al op hun 40ste dement, mogelijke oorzaak kwik uit vaccins #zaplog
(NaturalNews) Dementie en andere neurologische hersenaandoeningen komen steeds opvallender bij steeds jongere mensen voor volgens een nieuwe studie
Dementia now striking people in their 40s as mercury from vaccines causes slow, degenerative brain damage - NaturalNews.com
Dementia now striking people in their 40s as mercury from vaccines causes slow, degenerative brain damage
‘In 2025 zal de helft van de baby’s autistisch zijn’ - Foodlog
Coalitie sluit inzet grondtroepen in Syrië niet op voorhand uit | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
VVD en PvdA sluiten niet op voorhand uit dat er Nederlandse grondtroepen naar Syrië moeten om daar vluchtelingen bescherming te bieden in zogenoemde safe havens.
Jihadisten blijven vanuit Nederland naar Syrië en Irak reizen | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Jihadisten weten nog steeds Nederland uit te reizen naar het strijdgebied in Syrië en Irak. Dit ondanks pogingen van de Nederlandse autoriteiten om dit te voorkomen.
Paus Franciscus roept priesters op abortus te vergeven | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Alle priesters mogen vrouwen die een abortus hebben ondergaan formeel gaan vergeven tijdens het komende Heilig Jaar.
Iran gaat olieproductie fors verhogen | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Iran is van plan de olieproductie fors op te voeren in aanloop naar het opheffen van de westerse sancties tegen het land.
Vergeten uitcheckbedrag moet 'stevig' omlaag | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl - NL
Het bedrag dat vervoerders overhouden omdat reizigers vergeten uit te checken met hun ov-chipkaart ''moet stevig naar beneden'', vindt staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur).
Windows 7 en 8.1 gaan meer data van gebruikers verzamelen | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Windows 7 en Windows 8.1 versturen na een update meer gebruikersgegevens naar Microsoft. Gebruikers kunnen sommige trackingprogramma's achteraf uitschakelen.
Wikipedia verbant honderden accounts na afpersing | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Wikipedia heeft honderden gebruikersaccounts verbannen, omdat ze werden gebruikt om bedrijven, artiesten en bekende personen af te persen. De verbannen gebruikers beloofden om tegen betaling een afgewezen Wikipedia-pagina alsnog te publiceren.
Europese bedrijven willen serie rechtszaken starten tegen Google | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Een groot advocatenkantoor en een adviesbureau hebben een platform gelanceerd om via rechtszaken schadevergoedingen te eisen bij Google vanwege concurrentievervalsing.
GRIP - A NEW PLATFORM FOR VICTIMS OF GOOGLE
'99 procent van zeevogels eet in 2050 plastic' | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Rond 2050 zal er zo veel plastic in de wereldoceanen drijven dat het afval in de maag van bijna elke zeevogel zal belanden. Dat blijkt uit een nieuwe studie.
Threat of plastic pollution to seabirds is global, pervasive, and increasing
Almost every seabird 'will have eaten plastic by 2050' because of ocean pollution - Nature - Environment - The Independent
Almost every seabird – from the gregarious kittiwake to the wandering albatross – will have eaten some kind of plastic object by the middle of this century, a systematic survey of marine pollution has found.
'Afluisteren alle Nederlanders mogelijk zonder verdenking' | NOS - NL
AutoRAI geschrapt vanwege gebrek aan belangstelling | NOS
Trouwen als straf voor nachtelijk daten op Java | NOS
Migranten eisen toegang tot station Boedapest | NOS - Hongarije, EU
Maffia op Wikipedia eist 'beschermingsgeld' - Webwereld
Een leger aan maffiosi perst bedrijven, zakenlui, artiesten en andere mensen die onderwerp zijn van een artikel op Wikipedia af. Ze eisen 'beschermingsgeld' zodat andere 'vandalen' de artikelen niet kunnen 'vernielen'.
Amerikaanse strijdkrachten schalen op in Europa | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
De Amerikaanse strijdkrachten zijn bezig hun slagkracht in Europa te vergroten, nu spanningen tussen de VS en Rusland zijn opgelopen.
Naam en leeftijd blijven hindernis bij solliciteren | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl - NL
Wie een baan zoekt, maakt nog altijd meer kans als hij of zij jonger dan 35 is en een Nederlandse achternaam heeft.
Bluetooth-alternatief stuurt signalen door menselijk lichaam | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Een groep odnerzoekers van de universiteit in San Diego, Californië, hebben een manier ontwikkeld om draadloos data te versturen via het menselijk lichaam.
Kamer denkt na over aanpak Wilders-motie | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Tweede Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg gaat met de Kamer bezien hoe PVV-leider Geert Wilders iets aan de kaak kan stellen dat geheim moet blijven.
GeenStijl: GSTV. Jan Roos sloopt VVD, D66 en Pechtold
Zo. Even wat politici confronteren met hun eigen woorden. Jan Roos ging vandaag naar de Tweede Kamer en legde de stotterende Bas van 't Wout (VVD, 1178 voorkeursstemmen) op de pijnbank. Hoezo is iedereen die voor het democratische GeenPeil is...
Elke maand reizen vijf Nederlandse jihadisten af naar IS-gebied - Elsevier.nl
Elke maand vertrekken nog altijd zo’n vijf Nederlandse jihadisten naar Syrië en Irak.
'Commerciële woninghuur zorgt voor nog schevere verhoudingen' - Economie - TROUW - NL, VVD
De Woonbond verzet zich tegen plannen van minister Stef Blok (Wonen) die ervoor zorgen dat commerciële verhuurders huren harder kunnen laten stijgen dan corporaties. Volgens de ... - 'Commerciële woninghuur zorgt voor nog schevere verhoudingen' - Nieuws, Economie
In de kampen van het Franse Calais is verdraagzaamheid een schaars goed - Sylvain Ephimenco - TROUW
In mijn column van afgelopen zaterdag vroeg ik me retorisch af hoe het voelde om in een kleine afgesloten ruimte met zeventig andere migranten/vluchtelingen te sterven. Ik doelde op het ... - In de kampen van het Franse Calais is verdraagzaamheid een schaars goed - Opinie, Sylvain Ephimenco
'Merkwaardig dat de rol van Sinterklaas onbesproken blijft' - OPINIE - PAROOL - NL
'Geef asielzoekers geen voorrang meer bij huisvesting' | Binnenland | de Volkskrant - NL
Schrap de gemeentelijke plicht om zorg te dragen voor de opvang van asielzoekers. Daartoe pleit Tweede Kamerlid Joram van Klaveren van de nieuwe parti
Masteropleidingen gaan zesjesstudenten weren | Binnenland | de Volkskrant
Steeds meer masteropleidingen selecteren aan de poort. Zo maakt Rotterdam School of Management deze week bekend dat alleen studenten met gemiddeld een
Albert Heijn zwicht voor Foodwatch en weert kleurstoffen | Economie | de Volkskrant
Albert Heijn weert vanaf 2017 alle producten uit de schappen met kleurstoffen die gevaarlijk zijn voor kinderen. De supermarktketen heeft dat besluit
Overspelig Afghaans koppel krijgt openbare afranseling | Buitenland | de Volkskrant
Een Afghaanse man en vrouw die schuldig zijn bevonden aan overspel, hebben maandag in het openbaar 100 zweepslagen gekregen. Omstanders filmden het ge
President Guatemala verliest onschendbaarheid | Buitenland | de Volkskrant
Een flinke tegenslag voor de president van Guatemala. Otto Perez Molina is zijn onschendbaarheid kwijt. Het Congres in het Centraal-Amerikaanse land s
Afluisterwet Plasterk geeft AIVD vrij spel - Joop.nl
De nieuwe Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv) die minister Plasterk (Binnenlandse Zaken) in juli presenteerde, is volgens het College van de Rechten van de Mens een gevaar voor de privacy van alle Nederlanders. Dat pleit daarom voor extra onafhankelijk toezicht.
Wetenschap op bestelling groeit en dat is een probleem - Joop.nl - NL
Tien jaar geleden presenteerde de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) het rapport Wetenschap op bestelling. Door een tekort aan overheidsinvesteringen worden universiteiten te veel afhankelijk van externe financiers, concludeerde de KNAW daarin. De onafhankelijkheid van de wetenschap komt in het geding. Tien jaar later stellen we vast dat de universiteiten nog afhankelijker zijn geworden van het bedrijfsleven. De bijdrage van de overheid is verder teruggelopen en maar liefst 70 procent van de eerste geldstroom wordt besteed aan onderzoek in opdracht. De relevantie van Wetenschap op bestelling is groter dan ooit.
Een flinke portie software-spaghetti - TVGids.nl
Zembla onderzoekt in deze aflevering, 'De spaghetticode', hoe grote en machtige softwarebedrijven zoals Capgemini te werk gaan en waarom de overheid miljoenen euro's betaalt voor niet-werkende computersystemen.
'Sociale woning bij commerciële verhuurder 110 euro duurder' | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Een sociale huurwoning bij een particuliere verhuurder is 110 euro duurder. Er wordt meer betaald, terwijl de kwaliteit slechter is.
Amerikaans restaurant serveert eten zonder personeel | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl - VS
In San Fransisco is een restaurant geopend waar geen personeel in de bediening werkt. Er werken wel koks, maar die ziet de klant niet tijdens een bezoek aan het restaurant.
Vluchtelingen zorgen volgens Blok niet voor woningschaarste | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Minister Stef Blok (Wonen) snapt dat door de komst van grote aantallen vluchtelingen zorgen zijn over de positie van Nederlanders die wachten op een huurwoning, maar stelt dat er geen tekort is aan sociale huurwoningen.
PvdA pleit voor EU-instituut voor coördinatie inlichtingendiensten | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Inlichtingendiensten moeten in Europa beter gaan samenwerken en daarom moet er een apart coördinerend instituut worden opgericht, vergelijkbaar met Europol. Dat wil coalitiepartij PvdA.
Oppositie nog altijd woest om bezuinigingen AIVD | NOS
'Belangenverstrengeling ICT-project kostte SVB miljoenen' | NOS
Aantal moorden in Amerikaanse steden stijgt fors | NOS - VS
Hongarije gaat alle vluchtelingen registreren | NOS - EU
Beieren wil afgewezen asielzoekers Balkan sneller uitzetten | NOS - EU
Suriname verdrievoudigt prijs van elektriciteit | NOS
Europeanen meten fijnstof met mobieltje | NOS
GeenStijl: #GeenPeil Onderzoek! Heel Europa klaar met de EU
Cijfertjes! VNL is weer eens lekker bezig, en presenteerde gisteren een onderzoek dat het met o.a. UKIP in zeven Europese landen heeft laten uitvoeren door onderzoeksbureau Market Analysis & Synthesis. Natuurlijk is dat een beetje als de muis die tegen...
GeenStijl: LIVE. JAN ROOS BIJ JEROEN #PAUW
Ja hoor, daar zit ie dan! Onze eigenste Jan Roos bij de subsidieslurpers van de VARA, afdeling Pauw. Bij hoge uitzondering inderdaad, maar vandaag mag het want het is voor een goed doel: GeenPeil. Nu we het toch over...
US Airstrikes against ISIS Destroy 184 Humvees and 58 Tanks | Defense Tech
At least 184 Humvees, 58 tanks and nearly 700 other vehicles have been destroyed or damaged in the more than 1,600 airstrike missions that have hit more than
ICT-faal: Capgemini draait SVB miljoenenpoot uit - Webwereld
Capgemini blijkt op dubieuze wijze miljoenen te hebben verdiend met een ICT-project bij de Sociale Verzekeringsbank, een project dat nooit heeft gefunctioneerd. Een toezichtsmanager bij de SVB werd zelfs betaald door Capgemini.
'20 miljoen voor gedupeerden van problemen met pgb' | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) trekt 20 miljoen euro uit voor mensen die in de problemen zijn gekomen door de betalingsproblemen van het persoonsgebonden budget (pgb).
Begeleiders zetten kleuters aan tot vechten bij dagopvang in Amerika | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl - VS
Twee begeleiders van een kinderopvang in New Jersey zijn aangeklaagd voor kindermisbruik nadat ze kleuters hadden aangezet tot het vechten met elkaar.
Bedrijf ontwerpt automaat die in 120 seconden friet klaarmaakt | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Het Nederlandse bedrijf Caenator heeft in samenwerking met de Universiteit Wageningen een frietautomaat ontworpen. Het apparaat bakt een portie friet in 120 seconden en er komt ook saus, een vorkje en een zakje zout uit.
Cardiologen doen frisdrank in de ban | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl - Europa
Frisdranken met suiker alsmede de lightversies daarvan stonden al op de zwarte lijst van de diëtisten. Na een vijfdaags congres hebben nu ook de Europese cardiologen zich bij de critici aangesloten. Limonade met suiker is ronduit slecht voor het hart, vinden ze.
Russische tiener sterft na gamemarathon | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Een Russische jongen van zeventien jaar is gestorven nadat hij tweeëntwintig dagen vrijwel onafgebroken achter zijn computer spelletjes had zitten spelen.
Lidl helemaal over op diervriendelijk vlees | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Lidl stapt als eerste supermarkt volledig over op vlees met het Beter Leven-keurmerk van de Dierenbescherming. Al het vlees uit het assortiment heeft straks minimaal een van de drie sterren van Beter Leven.
Nederlanders kijken minder 'gewoon' televisie | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Nederlanders kijken steeds minder naar tv-programma's op het moment dat ze worden uitgezonden. Filmpjes via het internet of het op een later tijdstip terugzien van programma's neemt steeds meer van onze tijd in beslag.
GeenStijl: Goede doelen allemaal op onbetaalbare A-locaties
Goede doelen blijken toch andermaal vooral goede vastgoeddoelen. Organisaties die leven van middels schuldgevoel afgedwongen vrijwillige donaties als het Aids Fonds, Plan Nederland, het Prins Bernhard Cultuurfonds, Amnesty International en Human Rights Watch, nestellen zich allemaal warmpjes in de duurste...
Goede doelen zetelen in dure panden op toplocaties - AD.nl
Een kwart van de grote goede doelen in Nederland heeft een kantoor op een dure toplocatie. Van het geld ..., lees meer op Kanaal Nederland
GeenStijl: Gat in de markt: neppe Syrische paspoorten
Zit het vrouwtje weer om sieraden te bedelen? Wil de snotneus een PS4? Spaart u zelf voor de Oculus Rift Fleshlight-combinatie? Komt goed. Gewoon even in de Syrische paspoorten gaan. Booming business, want Syrië = zielig = toegang tot een...
Migrants using fake Syrian passports to enter EU: border agency - Yahoo News
From Yahoo News: A market in fake Syrian passports has sprung up, particularly in Turkey, to help migrants and refugees enter the EU, the head of Europe's border agency Frontex said on Tuesday. "There are people who are in Turkey now who buy fake Syrian passports because they know Syrians get the right to asylum in all the member states of the European Union," Fabrice Leggeri told French radio station Europe 1. Leggeri said there was no evidence that fake passports had been used by potential terrorists to enter Europe.
GeenStijl: EBRU UMAR - Het verdronken Syrische jongetje...
Er schijnen mensen te zijn die juichen bij het lezen over 70 lijken die in vrachtwagens door Europa rijden. Of bij het zien van aangespoelde kindjes in Europese wateren. Gaskamers een goede plek vinden voor vluchtelingen. Weer anderen geven een...
Body of little Syrian boy washes up on the shores of Bodrum, Turkey.: syriancivilwar
reddit: the front page of the internet
Hungary PM tells refugees: Please don't come - Al Jazeera English
Viktor Orban's comments come as thousands flood into Budapest train station after standoff with authorities.
Antwerps OCMW-voorzitter: "Een 'nee' voor vluchtelingen is de enige juiste keuze" - HLN.be
Voor Antwerps OCMW-voorzitter Fons Duchateau (N-VA) kan er absoluut geen sprake van zijn dat Antwerpen ..., lees meer op Kanaal Nieuws
Comments on Let them in and let them earn | The Economist - zie reacties
[inline|iid=93950]ISLAMIC STATE (IS) does not hide its brutality. When it burns men alive or impales their heads on spikes, it posts the videos online. When its...
Looking for a home | The Economist - zie reacties
FINLAND, with its baffling language and culture of reserve, is not an easy place for outsiders to penetrate. For Nura Farah, the breakthrough came via the dissected...
'EU-regels asielzoekers op de schop'|Buitenland| Telegraaf.nl
Italië, Duitsland en Frankrijk willen dat de regels in de EU worden herzien voor het verlenen van asiel aan vluchtelingen. Ze zeggen dat in een gezamenlijk document, aldus het Italiaanse ministerie van Buitenlandse Zaken woensdag.
CU’ers geven zelf niet thuis|Binnenland| Telegraaf.nl - NL
Geen van de vijf ChristenUnie-Kamerleden wil op dit moment zijn huis openstellen voor vluchtelingen. Terwijl de fractie Nederlanders wil stimuleren om een asielzoeker in huis te nemen, zijn de CU-parlementariërs niet van plan om nu zelf de daad bij het woord te voegen.
CU wil opvang vluchteling door particulieren|Binnenland| Telegraaf.nl
Particulieren moeten ook vluchtelingen kunnen opvangen, vindt de ChristenUnie. De overheid moet dit mogelijk maken voor mensen die hiervoor de ruimte hebben. Zij zouden een passende vergoeding hiervoor kunnen krijgen, bijvoorbeeld via een belastingvoordeel
Topman COA: veel nieuwe opvangcentra nodig|Binnenland| Telegraaf.nl - NL
Bestuursvoorzitter Gerard Bakker van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) roept gemeenten op om locaties te beschikbaar te stellen voor de grote toestroom van asielzoekers.
Kabinet wil kinderopvang voor alle peuters | NOS
Kabinet trekt 60 miljoen uit: alle peuters naar opvang | RTL Nieuws
Alle peuters twee dagdelen naar de kinderopvang, of de ouders nu werken of niet. Het kabinet trekt 60 miljoen euro uit om dat mogelijk te maken.
Australische aanpak mensensmokkel werpt vruchten af - Elsevier.nl
In het afgelopen jaar heeft geen enkele boot met asielzoekers de Australische kust weten te bereiken.
Waarom moet je niet geloven wat in de krant staat? (4/5) - YouTube
Op 10 oktober 1990 zorgt de emotionele getuigenis van het Koeweitse meisje Nayirah voor de start van de eerste Golfoorlog. Nayirah verklaart dat Iraakse sold...
Nederlandse militair heeft zich waarschijnlijk aangesloten bij IS | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Een actief dienende Nederlandse militair is waarschijnlijk onlangs naar Syrië vertrokken om zich daar aan te sluiten bij terreurbeweging IS.
GeenStijl: BREEK! Nederlandse militair sluit zich aan bij ISIS
ISIS heeft er een nieuwe Pang-roepert bij. Zijn motivatie? "Zij hebben wel kogels". Die Yilmaz (dossier) kan binnenkort weer ff in het plat Hollands over chicks praten onthoofdingen en annexaties plannen. Gunnen we 'em. Ditmaal gaat het om een 26-jarige...
GeenStijl: Honderden jihadisten hebben nog altijd NL paspoort
Uw land enigszins weerbaar maken tegen Jihad & Co. Sommige maatregelen zijn zo moeilijk niet, maar dan moet een land het wel gewoon willen. De Nederlandse paspoorten afpakken van uitgereisde jihadisten bijvoorbeeld. Hoe moeilijk kan het nou eigenlijk zijn? Voor...
Kabinet presenteert 'aanjaagteam verwarde personen' - Nederland - TROUW
Volgend jaar zomer moet er een definitief plan liggen zodat alle gemeenten om kunnen gaan met verwarde mensen en hen zorg en ondersteuning kunnen bieden. Het kabinet en de Vereniging van ... - Kabinet presenteert 'aanjaagteam verwarde personen' - Nieuws, Nederland
'Ik ben géén fascist maar wil wél asieldiscussie' - Nieuws - TROUW - zie reacties
Media en politiek zetten discussie over vluchtelingen te veel op slot, vindt Paul Hekkens, econoom en cultureel antropoloog. In reactie op de verwachting van 800.000 asielzoekers dit jaar toont ... - 'Ik ben géén fascist maar wil wél asieldiscussie' - Nieuws
Frankrijk en Duitsland willen verplichte verdeling vluchtelingen - nrc.nl
Kuzu en Özturk vergelijken Wilders met tumor - POLITIEK - PAROOL
Wat zou ik doen als ik Geert Wilders was? - THEODOR HOLMAN - PAROOL
Voor het eerst bewijs tegen piloot Argentijnse dodenvluchten | Buitenland | de Volkskrant
Het Openbaar Ministerie in Argentinië heeft woensdag voor het eerst bewijzen op tafel gelegd tegen de Argentijns-Nederlandse piloot Julio Poch. Volgen
'Rijke mensen leven langer en gezonder' | Nieuwsuur
Nieuwsuur - 3 september 2015 - vluchtelingen
Nieuwsuur - 3 september 2015 van donderdag 3 september 2015 gemist op Nederland 2? Kijk de uitzending nu online. Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.
Europese pesticidenwetten moeten wijken voor TTIP #zaplog - VS, EU, TTIP
De Amerikanen vinden Europese pogingen om hormoonverstorende pesticiden te verbieden slecht voor de handel, en roepen de EU op het systeem uit de VS
Europese pesticidenwetten wijken voor TTIP - Foodlog - VS, EU, TTIP
De Amerikanen vinden Europese pogingen om hormoonverstorende pesticiden te verbieden slecht voor de handel, en roepen de EU op het systeem uit de VS over te nemen, schrijft Vincent Harmsen. Dat blijkt een verkapte oproep tot deregulering.
Hoe wetenschappers zich prostitueren #zaplog
Arne van der Wal - De onthulling dat Coca-Cola obesitas-onderzoek financiert heeft de reputatie van zowel het merk als de wetenschap beschadigd.
Extreem dure biotech pil krijgt bittere bijsmaak #zaplog
Eelke van Ark - Al maanden wordt er op de Amerikaanse beurs gefluisterd over het mogelijke gevaar van de booming biotechsector – is er sprake
Voor het militair industrieel complex is IS een geschenk uit de hemel #zaplog
Onderstaande documentaire geeft een duidelijke inkijk in de internationale wapenhandel van vandaag de dag. Het aparte is vooral dat er helemaal
Onderstaande documentaire geeft een duidelijke inkijk in het militair industrieel complex, de internationale wapenhandel van vandaag de dag.
GeenStijl: Orban: 'Europeanen straks minderheid in Europa'
Toet toet boing boing ja hallo even uw aandacht, dictatortje, pardon, premier Orbán van Hongarije wil ook wat zeggen. Volgens hem worden Europeanen een minderheid in Europa, als het zo door blijft gaan qua instroom van vluchtelingen. Daar is op...
Hongaarse premier Orbán: Europeanen worden minderheid - Elsevier.nl - EU
De Hongaarse premier Viktor Orbán denkt dat Europeanen een minderheid in eigen gebied zullen worden als de vluchtelingenstroom aanhoudt.
Waarom rijke Golfstaten geen Syrische vluchtelingen opnemen - Elsevier.nl
Waarom blijven de poorten van rijke Golfstaten gesloten?
Orbán: Europeanen raken in de minderheid | NOS - Hongarije, EU
Activisten willen 'racistische' Gouden Koets in museum - Elsevier.nl - NL
Na Zwarte Piet wordt ook een ander oer-Nederlands symbool in verband gebracht met racisme: de Gouden Koets.
Daan Roosegaarde creëert oase in een vuile stad - Groen - TROUW - NL
INTERVIEW Tijdens het gesprek kijkt Daan Roosegaarde regelmatig naar buiten, de tuin in van zijn nieuwe Droomfabriek. Daar testen medewerkers zijn laatste uitvinding, de Smog Free Tower. Af en ... - Daan Roosegaarde creëert oase in een vuile stad - Groen
RTL-weervrouw blundert: 'Fuck... dat wilde ik helemaal niet zeggen' - BUIS - PAROOL
'IS richt opnieuw verwoestingen aan in Palmyra' | Buitenland | de Volkskrant
Islamitische Staat heeft opnieuw verwoestingen aangericht in de ruïnes van Palmyra. De Syrische autoriteiten meldden vrijdag dat IS drie torens heeft
Poetin wil internationale coalitie tegen extremisme | Buitenland | de Volkskrant
Rusland kijkt naar de mogelijkheden voor een internationale coalitie tegen extremisme, dit liet president Vladimir Poetin op een conferentie in Vladiv
Putin Targets US Monetary System: “Aims to Eliminate the US Dollar and the Euro From Trade” | GOVERNMENT SLAVES
Innen van boetes tot 200 euro gedwarsboomd door politieactie | NOS - NL
Politie gaat systeem voor innen boetes platleggen | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
De politie wijzigt woensdag het computersysteem waarmee boetes worden verwerkt en geïnd, met als gevolg dat veel boetes niet betaald hoeven te worden.
'Assad bereid tot delen macht en vervroegde verkiezingen' | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl - Syrie, Rusland
De Syrische president Bashar al-Assad is bereid de macht te delen met een deel van de oppositie en vervroegde verkiezingen te houden. Dat zou een bredere coalitie tegen terreurgroep Islamitische Staat (IS) mogelijk maken.
'Nieuwe wet natuurbescherming niet goed voor natuur' | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl - NL
Het Nationale Park De Hoge Veluwe vreest dat de nieuwe Wet natuurbescherming niet goed is voor de natuur. In een brief heeft het park de Eerste Kamer daarom gevraagd er opnieuw over na te denken.
ECB zet bronzen boom voor hoofdkantoor | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
De Europese Centrale Bank (ECB) zet een kunstboom van ruim zeventien meter hoog voor zijn nieuwe hoofdkantoor in Frankfurt.
'Gemiddeld achttien programma's meegeleverd op Windows-pc's' | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Er worden door fabrikanten van Windows-pc's gemiddeld achttien programma's standaard meegeleverd.
Zorgende ouders maken kind blijer als volwassene dan controlerende ouders | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Kinderen worden in hun leven als volwassene blijer wanneer hun ouders zich niet te veel bemoeien met het privéleven van het kind.
Amsterdam betaalt erfpachtboetes Joden terug | NOS
Vluchtelingen bestormen schip op Lesbos | NOS
Amerikaanse die weigerde homo's te trouwen moet de cel in | NOS
IFA: Philips introduceert TV met AmbiLux projectie | Hardware.Info Nederland
Philips introduceert vandaag een haar nieuwe 65PUS8901 televisie, een 65 inch groot ultra hd model met 'AmbiLux' Amblight. Philips maakt al langer gebruik van ledstrips aan de achterzijde van haar televisies om de sfeer van het televisiebeeld ook op...
Gevaren van de Deep Web - IT Library
IT Library biedt actuele, kosteloze informatie uit onderzoeken en het wereldwijde IT-aanbod in de vorm van whitepapers, naslagwerken, onderzoeksrapporten, case studies, webcasts en meer.
Consumentenbond hekelt incassopraktijken | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl - NL
Consumenten die terechtkomen in een incassotraject eindigen vaak nog dieper in de schulden. Relatief kleine schulden lopen vaak snel op door de in rekening gebrachte incassokosten, zegt de bond vrijdag.
Zeventien miljoen mensen sliepen deze zomer in Airbnb-locatie | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Deze zomer boekten bijna zeventien miljoen mensen via Airbnb een overnachting. Een record in de acht jaar dat het bedrijf bestaat.
Gevangenissen bestrijden agressie met supplementen | Binnenland | de Volkskrant
Het ministerie van Justitie gaat vanaf volgend jaar gedetineerden in zeven instellingen voedingsupplementen verstrekken in een poging hun agressie te
Topman UWV: weer persoonlijk contact met werkloze nodig | Economie | de Volkskrant
Het UWV wil af van het alleen maar digitaal begeleiden van werklozen. Wie zijn baan kwijtraakt, moet, zeker in het begin, op gesprek kunnen bij een ad
VS veroorzaakt conflicten, vluchtelingen naar EU #zaplog
Jaren van de door VS geïnitieerde oorlogen in Centraal-Azië, het Midden-Oosten en Noord-Afrika zijn misschien wel de belangrijkste reden voor de
EU betaalt voor vluchtelingen en door VS veroorzaakte conflicten | Geen Nieuws
Europa's vluchtelingencrisis is gewoon de rekening voor de Amerikaanse nalatenschap van de wereldwijde conflicten, een rekening die op de stoep van de EU is
GeenStijl: EBRU UMAR - Over Elsevier en de arme Aylan
Weekblad Elsevier kreeg Nederland over zich heen, omdat het had gewaagd te melden dat de Koerdische vader van het verdronken jongetje al jaren in Istanbul zat, nooit een asielaanvraag had gedaan en willens en wetens op een gammele boot was...
13 mythes en misverstanden over migratie - Elsevier.nl
Sommige mythes zijn onuitroeibaar. De grenzen zijn poreuzer dan het lijkt en de ene vluchteling is de andere niet.
Langdurig zelfbedrog in Europa over islam slaat nu om in angst - Elsevier.nl
De problemen in de wereld zijn beheersbaar, mits je de werkelijkheid en de waarheid niet ontkent.
Landen Oost-Europa tegen vluchtelingenquotum - Buitenland - TROUW
Polen, Tsjechië, Slowakije en Hongarije hebben zich vrijdag in een gezamenlijke verklaring uitgesproken tegen een verplicht vluchtelingenquotum. Zij hebben het initiatief van Frankrijk en ... - Landen Oost-Europa tegen vluchtelingenquotum - Nieuws, Buitenland
Arm en rijk wonen steeds verder uit elkaar in Europese hoofdsteden - nrc.nl
Topambtenaar had banden met omstreden ICT-consultants - nrc.nl
Gemeenten uiten onvrede over reorganisatie bij rechtbanken - nrc.nl - NL
Van der Laan bespreekt mensenrechten in Israël - AMSTERDAM - PAROOL
Finse premier haalt asielzoekers in huis | Buitenland | de Volkskrant
De Finse premier Juha Sipilä gaat asielzoekers opvangen in zijn eigen huis. Hij heeft dat zaterdag gezegd op de Finse publieke omroep YLE.
IS laat 15 christenen vrij na betaling van 'belasting' | Buitenland | de Volkskrant
De terreurgroep Islamitische Staat (IS) heeft vrijdag een groep van vijftien christelijke gijzelaars vrijgelaten, die wekenlang gevangen werden gehoud
'Fuck de koning' roepen is geen majesteitsschennis - Joop.nl
De activist Abulkasim Al-Jaberi die inmiddels bekend staat als 'fuck de koning'- roeper was volgens het Openbaar Ministerie (OM) onterecht aangehouden voor majesteitsschennis. Dit maakte zijn advocaat Willem Jebbink vrijdagmiddag bekend.
Migrant crisis: Why Syrians do not flee to Gulf states - BBC News
As the crisis brews over Syrian refugees trying to enter European countries, questions have been raised over why they are not heading to wealthy Gulf states closer to home.
De Derde Wereldoorlog - Joop.nl
Kunnen we nog wel over iets anders schrijven dan over de foto van het jongetje en de beelden van groepen mensen die zich verdringen om desnoods door de ramen van stilstaande treinen te kruipen, om maar steeds verder weg te komen van de dorpen waar ze geboren werden, trouwfeesten vierden en gelukkig waren?
Planned Immigration Invasion Hits Europe - The Infowars Nightly News - Full Show - 9/4/2015 - YouTube
Help us spread the word about the liberty movement, we're reaching millions help us reach millions more. Share the free live video feed link with your friend...
NASA wil data met laserstralen terug naar aarde sturen | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA wil data die bijvoorbeeld satellieten verzamelen met laserstralen terug naar de aarde gaan sturen.
Ministerie wil agressie gevangenen beperken met vitamines | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
In de hoop het aantal geweldsincidenten terug te dringen, gaat het ministerie van Veiligheid en Justitie volgend jaar gedetineerden in zeven gevangenissen voedingssupplementen geven.
Eerste inwoners gebied kernramp Fukushima keren terug | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl - Japan
De eerste inwoners die in maart 2011 het gebied rond Nahara moesten verlaten door de ramp met de kerncentrale in Fukushima, kunnen terug naar huis.
Kritische wetenschappers gaan kankeronderzoeken overdoen | NOS
Onderminister Syrië: vluchtelingencrisis is schuld Westen | NOS
Dertig alternatieve genezers lopen amfetamine-vergiftiging op | NOS
De toekomst brengt meer migratie of nog meer migratie. Of politiestaat #zaplog
Johan Wets, migratie-expert van de KULeuven. Is het onderscheid tussen economische migratie, asiel en humanitaire nood zo scherp te trekken? Johan
Johan Wets: ‘De toekomst brengt meer migratie of nog meer migratie. Of een politiestaat.' | MO*
Johan Wets (Onderzoeksgroep Armoede, Maatschappelijke Integratie en Migratie van het HIVA, KU Leuven) begon zijn academische carrière in 1990, een jaar voor de eerste Z
Nederlandse journaliste Frederike Geerdink opgepakt in Turkije | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
De Nederlandse journaliste Fréderike Geerdink is zondag door de Turkse politie in het zuidoosten van Turkije opgepakt.
Arm en rijk verder uit elkaar in grote Europese steden | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Arme en rijke inwoners van enkele grote Europese steden gaan steeds verder uit elkaar wonen. Ook in Amsterdam is de trend zichtbaar.
GeenStijl: Jup. Ook vandaag weer vluchtelingencrisis in de EU
De migrantentrein dendert door en niemand in Europa weet wat ze er mee moeten. Grenzen sluiten? Daar lachen mensensmokkelaars op. En die stoet vluchtelingen ook. Grenzen open en iedereen ongezien opvangen? Zeer bewogen, maar ook daarmee wordt de oorzaak van...
Hooligans vs refugees: Clashes at Budapest train station - YouTube
Clashes broke out at Budapest train station on Friday as football hooligans pelted refugees with smoke bombs & fireworks; refugees responded with plastic bot...
Chaos in Calais: vechtpartijen bij Vlaams hulpkonvooi - Het Nieuwsblad
Een groot Vlaams hulpkonvooi bereikte deze namiddag de Franse havenstad Calais met noodhulp, maar de hulpactie is tot nader order uitgesteld omdat het er t...
Vlaams hulpkonvooi geplunderd in Calais: vader uit Lier moet gezin met koevoet verdedigen - HLN.be
'Wij gaan naar Calais en nemen mee', een actie die op Facebook werd opgezet, is in complete chaos ..., lees meer op Kanaal Nieuws
Asielzoekende mannen uit Bagdad vertellen zelfde "ongeloofwaardige verhaal"
LiveLeak.com - Immigrants throw away the food and the water what they get
Saoedi-Arabië en de Golfstaten steken geen poot uit voor de vluchtelingen | Buitenland | de Volkskrant
Als er al ergens barmhartigheid wordt getoond, dan is dat wel in het Westen, met name in Duitsland en Oostenrijk, dus kom me niet met verhalen dat het
Saoedi-Arabië en de Golfstaten steken geen poot uit voor de vluchtelingen | Buitenland | de Volkskrant
Als er al ergens barmhartigheid wordt getoond, dan is dat wel in het Westen, met name in Duitsland en Oostenrijk, dus kom me niet met verhalen dat het
Waarom is er nog geen 'luchtbrug' tussen Turkije en Griekenland? - Nieuws - TROUW - zie reacties
Waarom zijn vluchtelingen genoodzaakt om in gammele bootjes te stappen en kunnen ze niet gewoon met het vliegtuig Europa binnenkomen? Daar kunnen wij een helpende hand in reiken, bepleit ... - Waarom is er nog geen 'luchtbrug' tussen Turkije en Griekenland? - Nieuws
Recherchewerk politie gehinderd door ‘te weinig kennis en ervaring’ - nrc.nl - NL
'Val rechters niet lastig met flutzaken als belediging van politie' - OPINIE - PAROOL - NL
Hongarije wil leger inzetten bij grens Servië | Buitenland | de Volkskrant - EU
De Hongaarse regering wil het leger inzetten aan de grens met Servië om te voorkomen dat vluchtelingen ongecontroleerd het land binnenkomen. Dat zegt
Zet boeren niet klem met handelsverdrag TTIP - Joop.nl - VS, EU, NL, TTIP
In Den Haag protesteren vandaag varkensboeren omdat ze wegens internationale concurrentie failliet dreigen te gaan. Afgelopen zaterdag protesteerden burgers tegen de verdere intensivering en globalisering van de veeteelt tijdens een manifestatie op het Malieveld.
Site over verdwijnen van contant geld gelanceerd: handjecontantje.org #zaplog
“Het gaat niet om contant geld, het gaat om onze vrijheid.” Hoe weten we dat contant geld verdwijnt en hoe ziet dat er dan uit? Hoe groot de
Why Breastfeeding in the Industrial Age Could Fill Your Baby with Toxic Chemicals | Alternet
A Harvard study showed infants who were breastfed had higher concentrations of common, toxic chemicals.
Breastfeeding may expose infants to toxic chemicals | News | Harvard T.H. Chan School of Public Health
Amerikaanse komkommers teruggehaald na Salmonella-uitbraak | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl - Mexico, VS
Een Amerikaans bedrijf heeft alle komkommers teruggehaald na een Salmonella-uitbraak waardoor 285 mensen ziek zijn geworden in 27 verschillende Amerikaanse staten.
Salmonella poisoning connected to Mexican cucumbers - CBS News
More than 70 people in 18 states have required hospitalization because of this recent 2013 outbreak
Excuses voor bommen op Rainbow Warrior | NOS
Oorlog in Syrië, maar het nachtleven gaat door | NOS
Burgemeester Boekarest opgepakt voor corruptie | NOS
Drones veroorzaken steeds vaker problemen in VS | NOS
IS dreigt Marea bij Turkse grens in te nemen | NOS
Nederland geeft VN-missie Mali 2 miljoen extra | NOS
Oplichtingsmails steeds moeilijker te onderscheiden van echt | NOS - NL
'Gevangeniseten wordt aangevuld met chips en zoetigheid' | NOS - NL
"Referendumwet gebruikt voor stemmingmakerij" - Buitenland - TROUW - NL
Gelukkig, het debat tussen politici en burgers wordt weer op gang gebracht. Hoe? Simpel: met een referendum over het Associatieverdrag van de EU met Oekraïne. Een coalitie van Burgercomité EU van ... - Referendumwet gebruikt voor stemmingmakerij - Nieuws, Buitenland
GeenStijl: Closeread. #GeenPeil weerlegt democratiehaat van Rutte's roeptoeter Rob de Wijk (D66)
De regering Rutte heeft een van hun sokpoppen, Rob de Wijk (D66-lid!), vooruit gezonden om GeenPeil en de roep om een EU referendum af te branden. Want Den Haag poept in de broek voor burgerinspraak. Echt, je kan Rutte...
GeenStijl: De Hond peilt #GeenPeil: 83 PROCENT Nederlandse kiezers wil meer inspraak over EU-uitbreiding
Zondag, zetelturfdag. Nul verschillen met vorige week, VVD en PvdA nog altijd op een stevige -49 zetels. Maar vandaag zijn we meer geïnteresseerd in de extra vragen die Maurice de Hond aan zijn Peil-panel heeft gesteld dan in de...
GeenStijl: STEUN! Jan Marijnissen over GeenPeil en de EU
Live opgenomen in de huiskamer van een shagrokend SP-lid: een interview met scheidend SP-partijvoorzitter Jan Marijnissen, over de vraag of Nederland zijn soevereiniteit aan het weggeven is. Daar is meneer Marijnissen (wij mogen meneer zeggen) heel duidelijk over: ja,...
Twintigduizend vluchtelingen binnen 48 uur naar Duitsland | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Aanzienlijk meer vluchtelingen zijn dit weekeinde in München aangekomen nadat zij Duitsland via Oostenrijk vanuit Hongarije hadden bereikt. Bijna twintigduizend mensen zijn binnen 48 uur de grens overgestoken.
Duizenden demonstranten eisen vertrek president Moldavië | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
In Moldavië zijn zondag tienduizenden demonstranten de straat opgegaan die het vertrek van president Nicolae Timofti en vervroegde verkiezingen eisen.
Kritiek op kleurstoffenbesluit Albert Heijn | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
E-nummerexpert Ralf Hartemink van Wageningen UR betreurt het besluit van Albert Heijn, om de zogeheten 'Southampton Six'-kleurstoffen uit de winkel te bannen. "Ik vind het jammer", zegt hij in de Volkskrant.
'Ierland wapent zich voor juridische strijd rond belastingontduiking Apple' | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Ierland zou zich voorbereiden op een mogelijk jarenlange juridische strijd met Europa over de belastingontduiking van Apple via het land.
'Nederland neemt ruim zevenduizend extra vluchtelingen op' | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
De Europese Commissie heeft in haar voorstel voor de herverdeling van 120.000 vluchtelingen over de EU-landen besloten dat Nederland er 7.214 moet opnemen.
EU: Nederland moet 7.214 vluchtelingen extra opvangen | Buitenland | de Volkskrant
De Europese Commissie spaart de Baltische en sommige zuidelijke lidstaten in haar voorstel voor de herverdeling van 120 duizend asielzoekers over de E
Steden worstelen met vluchtelingenprobleem | NOS - NL
Slaven-opstapelgame teruggetrokken na kritiek | NOS
Slimme bril moet agenten gaan helpen bij arrestaties | NOS - NL
GeenStijl: EU: Nederland moet 7214 migranten extra opnemen
Kijk. Zo werkt de papieren "Europese solidariteit" van de EU in de praktische werkelijkheid. De feutenleden van de Baltische Staten - Estland/Letland/Litouwen - houden de voordeur gesloten voor oorlogsvluchtelingen, vrouwen, kinderen, gelukszoekers, viriele mannen en ISIS-insurgents. Met als gevolg...
ISIS Operative: This Is How We Send Jihadis To Europe
BuzzFeed News' Mike Giglio speaks to an ISIS operative in Turkey about the group's efforts to smuggle fighters to the West...
IS: 'Onze jihadisten glippen als migranten Europa binnen' - Elsevier.nl
Er zouden vierduizend 'gevechtsklare' IS-terroristen in Europa zitten, die onder het mom van migratie binnen wisten te komen.
ISIS smuggler: ‘We will use refugee crisis to infiltrate West’
A Free Press For A Free People Since 1997
Geef de sleutel van Nederland niet uit handen - Elsevier.nl
De Brusselse plannen om asielzoekers te verdelen zijn niet in het belang van Nederland.
Hoe vernieuwend is het nieuwe RTL Z? - NRC Q
Rechtersvakbond eist uitstel besluit ontmanteling rechtbanken - nrc.nl
Makkelijker asiel voor Russische homoseksueel - nrc.nl
Boze boeren in Brussel - EU wil 500 miljoen extra geven - nrc.nl
Discrimineren en verkiezingen manipuleren, kan Google dat echt? - NRC Q
Amsterdamse hotelsector groeit ondanks 'hotelstop' als kool - ECONOMIE - PAROOL
'De hele ervaring in Amsterdam wordt verpest door de bewoners' - BUIS - PAROOL
Wat zijn 'perspectiefbanen' en zijn ze een oplossing voor de werkloosheid? - ECONOMIE - PAROOL
Veel early-enjoyers genieten met tegenzin - THEODOR HOLMAN - PAROOL
GeenStijl: Duizenden illegalen logen bij generaal pardon
Hoera, een geheel nieuwe aflevering van de razend populaire webshow 'Je verwacht het niet!' Met in deze aflevering het volgende: 'Duizenden mensen die na het generaal pardon van 2007 een verblijfsvergunning in Nederland kregen, hebben gelogen over hun identiteit.' JE...
'Duizenden asielzoekers fraudeerden voor generaal pardon' - RTL Nieuws
Duizenden mensen die na het generaal pardon van 2007 een verblijfsvergunning in Nederland kregen, hebben gelogen over hun identiteit. Dat zeggen bronnen tegen de researchredactie van RTL Nieuws. Het nieuws wordt vandaag onthuld in het nieuwe programma Z Today op RTL Z.
Kamer eist opheldering over grootschalige fraude asielpardon - Elsevier.nl
Bij het generaal pardon in 2007 zou grootschalige fraude zijn gepleegd; duizenden asielzoekers hebben gelogen over hun identiteit.
GeenStijl: BNR: 'GeenPeil recept voor democratische revolutie'
Een heel fijn stukje luisterradio op BNR vanmiddag. GeenPeil is één van de belangrijkste ontwikkelingen in onze democratie sinds Thorbecke. Dat zei lifehacker en funtrepeneur Martijn Aslander (@), en hij legde op BNR juichend uit waarom hij dat vindt....
GeenStijl: Dagblad Trouw hoaxt er weer op los
Trouw, misschien wel de meest verzonnen krant van Nederland, hoaxt er weer op los. Probeerde het linksgristelijke elitebastion eerder met verzonnen fantasieverhalen over de Schilderswijk meer meer meer kranten te verkopen. Nu komen ze met een tv-commercial waarin voormalige vluchtelingen...
Kapitein Haddock - Wikipedia - Scheldwoorden
Grieken bestraffen Karskens; journalist vreest voor beelden - Elsevier.nl
De Nederlandse journalist Arnold Karskens heeft zijn straf gehoord van het Griekse OM. Hij mag Griekenland voorlopig niet verlaten.
WW voor flexwerkers valt onverwacht lager uit | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
De werkloosheidsuitkering voor seizoensarbeiders en flexwerkers is per 1 juli in stilte versoberd. Door een nieuwe manier van berekenen, valt de WW-uitkering voor deze groepen vaak lager uit.
'Apple zoekt kunstmatige intelligentie-experts' | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Apple is op zoek naar nieuwe experts op het gebied van kunstmatige intelligentie.
Verdachten jihadproces volgens deskundige vooral bezig met activisme | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl - NL
Antropoloog Martijn de Koning blijft bij zijn conclusie dat de verdachten in het Haagse jihadproces eerder activisten dan terroristen zijn.
Speuren naar de grens tussen activisme en terrorisme - Nederland - TROUW - NL - jihadproces
Wordt het activist of terrorist? Onder dat motto is de rechtbank Den Haag vandaag in de zwaar beveiligde bunker in Amsterdam begonnen aan het grootste jihadproces ooit. Er staan tien verdachten ... - Speuren naar de grens tussen activisme en terrorisme - Nieuws, Nederland
Megaproces zet toon voor aanpak jihadisme - Nederland - TROUW - zie reacties
Martijn de Koning ziet de verdachten vooral als activisten. Als getuige en deskundige vertelde hij als eerste over de Haagse moslims die vorig jaar met vlagvertoon de straat opgingen in de Haagse ... - Megaproces zet toon voor aanpak jihadisme - Nieuws, Nederland
Paus herziet regels nietigverklaring huwelijk - Buitenland - TROUW
Paus Franciscus heeft de procedures voor de nietigverklaring van een huwelijk herzien. Hij heeft een document geschreven dat Motu Proprio heet, Latijn voor 'eigen initiatief', kondigde het ... - Paus herziet regels nietigverklaring huwelijk - Nieuws, Buitenland
Het volk werd gevraagd een beetje in te schikken - Hans Goslinga - TROUW - propaganda - zie reacties
Nederland telde net tien miljoen inwoners en kampte met een grote woningnood, toen het in de jaren vijftig 300.000 Indische Nederlanders en andere immigranten opnam. Dat ging politiek en sociaal ... - Het volk werd gevraagd een beetje in te schikken - Opinie, Hans Goslinga
GeenStijl: Bankbasher Luyendijk casht knaken bij Zwitserleven
Je verzint het niet. Bankierhater Joris Luyendijk duikt op in advertentie Zwitserleven. http://t.co/m3Rx8IuAwF pic.twitter.com/eoV1FYPQWl— Lammert de Bruin (@lammert) September 8, 2015 Joris Luyendijk, die inmiddels bijna miljonair is geworden met zijn boeken waarin niet te verifiëren anonieme bronnen de bankierswereld...
Dit kan niet waar zijn: Luyendijk aan de slag voor Zwitserleven - Elsevier.nl
Joris Luyendijk gaat aan de slag voor pensioensverzekeraar Zwitserleven.
GeenStijl: Ronald van Raak (SP) trots op GeenPeil-referendum
SP-Kamerlid Ronald van Raak is vandaag op The Post Online apetrots op het referendum-initiatief van GeenPeil. Heersende quotes hierrr: "Ik steun het referendum van GeenPeil van harte, al is het maar om de vieze smaak weg te werken van...
Nieuw Europees referendum maakt D66, GroenLinks en PvdA doodsbenauwd | ThePostOnline
"Wie te pas en te onpas het woord democratie in de mond neemt, moet worden gewantrouwd." Het was afgelopen vrijdag wel even schrikken, toen ik in Trouw de
'Explosieve sfeer' op Lesbos: inwoners voelen zich bedreigd - Elsevier.nl
Duizenden migranten zorgen voor grote onrust en angst onder eilandbewoners
Politie slaags met vluchtelingen op Lesbos - Buitenland - TROUW
Op het Griekse eiland Lesbos is opnieuw pijnlijk duidelijk geworden dat de autoriteiten niet de capaciteit hebben om de grote vluchtelingenstroom in goede banen te leiden. In de nacht van maandag ... - Politie slaags met vluchtelingen op Lesbos - Nieuws, Buitenland
Conservatieven Canada in opspraak om video's - Buitenland - TROUW
Twee mannen die zich kandidaat hadden gesteld voor de Conservatieve partij in Canada zijn van de kieslijst gehaald, nadat ze in opspraak raakten vanwege video's op internet, meldde het Canadese ... - Conservatieven Canada in opspraak om video's - Nieuws, Buitenland
Bedreigt goedkope energie het hele energiesysteem? - Vincent wil zon - TROUW
Zonne-energie van eigen dak wordt zó goedkoop dat het zelfs minder gaat kosten dan wat je alleen maar voor de elektra-aansluiting betaalt. Op veel plaatsen in de wereld bedreigt dat het hele ... - Bedreigt goedkope energie het hele energiesysteem? - Groen, Vincent wil zon
Duitse 'coup' bedreigt eurozone - Nieuws - TROUW - zie reacties
Duitsland probeert van de eurozone een Duitse invloedssfeer te maken, betoogt oud-premier van Italië en oud-voorzitter van de Europese Commissie Romano Prodi. Frankrijk en Italië moeten de handen ... - Duitse 'coup' bedreigt eurozone - Nieuws
Britse premier Cameron verliest stemming over EU-referendum - nrc.nl
Britten verdeeld over drone-aanval Cameron | Buitenland | de Volkskrant
'WHAM.BAM. THANK YOU CAM,' kopte The Sun. 'THEY GOT WHAT THEY DESERVED,' stelde The Daily Mail. De Britse tabloids prijzen David Cameron voor de uitsc
Kabinet: aanmeldcentra asielzoekers buiten EU | Politiek | de Volkskrant
Het kabinet zal volgende week in Brussel pleiten voor een verstrekkend Europees asielbeleid. Om de huidige vluchtelingenstroom het hoofd te bieden moe
Live - 'Duitsland kan jaarlijks 500 duizend asielzoekers aan' | Buitenland | de Volkskrant
Steeds meer vluchtelingen uit oorlogsgebieden als Syrië, Afghanistan, Irak en Eritrea proberen Europa te bereiken. De EU worstelt met maatregelen om d
Vluchtelingen welkom! Zolang het maar christenen zijn - Joop.nl - zie reacties
De burgemeester van het Franse stadje Roanne deed een schokkende uitspraak: wanneer Frankrijk straks 24.000 vluchtelingen in huis neemt, kan een aantal daarvan best terecht in Roanne. Op voorwaarde tenminste dat ze christen zijn.
'Journalisten begrijpen niets van de wereld' - Joop.nl - zie reacties
De wereld is vergeven van oorlog, de overbevolking is niet te stoppen en ook anderszins gaan we er allemaal aan. Dat is het beeld dat media schetsen van de planeet. En er klopt niets van.
Leven als een laaggeletterde - TVGids.nl
Verlegen om woorden vertelt het verhaal van drie mensen die laaggeletterd zijn. Hoe kunnen zijn overleven in een gedigitaliseerde wereld?
"Hoe RTL Z asielzoekers verdacht maakt" - Joop.nl - zie reacties
Rechtse media en de waarheid over asielzoekers, het blijkt een lastige combinatie. Terwijl in een groot deel van Nederland de sympathie voor vluchtelingen toeneemt, heeft de onderzoeksredactie van RTL Z besloten een andere koers te varen, namelijk die van verdachtmakingen.
Een nieuwe dag, een nieuwe hoax,verhaal Aylan compleet in scene gezet? #zaplog - foto Syrisch jongetje
Afgelopen donderdag kwamen onze vrienden van de MSM met het zeer trieste verhaal van het 3 jarig Syrisch jongetje, Aylan Kurdi, dat zogenaamd op
Griekse kustwacht onderschept grote lading wapens en ammunitie #zaplog
Met vermoedelijke bestemming Libië. Het onder Boliviaanse vlag varende, door Egyptenaren, Syriërs en Indiërs bemande schip vertrok uit
Greek coastguards seize huge shipment of arms and ammo 'bound for Libya' - Middle East - World - The Independent
A huge stash of weapons and ammunition has been found hidden aboard a cargo ship understood to be bound for Libya.
Al-Qaeda merges with Isis at Syria-Iraq border town - Telegraph
Al-Qaeda's Syrian affiliate swears loyalty to Isis, opening way for jihadist group to control vast swathes of land on both sides of Iraq-Syria border
Turkse luchtmacht doodt tientallen PKK-leden | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
De strijd tussen de Turkse strijdkrachten en de PKK wordt steeds feller en bloediger.
US-Led Western Nations Plan Escalated War on Syria
The big passport scam: Pakistanis dumping IDs to become Syrian - World - NZ Herald News
A Pakistani identity card in the bushes, a Bangladeshi one in a cornfield. A torn Iraqi driver's license bearing the photo of a man with a Saddam-style mustache, another one with a - New Zealand Herald
'Asielzoekers fraudeerden voor verblijfsvergunning na generaal pardon' | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl - NL
Duizenden mensen zouden hebben gelogen over hun identiteit om aan een verblijfsvergunning te komen na het generaal pardon van 2007. Met dat pardon kregen 28.000 mensen een verblijfsvergunning.
CBS - Migranten, vreemdelingen en vluchtelingen: begrippen op het terrein van asiel en buitenlandse migratie - Artikel
De gebruikte terminologie in de berichtgeving over migranten is niet altijd even duidelijk en consequent. Regelmatig verschijnen er berichten over asielzoekers, migranten, vreemdelingen, vluchtelingen en allochtonen. Vaak worden deze begrippen door elkaar gebruikt en is niet altijd duidelijk wat de boodschapper bedoelt. Wat betekenen deze begrippen nu precies en wat zijn de verschillen tussen deze termen? In dit artikel wordt één en ander op een rij gezet. Auteurs: Arno Sprangers en Han Nicolaas.
Saudi-Arabië wil 'helpen' door moskeeën te bouwen in Duitsland - Elsevier.nl
De regering in Riyad laat liever extra moskeeën bouwen op Europees grondgebied, dan in eigen land migranten op te nemen.
CBS - CBS: Bijna 73 duizend mensen erbij in 2014: meer immigranten, meer baby’s - Webmagazine
In 2014 is het groeitempo van de Nederlandse bevolking weer toegenomen. Vorig jaar kwamen er bijna 73 duizend personen bij. De immigratie is verder opgelopen tot 181 duizend, een record. Het aantal mensen dat Nederland verliet is ongeveer gelijk gebleven. Daarnaast nam het aantal geboorten voor het eerst in vijf jaar weer toe.
Aartsbisschop Hoser: 'Europa zal islamitisch worden, daar kan geen twi...
Naar mijn mening beleeft Europa vandaag een periode die kan worden vergeleken met de Middeleeuwen, toen nomadische volkeren hier aankwamen vanuit Azië. Hoe het nu za...
Operation Sovereign Borders - Australia - Wikipedia, the free encyclopedia
CBS - CBS: Zeven van de tien Somaliërs in de bijstand - Persbericht
Bijna zeven van de tien volwassen Somaliërs in Nederland hebben een bijstandsuitkering. Ook ruim de helft van de mensen met de Syrische, Iraakse of Eritrese nationaliteit heeft bijstand. Het gaat vooral om voormalige asielzoekers. Dat meldt CBS op basis van onderzoek naar bijstandsuitkeringen op basis van nationaliteit.
ISIS recruits shout "Allah Akbar" in Refugee trains going to Germany - YouTube
ISIS recruits shouts " Allah Akbar" in Immigrant trains going to Germany
Persoonsgegevens vliegen straks ook naar de VS | NOS
Geen verkeersboete meer voor buitenlandse diplomaten | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl - NL
Buitenlandse diplomaten die hier verkeersovertredingen begaan, krijgen geen verkeersboete meer. Het ministerie van Buitenlandse Zaken had juist eerder ingezet op een hardere aanpak van diplomaten die hun boetes niet betaalden.
Europees Parlement schaart zich achter privacy-rapport | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Het Europese Parlement (EP) heeft zich dinsdag achter een rapport geschaard dat privacy- en encryptietools verdedigt en beargumenteert dat de nationale veiligheid niet genoeg reden is voor overheden om hun eigen burgers massaal af te luisteren.
Europa spreekt zich uit over verbod op 'kloonvlees' | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Het Europees Parlement wil dat het verboden wordt om dieren te klonen en vlees van gekloonde dieren of hun nakomelingen te importeren en verhandelen. Dat bleek dinsdag bij de stemmingen in Straatsburg.
Demonstranten bestormen Turkse krant Hürriyet opnieuw | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Het kantoor van de Turkse krant Hürriyet in Istanbul is dinsdagavond voor de tweede keer bestormd door demonstranten.
Vluchtelingen zetten oorlog voort op Kos, Griekenland #zaplog
De situatie op Kos loopt volledig uit de hand. Op straat breken elke dag gevechten uit tussen Afghani's enerszijds en Syriers en Irakezen
Germany says it could take 500,000 refugees a year | World news | The Guardian
German vice-chancellor repeats call for EU countries to take their fair share of refugees, as violence flares on Greek island of Lesbos
Duitse soldaten trainen in Israël #zaplog
Het fascisme nadert. Honderd Duitse soldaten gaan in Israël trainen op het beheersen van mensenmassa´s en het bevechten van ´terroristen´ die
Timmermans: Europa ontwricht? Demagogie - Nederland - TROUW
Hij laakt de harde 'Orbán-methode' en noemt Merkels wisselwerking met het Duitse volk 'inspirerend'. Een gesprek met eerste vicevoorzitter Frans Timmermans van de Europese Commissie over hét ... - Timmermans: Europa ontwricht? Demagogie - Nieuws, Nederland
Oppositie kraakt compromis VVD en PvdA over vluchtelingen - Nederland - TROUW
Volgens staatssecretaris Klaas Dijkhoff (veiligheid en justitie) moet de verdrinking en verstikking van vluchtelingen stoppen en het 'cynische bedrijfsmodel' van mensensmokkelaars worden ... - Oppositie kraakt compromis VVD en PvdA over vluchtelingen - Nieuws, Nederland
Koning krijgt rol in lobby voor zetel Veiligheidsraad - nrc.nl
‘Kabinet maakt 100 miljoen vrij voor opleiding personeel verpleeghuizen’ - nrc.nl
Oekraïne erkent bevoegdheid Internationaal Strafhof in Den Haag - nrc.nl
Spanningen tussen Turken en Koerden lopen steeds hoger op - nrc.nl
Schrijver Joost Zwagerman overleden - nrc.nl
Amsterdam krijgt bijna een miljoen euro voor aanpak jihadisme - AMSTERDAM - PAROOL
'Amsterdammer kan de stad heroveren' - OPINIE - PAROOL
bol.com | Op weg naar het einde, Gerard Reve | 9789023400813 | Boeken
Op weg naar het einde Hardcover. Op Weg Naar Het Einde is in alle opzichten een mijlpaal in het leven en werk van Gerard Reve. Deelnemend aan een schrijverscongres te Edinburgh doet hij zijn Nederlandse lezers verslag in uitgebreide reisbrieven,
Zouden de asielzoekers mijn welkomstdoos waarderen? - THEODOR HOLMAN - PAROOL
Deze landen komen op de Europese 'safe' lijst voor migranten - Elsevier.nl
Asielaanvragen uit 'veilige landen' moeten versneld worden behandeld, waardoor die mensen na afwijzing eerder teruggestuurd kunnen worden.
Migranten en mensensmokkelaars azen op Syrische 'paspoorten' - Elsevier.nl
Er is een grote run ontstaan op Syrische paspoorten, echt of nep, die toegang tot de EU verschaffen.
Concern over burgeoning trade in fake and stolen Syrian passports | World news | The Guardian
Preferential treatment Syrians receive in Germany and Sweden has turned their passports into desired documents
Zo wil de Deense regering migranten afschrikken - Elsevier.nl
De Denen hebben een duidelijke boodschap: migranten, kom niet hierheen!
EU-leiders zijn verdwaald in hun eigen idealen - Elsevier.nl
In de migrantencrisis tonen Arabische heersers zich meesters in de omgang met de realiteit, terwijl Europese politici geloven in idealistische sprookjes.
GeenStijl: @APechtold: 'We moeten burgers vaker om raad vragen' - referendum 2005
GeenPeil fanfilmpje! Een anonieme videotovenaar heeft een geweldige samenvatting gemaakt van het democratisch tekort in de Europese Unie en de angst van de heersende politieke orde om burgers inspraak te geven. Het filmpje neemt ons mee terug naar de...
GeenStijl: Vluchtcrisis, Timmerfrans waarschuwt voor rechts
De woorden politici, verantwoordelijkheid en moed, allemaal in één zin, uit de mond van Timmerfrans. Dan weet u dat u op een emotionele eenmans-achtbaan getrakteerd gaat worden waar ze zelfs in het Glazen Huis onder zouden bezwijken. De Frans mocht...
Waarom rijke Golfstaten geen Syrische vluchtelingen opnemen - Elsevier.nl
Waarom blijven de poorten van rijke Golfstaten gesloten?
'Een gouden kans': Iraakse jeugd lift mee op migratiegolf - Elsevier.nl
De enorme migrantenstroom, en de berichten die daarover verschijnen op Facebook, inspireert anderen dezelfde tocht te ondernemen.
Juncker: 'de Europese Unie staat er niet best voor' - Buitenland - TROUW
De 'unie' in Europese Unie is momenteel ver te zoeken. Dat zei de voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, woensdag in zijn eerste 'State of the Union' in Straatsburg. Europa is ... - Juncker: 'de Europese Unie staat er niet best voor' - Nieuws, Buitenland
Frits Bolkestein: Zwak Italië moet uit de eurozone stappen - Opinie - TROUW
Anders dan Romano Prodi hoopt, gaan Frankrijk en Italië niet samenwerken tegen een Duitse machtsgreep in de eurozone, stelt Frits Bolkestein. Italië kan de euro beter gedag zeggen. Als ... - Frits Bolkestein: Zwak Italië moet uit de eurozone stappen - Opinie
Ook Australië begint bombardementen op Syrië - Buitenland - TROUW
Australië gaat de luchtaanvallen op Islamtische Staat (IS) uitbreiden. Het land valt IS nu alleen aan in Irak, maar gaat dat ook in Syrië doen. Premier Abbott kondigde dat woensdag aan. Hij zei ... - Ook Australië begint bombardementen op Syrië - Nieuws, Buitenland
Vrije Universiteit start met opleiding voor orthodoxe geestelijken - AMSTERDAM - PAROOL
Bewoners blijf-van-mijn-lijfhuizen aangezet tot prostitutie | Binnenland | de Volkskrant
Bewoners van blijf-van-mijn-lijfhuizen in Alkmaar en Heemskerk zijn aangezet om zichzelf te prostitueren en anderen daartoe over te halen. Dat bevesti
Weermodel voorspelt verspreiding Q-koorts | Wetenschap | de Volkskrant
Een nieuw rekenmodel kan op basis van weer- en milieugegevens de verspreiding van een Q-koortsbesmetting voorspellen. De methode kan bij toekomstige u
Live - Hongaarse politie zet traangas in | Buitenland | de Volkskrant
Steeds meer vluchtelingen uit oorlogsgebieden als Syrië, Afghanistan, Irak en Eritrea proberen Europa te bereiken. De EU worstelt met maatregelen om d
Werken van 9 tot 5 is marteling - Joop.nl
Van 9 tot 5 werken zou ongezond zijn voor de mens en ons ook nog eens ziek maken. Dit meldt dokter Paul Kelley die een onderzoek aan Oxford University heeft gedaan.
Zembla - TVGids.nl - Israel, Gaza, Palestijnen
Zembla
Aantal vechtscheidingen groeit explosief | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl - NL
Het aantal vechtscheidingen is in de afgelopen twee jaar explosief gestegen.
Gebruik kinderopvangtoeslag verder gedaald | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Het aantal mensen dat gebruik maakt van kinderopvangtoeslag is in 2014 opnieuw gedaald. Vorig jaar kregen 491.000 ouders of verzorgers kinderopvangtoeslag voor hun zoon of dochter.
'De Syriërs die het land na de oorlog kunnen opbouwen, zijn weg' | NOS
Juncker: vluchtelingencrisis legt tekorten EU bloot | NOS
Onrust in Turkse steden, Koerdische partij doelwit | NOS
Which countries are in the best position to take migrants? - BBC News
EU countries are promising to take more asylum seekers, but which are best placed to do so?
Migrant crisis: Who does the EU send back? - BBC News
For months Europeans have seen waves of desperate migrants arriving - but how many are sent home? The BBC's Laurence Peter investigates.
Migrant crisis: How Middle East wars fuel the problem - BBC News
After more than four years of war in Syria, world powers struggle to find ways of stopping the flow of migrants from the Middle East and Africa, writes the BBC's Jeremy Bowen in Syria.
'36 jaar wachten op een toilet op Indiase theeplantage' | NOS
'Jongeren klem tussen loketten' | NOS
GeenStijl: Even voorstellen. Uw nieuwe buren
Kijk dames - heren ook. Dit zijn even drie frisse knapen. En ze komen naar ons toe! Zie ze toch eens staan op het goudgele strand van Lesbos, Griekenland. Met hun suave sikjes, kapseltjes, RayBan-shades, selfiesticks en sportschoolspiertjes. Vier jaar...
» German Schools Order Girls Not to Wear Short Skirts to Avoid Offending Muslim Migrants - Alex Jones' Infowars
Infowars.com the home of the #1 Internet News Show in the World.
Fearing Syrian refugees, German school bans miniskirts | i24news - See beyond - Duitsland
Administration of school in Pocking, Bavaria sends letter to parents in order to prevent 'misunderstandings' - Syria, Germany, refugees, Schoolchildren, Modesty
» Feminists Mute on Muslim Rape Epidemic Sweeping Europe - Zweden - Alex Jones' Infowars
Infowars.com the home of the #1 Internet News Show in the World.
Protecting Muslim Girls From Rape is Now a Crime in Europe | NewsReal Blog - Denemarken
Now, it is officially “racist” to tell the truth about sexual violence against women in Denmark, at least when that violence is perpetrated by Muslim fathers, uncles, or cousins.
GeenStijl: Geniaal. Man lost #REFUGEECRISIS op
Hallo BN-ers. Hallo EU. Hallo NPO. Cancel die tranentrek-show van Jeroen Pauw vanavond maar. We got him. De eindoplossing voor de migratiecrisis. Er staat een gigantisch tentenkamp leeg. AZC Allah is van alle gemakken voorzien. Sanitair, airco, halal wasmachines, winkeltjes,...
'Asscher moet Twitter en Facebook aanspreken om aanpak discriminatie' | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Het kabinet moet discriminatie en racisme op sociale media veel actiever bestrijden en daarom in gesprek gaan met Twitter en Facebook om hen aan te sporen daar meer tegen te doen.
Word je gehackt? Sla terug! - Webwereld
Word je gehackt? Sla terug! Neem een foto van de hacker, pak zijn ip-adres en vind zijn positie. Het kan met Mugshot.
GeenStijl: YES! Bekende Nederlanders willen een referendum
Theodor Holman. Eddy Terstall. Adjiedj Bakas. Tim Hofman. Hans Teeuwen. En Jort Kelder, de beste vriend van Mark Rutte. Al deze Bekende Nederlanders willen graag een referendum, zodat er een debat loskomt over het democratische gehalte van de Europese...
GeenStijl: NPO LIVE. De Pauw Vluchtelingen Emo Porno Show
Bangladeshi guys told me they plan to leave Turkey for Kos tonight. After 3 yrs of working in Istanbul to save money. pic.twitter.com/QNigX2TPkI— Peter Nut (@nipped) September 8, 2015Weet u wie ook de grens bereiken? Deze drie knakkers uit Bangladaesh...
BILD Berlin heißt Flüchtlinge willkommen! - Berlin - Bild.de
Erste Anlaufstellen, Hilfe, die wichtigsten Worte: BILD Berlin heißt Flüchtlinge willkommen!
Leider al-Qaeda laakt 'kalifaat'|Buitenland| Telegraaf.nl
De leider van terreurbeweging al-Qaeda, Ayman al-Zawahiri, heeft via internet beklemtoond dat hij het 'kalifaat' van de Iraakse extremist Abu Bakr al-Baghdadi, niet erkent. Maar in de strijd tegen de westerse coalitie in Syrië en Irak zouden al-Zawahiri's aanhangers met al-Baghdadi's Islamitische Staat (IS) waar mogelijk samen kunnen optrekken, zo liet de 64-jarige al-Qaedaleider woensdag weten. Aanhangers van al-Qaeda raken in Syrië vaak slaags met die van IS.
Ad misericordiam - beroep op medelijden - Drogreden - Wikipedia
Europese media zwijgen over verkrachtingsgolf door immigranten en asielzoekers in Zweden | JDreport.com
Sweden: Rape Capital of the West
Forty years after the Swedish parliament unanimously decided to change the formerly homogenous Sweden into a multicultural country, violent crime has increased by 300% and rapes by 1,472%. Sweden is now number two on the list of rape countries, surpassed
'Ruimhartig migrantenbeleid' lokt ook Irakezen naar Europa | Buitenland | de Volkskrant
Geïnspireerd door de beelden van Syriërs die Europa bereiken, wagen ook steeds meer Irakezen de oversteek. Zij zien de coulante opstelling van landen
Ontslaggolf bij Europese staalfabrieken gevreesd | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Door de enorme overcapaciteit bij Europese staalfabrieken staan tienduizenden arbeidsplaatsen op de tocht.
Kamermeerderheid voor bombarderen IS in Syrië | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
In de Tweede Kamer is een meerderheid voor het bombarderen van Islamitische Staat (IS) in Syrië. Op dit moment bombarderen Nederlandse F-16's alleen doelen in Irak.
Zorgen over toename Russische activiteiten Syrië | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Westerse kopstukken hebben woensdag opnieuw bezorgdheid geuit over berichten dat Rusland gevechtstroepen naar Syrië stuurt.
'Gasboringen Siberië kunnen prehistorische virussen tot leven wekken' | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
De vondst van een 30.000 jaar oud virus in Siberië suggereert volgens wetenschappers dat gasboringen in dit gebied zouden kunnen leiden tot de uitbraak van onbekende ziektes.
Utrecht Overvecht is 'ongezondste' wijk van Nederland | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Inwoners van de wijk Utrecht Overvecht maken gemiddeld de meeste zorgkosten: 2571 euro per jaar. Dat is 25 procent meer dan het landelijk gemiddelde.
Ontbreken vlees en zuivel in voeding kind compenseren met vitame B12 | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Het RIVM adviseert op basis van nieuw onderzoek om kinderen die geen vlees en zuivel eten extra vitamine B12 en zink te geven.. Bij een geheel plantaardig dieet ontstaat er anders een tekort aan belangrijke voedingsstoffen.
New York verplicht restaurants tot 'zoutwaarschuwing' | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
De gemeente New York heeft woensdag bepaald dat er in restaurantketens een speciale waarschuwing op het menu moet staan bij producten die erg veel zout bevatten.
GeenStijl: #GeenPeil. Het is nu, of helemaal nooit meer
Natuurlijk, het is verleidelijk om eens na te denken over wat er gebeurt als jullie dat referendum inderdaad regelen. Luidt het een nieuw hoofdstuk van nationale zelfbeschikking in? Legt het kabinet de referendum-uitslag naast zich neer, waardoor het democratische gebrek...
Meerderheid Kamer voor bombarderen IS in Syrië - Nederland - TROUW
In de Tweede Kamer is een meerderheid voor het bombarderen van Islamitische Staat (IS) in Syrië. Op dit moment bombarderen Nederlandse F-16's alleen doelen in Irak. Arie Slob (ChristenUnie) ... - Meerderheid Kamer voor bombarderen IS in Syrië - Nieuws, Nederland
Politie raakt gevoelige informatie jihadproces kwijt op internet - nrc.nl
VVD en PvdA leggen vluchtelingenplan ieder anders uit | NOS
‘Radio 2 en DWDD kregen geld voor promotie Koningslied’ - NPO ontkent - nrc.nl
NZa schrapt aparte kosten uitleg medicijngebruik van factuur apotheker - nrc.nl
Nieuwe vroege mensensoort ontdekt: Homo naledi - nrc.nl
Amsterdamse huisartsen werken aan nieuw patiëntendossier - GEZONDHEID & WETENSCHAP - PAROOL
Nieuw-West krijgt regenboogzebrapad voor homo-acceptatie - AMSTERDAM NIEUW-WEST - PAROOL
Wethouder Ollongren is voorstander van verhuur via Airbnb - AMSTERDAM - PAROOL
De 9 meest deprimerende straatnamen van Amsterdam - PS - PAROOL
Libanese regering akkoord over aanpak vuilniscrisis - nrc.nl
Obama overweegt Europa te helpen bij vluchtelingencrisis - nrc.nl - hahahaha
'Effecten noodsteun EU te weinig onderzocht' | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Het is onvoldoende duidelijk of de 440 miljard euro die de afgelopen vijf jaar aan noodsteun zijn gegeven aan Griekenland, Spanje, Portugal, Ierland en Cyprus ook echt effectief worden besteed.
Rekenkamer: onduidelijk waar geld noodfondsen terechtkomt - nrc.nl - EU
Rekenkamer: besteding Europese noodhulp niet te volgen | Economie | de Volkskrant - EU
De Europese noodfondsen hebben de afgelopen jaren 440 miljard euro uitgeleend aan Griekenland, Spanje, Portugal, Ierland en Cyprus, maar het is onduid
Alarm om schrikbewind bij Europees patentbureau na vijfde zelfmoord | Binnenland | de Volkskrant - NL, EU
Vakbond Suepo slaat alarm over de zelfmoord van een medewerker van de Europese Octrooi Organisatie (EOO) in Rijswijk. Verziekte arbeidsomstandigheden
'ECB wil Nederlandse hypotheekleningen kopen' | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
De Europese Centrale Bank (ECB) gaat nu ook verpakte Nederlandse hypotheekleningen opkopen van private partijen.
Werkloosheid Griekenland blijft ook in juni boven 25 procent | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
De werkloosheid in Griekenland bedroeg in juni 25,2 procent van de totale beroepsbevolking. Dat is een lichte stijging ten opzichte van een maand eerder. Toen had precies een kwart van de beroepsbevolking geen werk.
Europees Parlement steunt vluchtelingenplan Juncker | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Het Europees Parlement heeft donderdag ingestemd met het vluchtelingenplan van Jean-Claude Juncker, de voorzitter van de Europese Commissie.
RTL ontkent scripten nieuw hulpprogramma | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
RTL heeft op geen enkele manier het televisieprogramma Extreem Jaloers gescript. Woensdagavond ontstond ophef omdat een van de deelnemers suggereerde dat haar verhaal niet echt is, maar RTL spreekt haar beschuldigingen tegen.
Amerikaanse vestigingen McDonald's stappen over op scharreleieren | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
McDonald’s doet eieren uit legbatterijen in de ban in alle vestigingen in de Verenigde Staten en Canada.
'Russen zien Syrië als bolwerk tegen radicaal IS-geweld' | NOS
Oostenrijk legt treinverkeer uit Hongarije stil | NOS
Denemarken laat vluchtelingen naar Zweden door | NOS
'Vluchtelingencrisis is een schande voor de Arabieren' | NOS
'Belangrijke informatie' zoek in proces tegen jihadverdachten | NOS
Kosten gesprek apotheker niet meer apart op rekening | NOS
Hoe neocons Europa hebben gedestabiliseerd #zaplog
Het recept van de neocons van eindeloze ¨regime change¨ verspreid chaos door het Midden-Oosten en nu door Europa, toch beheersen de neocons nog
How Neocons Destabilized Europe | Consortiumnews
Joost Zwagerman leed aan ziekte van Bechterew | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
De dinsdag overleden schrijver Joost Zwagerman leed aan de ziekte van Bechterew. Dat vertelde hij in een interview met HP/De Tijd dat hij gaf voordat hij zichzelf van het leven beroofde.
GeenStijl: Turken bezetten Leidseplein: "Allahoe Akbar!"
Een week na de vernedering van oranje in Konya nemen de Turken nu ook het Leidseplein over #demo pic.twitter.com/dtugE87A9I— Dennis Kornman (@DennisKornman) September 10, 2015 Lawaaifilmpje. Op het oergezellige Amsterdamse Ajax-feestterrein Leidseplein protesteerden vanavond vlagwapperende BoosTurken tegen de PKK en...
Turkije krijgt waanzinnig veel EU-geld – De Dagelijkse Standaard
Al-Qaeda publiceert dodenlijst|Buitenland| Telegraaf.nl
Aan de vooravond van de herdenking van de aanslagen van 11 september 2001 heeft terreurbeweging al-Qaeda een lijst gepubliceerd van rijke Amerikanen die wat haar betreft moeten worden gedood. Onder hen zijn Microsoft-oprichter Bill Gates, mega-investeerder Warren Buffett, oud-burgemeester van New York Michael Bloomberg en de vorige topman van de Fed (de centrale bank van de VS), Ben Bernanke.
Duits OM denkt dat salafisten vluchtelingen werven | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Salafisten proberen vluchtelingen te werven. Dat heeft het Duitse Openbaar Ministerie donderdag gemeld.
'Vandaag was niet zo’n leuke dag bij de NOS' - Joop.nl
NPO Radio 2 en De Wereld Draait Door (DWDD) zouden geld hebben ontvangen om het Koningslied te promoten. Dat 'nieuws' bracht de NOS donderdag naar buiten. De NOS had het nieuws ontdekt op basis van stukken die waren opgevraagd via de Wet openbaarheid van bestuur (Wob). In die stukken stonden allerlei kostenposten vermeld, maar 'de bedragen' die erachter stonden waren zwartgemaakt. Al snel bleek dat er van betaling voor promotie helemaal geen sprake was en moest de NOS rectificeren. De NPO en De Wereld Draait Door spraken de beschuldiging tegen. De NOS had hen niet om wederhoor gevraagd.
LuckyTV | Geen geld
Kosten gesprek apotheker voortaan weer verborgen - Joop.nl
Apothekers hoeven de kosten van het begeleidingsgesprek bij het overhandigen van medicijnen niet langer apart op een factuur te zetten. Met ingang van 2016 zitten de kosten hiervoor weer gewoon in de prijs van het geneesmiddel verwerkt.
Rapport: meer armoede door toenemende inkomensongelijkheid - Joop.nl
Armoede en inkomensongelijkheid zijn in Europa tot schokkende en onaanvaardbare hoogtes gestegen, dat is de uitkomst van een rapport van Oxfam Novib. Volgens de ontwikkelingsorganisatie profiteren de rijken het meest van economische groei, terwijl de armen veruit het hardst worden getroffen door bezuinigingen.
Microsoft Word - bp206-europe-for-many-not-few-090915-en [embargo].docx - bp206-europe-for-many-not-few-090915-en [embargo].pdf - Oxfam
Basisscholen: Honderden kinderen uitgehongerd en verwaarloosd in de les - RTL Nieuws
Vele honderden kinderen komen 's ochtends uitgehongerd, met kapotte kleding en ongewassen op school. Dat blijkt uit een rondgang van de researchredactie van RTL Nieuws langs basisscholen.
Dit droomappartement van Airbnb ligt in hartje Amsterdam en is gratis - AMSTERDAM - PAROOL
Illegalen maakten 17 uur per dag voor hongerloon roti's - AMSTERDAM WEST - PAROOL
Aantal wanbetalers alimentatie bijna verdubbeld - AMSTERDAM - PAROOL
SP wil zorgverzekeraars afschaffen | NOS
Steun elkaar! - Armoedefonds - Steun elkaar
Steun elkaar!
IBC2015 - Amsterdam
Welcome to IBC - The World of Electronic Media and Entertainment IBC unites the technologies and business models powering the creation, management and of a
9/11 - De Feiten In 5 Minuten - James Corbett #zaplog
9/11 - The Truth In 5 Minutes - James Corbett - YouTube
Transcript and sources: http://www.corbettreport.com/?p=2594 The official story of 9/11 is a lie. Six of the 10 members of the 9/11 Commission said the final...
Merkel: Bang voor islamisering? Ga naar de kerk! - Buitenland - TROUW
Angela Merkel roept Duitse christenen op zelfbewust te zijn. Dat is volgens haar belangrijk nu Duitsland veel vluchtelingen met een islamtische achtergrond opvangt. Wie bang is voor islamisering, ... - Merkel: Bang voor islamisering? Ga naar de kerk! - Nieuws, Buitenland
In 24 uur staken 7.600 migranten grens Macedonië-Griekenland over - nrc.nl
Weg vrij voor Iran-deal nadat Senaat VS tegenresolutie verwerpt - nrc.nl
Wetenschappers willen wolken witter maken | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Een groep wetenschappers uit Silicon Valley wil wolken witter maken om de opwarming van de aarde tegen te gaan.
Hongaarse politie gooit eten naar vluchtelingen | NOS
GeenStijl: 'Misselijkmakende' vluchtelingenvideo uit Hongarije
"God sta ons bij", zegt RTL buitenlandredacteur Henk-Jan van Maanen. "Wat word ik misselijk van deze beelden. Een nieuw dieptepunt." Vol vrees klikken we op de videolink, bang om weer een totale kut van een cameratrut te zien die...
Spionagebaas VS: voortbestaan Irak en Syrië onzeker | Buitenland | de Volkskrant
Irak en Syrië zullen het als staat mogelijk niet redden. Beide landen zijn door de burgeroorlog en sektarische strijd zo ontwricht, dat ze dit als lan
Atoomdeal tussen VS en Iran kan doorgaan | Buitenland | de Volkskrant
Het is de Amerikaanse Republikeinen niet gelukt het omstreden atoomakkoord met Iran te blokkeren. Ze konden er donderdag geen meerderheid voor vinden
Palestijnse vlag komt bij hoofdkantoor VN te hangen | Buitenland | de Volkskrant
Bij het hoofdkantoor van de Verenigde Naties in New York komt ook een Palestijnse vlag te hangen. Dat staat in een resolutie die de Algemene Vergaderi
Meerderheid Tweede Kamer voor bombarderen IS in Syrië #zaplog
In de Tweede Kamer is een meerderheid voor het bombarderen van de Islamitische Staat (IS) in Syrië. Momenteel bombarderen Nederlandse F-16's
Israel bouwt muur tegen Syrische infiltranten #vluchtelingen #zaplog
Kampioen murenbouwer Israël heeft er binnenkort weer eentje bij. In een officieel statement stelde Benjamin Netanyahu
GeenStijl: Refo's: 'betalen op zondag is DUIVELS!'
Altijd mooi als religie weer eens gebruikt wordt om jezelf vrij te pleiten van verplichtingen. In Ede klaagt de SGP dat ze ook op zondag moeten betalen voor parkeren bij het Ziekenhuis Gelderse Vallei. De officiële lezing is dat refo's...
GeenStijl: Terugkijken. Arnold Karskens bij Studio Powned
Arnold Karskens, een beetje the one man renegade army van 's lands journalistieke gilde, had een studiereisje. En dan niet zo'n NPO-tranentrekkertje door de dobbersafari met een Sophie Hillbrand die door haar elitaire 'nuchterheid' inderdaad vast kan stellen 'dat het...
Lavrov roept landen op om Syrisch leger te helpen tegen IS - nrc.nl - Rusland
Orbán: wie illegaal de grens oversteekt, wordt gearresteerd - nrc.nl - Hongarije
Duitse minister: het is echt niet zo dat alle Syriërs arts zijn - Elsevier.nl
Het aantal werklozen zal door de stroom migranten in Duitsland alleen maar stijgen, waarschuwt de Duitse minister van Sociale Zaken.
Arbeitslosenzahl steigt durch Flüchtlinge laut Andrea Nahles - Duitsland, EU
Die Arbeitslosenzahlen werden wegen der Flüchtlinge wohl steigen, sagt Arbeitsministerin Andrea Nahles. Denn die meisten könnten nicht
Opende Duitsland met deze tweet de deur voor migranten? - Elsevier.nl
Duitsland is een gewild land onder de migranten en Syrische vluchtelingen die de Europese Unie (EU) proberen te bereiken.
Apple krijgt miljoenenboete voor belastingontduiking in China | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Apple moet tientallen miljoenen euro aan de Chinese fiscus betalen. Apple's Chinese tak had niet genoeg belasting betaald.
GeenStijl: De meest nutteloze wethouder van Nederland (D66)
Poeh hé. Het extreemlinkse dorpsblad Het Parool heeft een stukkie geplempt over mevrouw de wethouder Simone Kukenheim, een D66-politica in Amsterdam. Titel: 'Wat wethouder Simone Kukenheim precies doet? Lastige vraag.' Dat is gelijk al om te lachen, voornamelijk omdat het...
Massabetoging in Barcelona voor onafhankelijkheid Catalonië - nrc.nl
Europees Hof: reistijd van en naar een klus is werktijd | Economie | de Volkskrant
Reistijd van en naar een klus is werktijd. Dit heeft het Europese Hof van Justitie bepaald in een baanbrekende uitspraak die grote gevolgen heeft voor
Zes landen liggen dwars bij Junckers EU-asielplan | Buitenland | de Volkskrant
Zes EU-landen weigeren vooralsnog akkoord te gaan met de verplichte verdeling van 120 duizend vluchtelingen over Europa. Het zestal - Polen, Hongarije
Apple komt met middelvinger-emoji | Economie | de Volkskrant
Bezitters van een iPhone of iPad kunnen elkaar binnenkort virtueel de middelvinger tonen. Het krachtige, internationaal bekende en algemeen als obscee
Shell verlaat klimaatclub prins Charles | Economie | de Volkskrant
Shell maakt niet langer deel uit van de The Prince of Wales Corporate Leaders Group (CLG), een invloedrijke Britse lobbyclub tegen klimaatverandering.
Rusland wil militaire coördinatie over Syrië met VS | Buitenland | de Volkskrant
Rusland wil samen met de Verenigde Staten de militaire coördinatie over Syrië overnemen. Dit heeft de minister van Buitenlandse Zaken, Sergej Lavrov,
Discriminatie kan einde school betekenen - Joop.nl - NL
Minister Bussemaker komt met een plan om discriminatie op hogescholen en universiteiten tegen te gaan. Dat meldt RTL Nieuws. De minister komt met een wetswijziging waarin staat dat ook scholen die geen geld van de overheid ontvangen, kunnen worden aangepakt. In het uiterste geval kan het zelfs zo zijn dat de school zijn deuren moet sluiten.
Asielopvang al op 1,5 miljard begroot - Vluchtelingen - TROUW
Het kabinet boekt volgend jaar 836 miljoen euro in voor de opvang van asielzoekers in het eerste jaar dat ze in Nederland verblijven, berekende Trouw op basis van de uitgelekte ... - Asielopvang al op 1,5 miljard begroot - Nieuws, Buitenland, Vluchtelingen
Commissarissen staatsbedrijven zijn bemoeienis Dijsselbloem zat - NRC Q,
Saoedie-Arabië claimt 2,5 miljoen Syriërs te hebben opgevangen - nrc.nl
Verbijsterd & verbaasd - nrc.nl
Elke week twee tot drie nieuwe ijswinkels in Amsterdamse binnenstad - AMSTERDAM CENTRUM - PAROOL
Open Monumentendag Amsterdam | Monumenten - Gemeente Amsterdam
Alle momenten die u kunt bezoeken tijdens de Open Monumentendag Amsterdam 2015.
Deze Amsterdamse monumenten openen dit weekend hun deuren - AMSTERDAM - PAROOL
Airbnb gaat melden of je huurt van een huisjesmelker - AMSTERDAM - PAROOL
'Beleid Hongarije doet denken aan nazi-Duitsland' | Buitenland | de Volkskrant
De manier waarop Hongarije met vluchtelingen omgaat doet denken aan de Holocaust en nazi-Duitsland. Dat heeft de Oostenrijkse bondskanselier Werner Fa
Mbo steeds vaker onbetaalbaar - Joop.nl
Kinderen uit minima-gezinnen kunnen steeds vaker niet aan een mbo-opleiding beginnen. Wanneer bijvoorbeeld koksmessen, kappersbenodigdheden of een uniform zelf aangeschaft moeten worden, kunnen ouders dat geregeld niet betalen. Zonder de spullen mogen de leerlingen niet aan de opleiding beginnen.
Hoe DuPont met teflon een ongekende milieuramp veroorzaakte #zaplog
Chemiebedrijf DuPont heeft decennialang de giftigheid van een bestanddeel van teflon verdoezeld. In de Verenigde Staten lopen zo’n 3500 civiele
Hoe DuPont met teflon een ongekende milieuramp veroorzaakte. Ook in Nederland? - Follow the Money
Chemiebedrijf DuPont heeft decennialang de giftigheid van een bestanddeel van teflon verdoezeld. In de Verenigde Staten lopen zo’n 3500 civiele zaken tegen de chemiereus. Het betreft een van de grootste milieuschandalen waarvoor de chemische industrie verantwoordelijk is. Maar in Nederland, waar DuPont in Dordrecht teflon produceerde, is het opmerkelijk stil rond deze kwestie. Zaten de toezichthoudende instanties te slapen?
DuPont and the Chemistry of Deception
Consument light-frisdrank eet vaker ongezond | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Consumenten die kiezen voor light-versies van frisdrank zijn geneigd meer suiker, zout en vet voedsel te nuttigen. Dat blijkt uit een nieuwe studie van de universiteit van Illinois.
'Wachttijd sociale huurwoning gemiddeld 8 jaar' | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Mensen die in aanmerking komen voor een sociale huurwoning moeten daar gemiddeld acht jaar op wachten.
Koning Willem-Alexander opent daklozenvoetbaltoernooi | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Koning Willem-Alexander heeft op het Museumplein in Amsterdam het wereldkampioenschap voetbal voor dak- en thuislozen geopend. Dat deed hij door een penalty te missen.
Cyprus krijgt nieuwe schijf EU-steun | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Cyprus kan rekenen op uitbetaling van een nieuwe schijf steun. De ministers van Financiën van de eurolanden (eurogroep) hebben daarmee zaterdag ingestemd.
'Nog eens een miljoen Syriërs op de vlucht' | NOS
Franse consul verkocht vluchtelingen bootjes | NOS
Aantal vluchtelingen in Nederland flink gestegen | NOS
Staatssecretaris Van Rijn uitgefloten op zorgmanifestatie | NOS
GeenStijl: Kijk nou. Mannen met Baarden Compilatie Video
Hallo mensen. U kunt stoppen met het linktippen van alarmistische bangmaak Filmpjes Over 'Migranten' Die Je Nou Nooit Op Het NOS Journaal ziet. Filmpjes zijn nu allemaal verzameld in deze handige compilatie van aluhoedjeswebsite InfoWars dat even haarfijn uitlegt waarom...
Buitengrens EU moet dicht | Opinie | de Volkskrant
Oppositie schiet asielvoorstel van PvdA en VVD af maar heeft zelf niets te bieden.
Innenminister warnen vor noch mehr Flüchtlingen - SPIEGEL ONLINE
Von Notstand oder Krise darf nicht gesprochen werden. Doch die Länderinnenminister sind sich parteiübergreifend einig: Die Lage ist dramatisch, das System der Flüchtlingsaufnahme in Deutschland ist am Anschlag.
München verwacht dit weekend tienduizenden vluchtelingen | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
München houdt er rekening mee dat er dit weekend tot 40.000 vluchtelingen de stad binnenkomen.
Grote Volksverhuizing - Wikipedia
Werkloosheid voor het eerst boven de 19.000 | Automatisering Gids - NL
Aan het eind van de maand juli telde ons land 19.100 werkloze IT-professionals. Nog niet eerder werd de 19.000-grens overschreden.
Docu: multicultureel Duitsland en integratie - Ein Staat, zwei Welten | ThePostOnline
https://youtu.be/KVWAIKoatWM Bron met origineel zonder ondertitels bij de Duitse NPO ZDF.
Oostenrijk sneert naar Orban met Holocaust-vergelijking - Elsevier.nl
De Oostenrijkse bondskanselier Werner Faymann haalt in een interview hard uit naar de Hongaarse premier.
"Wie verdrinkt op weg naar Europa is geen martelaar" - HLN.be
De Syrische vluchtelingen die in Europa op zoek gaan naar een beter leven kunnen op niet veel goedkeuring ..., lees meer op Kanaal Nieuws
GeenStijl: Feynman en/of Feiten - Vrede of Vluchteling
Er zijn 348.540 mensen in Europa die zichzelf "Syrische vluchteling" noemen tijdens de asielaanvraag. Een deel zal ooit in Syrië gewoond hebben. Buiten Europa zijn nog 4.088.099 mensen die Syrië ontvlucht zijn. Ook zijn er 7.632.500 mensen die hun eigen...
GeenStijl: WTFVideo. Kapo Schulz dreigt Hongarije met KAMPF
Guten morgen, Freunde der europäischen Idee. In de video hierboven dreigt dwergmof met haatbaard Martin Schulz, voorzitter van het Europees Parlement, om Hongarije met geweld binnen te vallen als ze niet onmiddellijk stoppen met hun soevereine neigingen naar nationalisme....
Vluchtelingendemonstraties tonen verdeeldheid Europa - Buitenland - TROUW
In het weekend dat een recordaantal vluchtelingen de grens tussen Servië en Hongarije is overgestoken, lieten diverse betogingen door Europa nog maar eens de verdeeldheid over het ... - Vluchtelingendemonstraties tonen verdeeldheid Europa - Nieuws, Buitenland
Geluk is geld terugsturen, zo ervaren veel vluchtelingen - Vluchtelingen - TROUW
Ze ontvluchten gevaar, of komen om economische redenen. Vaak is het een mix van beide, ervaart redacteur Wilfred van de Poll in het tentenkamp bij Calais. En ze komen niet alleen voor zichzelf. ... - Geluk is geld terugsturen, zo ervaren veel vluchtelingen - Nieuws, Buitenland, Vluchtelingen
'Ze vrezen voor hun leven en zoeken de dood op het water op' - THEODOR HOLMAN - PAROOL
Tot 17 jaar wachten op sociale huurwoning in Amsterdam - AMSTERDAM - PAROOL
Bekijk hier hoe lang je moet wachten op een sociale huurwoning - RTL Nieuws
De gemiddelde wachttijd voor een normale sociale huurwoning bij WoningNet in Purmerend is liefst 21 jaar. Dan kun je beter op de wachtlijst staan in Nieuw Lekkerland, daar stonden mensen die een woning toegewezen kregen het afgelopen jaar gemiddeld drie jaar in de wacht. Bekijk hier de scores voor andere regio's waar WoningNet actief is.
COA: aantal asielzoekers stijgt snel - BINNENLAND - PAROOL
Weert weigert vluchtelingen per direct op te vangen | Binnenland | de Volkskrant
De gemeente Weert heeft zaterdag een dringend verzoek van staatssecretaris Klaas Dijkhoff (Asiel) om per direct vluchtelingen op te vangen in de leegs
Monsanto veroordeeld voor ziek maken Franse boer - Joop.nl
Nadat hij de giftige dampen van een onkruidverdelger van Monsanto had ingeademd werd hij ziek. Doodziek. Met hersenschade als gevolg. De Franse graanboer Paul François stelde Monsanto verantwoordelijk voor de schade die hij leed. En na jaren juridische strijd heeft hij nu gelijk gekregen. Monsanto is door de rechtbank in Lyon verantwoordelijk gesteld voor de schade die de boer heeft opgelopen.
Monsanto veroordeeld voor vergiftiging boer | Monsanto | De Morgen
Een Franse graanboer die hersenschade opliep nadat hij een herbicide van Monsanto inhaleerde, heeft gelijk gekregen in een rechtszaak tegen de chemiereus.…
TTIP en het Bruto Nationaal Geluk - Joop.nl - zie reacties - VS, EU, TTIP
In het Financieele Dagblad van 2 september wijst SCP-directeur Kim Putters terecht op het gevaar van een al te economische kijk op de samenleving. “In het pensioendebat dreigt de economische rationaliteit te domineren”, schrijft hij, en hij noemt meer voorbeelden waar elke maatschappelijke handeling vertaald wordt in financiële termen. Een uitkering is geen vangnet meer, maar beloning voor een tegenprestatie aan de samenleving, een studielening is geen investering voor de toekomst, maar een bijdrage aan de economie. “Wat zou het opleveren als we de rijksbegroting eens lieten doorrekenen op haar sociale en culturele effecten?” vraagt hij zich af, en hij stelt voor om het bruto nationaal geluk te laten meewegen.
15 vragen en antwoorden voor wie de draad kwijt is in het vluchtelingendebat
De toekomst van de Grieken - TVGids.nl
Na alle Europese maatregelen is Griekenland in een nieuwe fase beland. Hoe ziet de economische toekomst van het land eruit, vraagt VPRO Tegenlicht zich af. Moet het komen van buitenlandse bedrijven of van de Grieken zelf?
VPRO Tegenlicht - Uitverkoop van Griekenland
Griekenland wordt ontmanteld en verkoopt staatseigendommen. Welke kapers zijn er op de kust en hoe verandert de uitverkoop het land?
Burgers in de VS zijn het empire builden van hun overheid volledig zat #zaplog
Abby Martin is bezig met een interessante nieuwe serie met de titel The Empire Files. Ze bekijkt hierin hoe krachten achter de schermen via o.a.
Burgers in de VS zijn het empire builden van hun overheid volledig zat | Achter de Samenleving
Ze bekijkt hierin hoe krachten achter de schermen via o.a. geheime diensten en het leger van de VS een wereldwijd empire hebben weten te bouwen met leugens, misleiding, dwang, chantage, moord en oorlog.
Empire Files - YouTube
Industrie misleidt en verwart discussie over hormoonverstoorders #zaplog
Met tactieken afgekeken van de tabaksindustrie proberen chemische bedrijven onzekerheid te zaaien over de risico's van hormoonverstoorders. Een
VN-experts: 'Industrie misleidt over hormoonverstoorders' | OneWorld.nl
Met tactieken afgekeken van de tabaksindustrie proberen chemische bedrijven onzekerheid te zaaien over de risico's van hormoonverstoorders. Een strategie die lijkt te werken in Brussel.
150 Million Adults Worldwide Would Migrate to the U.S.
About 13% of the world's adults -- or more than 640 million people -- say they would like to leave their country permanently. Roughly 150 million of them say they would like to move to the U.S.
Hilferuf in Hessen: Frauen und Kinder werden vergewaltigt und zu Zwangsprostitution gezwungen | Unzensuriert.at
Frauen und Kinder seien im Erstaufnahmezentrum Gießen (HEAE) "Freiwild", es gebe "zahlreiche Vergewaltigungen", "sexuelle Übergriffe" und zunehmend werde auch über Zwangsprostitution berichtet. Selbst am Tag sei der Gang durch das Camp für viele Frauen eine "angstbesetzte Situation". Das schreiben verzweifelte Vertreter des Paritätischen Hessen, die das Erstaufnahmezentrum betreuen, an den Hessischen Staatsminister für Soziales und Integration, Stefan Grüttner. Schutzlos ausgeliefert
GeenStijl: Rotterdam. Turken demonstreren tegen de @NOS
Schakelen we nu live over naar Rotterdam waar duizend+ Turken (en bovenstaande extreemrechtse islamofascistische panturkse Grijze Wolf uit België) demonstreren tegen de NOS. De staatsomroep spreekt in de berichtgeving over de PKK als 'Koerdische arbeiderspartij', en dat schijnt niet te...
GeenStijl: Het Grote Grenzen Dicht Topic du Jour
Het is 19:33 uur en de shit is aan in Europa. Terwijl er miljoenen onderweg zijn naar gratis Bed, Bad, Brood & Miele in een bejaardentehuis bij u in de buurt, gooide Het Grote Vriendelijke Duitschland vanmiddag plotsklaps de grenzen...
General Wesley Clark: Wars Were Planned - Seven Countries In Five Years - YouTube
General Wesley Clark: Because I had been through the Pentagon right after 9/11. About ten days after 9/11, I went through the Pentagon and I saw Secretary Ru...
Al-Qaedaleider roept eenlingen op tot aanslag|Buitenland| Telegraaf.nl
De leider van de terreurbeweging al-Qaeda, Ayman al-Zawahiri, heeft jonge moslimmannen in de Verenigde Staten en andere westerse landen opgeroepen aanslagen uit te voeren. In een geluidsfragment dat zondag online is gezet, richt hij zich vooral tot de zogeheten lone wolves, terroristen die alleen opereren.
Fighting Polio Amid the Chaos of Syria’s Civil War
Courageous bands of volunteers are dodging bullets and bombs to vaccinate the country's children against the disease.
Hongarije zet politie bij grens op scherp | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
De Hongaarse politie is in vier regio's op scherp gezet. Agenten in gebieden bij de grenzen met Servië en Roemenië moeten zich binnen twee uur melden als ze worden opgeroepen.
Opnieuw uitgaansverbod in Turks Cizre | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Turkse autoriteiten hebben zondagavond opnieuw een uitgaansverbod ingesteld in de overwegend Koerdische stad Cizre, in het zuidoosten van het land.
Proef met asbakken in Rotterdam leidt tot minder peuken op de grond | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Het plaatsen van vijftig asbakken in het centrum van Rotterdam lijkt te zorgen voor minder peuken op de grond. In zeven weken werd er 30.000 uitgebrande sigaretten in de asbakken gestopt.
Afkickkamp voor Zuid-Koreaanse internetverslaafde jongeren | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Voor internetverslaafde Zuid-Koreaanse kinderen zijn er speciale afkickkampen opgezet, waar geen toegang is tot internet en games.
Amsterdammer bezoekt feest met kameel | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Een Amsterdammer bezocht in de nacht van zaterdag op zondag het feest Loco Hotello in club Nova wel op een hele bijzondere manier. Boris Lange nam een kameel mee.
Amerikanen kijken liever naar telefoon dan naar televisie | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Amerikanen besteden meer tijd aan het kijken naar apps op hun telefoon, dan naar het kijken van televisie.
'Mr. hotelvastgoed' Dirk Bakker: nu is Noord aan de beurt - ECONOMIE - PAROOL
Inwoners Curaçao de straat op voor schone lucht | NOS
GeenStijl: #GeenPeil, want Oekraine wil dat EU wapens levert
Die Oekraïners valt het moeilijk kwalijk te nemen. Ze nemen het by proxy op tegen Rusland, en Oekraïne's capaciteiten verbleken nu eenmaal tegenover de Russische. Dan vraag en pak je alle hulp die je kunt krijgen. En volgens het associatieverdrag...
President Oekraïne wil belastinggeld van Nederland en ontduikt zelf belasting via Nederland | NINE TO FIVE - 925.nl
De Europese-uitbreidings-TGV gaat maar door en door. Oekraïne ligt half in puin, geen mens weet hoe het land er over vijf jaar uitzi…
Europe’s Refugee Crisis - PaulCraigRoberts.org
Europe’s Refugee Crisis Europe is suffering a refugee crisis of Europe’s own making. By mindlessly and immorally supporting for 14 years Washington’s illeg
België overweegt grens te sluiten bij toename migranten - Elsevier.nl
Belgische staatssecretaris van Asiel: 'In Griekenland staat de grens wijd open. Daar komt geen kritiek op, terwijl Hongarije die wél krijgt.'
Duitsland gooit de grens met Oostenrijk tijdelijk dicht - Elsevier.nl
Duitsland is van plan om controles te beginnen aan de grens met Oostenrijk, met de oog op de verwachte komst van duizenden migranten.
Taliban scherpen slachtofferrecord aan en bombarderen gevangenis - Elsevier.nl - Afghanistan
Taliban hebben een gevangenis in de Afghaanse stad Ghazni bestormd en 352 gevangenen bevrijd, onder wie 150 leden van de terreurorganisatie.
Duitsland bezwijkt en doet beroep op EU-solidariteit - Buitenland - TROUW
Duitsland heeft zich lange tijd groot gehouden in de migratiecrisis maar gooit nu toch de handdoek in de ring. De beslissing van Berlijn om tijdelijk grenscontroles in te voeren, vooral aan de ... - Duitsland bezwijkt en doet beroep op EU-solidariteit - Nieuws, Buitenland
'Oostenrijk moet ook grenscontroles invoeren' - Vluchtelingen - TROUW
Oostenrijk zou in de vluchtelingencrisis Duitsland moeten volgen en ook grenscontroles invoeren, 'om verwoestende gevolgen' te voorkomen. Dat verklaarde de Oostenrijkse minister van Buitenlandse ... - 'Oostenrijk moet ook grenscontroles invoeren' - Nieuws, Buitenland, Vluchtelingen
Doe criminelen een lol: hou wiet illegaal - Nederland - TROUW
Nederland criminaliseert de wietindustrie steeds verder. Dat is contraproductief, en roeien tegen de internationale stroom in. De opiumwet verbiedt het, maar duizenden blowers in ons land steken ... - Doe criminelen een lol: hou wiet illegaal - Nieuws, Nederland
Zwitsers hoeven God niet in nieuw volkslied - Buitenland - TROUW
Pogingen het Wilhelmus te veranderen stranden al jaren, maar in Zwitserland zien ze wel wat in een ander volkslied. Gisteren kozen de inwoners van Zwitserland een nieuwe hymne, die het ... - Zwitsers hoeven God niet in nieuw volkslied - Nieuws, Buitenland
Steeds vaker toelatingseisen voor bachelor en master - nrc.nl
Artis sluit roofdierengalerij: tijgers en panters voorgoed verleden tijd - AMSTERDAM - PAROOL
Werkloze leraren kosten basisscholen steeds meer geld - BINNENLAND - PAROOL
'Geef buurtbewoner meer invloed in eigen wijk' - BINNENLAND - PAROOL
'Gedwongen corruptie' onder ambtenaren bij Haagse riolering | Binnenland | de Volkskrant
De Haagse gemeentepolitiek is geschokt door verklaringen over corruptie bij de dienst Stadsbeheer. Tijdens een strafproces tegen een corrupte ambtenaa
Grote verschillen inkomensondersteuning voor ouderen - Joop.nl - NL
Gemeenten verschillen sterk in hun voorzieningen en informatie aan hulpbehoevende inwoners. Dat blijkt uit een onderzoek van de Unie Katholieke Bonden van Ouderen (Unie KBO). De organisatie bekeek de gemeentelijke vergoedingen voor mensen met hoge zorgkosten, met name ouderen en mensen met een beperking. De uitkomsten zijn ‘verontrustend’.
Ontwerptekst akkoord EU rept niet van verplichte verdeling asielzoekers | Buitenland | de Volkskrant
De EU-lidstaten gaan vandaag naar verwachting akkoord met de herverdeling van 120 duizend asielzoekers die nu nog in Italië, Griekenland en Hongarije
Steeds meer controles aan grenzen binnen Europa | Buitenland | de Volkskrant
Meerdere Europese landen volgen het voorbeeld van Duitsland en voeren grenscontroles in vanwege de aanhoudende stroom vluchtelingen. Oostenrijk zet da
Oostenrijk zet leger in om stroom vluchtelingen te reguleren | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Oostenrijk zet het leger in om te helpen met het reguleren van de grote groep vluchtelingen die het land binnenkomt.
Aanvallen met vatenbommen op voorsteden Damascus | Buitenland | de Volkskrant - Syrie
Helikopters van het Syrische leger hebben maandagochtend tientallen vatenbommen laten vallen boven Douma en Daraya, twee voorsteden van Damascus die a
Duizenden protesteren tegen regering Moldavië | Buitenland | de Volkskrant
In de Moldavische hoofdstad Chisinau zijn zondag de straat opgegaan om te protesteren tegen het beleid van de regering. Ze eisten het vertrek van pres
Femen-activisten bestormen podium islam-conferentie - Joop.nl - Frankrijk
De feministische actiegroep Femen heeft het podium bestormd tijdens een islamitische conferentie in Pontoise nabij Parijs. De in zwarte gewaden vermomde activisten trokken hun kleding uit en op hun naakte lichamen waren protestkreten te zien tegen het patriarchaat, oftewel de mannelijke overheersing.
Oosteuropa flabbergasted over deal Shell et al met Rusland #Europa #zaplog
Europa heeft van Amerika opgedragen gekregen om handel met Rusland te stoppen. Dat kost Europa (middenstanders) miljarden. Niet erg, zolang Amerika
Eastern Europe Bashes West as Putin Gas Link Plan Splits EU - Bloomberg Business
Eastern European nations set to lose billions of dollars in natural gas transit fees are lambasting western Europe for striking another pipeline deal with Russia that will circumvent Ukraine.
GeenStijl: ChristenTaliban eist excuses voor homo-interview
@LeoMarkwat pic.twitter.com/7pJr2we8u4— (@Koen_Sw) September 14, 2015 De RefoRukkers op Goeree-Overflakkee zijn woest. Het lokale huis-aan-huisblad Eilanden Nieuws heeft het namelijk gewaagd bovenstaand interview met een jong homostel af te drukken. Alle schizofrene Bijbelbeffers gelijk over de zeik. En dus maakt...
Excuses om interview met homostel|Binnenland| Telegraaf.nl
Op het zwaargereformeerde Goeree-Overflakkee heeft de hoofdredacteur van het lokale krantje Eilanden-Nieuws zijn excuses aangeboden voor een interview met een homostel. Het stuk zorgde voor zoveel opschudding onder de kerkelijke lezers, dat de krant heeft besloten op de knieën te gaan.
GeenStijl: Live. Alweer de 8e ronde PGB-liegen met Van Rijn
Vandaag weer #pgbdebat. Stukken bekeken. 1e conclusie: adviseurs @KPMG en @PBLQ hebben alles bekeken behalve de ICT van de #SVB. #PGB— Rene Jan Veldwijk (@ReneJanV) September 14, 2015 Het voortslepende PGB-debacle is in de eerste plaats een ICT-probleem. Vorige week bevestigde...
Ombudsman: belangen burger uit oog verloren bij pgb - Binnenlands Bestuur
Bij alle veranderingen rond het persoonsgebonden budget zijn de belangen van de burgers ernstig uit het oog verloren. Dat zei Nationale ombudsman …
Grote verschillen in inkomenssteun zorggebruiker | NOS - NL
Marechaussee gaat extra grenscontroles doen | NOS
EU keurt militaire actie tegen mensensmokkelaars goed | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
De Europese Unie heeft militaire actie tegen mensensmokkelaars goed gekeurd. Geweld wordt hierbij niet uitgesloten.
66 miljard hergebruikte PET-flessen in Europa | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Vorig jaar zijn er in Europa meer dan 66 miljard PET-flessen van 1,5 liter gerecycled, een lichte stijging ten opzichte van de ruim 65 miljard stuks in 2013.
FNV wil minimumtarieven voor zzp'ers vastleggen in cao's | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
De FNV wil in cao’s meer afspraken maken over zekerheden voor alle werkenden. De vakbond wil onder meer dat er minimumtarieven komen voor zzp'ers.
Uitgever puzzelblad beboet voor misleiding | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl - NL
Calatus, uitgever van onder meer het puzzelmagazine Editie Enigma, heeft een flinke boete gekregen voor het misleiden van consumenten.
Abbott weggestemd, Australië krijgt nieuwe premier | NOS
Gedachtengestuurde kunstarm in ziekenhuis Gent | NOS
Turkse politie doet inval bij tijdschrift vanwege Erdogan-selfie | NOS
'Niet met vluchtelingen discussiëren over uitgedeelde kleding' | NOS
'Verbouwing Utrecht Centraal 53 miljoen duurder' | NOS
GeenStijl: EU-ministers bij elkaar terwijl Europa op slot gaat
#BREAKING Germany won't close its doors to asylum-seekers: Merkel's spokesman— Agence France-Presse (@AFP) September 14, 2015 Drie weken geleden leken de 28 Europese ministers van Migratie & Gelukszoekers nog geen haast te hebben met het uit de klauwen groeiende vluchtelingenprobleem,...
GeenStijl: GSTV. Jan, Arno en de Moldavische maffiabankier
Het referendum-initiatief van GeenPeil richt zich op Oekraïne omdat dit land het meest aansprak als minst aansprekende EU-partner (iets met burgeroorlog, MH17 en Guy Verhofstadt die mensen ophitst op een plein), en omdat we nou eenmaal niet over drie...
Weet iemand wat met de miljarden aan noodsteun is gebeurd? - Elsevier.nl - 440 miljard euro
Ruim 440 miljard euro ging er de afgelopen jaren naar noodlijdende eurolanden.
US Drones Attack Syria’s Military, “Disguised as an Airstrike against ISIS” | Global Research - Centre for Research on Globalization
Marechaussee voert extra ac ties uit tegen vluchtelingen - Joop.nl - foute titel
Mobiele teams van de marechaussee gaan extra controles uitvoeren langs de Nederlandse grens om de instroom van vluchtelingen te beperken. Dat heeft staatssecretaris Klaas Dijkhoff bekendgemaakt.
Hoogleraar wegens zakelijk belang niet meer betrokken bij onderzoek - nrc.nl - NL
Misschien ben ik radicaal, maar dan ben ik radicaal in redelijkheid - THEODOR HOLMAN - PAROOL - zie reactie
Schouwburg tegen overbuurman Apple: wat doen jullie voor de vluchtelingen? - CULTUUR - PAROOL
Paus waarschuwt voor infiltranten IS in vluchtelingenstroom - Buitenland - TROUW - zie reacties
Paus Franciscus waarschuwt dat infiltranten van Islamitische Staat (IS) zich kunnen verschuilen in de enorme stroom vluchtelingen die momenteel vanuit Syrië en Libië Europa binnenkomt. Hij noemde ... - Paus waarschuwt voor infiltranten IS in vluchtelingenstroom - Nieuws, Buitenland
Is dit het einde van een Europa zonder grenzen? - Buitenland - TROUW - zie reacties
In navolging van Duitsland stellen ook andere landen grenscontroles in om de groeiende vluchtelingenstroom het hoofd te bieden. Oostenrijk zet het leger in, en ook Nederland komt in actie met ... - Is dit het einde van een Europa zonder grenzen? - Nieuws, Buitenland
Hongarije kondigt noodtoestand in zuiden af; recordaantal migranten - nrc.nl
Al bijna half miljoen bootvluchtelingen aangekomen in Europa | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Bijna 465.000 vluchtelingen hebben dit jaar al via de Middellandse Zee Europa bereikt, aldus de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) dinsdag. Sinds vrijdag hebben 32.000 mensen de oversteek gemaakt.
EU toch niet akkoord over verspreiden vluchtelingen | Buitenland | de Volkskrant
Duitsland en Frankrijk haalden maandagavond bakzeil met hun oproep aan de andere EU-landen akkoord te gaan met bindende Brusselse quota om 120 duizend
'Westen negeerde Russisch voorstel om Assad af te zetten' | Buitenland | de Volkskrant
Rusland zal het regime van de Syrische president Assad militair blijven steunen. Dat heeft de Russische president Poetin gezegd volgens persbureau Reu
West 'ignored Russian offer in 2012 to have Syria's Assad step aside' | World news | The Guardian
Exclusive: Senior negotiator describes rejection of alleged proposal, since when tens of thousands have been killed and millions displaced
Facebook Duitsland pakt online racisme aan - Joop.nl - foute terminologie
Facebook Duitsland wil racistische berichten op het sociale netwerk aanpakken. Daarvoor wordt een speciale actiegroep in het leven geroepen die zich hard moet maken voor online racismebestrijding.
Zo gaat de EU je privacy beschermen - NRC Q
2Doc VPRO - 1971 - VS, acht activisten breken in bij een FBI kantoor, FBI infiltratie
Op 8 maart 1971 brak een groepje activisten in bij een klein FBI-kantoor en stal elk document dat er te vinden was. Uit de documenten bleek dat de FBI infiltreerde in activistengroepen en burgers in de gaten hield. De inbrekers hielden zich anoniem, tot nu: de 2Doc 1971 brengt hun verhaal in beeld.
'LG gaat oprolbare 55 inch oled-tv onthullen' | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
LG zou begin 2016 op een technologiebeurs in de Verenigde Staten een oprolbare oled-tv van 55 inch willen onthullen.
'Scholieren presteren niet beter met computer' | Binnenland | de Volkskrant
Het gebruik van computers en andere technologische hulpmiddelen bij scholen leidt niet tot betere prestaties van scholieren. Dat blijkt uit
New approach needed to deliver on technology’s potential in schools - OECD
Data and research on education including skills, literacy, research, elementary schools, childhood learning, vocational training and PISA, PIACC and TALIS surveys., Schools have yet to take advantage of the potential of technology in the classroom to tackle the digital divide and give every student the skills they need in today’s connected world, according to the first OECD PISA assessment of digital skills.
PO-Raad: basisscholen niet toegerust op toestroom asielkinderen | NOS - NL
FTM artikel over teflon-productie Dordrecht leidt tot kamervragen #zaplog
Tweede Kamerlid Eric Smaling (SP) heeft maandag Kamervragen gesteld aan staatssecretaris Wilma Mansveld van het ministerie van Infrastructuur en
'Helft zeeschildpadden heeft onverteerbaar afval doorgeslikt' | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Van alle zeeschildpadden heeft ongeveer 52 procent wel eens een stuk onverteerbaar afval doorgeslikt, zo blijkt uit een nieuwe studie.
Australische artsen willen boksverbod na overlijden Browne | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
De Australische artsenfederatie (AMA) heeft gevraagd om een verbod op boksen na het overlijden van de 28-jarige Australische bokser David Browne Jr.
Mazelenuitbraak Congo: 400 doden, 23.000 besmettingen | Buitenland | de Volkskrant
In de Democratische Republiek Congo zijn meer dan vierhonderd mensen bezweken aan de mazelen. Volgens de Verenigde Naties en Artsen Zonder Grenzen zij
VN eist actie van Europese Unie in migrantencrisis | NOS
Hongarije arresteert eerste vluchtelingen | NOS
Amsterdamse politie neemt fors meer wapens in beslag | NOS
GeenStijl: OPINIE. De Toestand in de Wereld. Volgens Sait
In de reeks 'Graties Geopolitieke Videocolumns' verwelkomen we ditmaal de eloquente Sait van rijschool AltijdGeslaagd uit Rijswijk, die dapper in de rijke traditie van GBJ Hiltermann en Bernard Hammelburg durft te gaan staan en op welsprekende wijze de toestand in...
GeenStijl: VIDEO! Feest en bikini's. Lichtgetintie zonder islam - Libanon
Zo. Even tussen het democratie-redden, Prinsjesduiden, grenzen open/dicht en lichtgetint kopschopleed door: drank, muziek, zon en exotische wijven. Waar's dit feestje dan, horen we u denken? Nou, het Midden-Oosten. En dan niet in Oase Israël waar alles al kon,...
GeenStijl: VIDEO! Van Leeuwen met #GeenPeil vlag afgevoerd - Prinsjesdag
Iedereen die niet braaf met oranje schmink in Den Haag rondloopt nu, of vrolijk wappert met een Nederlands vlaggetje, wordt afgevoerd door de beveiliging. We moeten immers de illusie van het breed gedragen koningshuis in ere houden. Enfin. Waar mensen...
Reacties: 'Aanpak werkloosheid ontbreekt in troonrede' | NU - Prinsjesdag
Kamerleden reageren kritisch op de troonrede die koning Willem-Alexander eerder op dinsdag heeft uitgesproken.
GeenStijl: Prinsjesdag. En dan nu het zuur
Vorige week lekte het ene na het andere goeie nieuwtje uit de Prinsjesdagstukken. Vijf miljard belastingverlaging op arbeid (dus nu staat Rutte nog maar 47 miljard in het rood bij de belastingbetaler), iets met kinderopvang en zo nog wat...
GeenStijl: Prinsjesdagtopic. Rapportcijfers voor Rutte II
Prinsjesdag! Paarden, de Gouden Koets, gejengel over de Gouden Koets, waxinelichtjes, hoedjes, Marianne Thieme met een bloemkool op heur hoofd, een groen Numatic stofzuigertje in de Ridderzaal (*) en Koning Willy die met hooghartige tegenzin een burgertruttig tekstje opleest...
GeenStijl: PGB-bullshit: Achmea heeft tekort, dus wordt er bezuinigd op verpleeghuizen
De PGB is een humanitaire ramp. Te snel ingevoerd en te brak uitgevoerd (door duurbetaalde externen). Inmiddels drukken de kosten van de PGB ook op de zorgkosten van zorginstellingen: 'Er gaat zoveel geld naar de individuele budgetten dat instellingen moeten...
Jaarbeurs en gevangenissen voor opvang asielzoekers | NOS - NL
Een luguber schouwspel - TVGids.nl - VS 1945 atoombommen op de Japanse steden Hiroshima en Nagasaki
De Amerikanen gooien in augustus 1945 atoombommen op de Japanse steden Hiroshima en Nagasaki. Vier Nederlandse dwangarbeiders zien het bombardement voor hun ogen gebeuren. 70 jaar na dato vertellen ze hierover.
GeenStijl: GeenPeil. Meer democratie in een EU van iedereen
Een referendum over de wenselijkheid van een associatieverdrag met Oekraïne is ingewikkelder dan slechts een ja of een nee. Er gaat een hele wereld aan betekenis achter schuil. Nee, een continent. Europa. Uiteindelijk gaat het niet zozeer om dat...
Aanschaf JSF kost mogelijk half miljard extra | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
De aanschaf van de Joint Strike Fighter (JSF) gaat mogelijk een half miljard euro duurder uitvallen.
Flink tekort op toekomstige projecten ProRail | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
ProRail komt voor projecten voor de periode 2018-2028 circa 475 miljoen euro tekort. Dat blijkt uit onafhankelijk onderzoek naar de financiën van ProRail voor beheer, onderhoud en vervanging van het spoor in die jaren.
Dreigend tekort van 475 miljoen euro bij ProRail | NOS
JSF mogelijk half miljard duurder | NOS
Facebook komt met 'Vind ik niet leuk'-knop | NOS
'9 miljard euro voor Apple door belastingregels EU' | NOS
Luxleaks: Lobbyisten sollen Zugang zu EU-Parlament verlieren - SPIEGEL ONLINE
Die Luxemburg-Steueraffäre holt ihre Profiteure ein: Lobbyisten internationaler Konzerne, die eine Aussage verweigert haben, sollen den Zugang zum EU-Parlament verlieren. Das könnte Amazon, Coca-Cola und McDonald's treffen.
Transparency, Accountability and Integrity in the EU Institutions | Discuto
Discuto is a platform for discussing documents online. Improve your decision making through higher participation and feedback on your documents.
Zo eenvoudig is het om aan Syrisch paspoort te komen - Elsevier.nl
Het enige wat je nodig hebt is het juiste telefoonnummer en omgerekend 750 euro.
Libanon waarschuwt: jihadisten onder migranten - Elsevier.nl
Tijdens bezoek van premier Cameron aan een vluchtelingenkamp in Libanon, werd hij gewaarschuwd door de regering van het land.
Harder en armer: Nederland in het jaar 2025 - Elsevier.nl
Politici als Timmermans en Juncker doen veel te lichtzinnig over de effecten van niet-westerse immigratie. Wat is een reëel scenario?
EU-lidstaat hoeft werkloze uitkeringstoerist geen geld te geven - Elsevier.nl
EU-migranten die geen baan vinden, hebben volgens het Europese Hof geen recht op een uitkering.
GeenStijl: Haha. Harald Doornbos koopt vals Syrisch paspoort voor MinPres Mark 'Malek Ramadan' Rutte
"Vluchtelingen"-Verhaal du Jour, van Harald Doornbos in Nieuwe Revu. "Al lange tijd zingt het gerucht door Noord-Syrië rond dat soennitische rebellen een aantal printers en duizenden lege paspoorten hebben veroverd op het Assad-regime. [..] Volgens geruchten zouden ze begonnen zijn...
Blendle - Blader online door alle kranten en tijdschriften
Het Syrische paspoort van Mark Rutte - Tekst Harald Doornbos / In Noord-Syrië, boven Aleppo, zit ik aan een tafeltje met m’n Syrische fixer; een soort regelneef. Op tafel staan twee bekertjes koffie en een mobieltje. Van een vriend heb ik een paar telefoonnummers gekregen van Syrische paspoortvervalsers. M’n fixer en ik gaan die vervalsers een voor een bellen. Al lange tijd zingt het gerucht door Noord-Syrië rond dat soennitische rebellen een aantal printers en duizenden lege paspoorten hebben veroverd op het Assad-regime. Tot aan het…
Mark Rutte: 'Oost-Europa moet meedoen' - Prinsjesdag - TROUW - zie reacties
Het tweede kabinet-Rutte staat voor een opgave die vele andere kwesties in de schaduw stelt: het vluchtelingenprobleem. In een gesprek in het Torentje zegt Rutte te hopen dat er snel een Europese ... - Mark Rutte: 'Oost-Europa moet meedoen' - Nieuws, Politiek, Prinsjesdag
Troonrede mist visie en urgentie, juist tijdens de vluchtelingencrisis - Prinsjesdag - TROUW - zie reacties
De Troonrede van koning Willem-Alexander bevatte geen nieuws. Andermaal werd de waarneming van een Amerikaanse journalist bevestigd dat de regering het enige schip is dat van boven lekt. Het is ... - Troonrede mist visie en urgentie, juist tijdens de vluchtelingencrisis - Nieuws, Politiek, Prinsjesdag
De participatiesamenleving: wat is daar al zichtbaar van? - Politiek - TROUW - zie reacties
In de Troonrede van twee jaar geleden sprak de koning over de participatiesamenleving. Wat is daar al zichtbaar van? Een tussenbalans door oud-minister Ella Vogelaar, burgemeester Jan van Zanen ... - De participatiesamenleving: wat is daar al zichtbaar van? - Nieuws, Politiek
Fles van suiker voor Coca-Cola - Groen - TROUW
De fabriek moet nog gebouwd worden maar de vondst is er: een plastic fles op basis van planten. Hoe een Nederlands bedrijf in zee gaat met een frisdrankgigant. Een fles gemaakt op basis van ... - Fles van suiker voor Coca-Cola - Groen
Live: Zijlstra (VVD) onder vuur oppositie vanwege besparingen justitie - nrc.nl
Assad: Westen heeft vluchtelingen aan zichzelf te danken - nrc.nl
Werken voor 10 uur ‘s ochtends, is dat ongezond? - NRC Q
Het gevaar van geen tweestatenoplossing - nrc.nl
Journalist koopt Syrisch paspoort voor Mark Rutte - MEDIA - PAROOL
10 dingen die reizen met de metro aantrekkelijker zouden maken - PS - PAROOL
Werkzaamheden IJtunnel uitgesteld 'wegens gebrek aan eensgezindheid' - VERKEER - PAROOL
Gevelreclame uit 1920 wekt wrevel bij buurtbewoners Palmgracht - AMSTERDAM CENTRUM - PAROOL
Pakistan loost vluchtelingen uit Afghanistan | Buitenland | de Volkskrant
Steeds meer Afghaanse vluchtelingen verlaten noodgedwongen buurland Pakistan. Sinds januari zijn er zeker 140 duizend teruggekeerd naar Afghanistan, b
GeenStijl: Slecht 1/3 van vluchteling is zowaar vluchteling
Zijn dit keiharde cijfers? Natuurlijk niet. Als die zouden bestaan, zouden we deze gehele crisis niet ervaren zoals dat nu gebeurt. Dan zouden we alle foppers van de daadwerkelijk ontheemden kunnen onderscheiden, en zou deze hele clusterfuck een stuk minder...
Witnesses claim less than a third of refugees arriving in Germany are Syrian | Daily Mail Online
Desperate migrants claim that they are being joined on their journeys to mainland Europe by imposters, with less than a third of migrants in Germany, or on their way there, actually from Syria.
List of cities in the European Union by Muslim population - Wikipedia, the free encyclopedia
Zijlstra onder vuur om veiligheid | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl - NL, VVD
VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra is woensdag tijdens de algemene politieke beschouwingen zwaar onder vuur komen te liggen om de maatregelen op Veiligheid en Justitie.
GeenStijl: Mr. Dr. Van Rossem doceert GeenPeil aan de UU
We hebben het altijd al gezegd: als je goed, actueel en betrokken hoger onderwijs wil, moet je aan de Universiteit Utrecht zijn. In één van de grotere collegezalen van de Uithof werd vandaag de casus GeenPeil behandeld. Inclusief aanmoediging...
EU wil eigen investeringshof opzetten voor TTIP | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl - VS, EU, TTIP
De Europese Commissie wil een eigen rechtssysteem opzetten dat investeerders moet beschermen en handelsconflicten tussen internationale bedrijven en lidstaten moet beslechten.
Meer agenten met financiële problemen kloppen aan bij fonds | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Steeds meer agenten met financiële problemen kloppen aan bij het sociaal fonds voor de politie.
Air France-KLM sluit vrachtpact met Chinezen | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Air France-KLM verbindt zijn vrachtnetwerk met dat van zijn Chinese branchegenoot en bestaande samenwerkingspartner op passagiersgebied China Southern.
'Peugeot-Citroën start deze maand autoverkoop in Iran' | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Het Franse autoconcern Peugeot-Citroën (PSA) gaat deze maand beginnen met auto’s verkopen in de Iraanse hoofdstad Teheran.
WNF: leven in zeeën gehalveerd sinds jaren 70 | NOS
Assad: Westen heeft vluchtelingencrisis zelf ontketend | NOS
GeenStijl: Ard van der Steur publiceert schokkend rapport over OM op ochtend van Prinsjesdag
Brief Van der Steur: rapport kreeg ik in juni. Ik stuur het nu. Dus ik kan pas bij volgende begroting wat doen: http://t.co/NJ4Ms68Ivs— Pieter Omtzigt (@PieterOmtzigt) September 16, 2015 Terwijl alle media en hun moeder oranjegezindt Prinsjesdag aan het aanschouwen zijn, dropt...
Bezuinigingen op Openbaar Ministerie 'te snel en risicovol' - RTL Nieuws
Onderzoekers maken gehakt van de voorgenomen bezuinigingen op het Openbaar Ministerie. Dat gebeurt in een alarmerend rapport aan minister Van der Steur en de top van het OM. Bezuinigingen gaan veel te snel en zorgen voor risico's in het dagelijkse werk.
De Amerikaanse biblebelt is dol op Trump - ondanks alles - Verkiezingen in de Verenigde Staten - TROUW
Hij is grof in de mond, is bezig aan zijn derde huwelijk, steunde jarenlang progressieve politici en spreekt nauwelijks over God. Toch is de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump ... - De Amerikaanse biblebelt is dol op Trump - ondanks alles - Nieuws, Buitenland, Verkiezingen in de Verenigde Staten
'Afrikaanse leeuwen worden gefokt voor jacht door toeristen' | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Toeristen betalen tienduizenden dollars om in Afrika op gefokte leeuwen te jagen. De Duitse krant Die Welt meldt op basis van een nieuwe Zuid-Afrikaanse documentaire dat de dieren speciaal voor de jacht worden gefokt en grootgebracht.
Rusland wil overleg met VS over Syrië | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Rusland wil op militair niveau met de Verenigde Staten (VS) in gesprek over de situatie in Syrië. Dat heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry woensdag gezegd.
2Doc: 2Doc: A leak in Paradise kijk je op npo.nl
Klokkenluider Rudolf Elmer, een Zwitserse ex- bankier heeft het Zwitserse bankgeheim geschonden in zijn kruistocht tegen belastingparadijzen. Elmer onthulde via de pers en WikiLeaks de louche geheimen Klokkenluider Rudolf Elmer, een Zwitserse ex- bankier, heeft het Zwitserse bankgeheim geschonden in zijn kruistocht tegen belastingparadijzen. Elmer onthulde via de pers en WikiLeaks de louche geheimen van een Zwitserse bank op de Kaaimaneilanden. Sindsdien is hij geschaduwd, bedreigd, verbannen en wacht hem waarschijnlijk een lange gevangenisstraf.
De martelgang van de klokkenluider - TVGids.nl
De Zwitserse bankmedewerker Rudolf Elmer werd ontslagen, bedreigd en in de cel gezet. De reden: hij lekte tot tweemaal toe gegevens aan WikiLeaks. Hij wordt geportretteerd in de 2Doc A leak in paradise.
Financiële fratsen - de documentaireselectie van Joris Luyendijk - NPODoc
Journalist en antropoloog Joris Luyendijk is een week lang gastcurator van NPO Doc. Luyendijk verdiepte zich twee jaar in de Londense bankwereld en schreef zijn bevindingen op in 'Dit kan niet waar zijn. Onder bankiers.' Naar aanleiding van 'A Leak in Paradise' (NCRV, 16 september om 23.00 uur op NPO 2), kiest Luyendijk documentaires uit over de waanzin en wonderlijke cultuur van de financiële wereld en voorziet deze van een introductie.
Per dag ongeveer 700 vluchtelingen naar Nederland | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Het aantal vluchtelingen dat naar Nederland komt, ligt nu op ongeveer zevenhonderd per dag.
GeenStijl: LIVE GrensTV. Hongaarse Riot Police spuit traangas
Showdown in Servië/Hongarije. Er is bij de grens inmiddels een waterkanon gearriveerd en enige cohorten pliesies met helm en lange lat. De asieleisende menigte is begonnen met bekogelen, de Riot Police heeft zojuist traangas gebruikt. Meer bij deze meneer van...
GeenStijl: Fuck de Haters. Een vol uur Wilders' Verzetsvideo
Het begon weer zo van je 'jaja deze retoriek kennen we nou wel'. Maar toen kwamen Pechtold en Klaver huilie doen, en Kuzu met de jij-bakken, en was het spel weer op de wagen. Toen kwam de lijst AZC's, en...
EXTENDED INTERVIEW - Nigel Farage on Referenda, Bureaucrats and EU goal - YouTube
A group of activists, including me, and a popular weblog called GeenStijl, want a referendum on a Dutch law proposing further EU integration with Ukraine. We...
Syria 'in a state of complete war' with terrorism - Assad (FULL INTERVIEW) - YouTube
As the Syrian crisis enters its fifth year, tension in the country is still growing. Bashar Assad, the President of Syria, gives an interview to key Russian ...
Sweden: 77.6% of all rapes are committed by Muslim males, who total only 2% of population – Gov report | Muslim Statistics
The total Muslim population in Sweden is estimated at 4.4% (2013 figures). Out of that 4.4% and in deducting the women and children, we can roughly guesstimate that around 2% are male. The foreign rape figures at 77.6% Muslim has been anonymously confirmed by Swedish polish in a phone conversation. The actual figure could be…
Beurs.NL - 'Westen negeerde Russisch voorstel om Assad af te zetten'
Rusland heeft drie jaar geleden geprobeerd een vredesakkoord te sluiten in Syrië, en zou daarbij hebben voorgesteld ...
Smugglers help refugees compare welfare benefits - The Local
UPDATED: A document that human smugglers use to help asylum seekers compare the different levels of benefits in Europe makes all of the criticism of Denmark's refugee benefit cuts ring hollow, centre-right parties said on Thursday.
Sky Finds 'Handbook' For EU-Bound Migrants
The "rough guide" contains maps, tips and phone numbers of organisations which might help refugees making the perilous crossing.
thereligionofpeace.com - Is the Quran Hate Propaganda?
What does the Quran really say about non-Muslims - and does this explain the violence?
Anne-Marie Waters | Islam Is Not A Peaceful Religion | Oxford Union - YouTube
Anne-Marie Waters gives her argument against Islam being a peaceful religion. SUBSCRIBE for more speakers ? http://is.gd/OxfordUnion FOLLOW Anne-Marie Waters...
'Vrouwen in Duitse asielopvang op grote schaal verkracht' - Elsevier.nl
Vrouwelijke bewoners van het asielzoekerscentrum in Giessen worden op grote schaal verkracht door mede-asielzoekers.
VNG: 700 asielzoekers per dag in Nederland | NOS
Amsterdam krijgt landelijk registratiepunt voor vluchtelingen - BINNENLAND - PAROOL
Zoals het nu gaat, wordt de vrijheid voor de volgende generatie minder - OPINIE - PAROOL
Wilders' oproep tot verzet brengt Kamer in rep en roer | Politiek | de Volkskrant
Volgens PVV-leider Geert Wilders bestaat er een geheime lijst van Nederlandse plaatsen waar nog een asielzoekerscentrum kan komen. Hij las woensdagavo
Inreisverbod Oekraïne voor Westerse journalisten | Media | de Volkskrant
Oekraïne heeft zijn sanctielijst tegen Rusland fors uitgebreid en daarbij worden ook Westerse journalisten kritisch onder de loep genomen. Onder ander
Doden door fijnstof in kaart gebracht | Wetenschap | de Volkskrant
Een internationaal onderzoeksteam koppelde informatie fijnstofconcentraties aan specifieke ziektecijfers. Ze presenteren hun onderzoek in het tijdschr
Nieuwe inzichten in de gezondheidseffecten van roundup en 2,4-D #zaplog
De sterke toename van het gebruik van bestrijdingsmiddelen bij de teelt van gentechgewassen baart artsen in de VS zorgen. Deze zorgen nemen toe door
Nieuwe inzichten in de gezondheidseffecten van roundup en 2,4-D in contrast met de toelating van nieuwe GGO gewassen - Gezondheid - Alle berichten - Gentech.nl
GMOs, Herbicides, and Public Health — NEJM
Perspective from The New England Journal of Medicine — GMOs, Herbicides, and Public Health
“Superweeds” Resulting from Monsanto’s Products Overrun U.S. Farm Landscape
A plague of out-of-control weeds is cropping up in farm fields across the country, according to a policy brief from UCS.
'Het is niet te harden op Sumatra door aangestoken natuurbranden' | NOS
Japan neemt controversiële wet aan en vergroot bevoegdheden leger | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Het Japanse hogerhuis heeft donderdag een controversiële wet aangenomen waarmee de bevoegdheden van het leger worden vergroot.
Dekmantel tocht naar Europa: binnen 40 uur vals Syrisch paspoort #zaplog
De Nederlandse journalist en oorlogscorrespondent Harald Doornbos heeft naar eigen zeggen voor het eerst het bewijs geleverd dat vluchtelingen een
Kroatië waarschuwt voor limiet aan migranten | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl - EU
Kroatië heeft nog controle over de wassende stroom migranten. Maar als de aantallen groter worden, dan moeten er andere manieren gevonden worden om de situatie het hoofd te kunnen bieden.
Roemeense premier wordt strafrechtelijk vervolgd | NOS - EU
Hoofd van Duitse Immigratiedienst stapt op | NOS - EU
Denemarken wil geen vluchtelingen, maar zegt wel 100 miljoen toe | NOS - EU
Europese landen voeren grenscontroles verder op | NOS
Westerse journalisten niet welkom in Oekraïne | NOS
'Nog vier of vijf Syrische rebellen met Amerikaanse training over' | NOS - VS, Syrie
Oud-directeur Nobelprijs: spijt van Vredesprijs voor Obama | NOS
Facebook kijkt via 'Like'-knop mee met je webgedrag | NOS
'Zwakte opkomende landen is risico voor eurozone' | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl - EU, ECB
De zwakkere economie van veel opkomende markten brengt het economisch herstel in de eurozone in gevaar.
EU stelt 10 miljard beschikbaar voor bestrijding langdurige werkloosheid | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
De Europese Commissie wil dat de 12 miljoen langdurig werklozen in de Europese Unie meer kansen krijgen om weer aan werk te komen.
Dan maar onzichtbaar solliciteren | Economie | de Volkskrant
'Leeftijd heeft geen enkele rol gespeeld in de procedure', krijgt de 60-plusser steevast te horen. Hij gelooft er niets van, na tig afwijzingen. Liefs
Kabinet aan gemeenten: regel 750 slaapplaatsen vóór vanavond | NOS - NL
Hulporganisaties bezorgd over geld voor asielopvang | NOS
GeenStijl: Vluchtelingen ondergebracht op Kamasutrabeurs - NL
Integratie. Het blijft een heikel thema. Maar gemeente Utrecht, dat voorheen nog bekend stond om de meest fluwelen integratie-handschoentjes van het land, haalt nu de sledgehammer van stal. Want integreren kun je leren. En waar beter, dan in een afgeladen...
'Verkrachtingen in azc'|Buitenland| Telegraaf.nl - Duitsland
Vrouwen en meisjes zijn niet veilig in het grootste opvangcentrum voor vluchtelingen in Duitsland. Ze worden door mede-asielzoekers verkracht en zouden zelfs slachtoffer zijn van gedwongen prostitutie.
'Kijk eens in Roemenië'|Watuzegt| Telegraaf.nl - EU
"Er wordt steeds afgegeven op Oost-Europese landen die niet willen meedoen aan opvang van vluchtelingen. Maar waar moeten ze dat van doen?", schrijft Ineke Lock - de Groen. Zij woont in Dumbrâveni en ziet hoe slecht de Roemenen het zelf hebben.
GeenStijl: Erik de Vlieger: 'GeenPeil wordt onterecht genegeerd'
En dan nu een mopje GeenPeil-promotie. Zakenman, hobbyschilder en allround levenslustige ras-Noord-Hollander Erik de Vlieger ging vanmorgen op BNR voor GeenPeil op de barricades. Dat er potverdomme wel eens wat meer aandacht mag zijn voor zo'n mooi democratie controlerend...
Zet GeenPeil het vertrouwen in de politiek op scherp? Referenda, responsieve politici, en politiek vertrouwen - Stuk Rood Vlees
Al langere tijd verbaasden politicologen zich erover dat het vertrouwen in de politiek lager is in regio’s waar vaker referenda worden gehouden. Waar parlementsverkiezingen juist zorgen voor een kleine boost in het vertrouwen
GeenStijl: Videos. Horde buitenlandse wilden sloopt Groningen - voetball
Vuurwerk en terrasstoelen vliegen over de Grote Markt in Groningen nadat een invasie van buitenlandse wilden op een groep inheemse verzetslui is gestuit. Hier is niks democratisch aan: hersenloze voetbalhooligans van Olympique Marseille slaan al het fatsoen over, weigeren...
Gemeente schaft hondenbelasting af - AT5
Amsterdamse hondenbezitters hoeven vanaf volgend jaar geen hondenbelasting meer te betalen. Dat blijkt uit de vanochtend gepresenteerde gemeentebegroting voor 2016.
GeenStijl: Docent maatschappijleer: "Vluchtelingen deel van Allahs plan tegen grote vijanden als Amsterdam"
Docent maatschappijleer worden. Wie droomde er niet van. @Kasim Tekin in ieder geval wel, en het lukte hem gewoon. Wat een inspiratie. Tegenwoordig werkzaam (mirror) op de christelijke (!) scholengemeenschap Het Baken te Al-Mere, om kinderen op open wijze te...
Speciale themarechtszaak over discriminatie in rechtbank Den Haag moet afschrikken | Omroep West
Omroep West is de regionale omroep voor het noorden van de provincie Zuid-Holland, actief op radio, televisie en internet.
GeenStijl: Epic! Wilders en Pechtold vechten over GeenPeil
Dag twee van de APB was echt poepsaai, maar gelukkig: op prime time in den avond stapten de twee eeuwige rivalen Geert 'Grenzen Dicht' Wilders en Alexander 'Democratie maar over de EU liever nie' Pechtold in de ring voor...
GeenStijl: Pauw: Halbe Zijlstra (PvdA) versus Erik de Vlieger
Erik de Vlieger zit bij Pauw. We hoorden hem vandaag al leeglopen bij BNR. Dat GeenPeil te weinig aandacht krijgt in de media, en dat zulks een schande is omdat dit de eerste keer is dat we écht invloed...
'Vluchtelingen zijn oplossing personeelstekort ict' | Buitenland | de Volkskrant
Werkgeversorganisatie VNO NCW, de gemeente Eindhoven en de Nederlandse Spoorwegen zien kansen in de komst van vluchtelingen en arbeidsmigranten naar E
Wijnboeren Italië betrapt op gebruik smaakversterkers | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Minstens achttien wijnboeren uit de Italiaanse wijnstreek Friuli hebben smaakversterkers toegepast in hun sauvignon blanc-wijn.
Reykjavik boycot apartheidsstaat Israël - Joop.nl
De IJslandse hoofdstad Reykjavik zal niet langer goederen kopen die afkomstig zijn uit Israël. De gemeenteraad heeft daar woensdag een akkoord over bereikt. Er zullen geen zaken worden gedaan met Israël, zolang de illegale bezetting van de Palestijnse gebieden voortduurt.
COA-topman: asielzoekers 'verrijking' voor samenleving - Elsevier.nl
Het aantal asielzoekers dat naar Nederland komt neemt in rap tempo toe, maar is dat erg?
GeenStijl: Directeur COA: 'Vluchtelingen verrijking voor Nederland'. Wat zeggen cijfers en common sense?
Dergelijke verhaaltjes hebben we natuurlijk eerder gehoord. Eerst zou de dobbertsunami "wonderen voor de economie" doen. En nu vormen ze volgens COA-directeur Gerard Bakker een "een enorm potentieel voor de Nederlandse samenleving". Waarom? Omdat "1/3 van de asielzoekers die deze...
Nahles: Nicht einmal jeder zehnte Flüchtling für Arbeit oder Ausbildung qualifiziertNachrichten – DEUTSCHE WIRTSCHAFTS NACHRICHTEN
Marechaussee: 'Mensensmokkel winstgevender dan drugshandel' - Elsevier.nl
Veel landen in Europa gaan gebukt onder de migrantencrisis en criminele bendes verdienen daardoor duizenden euro's met mensensmokkel.
Woningcorporaties: vluchteling moet woning delen | Binnenland | de Volkskrant - NL
Met onorthodoxe maatregelen willen woningcorporaties de komende maanden tienduizenden vluchtelingen met een verblijfsstatus aan een woning helpen. Ze
Kroatië sluit grensovergangen met Servië | Buitenland | de Volkskrant
Kroatië heeft vrijdag op een na alle grensovergangen met Servië afgesloten, nadat de afgelopen dagen meer dan dertienduizend migranten en vluchtelinge
GeenStijl: Hongaars dorp maakt VVV-video voor vluchtelingen
Bizar Spektakeltrailertje du Jour. De burgemeester van het Hongaarse Assothalom (aan de grens met Servië) brengt een dringend advies uit aan migrerende uitkeringstoeristen uit het Midden-Oosten: Ga weg en blijf weg. Assothalom is closed for business, vertelt hij in...
Uit beschaving liegen we tegen vluchtelingen - THEODOR HOLMAN - PAROOL
Centrum blij: een Dirk, geen nieuwe flutwinkel - AMSTERDAM CENTRUM - PAROOL
Producent antidepressivum verzwijgt risico op zelfmoord | Binnenland | de Volkskrant
De producent van het antidepressivum paroxetine (merknaam Seroxat) wist al in 2001 dat het middel niet werkt bij ernstig depressieve pubers en dat het
'Gemiste kans': Staat machteloos bij verkoop KLM | Economie | de Volkskrant
De overheid heeft niet het eerste recht KLM te kopen, mocht AirFrance de Nederlandse dochter afstoten. Dat blijkt uit documenten die de Volkskrant via
Onthoofding dreigt voor neef van kritische Saudische geestelijke - Buitenland - TROUW
Mensenrechtenorganisaties waarschuwen voor de dreigende onthoofding van de Saudische Ali al-Nimr. Hij werd in 2012 op 17-jarige leeftijd gearresteerd en kreeg in 2014 de doodstraf. Nimr is de ... - Onthoofding dreigt voor neef van kritische Saudische geestelijke - Nieuws, Buitenland
'Niemand is naar Kos gevlucht omdat zijn leven gevaar liep' | ThePostOnline
Een makkelijk boottochtje vanuit Turkije naar Griekenland, heerlijk terrasweer en papieren om door te reizen binnen enkele dagen geritseld. Tussendoor nog
COA wijst kerken af voor noodopvang - AD.nl
Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) zegt nee tegen aangeboden kerkgebouwen, conferentieoorden ..., lees meer op Kanaal Nederland
MiddagHumeur: Zelfislamiseren met het COA | OpinieZ
Het COA is onder grote politieke druk op zoek naar opvangruimten voor asielzoekers. Allerlei gebouwen zijn welkom: kazernes, campings, leegstaande fabrieken, voormalige ziekenhuizen en sporthallen. Maar voormalige kerkgebouwen wil het COA niet. De officiële reden? Kerken zijn niet groot genoeg om minimaal 400 vluchtelingen onder te brengen. Mooi technocratisch neutraal geformuleerd. Natuurlijk ligt het anders.…
MEMRI: Al-Aqsa Mosque Address: Europe Wants the Muslim Refugees as Labor; We Shall Conquer Their Countries - babyboom
The Middle East Media Research Institute (MEMRI) explores the Middle East through the region's media. MEMRI bridges the language gap which exists between the West and the Middle East.
Ex-asielzoeker vaker in een uitkering | Archief | de Volkskrant
De arbeidsmarktpositie van ex-asielzoekers is de afgelopen drie jaar flink verslechterd. Het percentage dat afhankelijk is van een uitkering steeg in
Flüchtlingsprotest überrascht Gastgeber | MAIN-POST Nachrichten für Franken, Bayern und die Welt
Neue Notunterkunft: Die Margetshöchheimer Turnhalle ist bereit für 125 Menschen. Vereine und Schule müssen bis Anfang November auf die Sportstätte verzichten. Doch nicht jeder Ankömmling ist glücklich mit dieser Lösung.
National IQ Scores - Country Rankings
National IQ Scores - Country Rankings
Syriërs opgepakt op verdenking smokkelen vluchtelingen in Europa | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Twee Syriërs zijn opgepakt omdat ze worden verdacht van het smokkelen van honderden Syrische vluchtelingen binnen Europa.
België voert 'suikertaks' op frisdranken in | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
België voert in 2016 een suikertaks in op alle frisdranken. Hoe hoog de frisdrankbelasting precies wordt, is nog niet bekend.
‘Nieuwe’ chemische stoffen bedreigen drinkwater #zaplog
In en rond huis gebruiken we dagelijks een heel scala aan chemische stoffen. Zonder dat we ons daarvan bewust zijn vervuilen ze ons water. Een
‘Nieuwe’ chemische stoffen bedreigen drinkwater - Foodlog
In en rond huis gebruiken we dagelijks een heel scala aan chemische stoffen. Zonder dat we ons daarvan bewust zijn vervuilen ze ons water.
Doden door fijnstof in kaart gebracht #zaplog
Wereldwijd sterven meer dan 3 miljoen mensen vroegtijdig vanwege luchtvervuiling. Als de wereldwijde uitstoot van schadelijke stoffen niet
De 10 belangrijkste machtsfactoren achter de huidige mosliminvasie. #zaplog
De lokroep van Merkel. Angela Merkel deed haar uiterste best een ‘vriendelijk gezicht’ op te zetten voor de ‘vluchtelingen’, en gaf daarmee
De 10 belangrijkste machtsfactoren achter de huidige mosliminvasie - De Nieuwe Realist
EU wil meer kwik in vis #zaplog
De Europese Commissie is van plan om de maximumgehaltes van kwik in vis te verhogen. Consumenten worden daardoor aan hogere doses van dit giftige
EU wil meer kwik in vis : Duurzaamnieuws.nl
Saudi-Arabië krijgt kernwapens van Pakistan. #zaplog
Aan de vooravond van een nucleaire deal tussen Iran en de 6 mogendheden (China, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Rusland en de VS) heeft
De Stille Waarheid | Saudi-Arabië krijgt kernwapens van Pakistan.
Amerikaanse milieuklacht dreigt voor Volkswagen | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
De Duitse autofabrikant Volkswagen (VW) wacht mogelijk een miljardenboete in de Verenigde Staten wegens overtreding van milieuwetgeving.
Maker populairste iOS-adblocker trekt app terug | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
De maker van de populairste iOS-adblocker, Peace, trekt zijn app terug. Marco Arment geeft aan dat hij het niet goed vindt voelen om alle reclames op één hoop te gooien en te blokkeren.
Rode Kruis dweilt met de kraan open: te veel oorlogen, te weinig geld | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Gijs de Vries is "nog maar" twee jaar directeur van het Nederlandse Rode Kruis en was in die tijd in Nepal na de verwoestende aardbeving, in Libanon en Syrië "waar alle oorlogsverschrikkingen voorbijkomen" en dan is er ook nog de stroom vluchtelingen.
Vertegenwoordigt Wilders 'het volk', of lijdt hij aan 'grootheidswaanzin'? | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
PVV-leider Geert Wilders haalde tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen de woede van de Kamer op de hals toen hij Tweede Kamer verweet "het volk" niet te vertegenwoordigen. Klopt zijn stelling?
GeenStijl: Sheikh Fawaz Huppeldepup start nieuwe moskee
Jneid Fawaz. De eerste islamitische engnek die Nederland twee keer na liet denken over het adagium 'islam is de religie van vrede'. Eigenlijk gewoon puur nostalgie die vent. Een relikwie uit vervlogen tijden waarin je alles en iedereen nog de...
GeenStijl: Het grote #GeenPeil-essay. Als dit lukt schrijven jullie geschiedenis. Zo niet, vergaat de democratie - zie reacties
GeenPeil. De actie waarmee we het verdrag tussen de EU en Oekraïne aan een referendum willen onderwerpen. Wij zijn tegen, en dat is niet omdat we vriendjes van Poetin zijn. Ook dat is een dictator, maar daar gaat het nu...
Het is officieel: Rusland en Amerika gaan in gesprek over Syrië - Elsevier.nl
De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry liet vrijdag weten een militair overleg een ‘goed idee’ te vinden.
Terrorist Berlijn bedreigde rechter: 'We zullen jullie onthoofden' - Elsevier.nl
De Iraakse Rafik Y. schoot donderdag in Berlijn een vrouwelijke politieagent neer en werd vervolgens zelf neergeschoten.
Britse inlichtingen waken voor terreur: '3.000 jihadverdachten' - Elsevier.nl
Onderzoekers stellen vast dat er een verband zit tussen psychische problemen en extremistische ideeën bij Britse jongeren.
Dijsselbloem bereid tot praten over bemoeienis met staatsbedrijven - NRC Q
De PvdA moet Jan Vos tot excuses en aftreden dwingen - THEODOR HOLMAN - PAROOL - zie reactes
'Massa-executie van Syrische soldaten door islamisten' | Buitenland | de Volkskrant
Militanten van onder meer het Nusra Front, de Syrische tak van Al Qaida, hebben zeker 56 militairen van het Syrische leger geëxecuteerd. Dat gebeurde
Burgerplatform verzet zich tegen toestroom vluchtelingen | Binnenland | de Volkskrant
PVV-leider Geert Wilders riep afgelopen week op tot verzet tegen de 'islamitische asieltsunami', zei dat het 'geweldloos en democratisch' moest zijn,
Apen kijken spannende films en aliens komen niet | Wetenschap | de Volkskrant
Het wetenschapsnieuws van deze week.
GeenStijl: Plannetjes NPO blijken totale luchtfietserij
De NPO moet anders. Dat vond althans Sander Dekker (VVD) die als staatssecretaris de capo di tutti capi van Hilversum is. Voor plat vermaak en stompzinning amusement zou geen plaats meer moeten zijn omdat er al genoeg van zulks te...
Toekomstplannen NPO zeer kritisch ontvangen | Media | de Volkskrant
De toekomstplannen van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) zijn moeilijk uitvoerbaar en leiden niet tot een open mediabestel. Bovendien ontbreekt de
GeenStijl: Het Eeuwige Vluchtelingenprobleem
Het gaat niet echt lekker met de discussie over de vluchtelingen- en migratiecrisis die Europa overspoelt. Aan de ene kant worden maximale barmhartigheid en empathie bepleit, ontsproten uit schuldgevoel en gedreven door een ethisch of moreel plichtsbesef. Iedere kritiek...
'Ja, mijnheer Pechtold. Ik vind u nep' - THEODOR HOLMAN - PAROOL
Europa pleegt zelfmoord - De Nieuwe Realist
35 MILLION migrants heading to Europe, says Hungary as it builds second fence | World | News | Daily Express
SHOCK estimates predict up to 35 MILLION refugees could head for Europe due to hugely unstable situations across the world.
Imam tells Muslim migrants to breed with Europeans to 'conquer their countries' | World | News | Daily Express
A TOP Imam has called on muslim migrants to use the refugee crisis to breed with European citizens to 'conquer their countries'.
Europe’s Muslim population triples in 30 years
Why Muslims are the world’s fastest-growing religious group | Pew Research Center
By 2050, they are expected to make up about three-in-ten of the world’s people, owing in part to relatively high fertility and low median age.
americanthinker.com: The Hijra - Modern Day Trojan Horse: The Islamic Doctrine of Immigration - 2009
Duits plan voor zorgverzekering vluchtelingen|Gezondheid| Telegraaf.nl
Vluchtelingen krijgen in Duitsland mogelijk een zorgverzekeringpas waarmee ze bij acute pijn gratis medische hulp kunnen krijgen. Tijdschrift Der Spiegel meldde zaterdag dat de Duitse minister Hermann Gröhe van Volksgezondheid daar een wetsvoorstel voor heeft ingediend.
'Luchtverkeersleiding Nederland betaalde consultant bijna 5 ton' | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) zou een ontslagvergoeding van 455.720 euro hebben betaald aan een consultant.
FNV wil coalitie tegen neoliberale beleid | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
FNV roept regeringspartij PvdA, andere politieke partijen en sociale organisaties op tot samenwerking in een brede beweging om het neoliberale beleid te keren.
ACM laat huisartsen ruimte om krachten te bundelen tegen verzekeraars | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Toezichthouder ACM gaat huisartsen de ruimte geven om samen te werken in onderhandelingen met verzekeraars.
'Opgaan in overdaad prikkels zorgt voor burn-out-klachten' | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Veel Nederlanders lopen rond met burn-out-klachten en volgens Johan Noorloos, auteur van Het nieuwe yogaboek, is opgaan in de vele prikkels een belangrijke oorzaak van die klachten.
Komst vluchtelingen vergt vernieuwing democratie - Nederland - TROUW - SCP
Wie deze week een opvangcentrum in de buurt heeft gekregen, moet snel de gelegenheid krijgen om daarover zijn mening te laten horen. De besluiten worden niet altijd genomen door de mensen die ook ... - Komst vluchtelingen vergt vernieuwing democratie - Nieuws, Nederland
Mens - nrc.nl
Amsterdam raakt steeds meer in trek bij de superrijken - ECONOMIE - PAROOL
GeenStijl: Feynman en/of Feiten - Red de NAVO en de EU! - zie reacties
Binnen 36 uur vliegt NAVO opperbevelhebber Jens Stoltenberg naar Kiev. Samen met Oekraïense President Petro Poroshenko & Premier Arseniy Yatsenyuk starten zij de militaire NAVO operatie Ukraine 2015. Ons leger kan wegens een gebrek aan mensen, kogels, tanks en moderne...
'Eurogroep is orkest en Schäuble is de dirigent' - Elsevier.nl
Afgetreden Griekse minister Varoufakis haalt in eerste interview sinds zijn aftreden hard uit naar voormalige onderhandelingspartners
Migrantenouders bezorgd over radicalisering jongeren | NOS
Teruglezen - Oostenrijk ontvangt 10.000 nieuwe migranten in een dag | Buitenland | de Volkskrant
Oost-Europese landen geven elkaar de schuld van de chaos bij de Europese vluchtelingencrisis. Nu de Servisch-Hongaarse grens dicht is zijn migranten v
Een dag en een nacht in de vluchtelingenopvang van Berlijn | Nieuwsuur
Thomas de Maizière über Flüchtlinge: "Können nicht alle aufnehmen" - SPIEGEL ONLINE
Innenminister de Maizière spricht sich im neuen SPIEGEL für feste Flüchtlingskontingente aus. Wenn diese ausgeschöpft sind, müssten auch politisch Verfolgte in ihre Heimat zurückgeschickt werden.
“Slechts 1 op 5 migranten komt uit Syrië” #vluchtelingen #zaplog
Volgens Eurostat, het officiële statistiekorgaan van de Europese Unie, komt slechts één op vijf migranten die in Europa onderdak zoeken, uit
"Slechts 1 op 5 migranten komt uit Syrië" | Vluchtelingen | De Morgen
Volgens Eurostat, het officiële statistiekorgaan van de Europese Unie, komt slechts één op vijf migranten die in Europa onderdak zoeken, uit Syrië. De…
Totaal Corrupte Oekraïense oligarch haalt uit naar GeenPeil #zaplog
De directeur van Burisma, Mykola Zlochevsky wordt door de Britten verdacht van corruptie en omkoping. Dat is waarom de Londense politie beslag
Deze Oekraïense oligarch rommelt zijn land de EU in (1) | NINE TO FIVE - 925.nl
Wie zegt dat het associatieverdrag met Oekraïene de eerste stap is op weg naar een volledig lidmaatschap van de EU, wordt voor gek v…
Minister Hennis verwacht snel besluit bombarderen in Syrië | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Minister Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie denkt dat het niet lang meer duurt voordat het kabinet besluit dat Nederland gaat deelnemen aan bombardementen in Syrië.
Iran wil nauwere banden met Nederland | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
"We moeten het verleden achter ons laten en de goede relatie met Nederland herstellen." Dat zei de Iraanse minister Mohammed Javad Zarif van Buitenlandse Zaken zondag na een ontmoeting met minister Bert Koenders.
'Miljardenovername Duitse woningverhuurder' | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
De grote Duitse woningverhuurder Deutsche Wohnen praat met zijn kleinere branchegenoot LEG Immobilien over een mogelijke overname.
Duitse minister spreekt Apple aan op lonen en duurzaamheid | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Apple moet meer verantwoordelijkheid nemen voor het welzijn van de mensen die Apple-producten maken. Ook moet het bedrijf meer oog hebben voor het milieu.
Goede doelen overwegen kostennorm te schrappen | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl - NL
Goede doelenorganisaties overwegen om de kostennorm te schrappen. Deze regel schrijft voor dat organisaties niet meer dan een kwart van de donaties mag uitgeven aan het binnenhalen van nieuwe giften.
Goede doelen willen af van discussie over kosten | Economie | de Volkskrant - NL
De goede doelenbranche overweegt de kostennorm te schrappen. Die norm van de toezichthouder schrijft nu voor dat een goed doel van elke euro die het w
Brenninkmeijer: minder Haags economisme, meer realiteitszin - Joop.nl
Haastig, ondoordacht, onuitvoerbaar. Zo klonken de kritieken op de verandering van het PGB-systeem. Maar de overheid gaat vaker de mist in. Uitvoeringsorganisaties en gemeenten moeten meer doen, maar voor minder geld. Oud-ombudsman Alex Brenninkmeijer signaleert in Buitenhof een structureel probleem. Ook in zijn huidige rol in Straatsburg, waar hij als lid van de Europese Rekenkamer de EU-begroting controleert, ziet hij veel mis gaan. Wat is er aan de hand met ons bestuur?
Duitsland geeft 20 miljoen voor noodhulp aan Syriërs | NOS
'Overgelopen sergeant van Turkse komaf' | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
De Nederlandse sergeant van de Koninklijke Luchtmacht die zich aangesloten heeft bij terreurgroep Islamitische Staat (IS) had toegang tot systeeminformatie van Apache gevechtshelikopters.
GeenStijl: EBRU UMAR - PASPOORTEN ZIJN WAARDELOOS
Ooit had een paspoort een nut: het toonde aan in welk land je hoorde, en gaf je de vrijheden, rechten en plichten die behoren tot het inwonerschap van een bepaald land. Ooit was het niet hebben van een paspoort en...
"Zielig zijn ze niet, maar ze hebben wel grote haast" - Elsevier.nl
Aan de EU-buitengrens blijkt dat veel migranten geen hulpbehoevende oorlogsvluchtelingen zijn. Wel willen ze zo snel mogelijk naar Duitsland.
Syriza wint verkiezingen - Tsipras: verder met vorige coalitiepartner - nrc.nl
Zeventig procent meer kinderen in pleeggezinnen dan 10 jaar geleden - nrc.nl - NL
Terrorismedeskundige: aanpak radicalisering gedoemd te mislukken - nrc.nl - NL
'Te veel asielzoekers in Zuidoost en Nieuw-­West' - POLITIEK - PAROOL
Rode Kruis schreeuwt om vrijwilligers voor opvang | Binnenland | de Volkskrant
Het Rode Kruis heeft zeker duizend extra vrijwilligers nodig om de toestroom van vluchtelingen in goede banen te leiden. De Nederlandse tak van de hul
Live - 24 duizend vluchtelingen naar Oostenrijk in weekend | Buitenland | de Volkskrant
De grenzen van Europa kraken, EU-landen verwijten elkaar het 'afschuiven' van migranten. In Nederland blijken armere gemeenten meer asielzoekers op te
Genoeg eten en bedden, maar Slovenië is 'te arm' | Buitenland | de Volkskrant - "We blijven niet in Slovenie. Jullie zijn te arm"
De opvang in Slovenië, dat wordt overspoeld door vluchtelingen, is op orde. Migranten zijn dankbaar, maar vooral blij als ze het land weer uit zijn.
EU-landen ruziën over 'afschuiven' migranten | Buitenland | de Volkskrant
Europese landen maken elkaar bittere verwijten over het 'afschuiven' van migranten, aan de vooravond van een EU-top die moet leiden tot een gezamenlij
Kritiek zwelt aan op Duitse asielminister | Buitenland | de Volkskrant
De Duitse sociaaldemocraten verliezen hun geduld met minister van Binnenlandse Zaken Thomas de Maizière, verantwoordelijk voor de dossiers asiel en im
Woede om keus voor Saudi-Arabië als hoofd Mensenrechtenforum - Joop.nl
De Verenigde Naties hebben zich flink wat kritiek op de hals gehaald door Saudi-Arabië voorzitter te maken van een forum in de Mensenrechtenraad. Het land is mogelijk recordhouder schendingen als het gaat om rechten van vrouwen, minderheden en dissidenten.
Fury after Saudi Arabia 'chosen to head key UN human rights panel' - World - News - The Independent
The United Nations has been criticised for handing Saudi Arabia a key human rights role - despite the country having “arguably the worst record in the world” on freedoms for women, minorities and dissidents.
GeenStijl: #ZML: Lubach sloopt Kamer van Koophandel
De Kamer van Koophandel is opgericht door Napoleon. Maar er zijn ook dingen aan de KvK die niet leuk zijn. In tien minuten legt Arjen Lubach in zijn eerste uitzending van Zondag Met Lubach uit waarom de Kamer van Koophandel...
Afghaanse politie misbruikt kinderen onder toeziend oog Amerikaanse soldaten - Joop.nl
Door Amerikaanse en Europese strijdkrachten getrainde Afgaanse politie en militairen maken zich op grote schaal schuldig aan kindermisbruik. Amerikaanse troepen zouden niet alleen orders hebben gekregen om het misbruik te negeren, maar zelfs oogluikend hebben toegestaan dat Afghaanse officieren zich op Amerikaanse bases aan kinderen vergrepen. Dat schrijft de New York Times (NYT) zondag.
U.S. Soldiers Told to Ignore Sexual Abuse of Boys by Afghan Allies - The New York Times
The American military’s policy has been to look the other way on “boy play” by Afghan commanders. One Marine’s father believes it was a factor in his son’s death.
Verbijsterend: toeristen verjagen zeldzame zeeschildpadden van strand - Joop.nl
Een bijzondere samenloop van omstandigheden heeft ervoor gezorgd dat het voortplantingsritueel van zeeschildpadden op een afgeschermd strand ernstig is verstoord. Duizenden toeristen kwamen af om te zien hoe de dieren nesten maken en eieren leggen. Daarbij gingen de strandbezoekers zo grof tekeer dat de dieren verjaagd werden. In Costa Rica is de schok groot.
Medische wetenschap negeert negatieve signalen #zaplog
Over wat de de crime of the century lijkt, ware het niet dat de farmaceutische industrie dat vaak doet Deze week lazen mensen hoe producent GSK al
Medische wetenschap negeert negatieve signalen - Joop.nl
Deze week lazen mensen hoe producent GSK al in 2001 kon weten dat een middel tegen depressies, dat bij kinderen en adolescenten gebruikt werd, helemaal niet werkzaam bij hen is en bovendien zelfmoordgedachten als bijwerkingen geeft. Je kon het niet missen. Collectief waren we verbijsterd. Hoe is zoiets mogelijk?
Vader van Márcia en Gláucio mag voorlopig blijven | NOS - NL, verdenking oorlogsmisdaden
Jihadverdachte Rudolph H. voorlopig vrij | NOS - NL
Kritiek voorzitter Europees Parlement op nieuwe Griekse coalitie | NOS
Duitse (91) aangeklaagd voor massamoord Auschwitz | NOS
GeenStijl: Faal-psycholoog: 'Aanpak radicalisering faalt hard' - NL
Ah, een psychotherapeut die zegt dat de Westerse aanpak van radicalisering gedoemd is te mislukken. Dat schept verwachtingen. Volgens David Kenning, de belangrijkste lichtgetintië-adviseur van de gemeente Amsterdam, pakken we het namelijk volledig verkeerd aan met z'n allen. Nou, David,...
'Steun Turkse jongeren voor IS verontrustend' - AD.nl
De ruime steun van Turkse jongeren in Nederland voor gewelddadige groepen als IS is verontrustend. ..., lees meer op Kanaal Nederland
More Islamic State defectors speaking out - report - BBC News
A growing number of defectors from the so-called Islamic State are speaking publicly about their decision to leave, according to a new report.
US Republican hopeful Ben Carson: No Muslims as president - BBC News
US Republican presidential candidate Ben Carson tells NBC's Meet The Press he does not believe a Muslim should be president of the United States.
De Medewerker Organisatie - De Medewerker
Hungary PM Orban: Europe borders threatened by migrants - BBC News
Hungary's PM says Europe's borders are threatened by migration, and that a united European stance is needed in a week of intense diplomatic activity.
GeenStijl: Grafiek. Dijsselbloem Effect op Griekse democratie
Grafiek. Dit zijn de cijfers van mensen die niet gingen stemmen bij de Griekse verkiezingen van zondag. Dat noemen we dus het Dijsselbloem Effect op de democratie. Een historisch hoge 44 procent van het electoraal dacht 'fuck dit, stemmen...
GeenStijl: Heel Holland WOEST op Moordenaar Volkert
Kamervragen. Spoeddebat. Told you so-Teeven. Geschrapte advocaten. D66-rechters met pek en veren. Kijkcijfers (469.000). Koffie-automaat Discussie Du Jour. De undercover KRO-uitzending met Pim-moordenaar VOLKERT VAN DER GRAAF uit HARDERWIJK/APELDOORN gaat deze hele week het nieuws etteren. Van der Graaf...
Nederland schikt met IJsland over Icesave-bank | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Na zeven jaar getouwtrek over de compensatie van Nederlandse spaarders bij de failliete IJslandse internetspaarbank Icesave is het dossier definitief afgerond. Nederland en IJsland besloten tot een schikking van ruim 48 miljoen euro.
Saudiër die mensenrechtenexperts benoemt is aanfluiting voor VN - Elsevier.nl
In Saudi-Arabië werden dit jaar meer mensen onthoofd dan in het kalifaat van IS.
Verzet Oost-Europa vlak voor EU-overleg migratie - Elsevier.nl
Europese bewindslieden praten deze week opnieuw over de verdeling van migranten. Maar heeft dat wel zin?
Agenten doorzoeken moskee en huizen van salafisten in Berlijn - Elsevier.nl
Het Duitse OM waarschuwde eerder voor steeds meer extremisten in Duitsland en nu doorzoekt de politie de huizen van de verdachten.
Kabinet weigert gevangenen Guantánamo Bay, Amerika boos - Elsevier.nl
Nederland is voorlopig niet bereid om gevangenen van Guantanamo Bay over te nemen, tot grote onvrede van de Amerikanen.
'Turkse moskeeën in Nederland worden extra beveiligd' - Nederland - TROUW - Koerden
In de regio Rotterdam worden Turkse moskeeën extra beveiligd. De politie heeft daartoe besloten nu de spanning tussen Turken en Koerden oplopen, zo meldt De Telegraaf . Volgens de krant gaat het ... - 'Turkse moskeeën in Nederland worden extra beveiligd' - Nieuws, Nederland
'Kindermishandeling moet beter worden aangepakt' - Nederland - TROUW - Europa
Kinderombudsmannen in Europa slaan alarm over het groot aantal slachtoffers van kindermishandelingen. Volgens onderzoek heeft een op de tien kinderen (10 miljoen) in hun jeugd te maken met ... - 'Kindermishandeling moet beter worden aangepakt' - Nieuws, Nederland
Ferdyan (10) doodgestoken na grove fouten jeugdhulp - AMSTERDAM WEST - PAROOL
'Racisme' en 'gebrek aan luxe': de ervaringen van ex-IS-leden - Elsevier.nl
De verhalen van IS-deserteurs staan in sterk contrast met de propaganda die de terreurbeweging onder westerse moslimjeugd verspreidt.
"Welkom op het continent van de Holocaust" - Vluchtelingen - TROUW - zie reacties
Vluchtelingen zien Europa als continent van vrijheid en welvaart. Jan Jaap de Ruiter vreest echter voor het lot van deze migranten, Europa's inktzwarte geschiedenis indachtig. Dat landen als ... - Welkom op het continent van de Holocaust - Nieuws, Buitenland, Vluchtelingen
Nederland weigert gevangenen Guantánamo - schaadt relatie Nederland met VS - nrc.nl
Volkswagen zet 6,5 miljard euro opzij voor dieselschandaal - nrc.nl
'Vaticaan boos over homo's en transgenders bij pausbezoek VS' | Buitenland | de Volkskrant
Het Vaticaan is volgens The Wall Street Journ
Kritiek op Saoediër in VN-mensenrechtenraad | Buitenland | de Volkskrant
Mensenrechtenactivisten zijn ontstemd over de benoeming van een diplomaat uit Saoedi-Arabië op een topfunctie bij de VN-Mensenrechtenraad. Onder hen i
NYT niet in Thailand om 'gevoelig' artikel monarchie | Buitenland | de Volkskrant
Wie in Thailand deze dinsdag op zoek is naar de internationale versie van The New York Times, komt bedrogen uit. De editie is niet verschenen.
Koersen biotechbedrijven kelderen na tweet Hillary Clinton | Buitenland | de Volkskrant
Bedrijven in de biotechnologie hebben maandag hun slechtste beursdag van het jaar gehad door een tweet van Hillary Clinton. Daarin schreef de Amerikaa
Grote moslim demo in Kopenhagen voor een IS kalifaat #zaplog - Denemarken
Door de mainstream doodgezwegen demo in Kopenhagen, Denemarken. De enigste die erover schrijft is MMNews in de
Muslim-Gross-Demo in Dänemark für IS Kalifat - Denemarken
Wissen, was wirklich los ist: Wirtschaft, Politik, Zeitgeschehen.
Bevolking van Nederland - Wikipedia - Etnische bevolkingssamenstelling, religies
'Kleur van pieten vooral probleem van volwassenen, het maakt kinderen niet uit' | Omroep West - NL
Omroep West is de regionale omroep voor het noorden van de provincie Zuid-Holland, actief op radio, televisie en internet.
RTL wil geen verandering in Zwarte Piet - Joop.nl - NL
Zwarte Piet blijft zwart. Tenminste, bij RTL. In tegenstelling tot veel grote bedrijven, vindt de zender het een te groot commercieel risico om veranderingen door te voeren.
Sport is geen nieuws - Joop.nl - NL
Arjen Lubach, presentator van het programma Zondag met Lubach, ergert zich er aan hoe nieuwsuitzendingen worden onderbroken voor onbenullig 'sportnieuws'. En hij roept op tot een Twittercampagne tegen de verdwazing.
Franse spoorwegen moeten dokken voor discriminatie - Joop.nl
De Franse Spoorwegmaatschappij SNCF is veroordeeld voor het discrimineren van gastarbeiders. In de jaren zeventig kregen (vooral) Noord-Afrikaanse machinisten minder carrièrekansen. Zij hadden slechte arbeidscontracten en een minimale pensioenregeling. De schadevergoeding die betaald moet worden loopt op tot ongeveer 200 miljoen euro.
Naakte clowns jagen preutse Palestijnen in de gordijnen - Joop.nl
Een ludiek protest van Spaanse actievoerders tegen het Israëlisch beleid heeft de woede gewekt van... Palestijnen. De rebelse clowns van Pallasos en Rebeldía ontkleedden zich voor de beruchte Muur tussen Israël en Palestina om te laten zien dat het om mensen gaat. Dat viel niet in goede aarde bij preutse moslims.
Europese ombudsmannen luiden noodklok over mishandeling kinderen | NU - Europa
Kinderombudsmannen in Europa slaan alarm over het groot aantal slachtoffers van kindermishandelingen.
'Drugsgebruik toegenomen na verhogen leeftijd alcoholgebruik' | NU - NL
Het drugsgebruik onder tieners is toegenomen sinds het verhogen van de minimumleeftijd voor alcoholgebruik naar 18 jaar.
Hoog eigen risico soms reden voor vermijden arts | NU - NL
Bijna een op de vijf Nederlanders heeft sinds 1 januari 2015 weleens zorg uitgesteld of gemeden. Bijna de helft hiervan legt een directe link naar het eigen risico.
Extra beveiliging Turkse moskeeën in regio Rotterdam | NOS
'Maak investeren in huurwoningen aantrekkelijker' | NOS
'Eenzijdige woningvoorraad belemmert de Amsterdamse economie' - OPINIE - PAROOL - zie reacties
'De dikte van je portemonnee mag niet bepalen of je in Amsterdam kan wonen' - OPINIE - PAROOL - Amsterdam
Volkswagen: 11 miljoen auto's hebben 'sjoemelsoftware' | NOS
Grote politieactie in Berlijn tegen moslimextremisten | NOS
'VS stuurt nieuwe kernwapens naar Duitsland' | NOS
Jonge consument wil slimmere supermarkt | NOS
GeenStijl: VVD: 'Pleur op Obama, met je Gitmo'
Let op. Hier volgt een verontrustend bericht. Het lijkt er op, heeft er althans ernstig de schijn van, dat de VVD ergens in haar tenen nog een piepklein beetje ruggengraat gevonden heeft. De partij blijkt namelijk mordicus tegen het opvangen...
GeenStijl: Alexander Pechtold: 'Ik heb het associatieverdrag met Oekraine zelf helemaal niet gelezen'
Alexander Pechtold, fractievoorzitter van D66 en warm pleitbezorger van ongebreidelde uitbreiding van de Europese Unie, heeft het Associatieverdrag van de EU met Oekraïne niet gelezen. Alexander Pechtold geeft dat persoonlijk toe. In de roze plopkap. Op camera. Tegenover Jan...
GeenStijl: Viraal vluchtelingen-filmpje debunked: u bent 'rijke xenofobe lafaard achter gesloten grenzen'
Info-graphic filmpjes met empathie verwekkende achtergrondmuziek. Tegenwoordig zo'n beetje de opium van het (Goed)volk. En wat gaat ook de bovenstaande met al meer dan 3,2 miljoen views, weer lekker viraal. De toon wordt het hele filmpje al aardig gezet, maar...
EU stemt in met verdelen 120.000 vluchtelingen - AD.nl
De EU-lidstaten hebben dinsdag overeenstemming bereikt over de herverdeling over Europa van 120.000 ..., lees meer op Kanaal Nederland
List of cities in the European Union by Muslim population - Wikipedia, the free encyclopedia
Akkoord over EU-plan om 120.000 vluchtelingen te verdelen | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
De Europese Unie gaat nog eens 120.000 vluchtelingen verdelen over de lidstaten. Dat is de uitkomst van een stemming in Brussel van de bewindslieden die gaan over asiel.
Ministers pro-Koerdische partij weg uit Turkse regering | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Beide ministers van de linkse, pro-Koerdische partij HDP zijn dinsdag uit de Turkse interim-regering gestapt.
Prijsverhoging pil voor aidspatiënten met vijfduizend procent 'terecht' | NU - VS
De chef van het Amerikaanse farmaciebedrijf Turing staat vierkant achter het besluit om de prijs van het medicijn Daraprim van de ene op de andere dag met 5000 procent te verhogen: van 13,50 naar 750 dollar per pil.
Premier Slowakije: geen migrantenquotum in mijn land | NOS
Populaire Android-games bevatten kwaadaardige software | NOS
De ingenieur die Volkswagen ontmaskerde | NOS
Guantánamo-gevangene na negen jaar hongerstaking vrijgelaten | NOS - VS, Saudi-Arabië
Nieuwe soort dinosaurus gevonden in Alaska | NOS
Migrant crisis: Why Central Europe resists refugee quota - BBC News
Central Europe is resisting the idea of binding EU quotas for taking in asylum seekers, although the Czech Republic now says it could accept more people if the system remains voluntary.
Lesbos struggles as 4,000 migrants arrive daily - BBC News
The Greek island of Lesbos is still struggling to keep up with the steady flow of migrants and refugees.
Paus verhindert uitlevering iPhone 6s - Webwereld
Je bent helemaal hip in New York en dan moet je natuurlijk als eerste de nieuwste iPhone hebben, want anders kan je je niet vertonen in je hipperdehipste vrindenkring. Maar die iPhone 6s (Plus) komt maar niet, want de Paus bezoekt The Big Apple.
GeenStijl: Eindelijk LIVE! De GeenPeil Handtekeningen Teller
Op veler, veler, veler verzoek is er dan nu eindelijk: De LIVE GEENPEIL HANDTEKENINGEN TELLER! Het gaat nu ineens zo hard met die eindsprint (het kwart miljoen is gepasseerd) dat we ginger-FTE's hebben moeten vrijmaken om het analoge deel...
GeenStijl: RTL Nieuws-chef Pieter Klein tekent GeenPeil
Doe mij maar dat referendum: 'Kan ons land worden gered uit Europa?' #geenpeil #eu Column. http://t.co/IzUcheSeXG— pieter klein (@pieterkleinrtl) September 23, 2015 Hallo lieve lezers van de columns van Pieter Klein! Welkom op GeenStijl. Deze site is het warm kloppende democratische...
Partijen willen referendum negeren|Binnenland| Telegraaf.nl
De Tweede Kamer loopt nauwelijks warm voor de nieuwe referendumregels die ze zelf heeft vastgesteld. Burgers was meer inspraak beloofd bij het tot stand komen van de referendumwet, maar een groot deel van de politici kondigt al aan dat de uitkomst van een volksraadpleging over Europa zal worden genegeerd.
EU en Oekraïne ondertekenen dan eindelijk associatieverdrag - nrc.nl - 27-06-2014
Vrijhandelsakkoord EU-Oekraïne - Europa Nu
Op 1 januari 2016 wordt het associatieverdrag tussen Oekraïne en de Europese Unie van kracht. Het verdrag heeft de spanningen tussen Oekraïne, Rusland en de Europese Unie doen oplopen. Rusland is fel tegenstander van de overeenkomst en een meer pro-Europese koers van Oekraïne. Het verdrag moet uiteindelijk leiden tot een vrijhandelsakkoord en verdere politieke samenwerking tussen de EU en Oekraïne.
Dutch citizens group wants to vote on EU-Ukraine treaty - Europa Nu
A popular blog and a foundation critical of the EU's 'democratic deficit' and the pace of European integration are rallying Dutch citizens to support a referendum on the EU's association agreement with Ukraine.
associatieverdrag | Burgercomité EU - Oekraïne
Kan ons land worden gered uit Europa? - RTL Nieuws - Oekraïne, Geenpeil, referendum
De eerste keer dat ik hoorde van de referendum-actie van Geenpeil lag ik dubbel van het lachen. Wat een handige donderstenen, wat een boeven! Slimme actie, dacht ik. Het onbehagen over 'de politiek' en over Europa mobiliseren met een serieuze actie voor een 'raadgevend referendum'. Weken campagne voeren, dagelijks lol met nieuwe berichten op je provocerende site, en de politieke elite uitdagen en tarten tot je erbij neervalt. Wat een stunt - ze konden alleen maar winnen, zelfs bij verlies.
GeenStijl: Saoedi-Arabie wil tiener kruisigen en onthoofden
In Saoedi-Arabië is Ali Mohammed Al-Nimr ter dood veroordeeld 'omdat hij heeft deelgenomen aan een demonstratie voor meer democratie. Hij was pas 17 jaar oud toen hij in 2012 werd opgepakt voor zijn 'vergrijp', lezen we bij RTL. Al-Nimr kan...
Saoedi-Arabië gaat tiener kruisigen en onthoofden - RTL Nieuws
Ali Mohammed Al-Nimr is in Saoedi-Arabië ter dood veroordeeld omdat hij heeft deelgenomen aan een demonstratie voor meer democratie. Hij was pas 17 jaar oud toen hij in 2012 werd opgepakt voor zijn 'vergrijp'.
Kritiek op VN om aanstellen Saudiër als mensenrechten-chef | NOS
GeenStijl: LIVEBLOG. EU Top over Vluchtelingen
Ja, we dachten. Die foto's van vluchtende moekes met kindertjes op spoorlijnen die ziet u overal al. Dus maar wat andere plaatjens van de stromende vluchtelingenstroom die illegaal en zonder papieren Europa binnenstroomt. Om 18:00 uur begint in Brussel...
'Europa klaagt Nederland aan om asielwet' - Elsevier.nl
De Europese Commissie sleept 19 landen voor de rechter omdat zij zich niet aan Europese asielwetgeving zouden hebben gehouden.
AIVD maakt zich zorgen over salafisme in Nederland | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
De invloed van het salafisme in Nederland is de afgelopen jaren toegenomen. Dat stelt de AIVD.
Verhofstadt wil Hongarije stemrecht ontnemen - Elsevier.nl
De ALDE-fractie heeft een procedure gestart om Hongarije zijn stemrecht in de Europese Raad te ontnemen.
AIVD: zorgen over salafisme in Nederland|Binnenland| Telegraaf.nl
De invloed van het salafisme in Nederland is de afgelopen jaren toegenomen. Dat stelt de AIVD. De inlichtingendienst heeft zorgen over de "antidemocratische en onverdraagzame" boodschap van sommige salafisten.
Syrië haalt 116 duizend zaden uit dag-des-oordeelskluis | Buitenland | de Volkskrant
De bevroren Hof van Eden, de dag-des-oordeelskluis, de ark van Noach - de Bijbelse vergelijkingen zijn niet van de lucht wanneer het gaat over de Sval
'Griekse minister moet op eerste dag al weg' | Buitenland | de Volkskrant
Op de dag dat de nieuwe Griekse regering is ingezworen, is er al een rel ontstaan. De pas aangestelde minister voor Infrastructuur en Transport Dimitr
Personeel Musée d'Orsay in opstand tegen nieuwe openingstijden | Beeldende Kunst | de Volkskrant
In het Musée d'Orsay in Parijs zou dinsdag een prachtige nieuwe tentoonstelling van start gaan, Splendeurs et misères, met werken van Manet, Picasso,
Rusland waarschuwt VS om nieuwe kernbommen | Buitenland | de Volkskrant
Het Kremlin heeft met tegenmaatregelen gedreigd als de Verenigde Staten inderdaad nieuwe kernbommen willen opslaan op een luchtmachtbasis in Duitsland
Atomwaffensperrvertrag: Stationierung neuer US-Atomwaffen in Deutschland - ZDF.de
Auf dem Bundeswehr-Fliegerhorst Büchel in Rheinland-Pfalz beginnen in diesen Tagen die Vorbereitungen für die Stationierung neuer amerikanischer Atombomben. Das belegen US-Haushaltspläne, die Frontal21 vorliegen.
Minister van Onjuiste Informatie - Joop.nl
Minister van Justitie Ard van der Steur (VVD) heeft de Kamer een verkeerde voorstelling van zaken gegeven rond de totstandkoming van de beruchte fotoshoot van Fortuyn-moordernaar Volkert van der G. In tegenstelling tot wat hij beweerde was de mediastunt een zorgvuldig voorbereide actie van Justitie zelf. Dat stelt mr Stijn Franken, indertijd advocaat van Van der G.
Saoedi-Arabië wil tiener kruisigen en onthoofden - Joop.nl
Saoedi-Arabië heeft Ali Mohammed Al-Nimr ter dood veroordeeld. De jongen werd in 2012 opgepakt wegens deelname aan een demonstratie voor meer democratie. Hij was destijds nog maar 17 jaar oud. Een Saoedische rechtbank heeft nu besloten dat hij moet worden gekruisigd en onthoofd.
Kinderen lezen gemene pesttweets hardop voor - Joop.nl
De BNN en KRO-NCRV maken in het kader van de Week tegen Pesten het programma 'Op School'. Arie Boomsma en Tim Hofman gaan met leerlingen, docenten en deskundigen in gesprek over pesten. De uitzendingen zijn tot vrijdag om 19:50 op NPO 3 te zien.
LuckyTV | Een film over vrouwen
LuckyTV | AZC ‘Het Binnenhof’
DWDD - Lucky TV - Willy verwijst naar een bron
Live VARA programma vanuit Amsterdam met Matthijs van Nieuwkerk, wisselende gasten, nieuws, media en muziek. DWDD uitzending gemist? Nu terugkijken!
DWDD - LuckyTV: Feestbegroting
Live VARA programma vanuit Amsterdam met Matthijs van Nieuwkerk, wisselende gasten, nieuws, media en muziek. DWDD uitzending gemist? Nu terugkijken!
DWDD - Lucky TV - I've Got the Power (Prinsjesdag 2)
Live VARA programma vanuit Amsterdam met Matthijs van Nieuwkerk, wisselende gasten, nieuws, media en muziek. DWDD uitzending gemist? Nu terugkijken!
EU wil in gesprek met Syrië en Turkije voor oplossen crisis - Elsevier.nl
Er wordt een miljardenbedrag geïnvesteerd in opvang in de regio door de EU. Ook worden Erdogan en Assad benaderd voor een structurele oplossing.
Meer dan 200 doden door dringen bij bedevaart in Mekka - Religie - TROUW
Bij de jaarlijkse bedevaart in Saudi-Arabië zijn donderdag ten minste 220 doden gevallen. Ze kwamen in het gedrang bij de hadj in Mina, vlak bij Mekka. Er zouden 450 gewonden zijn, meldt ... - Meer dan 200 doden door dringen bij bedevaart in Mekka - Religie & filosofie, Religie
Paus verklaart omstreden missionaris heilig - Rooms-katholicisme - TROUW
Paus Franciscus heeft tijdens zijn bezoek aan de Verenigde Staten de omstreden Spaanse missionaris Junípero Serra heilig verklaard. Die verspreidde in de achttiende eeuw het christendom in wat nu ... - Paus verklaart omstreden missionaris heilig - Religie & filosofie, Christendom, Rooms-katholicisme
'De vrouwelijke kant van God is verbannen' - Religie - TROUW
Godsdiensthistorica Annine van der Meer is op zoek naar de vrouwelijke kant van God. Veel ellende in de wereld komt doordat de mensheid moedergodinnen uit het oog verloren heeft, vindt ze. Ronde ... - 'De vrouwelijke kant van God is verbannen' - Religie & filosofie, Religie
"Jullie solidariteit is de onze niet" - Vluchtelingen - TROUW - Oost-Europa
West-Europa snapt er niks van. De voormalige Oostbloklanden willen geen vluchtelingenquota. Wat is het probleem? Bindende vluchtelingenquota opleggen aan de voormalige oostbloklanden is een ... - Jullie solidariteit is de onze niet - Nieuws, Buitenland, Vluchtelingen
In 2030 is de wereld perfect. Afgesproken - NRC Handelsblad van woensdag 23 september 2015 - VN
EU maakt 1 miljard extra vrij voor opvang vluchtelingen in de regio - nrc.nl
Fotograaf Van der G.: foto’s werden inderdaad geregisseerd door justitie - nrc.nl - NL
Fotograaf: justitie bewaakte Van der G. tijdens foto | Binnenland | de Volkskrant
Volkert van der G. werd door justitie beveiligd toen hij vorig jaar op de foto werd gezet door Ferry de Kok. Dat zegt de freelancefotograaf donderdag
SP: geef werknemers stem in salaris top | Economie | de Volkskrant
Directies moeten niet alleen de beloningsverschillen in het bedrijf met de ondernemingsraad bespreken, maar de OR moet ook instemmingsrecht krijgen ov
Na de docu over internetverslaving ligt mobiel onaangeroerd op het nachtkasje - HAN LIPS - PAROOL
ZEMBLA - Verslaafd aan je telefoon
In Zembla Internationaal, een reportage uit Canada over telefoonverslaving. Het digitale tijdperk is een walhalla voor de 'informatie-junk'. Met de...
'Blamage': budget ontwikkelingshulp daalt tot 0,52 procent bnp | Binnenland | de Volkskrant
Nederland voldoet dit jaar al feitelijk niet meer aan de VN-norm om 0,7 procent van het bruto binnenlands product te besteden aan armoedebestrijding.
Europa trekt miljarden uit voor opvang in de regio | Buitenland | de Volkskrant
De Europese regeringsleiders trekken miljarden euro's extra uit voor de opvang van vluchtelingen buiten de EU. Verder willen ze de banden met Turkije
Hackers maken 5,6 miljoen vingerafdrukken buit | Tech | de Volkskrant
Hackers die veiligheidsgegevens hebben gestolen van miljoenen medewerkers van het Amerikaanse ministerie van Defensie en andere overheidsinstellingen,
Alzheimer kan soms een tekort aan zink zijn #alzheimer #zaplog
[ Drie ziektes van Alzheimer ] Pleidooi voor uitgebreidere labtests en dienovereenkomstig handelen 17 september 2015 Arjen Dijkgraaf 0
Collectieve zorgverzekering steeds minder voordelig | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Een collectieve zorgverzekering wordt steeds minder voordelig in vergelijking met een individuele verzekering.
Deels verlamde man kan lopen dankzij hersencomputer | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Een Amerikaanse man die deels verlamd is door een dwarslaesie, kan weer lopen met hulp van een computer die zijn hersenen met zijn benen verbindt. Het is volgens dokters de eerste keer dat iemand met zo’n ernstige fysieke beperking zonder gebruik van robots weer op de been is.
'Thailand verscherpt internetcensuur met nieuwe firewall' | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Thailand is bezig met het opzetten van een firewall waarmee de overheid beter zicht krijgt op wat er online gebeurt. Premier Prayut Chan-o-cha van Thailand heeft ministeries en de politie instructies gegeven het internetverkeer door één poort (Gateway) te laten gaan.
Schotten hebben 421 woorden voor sneeuw | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
De Schotse taal bevat bijzonder veel woorden en uitdrukkingen om sneeuw aan te duiden, zo blijkt uit een nieuw naslagwerk van taalwetenschappers.
Internet maakt jacht op geldbeluste medicijnman | NOS - VS
Volkswagen manipuleerde ook Europese auto's | NOS
Paus verklaart omstreden missionaris heilig | NOS
Merkel wil blijvende oplossing voor vluchtelingen | NOS
GeenStijl: GeenStijl koopt papieren advertentie. In een dode boom. Met subsidiegeld. Van het Europarlement
Hypocriete Hahaha du Jour! We schamen ons echt. helemaal. nergens. voor bij GeenPeil. Alles voor die 300.000 handtekeningen, alles voor de democratie. Dus wat hebben we gedaan? Nou. Omdat ons zusterbedrijfje De Telegraaf maar niet over GeenPeil wilde berichten,...
GeenStijl: Timmermans vooral bezorgd om kaalkopjes
Timmermans (EU): Als vluchtelingencrisis niet snel wordt aangepakt gaat Europa een stijging van extreem rechts zien (reuters)— Johann de Graaf (@JCdeGraaf) 24 september 2015 Oe oe oe. Dit gaat helemaal verkeerd. Als we in Europa de vluchtelingencrisis niet snel fiksen...
Moslims in verzet tegen „christelijke” hulp aan vluchtelingen - Buitenland - Reformatorisch Dagblad
ROTTERDAM. Je bent vluchteling en je krijgt bezoek van een christen die om je geeft. Niets bijzonders; dat gebeurt al tientallen jaren. Maar de islamitische...
Video: Der Prophet Mohamed - eine Abrechnung - ARD | Das Erste
Für den Islamwissenschaftler Hamed Abdel-Samad ist Mohamed ein widersprüchlicher Prophet, geprägt von Narzissmus und Kontrollzwang. Wir haben mit ihm über sein Buch gesprochen.
Crisisdienst faalt na aanval door asielzoeker - Nieuws.nl
'Islamitische vluchtelingen in verzet tegen christelijke hulpverleners en medebewoners' | ThePostOnline
Er woedt een 'geestelijke strijd' in AZC's en andere vluchtelingenopvanglocaties tussen christenen en moslims. De christenen dreigen in deze 'strijd' het o
GeenStijl: Docent: Wilders' 'opkomen voor eigen volk' wel degelijk christelijke waarde
Ja, dat was even lachen voor het Goedvolk. Culturele galgenhumor van de bovenste plank, met verve vertolkt door 's lands 'volksvertegenwoordigers'. Maar, toch krijg Wilders eindelijk bijval, en wel uit de academische hoek. Bas van Bommel, universitair docent literatuurgeschiedenis aan...
Blinde naastenliefde kan recept zijn voor politieke desintegratie | Opinie | de Volkskrant
Misschien vraagt de naastenliefde ons in deze tijd inderdaad wel om ons vooral over het eigen volk te ontfermen.
Syrische vrouw: 'Duits opvangkamp lijkt op IS-gevangenis' - Elsevier.nl
Een Syrische vrouw vertelt dat haar verblijf in een Duits azc haar doet denken aan de manier waarop Islamitische Staat (IS) haar behandelde.
Wereldwijde kritiek na doodstraf voor Saudische twintiger - Elsevier.nl
De uitvoering van de doodstraf volgt na de aanstelling van een Saudiër als voorzitter van een VN-mensenrechtenpanel.
Merkel doorbreekt westers taboe met handreiking aan Assad - Elsevier.nl
Vier jaar geleden opperden Merkel en andere westerse leiders dat de Syrische dictator moest vertrekken. Nu lijkt er sprake van een koerswijziging.
Paus tegen Congres: 'Pas op voor religieus fundamentalisme' - Elsevier.nl
Paus Franciscus heeft in Washington de leden van het Amerikaanse parlement toegesproken
MH17: betrokken landen willen eigen tribunaal - Elsevier.nl
De landen die betrokken zijn bij de ramp met vlucht MH17 blijven hameren op een oprichting van een tribunaal
Veel belangstelling voor demonstratie tegen TTIP in Amsterdam - AMSTERDAM - PAROOL - VS, EU, TTIP - NL
'Alleen maar meer dieseldamp door nieuwe route vrachtwagens in centrum' - AMSTERDAM CENTRUM - PAROOL
GroenLinks wil herinvoering horecavergunning voor ijswinkels - AMSTERDAM CENTRUM - PAROOL
Ook in Albanië zijn banen in de journalistiek schaars - BUIS - PAROOL
Eigenlijk hoop ik dat de ceo van Volkswagen achter de tralies moet - THEODOR HOLMAN - PAROOL
LuckyTV | In die koets
Gewelddadige confrontaties tussen asielzoekers in Utrecht - Elsevier.nl
In het Utrechtse Overberg moest donderdagnacht zelfs een politiehelikopter worden ingezet om gewelddadige asielzoekers uit elkaar te houden.
Massale vechtpartij asielzoekerscentrum Utrecht - Vluchtelingen - TROUW
In een asielzoekerscentrum in het Utrechtse Overberg heeft vannacht een massale vechtpartij plaatsgevonden. Dat meldt de politie van de regio Utrecht op Twitter. Twee mensen zijn daarbij gewond ... - Massale vechtpartij asielzoekerscentrum Utrecht - Nieuws, Buitenland, Vluchtelingen
Duitse deelstaten krijgen per vluchteling 670 euro per maand - Vluchtelingen - TROUW
In Duitsland zijn de bondsregering en de deelstaten het eens geworden over een aanpak van de vluchtelingencrisis. De Duitse deelstaten krijgen een bijdrage van miljarden euro's van de regering ... - Duitse deelstaten krijgen per vluchteling 670 euro per maand - Nieuws, Buitenland, Vluchtelingen
Hoogopgeleiden en kinderlozen hebben een beter leven - Nederland - TROUW
Als je een relatie hebt en hoog opgeleid bent, is de kans groot dat je erg gelukkig bent. Of dat zou je in ieder geval moeten zijn, statistisch gezien heb je er alle reden voor. Het Centraal ... - Hoogopgeleiden en kinderlozen hebben een beter leven - Nieuws, Nederland
Onderhoud Groene Draeck ruim twee ton duurder dan gepland - nrc.nl
Viering 200 jaar monarchie ging aan veel Nederlanders voorbij - BINNENLAND - PAROOL
'Vier op vijf gemeenten hebben geen woonruimte voor asielzoekers' | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Vier op de vijf gemeenten hebben niet genoeg woonruimte beschikbaar voor het huisvesten van asielzoekers met een verblijfsvergunning.
Bestuurders plunderen kas ANBO | NOS - NL
Na Volkswagen ook Audi, BMW en Opel in de fout | Economie | de Volkskrant
Niet alleen diesels van Volkswagen zijn veel vervuilender dan gedacht, ook de nieuwste personenauto's van veel andere merken overschrijden de strengst
Leraren zijn het vaakst ziek, ambtenaren het langst | Wetenschap | de Volkskrant
Mensen die in het onderwijs en in de zorg werken, zijn het meest ziek. Boeren, vissers en mensen in de horeca melden zich het minst vaak ziek. Dat bli
'Ultrafijnstof vliegverkeer kan gezondheid schaden' | Wetenschap | de Volkskrant
Op en rond Schiphol wordt door het vliegverkeer, vooral door opstijgende vliegtuigen, zoveel ultrafijnstof geproduceerd dat omwonenden mogelijk gezond
Veel ultrafijnstof op en rond Schiphol | NOS
'China gaat broeikasgas aanpakken' | NOS
Probiotica maken chemische bestrijdingsmiddelen overbodig #zaplog
Planten moeten aan de probiotica, zeggen Utrechtse onderzoekers: het is een natuurlijk methode om gewassen te beschermen en maakt chemische
Artikel - Gewassen beschermen met probiotica
Trophic network architecture of root-associated bacterial communities determines pathogen invasion and plant health : Nature Communications : Nature Publishing Group
GeenStijl: Man zegt Volkskrant op wegens gebrek aan GeenPeil
Knip en plak uit de mailbox: Mijne dames / heren bij de Volkskrant, Na een periode van ongeveer 48 jaar, waarbij de laatste 7 jaar door mij via een jaarabonnement de Volkskrant is gelezen, zie ik mij genoodzaakt om...
GeenStijl: GeenPeil. Ingezonden brief die Volkskrant weigerde
Mailtje du Jour, gevolgd door wat de Brief du Jour in de Volkskrant had kúnnen zijn, als ze hem niet geweigerd hadden - maar op deze manier komt de boodschap gelukkig alsnog over. Geachte redactie, Ik ben geen fervent...
GeenStijl: LOL! Louvre kaapt Nederlandse Rembrandt weg
Pech voor Nederland en @Rijksmuseum: Het @MuseeLouvre koopt #Rembrandt...— Stefan de Vries (@stefandevries) 25 september 2015 Kijk, de Franse cultuurchefs hebben aangegeven dat het Louvre in ieder geval één van de Rembrandts gekocht heeft. Hoe het precies zit, is nog...
'Britse geheime dienst wilde alle internetters in de gaten houden' | NOS
'Britse inlichtingendienst verzamelt webgeschiedenis internetters' | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
De Britse inlichtingendienst GCHQ verzamelt op grote schaal gegevens over het internetgebruik van mensen binnen en buiten het Verenigd Koninkrijk. Elke dag worden tientallen miljarden stukjes metadata opgeslagen.
From Radio to Porn, British Spies Track Web Users’ Online Identities
Saudische prins dwingt werkster tot orale seks - RTL Nieuws
Een Saudische prins is in Los Angeles gearresteerd omdat hij een werkster gedwongen zou hebben tot orale seks.
Rusland steunt Merkels brede dialoog over Syrië | NOS
Bestond jouw wijk al in 1815? Bekijk het op deze oude kaarten van Amsterdam - AMSTERDAM - PAROOL
Tijdreis, over 200 jaar topografie
Topambtenaren wilden miljoenentekort niet melden aan stadsbestuur - POLITIEK - PAROOL - Amterdam
’Derde van Syrische asielzoekers is helemaal niet Syrisch’ - Elsevier.nl
Het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken zegt dat zo'n dertig procent van de asielzoekers die zich aanmelden als Syriër, helemaal niet uit Syrië komen.
We hebben de portemonnee van Nederland uit handen gegeven - Elsevier.nl - NL, EU
Zo uitzonderlijk is het niet dat in Europa over kleine landen wordt heengewalst
Paus bekritiseert in toespraak voor VN hebzucht van machtige landen - nrc.nl
Zwitserland start strafrechtelijk onderzoek naar Sepp Blatter - nrc.nl
'Britse inlichtingendienst volgt álle internetgebruikers' | Buitenland | de Volkskrant
De Britse inlichtingendienst GCHQ heeft de afgelopen zeven jaar vrijwel elke internetgebruiker op het eiland in de gaten gehouden. Dit
Oorlogstuig VS in handen van Syrische terroristen | Buitenland | de Volkskrant
Terreurbeweging al-Nusra in Syrië heeft oorlogsmaterieel van de Verenigde Staten in handen gekregen. Volgens het Amerikaanse leger gaat het om zeker z
Oekraïne en Rusland sluiten akkoord over gasleveringen | Buitenland | de Volkskrant
Oekraïne, Rusland en de Europese Unie hebben een overeenkomst bereikt over de levering van gas aan Oekraïne de komende winter. De drie partijen zijn h
Israël mag met scherp op stenengooiers schieten - Joop.nl
Palestijnen die met stenen, molotovcocktails of vuurwerk gooien, mogen voortaan met scherp beschoten worden. Dat is het unanieme oordeel van het Israëlische Veiligheidskabinet dat donderdag bijeen kwam.
Hezbollah meldt staakt-het-vuren met rebellen in Syrië | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
In Syrië hebben regeringstroepen en hun medestanders een staakt-het-vuren bereikt met rebellen. Hassan Nasrallah, de leider van Hezbollah, heeft dat vrijdag bevestigd.
VS en China akkoord over aanpak onderling hacken | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
De Amerikaanse president Barack Obama en de Chinese president Xi Jinping zijn het eens geworden over ''nieuwe stappen" om het hacken tussen de landen tegen tot stoppen te brengen.
'Amerikanen stoppen alleen met eten als ze slapen' | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Amerikanen eten de hele dag door; ze stoppen alleen met eten als ze slapen. Wetenschappers ontwikkelden een app om inzicht te krijgen in het daadwerkelijke eetpatroon van Amerikanen.
Mcdonalds wil verantwoord bioburgers bakken - Joop.nl
De Duitse Mcdonalds gaat van 1 oktober tot en met 18 november experimenteren met een nieuwe bioburger, 'McB'. Het fastfoodrestaurant probeert al langere tijd de dalende verkoop te bestrijden door duurzamer te worden.
'Zwitserland verbiedt verkoop dieselauto's Volkswagen tijdelijk' | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Zwitserland zou de verkoop van Volkswagens die zijn uitgerust met een dieselmotor voorlopig een halt hebben toegeroepen.
'UWV kampt met grote achterstanden' | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Uitkeringsinstantie UWV heeft te maken met aanzienlijke werkachterstanden.
'Brabantse rijken kopen grond om asielzoekers te weren' | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Een groep rijke buurtbewoners uit het Brabantse dorp Oudenbosch hoopt met de aankoop van een stuk grond te voorkomen dat 750 vluchtelingen naast ze komen wonen.
GeenStijl: Hoera. Volkskrant duwt Asielmaffia NL overboord
Zozo. Ook de Volkskrant komt in verzet. Net als molenaar Wilders (lol). De GoedVolk-bode komt vandaag met feiten en cijfers over de asiel-industrie in Nederland. Na een potsierlijke inleiding van meerdere alineas om alvast sorry te zeggen voor de keiharde...
Wat kosten asielzoekers nou? | Buitenland | de Volkskrant
Er zijn veel redenen om asielzoekers op te vangen, maar horen economische daarbij? Yvonne Hofs zocht het uit.
http://www.geenstijl.nl/archives/images/Wat_kosten_asielzoekers_nou_png.html
Migrantenstroom naar Europa is geen toeval | de^mol
English version: https://themolesite.wordpress.com/en-migrants-to-europe-is-a-setup/ De recent (vanaf de zomer van 2015) sterke toename van de migranten in Europa, is geen toeval. Het is gepland en georkestreerd door mensen van binnen de EU. Sky News meldde onlangs over handboeken (Sky Finds ‘Handbook’ For EU-Bound Migrants) die gratis worden verspreid aan migranten in Turkije. Deze handboeken bevatten alle…
'Finland's no good': Disappointed migrants turn back - Yahoo News
From Yahoo News: Hundreds of predominantly Iraqi migrants who have travelled through Europe to reach Finland are turning back, saying they don't want to stay in the sparsely-populated country on Europe's northern frontier because it's too cold and boring. Migrants have in recent weeks been crossing back into Sweden at the Haparanda-Tornio border just an hour's drive south of the Arctic Circle, and Finnish authorities have seen a rise in the number of cancelled asylum applications. "You can tell the world I hate Finland.
Gaan we naar een dictatuur van schreeuwende minderheden? - Rob de Wijk - TROUW - zie reaties
Een democratie is geven en nemen. Het parlement besluit met meerderheden. En omgekeerd moet de meerderheid met de belangen van de minderheid rekening houden. Als die balans zoek is verkeert de ... - Gaan we naar een dictatuur van schreeuwende minderheden? - Opinie, Rob de Wijk
Germany in a state of SIEGE after Angela Merkel opened floodgates to migrants | Daily Mail Online
Thousands of economic migrants are trying to claim asylum to reach Europe. But there are claims the rising numbers are making Europe a more dangerous place to be, with violence rife in migrant camps.
Rob de Wijk wil nota bene Wilders de mond snoeren! - Elsevier.nl
<span />
Wat kosten asielzoekers nou? | Buitenland | de Volkskrant
Er zijn veel redenen om asielzoekers op te vangen, maar horen economische daarbij? Yvonne Hofs zocht het uit.
Al-Aqsa Mosque Address: Europe Wants the Muslim Refugees as Labor; We Shall Conquer Their Countries - YouTube
In an address delivered at the Al-Aqsa Mosque, Sheikh Muhammad Ayed said that the European countries are not motivated by compassion toward the refugees, but...
Syrische rebellen geven Amerikaans oorlogstuig aan terroristen - Elsevier.nl
Leden van de New Syrian Forces, die door Amerikanen worden getraind, overhandigden terreinwagens en munitie aan terreurbeweging al-Nusra.
Machtige autolobby heeft tentakels tot diep in Brussel - Buitenland - TROUW - zie reacties
Het Volkswagen/dieselschandaal zet ook de machtige Europese autolobby in de schijnwerpers. Van de eerste wetsvoorstellen tot en met de uitvoering, op alle niveaus heeft de auto-industrie een ... - Machtige autolobby heeft tentakels tot diep in Brussel - Nieuws, Buitenland
Als de bloemetjes en de bijtjes taboe zijn - Buitenland - TROUW - Zuid-Afrika
Zuid-Afrikaanse ouders hebben vaak moeite om open met hun kinderen over seks te praten. Gevolg: 176.796 tienermoeders en zo'n 139.000 hiv-infecties onder jongeren in één jaar. Je moet goed ... - Als de bloemetjes en de bijtjes taboe zijn - Nieuws, Buitenland
Top ministerie actief betrokken bij foto Volkert van der G. - nrc.nl
Kabinet trekt geen extra geld uit voor het passend onderwijs - nrc.nl
Amsterdam investeert twee miljoen in tweetalig onderwijs - AMSTERDAM - PAROOL
Duizend extra tijdelijke huizen voor ex-vluchtelingen - AMSTERDAM - PAROOL
PeeBack plast terug tegen wildplassers - AMSTERDAM - PAROOL
Ik vind het, eerlijk gezegd, een zeikpaus - THEODOR HOLMAN - PAROOL
Record aantal vluchtelingen in Kroatië: 10.000 in een dag | Buitenland | de Volkskrant
Het aantal vluchtelingen dat Kroatië is binnengekomen, heeft een nieuw record bereikt. Ongeveer 10.000 mensen kwamen vrijdag het land binnen. Nog niet
Verdrag EU-Canada is TTIP via de achterdeur #zaplog - TTIP
De onderhandelingen over CETA werden precies een jaar geleden afgerond. Dit verdrag tussen de Europese Unie en Canada bevat precies dezelfde
Verdrag EU-Canada is TTIP via de achterdeur | Opinie | de Volkskrant - TTIP
De schadelijke investeringsbescherming in TTIP, is al opgenomen in het CETA-verdrag met Canada.
Broers opgepakt om dreigen met eerwraak | NU - NL
Twee broers zijn vrijdag opgepakt in Tilburg, omdat ze een familielid ernstig hadden bedreigd. De politie zei zaterdag dat het waarschijnlijk gaat om 'eergerelateerd geweld'.
'Ziekenhuizen weten niet hoeveel behandeling kost' | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Medewerkers van ziekenhuizen zijn niet in staat een patiënt te vertellen hoeveel een behandeling precies kost. Van 67 ondervraagde ziekenhuizen kon 50 procent geen antwoord geven op de vraag wat een glaucoom-meting kost bij een oogarts.
GeenStijl: Wat doet GeenPeil eigenlijk met uw handtekening?
Het Uur R nadert met rasse schreden. GeenPeil staat op de drempel van een historisch referendum. Ongeveer 300.000 mensen hebben digitaal hun handtekening gezet op teken.geenpeil.nl, maar we willen marge, marge, marge om de dubbel en verkeerd ingevulde formulieren...
GeenStijl: Feynman en/of Feiten: #GEENPEIL - En wel hierom - referendum - NL
537 stemmen waren genoeg voor Bush Junior om President van de Verenigde Staten te blijven. Dat was de conclusie van hun Federale Hoge Raad. Die stemden vijf tegen vier dat het tellen van stemmen moest stoppen. De intentie van de...
GeenPeil-referendum gaat over onze verhouding tot Vladimir Poetin | ThePostOnline
Betaal mee aan het belangrijke en nuttige journalistieke werk van Wierd Duk en doneer via crowdfundsite Yournalism.nl! Wie had gehoopt dat e
Facebook-Chef verspricht Merkel Maßnahmen gegen Hassparolen: Zuckerberg: „Wir müssen daran arbeiten” - Politik Ausland - Bild.de -
Facebook-Chef verspricht Merkel Maßnahmen gegen Hassparolen: Zuckerberg: „Wir müssen daran arbeiten”
Rutte wil bedrijven betrekken bij behalen duurzame doelen | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Het bedrijfsleven moet meer betrokken worden bij de nieuwe duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties, zoals de strijd tegen honger, armoede en klimaatverandering in de wereld.
'Ageviewers sleept Jumbo en CBL voor de rechter' | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
De fabrikant van leeftijdscontrolesysteem Ageviewers sleept supermarktketen Jumbo en branchevereniging Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) voor de rechter.
GeenStijl: Bassiehof - Face it: Vluchtelingen kosten de belastingbetaler bakken met geld
Nog niet eens zolang geleden – al voelt het als een eeuwigheid – was het land te klein toen de PVV het kabinet vroeg om eens uit te rekenen wat de massa-immigratie de belastingbetaler kost. Zaterdag liet de wáre opvolger...
Rutte op VN-top: betrek bedrijven bij ontwikkelingsdoelen - nrc.nl
Asylbewerber: Neue Flüchtlingswelle aus Afghanistan befürchtet - DIE WELT
Bis zu 100.000 Afghanen verlassen monatlich ihr Land. Nach einer spontanen Massen-Ausreise werden in Kabul die Reisepässe knapp, und die Bundesregierung befürchtet einen gefährlichen Kontrollverlust.
FNV: Dit pikken we niet meer|Binnenland| Telegraaf.nl
Harde woorden van FNV-topman Ton Heerts tegen het kabinet. Politiemensen, metaalbewerkers, gepensioneerden, douaniers, onderwijzers en ambulancemedewerkers zijn in actie gekomen. Ze willen betere cao's en betere pensioenen. "Er is iets gaande in de samenleving. Dit pikken we niet meer", zei Heerts in het tv-programma WNL op Zondag.
'Oorlogsmisdadiger' haast nooit uitgezet - Archief - TROUW
Advocaat: Europees Hof verbiedt terugsturen als Afghaan in vaderland gevaar loopt Minister Leers (asiel) en burgemeester Boot van Giessenlanden ruziën over de mogelijke uitzetting van de ... - 'Oorlogsmisdadiger' haast nooit uitgezet - Archief
Hongarije: wij willen fouten van West-Europa niet herhalen - Elsevier.nl
Hongarije zit er niet op de te wachten om de fouten van West-Europa met betrekking tot multiculturalisme te herhalen.
Rusland werkt met Iran en Syrië samen in Irak - Buitenland - TROUW
Rusland, Syrië, Iran en Irak hebben in de Iraakse hoofdstad Bagdad een informatiecentrum opgezet waar de landen informatie over terrorisme met elkaar delen. De reden is volgens het Iraakse leger ... - Rusland werkt met Iran en Syrië samen in Irak - Nieuws, Buitenland
Hoe Nederlandse Marokkanen hun identiteit verkwanselden - Nederland - TROUW
Marokkaanse Berbers in Nederland verloochenen zichzelf. Asis Aynan onderneemt een louterende zoektocht naar zijn wortels. Ik weet nog precies wanneer ik over mijn identiteit na kon gaan denken ... - Hoe Nederlandse Marokkanen hun identiteit verkwanselden - Nieuws, Nederland
Mega-opbrengst dankzij 'antipretpark' Banksy | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Het antipretpark Dismaland ('Naargeestigland') van graffitikunstenaar Banksy heeft de Britse badplaats Weston-super-Mare geen windeieren gelegd.
Aarde kan in 2050 op groene energie draaien, maar waarschijnlijk is het niet | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Volgens het rapport Energy (r)evolution van Greenpeace kan de wereld in 2050 volledig op duurzame energie draaien. Drie deskundigen aan het woord aan de hand van drie vragen.
Urenlange wachtrijen en angstige burgers voor supermarkten Venezuela | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Stelt u zich voor dat u bij de Albert Heijn of Jumbo staat en dertien uur moet wachten om naar binnen te mogen. De schappen zijn als u binnenkomt half leeg en u loopt in de rij constant het risico om opgepakt of overvallen te worden. In Venezuela is dat aan de orde van de dag.
Politie geeft 911-fragment vrij na doodschieten man in rolstoel | NOS - VS
Catalanen stemmen voor parlement én over onafhankelijkheid | NOS
Menigte valt 'te duur' Londens cornflakescafé binnen | NOS
Belastingdienst vraagt ook gegevens andere Zwitserse banken op | NOS
Meer ouderen naar spoedposten | NOS - NL
Voormalige armen ingezet om lotgenoten te helpen | NOS
Kinderombudsman: zorg asielkinderen schiet tekort | NOS
SP: onderhoud Groene Draeck kan veel goedkoper | NOS
SP vraagt offerte op: onderhoud Groene Draeck kan voor een derde van de prijs | ThePostOnline
Het onderhoud van de Groene Draeck, de lemsteraak van prinses Beatrix, kan voor een derde van de prijs. Dat blijkt uit een offerte die SP-Kamerlid Ronald v
Wie geeft Stopera de broodnodige facelift? - AMSTERDAM - PAROOL
Het stadhuis verbouwt - Gemeente Amsterdam
Tot 17 oktober 2015 kunnen ideeën en initiatieven worden ingediend voor de verbetering van de leegstaande ruimtes in het stadhuis.
Iraanse Islam-criticus niet welkom op Britse universiteit | Binnenland | de Volkskrant
De Student Union op Warwick University heeft bepaald dat de Iraanse mensenrechtenactiviste Maryam Namazie niet welkom is op de campus. Na een 'risico-
Maryam Namazie: Secular activist barred from speaking at Warwick University over fears of ‘inciting hatred’ against Muslim students, The Independent, 25 September 2015 | Council of Ex-Muslims of Britain
Maryam Namazie: Secular activist barred from speaking at Warwick University over fears of 'inciting hatred' against Muslim students | Home News | News | The Independent
A prominent secularist and activist has been barred from speaking at a student union event due to fears her speech would “incite hatred” against Muslim students. Maryam Namazie had been booked by the Warwick Atheists, Secularists and Humanists (WASH) group to speak about secularism to Warwick University’s Student Union on 28 October. However, the group was notified last month that Ms Namazie’s speech had been cancelled. The decision has led campaigners to raise concerns about student bodies across the UK thwarting freedom of speech on their campuses.
Warwick University Student Union declined request to have Maryam Namazie speak | Council of Ex-Muslims of Britain
Council of Ex-Muslims of Britain
GeenStijl: LIVE. GeenPeil knalt naar historisch referendum
Hallo. Wilde er iemand een referendum over het EU associatieverdrag met Oekraïne? Mooi. Dan gaan we dat regelen. Het Leger des Peils gaat namelijk geschiedenis schrijven. Want deze teller is de digitale handtekeningenstand van GeenPeil, live. Ruim, ruim, rúim...
GeenPeil dwingt referendum af: hoe nu verder? - RTL Nieuws
Voor het eerst is het gelukt om 300.000 handtekeningen binnen te halen voor een raadgevend referendum. Maar komt het er nu echt, het referendum dat GeenPeil wil? En wat gebeurt daar dan mee? Vier vragen en antwoorden.
440.000 handtekeningen voor GeenPeil, Nederland naar de stembus - RTL Nieuws
Het is GeenStijl gelukt, de 300.000 handtekeningen voor hun petitie GeenPeil zijn binnen. Met de handtekeningen is afgedwongen dat er een referendum moet komen over het associatieverdrag tussen Oekraïne en de EU.
GeenPeil haalt 440.000 handtekeningen op voor referendum | NOS
Initiatief GeenPeil primeur voor Nederlandse democratie | NOS
GeenPeil haalt grens voor referendum - nrc.nl
GeenPeil haalt genoeg handtekeningen op voor referendum | Binnenland | de Volkskrant
Voor het eerst is het gelukt om genoeg handtekeningen binnen te halen voor een raadgevend referedum. In zes weken tijd wist weblog GeenStijl 443 duize
443.000 handtekeningen: wat betekent het referendum van GeenPeil? - BINNENLAND - PAROOL
Record opkomst in verkiezingen Catalonië - Buitenland - TROUW
De opkomst bij de verkiezingen voor de regionale volksvertegenwoordiging in de Spaanse autonome regio Catalonië slaat alle records volgens lokale media. De stembussen gaan om acht uur dicht. Om ... - Record opkomst in verkiezingen Catalonië - Nieuws, Buitenland
GeenPeil haalt ruim 445.000 handtekeningen - Elsevier.nl
'Hallo. Wilde er iemand een referendum over het EU associatieverdrag met Oekraïne? Mooi. Dan gaan we dat regelen.'
Aflevering RTL Nieuws - zondag 27 september 2015 terugkijken - referendum GeenPijl
De uitzending 19:30 gemist van RTL Nieuws zondag 27 september 2015? Nu kijken!
Samsom: geen bovengrens voor aantal migranten - Elsevier.nl
Gemeenten en wethouders moeten het gesprek aangaan met burgers over de komst van asielzoekerscentra of noodopvang.
Econoom Paul Collier: 'Cameron ziet het beter dan Merkel' - Elsevier.nl
Collier (66) is ‘verbijsterd’ over de aanpak van de migrantenstroom. ‘Het lijkt vooral te gaan over de vraag of Europeanen goede mensen zijn.’
De monitor - TVGids.nl - Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB)
De monitor
Pope Francis: 'God weeps' at child sex abuse - BBC News
Pope Francis meets and prays with victims of child sexual abuse in Philadelphia, as his US visit concludes.
'Rotte kies' Amsterdamse taxiwereld verhuist naar achterkant CS - AMSTERDAM CENTRUM - PAROOL
Wilders gaat nee-campagne voeren voor referendum | NOS
'Cameron wil Assad accepteren in anti-IS-coalitie' | NOS
Koenders: Nederland wil aan tafel met de grote landen | NOS
GeenStijl: GeenPeil BEDANKT het Leger des Peils
Video. Donderdag 24 september om 15:02 uur ging de teller door de 300.000 - en daarna nog way beyond dat aantal. GeenPeil was niet mogelijk zonder de inzet van duizenden, zo niet tienduizenden mensen. GeenPeil bedankt dus iedereen en...
Separatisten winnen verkiezingen Catalonië | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
De Catalaanse regionale verkiezingen zijn zondag gewonnen door de partijencoalitie Junts pel Sí (Samen voor 'ja') van zittend premier Artur Mas.
Frankrijk trekt miljarden extra uit voor onwikkelingshulp | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Frankrijk gaat vanaf 2020 vier miljard euro extra besteden aan ontwikkelingshulp voor arme landen.
'VW-medewerkers waarschuwden jaren geleden al voor dieselschandaal' | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Medewerkers van Volkswagen hebben jaren geleden al gewaarschuwd voor de fraude met de emissies van auto's.
Koenders pleit in New York voor meer samenwerking tegen terrorisme - nrc.nl
Sander Dekker maakt zichzelf belachelijk in DWDD
26 September 2015 - Sander Dekker, die over het budget en de taakopdracht van onze Publieke Omroep gaat, is geen tv-liefhebber. Wel kijkt hij graag naar ‘GTST-meisje’ Katja Schuurman. Dat vertelde hij vrijdag in De W
Mediacourant.nl » Sander Dekker maakt zichzelf belachelijk in DWDD
CBS: 17.000 asielaanvragen en 8.000 nareizigers tot nu toe in 2015 - nrc.nl
Tot nu toe ruim 25.000 asielzoekers naar Nederland dit jaar - Elsevier.nl
Syriërs en mannen zijn grootste groepen onder asielaanvragers
Burgemeester: 'Crisisopvang vluchtelingen is een chaos' - Nederland - TROUW - NL
De noodopvang van vluchtelingen in Heerenveen verloopt alles behalve vlekkeloos. Dat zegt burgemeester Tjeerd van der Zwan maandag in het Friesch Dagblad. Hij is bang dat het Centraal Orgaan ... - Burgemeester: 'Crisisopvang vluchtelingen is een chaos' - Nieuws, Nederland
Vluchtelingen met elkaar op de vuist in Duits tentenkamp - Vluchtelingen - TROUW
In een opvangcentrum in Calden (Kassel, in het centrum van Duitsland) zijn honderden vluchtelingen zondag met elkaar op de vuist gegaan. Verschillende nationaliteiten stonden er tegenover elkaar. ... - Vluchtelingen met elkaar op de vuist in Duits tentenkamp - Nieuws, Buitenland, Vluchtelingen
België houdt asielzoekers tegen via Facebook-banners - Vluchtelingen - TROUW
De Belgische staatssecretaris voor Asiel en Migratie, Theo Francken, heeft een nieuwe manier bedacht om asielzoekers buiten de deur te houden. België heeft bij Facebook reclamebanners gekocht ... - België houdt asielzoekers tegen via Facebook-banners - Nieuws, Buitenland, Vluchtelingen
Terreurstaten in Midden-Oosten hebben al voor Poetin gekozen - Elsevier.nl
Als gevolg van wanbeleid en besluiteloosheid in het Westen hebben Iran, Irak en Rusland elkaar gevonden.
Milieuclubs krijgen hun zin: Shell vertrekt uit Alaska - Elsevier.nl
Tegenvallende proefboringen en strenge regelgeving dwingen Shell tot een vertrek uit het poolgebied.
Zwitserland opent onderzoek naar banken om fraude in metalenhandel - nrc.nl
Onderzoek: ‘Toezicht van Infrastructuur en Milieu faalt’ - NRC Q
'Anti-tabaksclub wil rookverbod in eigen tuin' - BINNENLAND - PAROOL
Burgemeester Heerenveen: 'COA kan instroom niet aan' | Binnenland | de Volkskrant
De noodopvang van vluchtelingen in Heerenveen verloopt allesbehalve vlekkeloos. Dat zegt burgemeester Tjeerd van der Zwan maandag in het
Praten over seksuele diversiteit levert geen begrip op | Binnenland | de Volkskrant
De dialoog aangaan, het 'bespreekbaar' maken. Het zijn termen die je vaak tegenkomt bij projecten die begrip willen kweken voor homo's, biseksuelen en
Roemenië voelt TTIP nu al #zaplog - VS, EU, TTIP - Roemenië
Criminele bestuurders maken criminele wetten om hun criminele vriendjes op criminele wijze een land leeg te laten roven, maar dat moet wel geheim
Roemenië voelt TTIP nu al - rtlz.nl - VS, EU, TTIP
Verslaggever Hella Hueck reisde af naar Roemenië om in de praktijk te zien wat de gevolgen zijn van internationale handelsverdragen. De Roemenen moeten vrezen voor een enorme boete van een arbitragehof dat achter gesloten deuren werkt en waar geen beroep tegen mogelijk is.
Spain Gets Bitter Costly Foretaste of its Beloved Trade Pacts | Wolf Street - VS, EU, TTIP - Spanje
Referendum Geenpeil betekent uitstel associatieverdrag | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Als Nederland een raadgevend referendum organiseert over het associatieverdrag tussen Oekraïne en de Europese Unie, kan het verdrag niet op 1 januari officieel in werking treden.
PvdA wil opheldering over kindbruiden in Ter Apel | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
De PvdA wil opheldering van Klaas Dijkhoff, staatssecretaris van Veiligheid en Justitie, over Syrische kindbruiden in het asielzoekerscentrum in Ter Apel.
Britse troepen naar Somalië en Zuid-Soedan | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Groot-Brittannië stuurt militairen naar Afrika om extremisten te bestrijden. Dit heeft premier David Cameron maandag aangekondigd.
Poetin pleit voor regionale 'coördinerende structuur' tegen IS | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Vladimir Poetin heeft opgeroepen tot een regionale ''coördinerende structuur" tegen Islamitische Staat (IS).
Spaanse premier bereid tot samenwerking Catalaanse regering | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
De Spaanse regering is bereid samen te werken met een nieuwe lokale Catalaanse regering, maar wel '"binnen de wet".
Lastige huiseigenaar komt op rotonde te wonen | NU - Frankrijk
In de Franse stad Nice wordt een rotonde gebouwd om het huis van een familie die niet wil verhuizen.
GeenStijl: 'Uitgehuwelijkte minderjarige moslimmeisjes onderweg naar Nederland'
Dit land. Nee, dit continent. Waar de actuele neuk zijn we mee bezig? Zijn we nou echt zo verslingerd aan uitheemse achterlijkheid, dat we dit toestaan? Tussen januari 2014 en begin 2015, hebben minstens 34 Syrische kindbruiden asiel aangevraagd in...
'Tientallen Syrische kindbruiden onderweg naar Ter Apel' - RTV Noord
Tussen januari 2014 en begin dit jaar hebben ten minste 34 Syrische kindbruiden asiel aangevraagd in Nederland.
Hoogzwanger Syrisch meisje (14) vermist | metronieuws.nl
Een hoogzwanger meisje uit Syrië wordt gezocht door de politie. Fatema Alkasem verbleef in het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel, maar...
GeenStijl: Asieleisers randen 18-jarige Almeerse vrouw aan
Joe. Koffiehoek-onderbuikophef du Jour. Erg hè? Zie je wel? Krijg je ervan. Wilders al gereageerd? Als klokwerk. Nou, wat wil? Het Parool, verwijst naar het AD, dat naar Almere Nieuws verwijst, dat verwijst naar Almere Headlines, omdat er een 18-jarige...
'Asielzoekers randen 18-jarige Almeerse vrouw aan' - BINNENLAND - PAROOL
Duitsland: De Verkrachtingsepidemie door Migranten
Hoewel de verkrachting plaatsvond in juni heeft de politie het incident bijna drie maanden stilgehouden, totdat de locale media een artikel publiceerde over het misdrijf. Volgens een hoofdartikel in de Westfalen-Blatt weigert de politie misdaden vrij te
GeenStijl: Coosto: "GeenPeil deed het helemaal zelf"
Interessante grafiekjes zijn interessant. Het gezaghebbende social analytics buro Coosto heeft in een baanbrekend onderzoek berekend dat GeenPeil het helemaal lekker zelf alleen heeft gedaan, en dat de mediaas het schromelijk hebben laten afweten. En zo is het. Oranje =...
Sociale media helpen GeenPeil naar benodigde aantal stemmen | Coosto
'50.000 paarden verdwenen tijdens paardenvleesschandaal' | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Vermoedelijk zijn 50.000 paarden ongeregistreerd in de voedselketen verdwenen, met het paardenvleesschandaal van 2013 als gevolg.
Kamer: geen gezinshereniging bij kindhuwelijken | NOS
Bewijs voor stromend water op Mars | NOS
GeenStijl: INVASIE!!1! - Pat Condell, die weet het wel
Nou nou nou. Ome Pat. Moet dat nou zo gezegd worden? Dat is toch helegaar niet fatsoenlijk naar al die vriendelijke hoogopgeleide Syriërs toe, die trouwens helegaar geen Syriër zijn, laat staan hoogopgeleid (@). Maar een populistische kniesoor die daar...
The Invasion of Europe - YouTube
The EU is breaking the law to import rape and jihad. Germany: Migrant rape epidemic http://www.gatestoneinstitute.org/6527/migrants-rape-germany Germany in a...
Four out of five migrants are NOT from Syria: EU figures expose the 'lie' | Daily Mail Online
The EU logged 213,000 arrivals in April, May and June but only 44,000 of them were fleeing the Syrian civil war.
Met dit referendum kun je even tegen Europa piesen - OPINIE - PAROOL
Medewerker Nederlandse hulporganisatie vermoord in Bangladesh | NOS
Ook cel geëist tegen topman Wooninvest | NOS - NL
Kunduz volledig in handen van Taliban | NOS - Afghanistan
Massale ontsnapping gevangenen in CAR | NOS
Koning breekt lans voor meer Afrika in V-Raad | NOS
Koning: moeten kritisch blijven op wat de VN niet bereikt heeft - nrc.nl - DEELS LEGE ZAAL IVM LUNCH DOOR BAN KI-MOON
Poetin roept Algemene Vergadering VN op tot antiterreurcoalitie - nrc.nl
Obama en Poetin lijnrecht tegenover elkaar om Syrië | Buitenland | de Volkskrant
Amerika en Rusland zijn maandagochtend in New York niet dichter bij een gezamenlijk plan voor Syrië gekomen. In hun speeches vielen de presidenten Bar
The Guardian zet Amsterdam CS in top-10 stationsrestaurants - ETEN & DRINKEN - PAROOL
Top 10 train station restaurants in Europe | Travel | The Guardian
The romance and frisson of rail travel are the perfect accompaniments to these superb dining experiences in the continent’s top stations
Gewonde in Dresden bij grote vechtpartij vluchtelingen - Vluchtelingen - TROUW
Bij een grote vechtpartij in een asielzoekerscentrum in de Duitse stad Dresden is maandagavond een gewonde gevallen. Volgens de politie begon de vechtpartij met een ruzie tussen twee ... - Gewonde in Dresden bij grote vechtpartij vluchtelingen - Nieuws, Buitenland, Vluchtelingen
Kindhuwelijken worden in Nederland nog altijd erkend - Asielbeleid - TROUW
Syrische kindbruiden zijn vaak getraumatiseerde tieners, uitgehuwelijkt door hun ouders om aan de armoede te ontsnappen. Toch maken deze meisjes in Nederland een goede kans op erkenning van hun ... - Kindhuwelijken worden in Nederland nog altijd erkend - Nieuws, Nederland, Asielbeleid
Zó lang moet je werken voor een iPhone 6 - NRC Q
Does Donald Trump have a God problem? - BBC News
Donald Trump brandishes his childhood Bible as he pitches his candidacy to evangelicals. But can he win this crucial Republican voting bloc?
Waarom erkent Nederland gezinshereniging kindhuwelijken? - Elsevier.nl
Volwassen mannen die in hun eigen land met minderjarige meisjes zijn getrouwd, laten hun kinderbruid legaal naar Nederland komen in het kader van gezinshereniging
'Orthodoxe moslims kunnen beter asiel aanvragen in Saudi-Arabië' - Elsevier.nl
De VVD wil dat er een speciale uitsluitingsgrondslag komt voor fundamentalistische moslims die zich misdragen in asielzoekerscentra
Politiebond: 'Religieuze scheiding in asielcentra hard nodig' - Elsevier.nl
In navolging van Duitsland pleit ook de Nederlandse politie voor een etnische en religieuze scheiding in de asielzoekerscentra.
GeenStijl: VVD doet PVV'tje over 'shariazoekers'
En de Open Deur-Award van 29 september 2015 gaat naar... HALVE ZIJLSTRA! Die roeptoetert in de Televaag dat asielzoekers "die zich schuldig maken aan geweld of intimidatie nooit een verblijfsvergunning mogen krijgen. (..) Zijlstra zegt te walgen van vluchtelingen die...
Rellen Duits asielzoekerscentrum na 'belediging' Koran - Elsevier.nl
Een van de bewoners van het asielzoekerscentrum werd door twintig anderen aangevallen, nadat hij zich negatief uitsprak over de Koran.
De Koran kan van gewone mensen moordende zombies maken - Elsevier.nl
Een Afghaanse vrouw werd gelyncht door een menigte die dacht dat ze een koran had verbrand. Alsof deze moord dan gerechtvaardigd zou zijn.
Turkije wil 'containersteden' voor vluchtelingen in Noord-Syrië - Elsevier.nl
De Turkse premier Davutoglu wil honderdduizenden Syriërs opvangen in containersteden in Noord-Syrië.
EU zet nieuwe stap: miljarden naar Syriërs en Turkije - Elsevier.nl
De EU stelt miljarden beschikbaar voor Syriërs in opvangkampen in de regio, en voor Turkije.
EU maakt miljarden vrij voor vluchtelingencrisis - Vluchtelingen - TROUW
De Europese Unie wil meer dan een miljard euro ter beschikking stellen voor de hulp aan Syrische vluchtelingen. Daarnaast moet een miljard worden vrijgemaakt voor hulp aan Turkije, dat bijna twee ... - EU maakt miljarden vrij voor vluchtelingencrisis - Nieuws, Buitenland, Vluchtelingen
VN bevriest tegoeden van Britse jihadisten | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
De Verenigde Naties hebben sancties opgelegd aan vier Britse jihadisten, omdat ze naar IS in Syrië zijn afgereisd en anderen via internet hebben aangespoord om mee te doen aan de jihad.
Raad voor de Rechtspraak stelt bezuinigingsplan rechtbanken voorlopig uit | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
De Raad voor de Rechtspraak heeft dinsdag het omstreden bezuinigingsplan voor de Nederlandse rechtbanken opnieuw uitgesteld.
Staatsfonds Qatar verliest miljarden door dieselschandaal Volkswagen | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Het staatsinvesteringsfonds van Qatar heeft door het dieselschandaal bij Volkswagen miljarden verloren op zijn belegging in de autofabrikant.
Pensioenfonds ABP steekt 100 miljoen euro in The Student Hotel | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Ambtenarenpensioenfonds ABP investeert 100 miljoen euro The Student Hotel, een Nederlands bedrijf dat actief is op het gebied van studentenhuisvesting.
Consumentenbond ziet grote verschillen in tandartstarieven | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
De prijzen voor gebitsbehandelingen bij tandartsen lopen sterk uiteen. Het verschil kan oplopen tot duizenden euro's.
Banken waarschuwen voor perfectionering phishing-methodes | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Criminelen perfectioneren hun methodes voor phishing. De mailtjes waarmee ze klanten proberen te verleiden om vertrouwelijke gegevens te verstrekken, zien er steeds professioneler uit en bevatten minder taalfouten.
Studenten Delft beloond voor bacterieprinter | NOS
Team:TU Delft - 2015.igem.org
GeenStijl: GeenPeil Day After Media Round-Up Bonanza
Proficiat, Peilsleger! Jullie hebben het gezaghebbende papieren instituut The Times gehaald. Uitknippen, printen & boven uw bed hangen. Dat die pianoliggende pipo met de eer gaat strijken is hem gegund. Ook een eervolle vermelding in de Financial Times, DeStandaard.be en...
Van der Steur: top ministerie plande foto Volkert van der G. | Politiek | de Volkskrant
De volledige ambtelijke en politieke top van het ministerie van Veiligheid en Justitie was betrokken bij de beslissing om een in scène gezette 'persfo
'Nederland op vijf na rijkste land ter wereld' | Economie | de Volkskrant
Nederland staat in de top twintig van rijkste landen ter wereld op de zesde plek. Dat bleek dinsdag uit het nieuwste
'IS claimt moord op medewerker Nederlandse hulporganisatie' | Buitenland | de Volkskrant
Een Italiaanse medewerker van de Nederlandse hulporganisatie ICCO is maandagnacht op straat doodgeschoten in de Bengalese hoofdstad Dhaka. Volgens de
Extremisten Bangladesh publiceren dodenlijst bloggers wereldwijd | Buitenland | de Volkskrant
Een goep extremisten uit Bangladesh die verantwoordelijk wordt gehouden voor de moord op vier bloggers, heeft een dodenlijst gepubliceerd waarin wordt
Hipsters hangen Londen de keel uit | Buitenland | de Volkskrant
In Londen begint het hipster zijn bij het ontbijt. Niet een full English, maar een bakje shooty shooty bang bang (chocoladeflakes in witte, biologisch
Rhodos en andere Griekse eilanden zijn belastingvoordeel kwijt | Buitenland | de Volkskrant
De Griekse overheid zet per 1 oktober een streep door de belastingvoordelen van de grote Egeïsche vakantie-eilanden. Bekende toeristenoorden als Rhodo
GeenStijl: Studenten 020 uit huis gejorist want 'vluchtelingen'
Een eigen huis. Een plek onder de zon. En altijd een vluchteling in de buurt die je het huis uit zetten kon. Een paar daagjes terug werd er heel casual vermeld dat jonge vluchtelingen, die sowieso toch al allemaal tandarts,...
Kamervragen over studenten die weg moeten uit Houthavens - AMSTERDAM - PAROOL
Italiaanse maffia al jaren actief op Aalsmeerse bloemenveiling - MISDAAD - PAROOL
'Bij steeds meer burgers ontstaat het beeld dat OM geen betrouwbare partij is' - OPINIE - PAROOL
GeenStijl: Thuiszorgbazin gunt zichzelf 1 miljoen euro
Mooi verhaal. Mevrouw Marion Duvivier (jaarsalaris 80.000 euro) is El Presidente van Udense thuiszorgorganisatie Breederzorg. Zij heeft zichzelf maar liefst 1 miljoen (1.000.000) euro aan winstuitkering gegund. Waarmee haar jaarsalaris over de afgelopen drie jaar neerkomt op 400.000 euro per...
GeenStijl: Video. Nederlandse schoolklas knielt voor islam
Men neme een willekeurige VMBO-schoolkas, een leraar die zijn manische depressie medicinaal de baas is, zo'n drie camera's, een hoofddoekmeisje en een petmeisje. Wat wil? De leraar vraagt petmeisje of ze even geen petmeisje wil zijn, waarop zij vrij terecht...
NTR | Programma Informatie - "Nederlandse schoolklas knielt voor islam"
Help, ik ben leraar
De ramp die Nederland staat te wachten
Er vindt een invasie van crimigranten plaats in Europa. Nederland staat een ramp te wachten van ongekend formaat.
Islamismus: Salafisten machen die bessere Sozialarbeit - Bücher - FAZ - Wir müssen die Pädagogik verändern
Wer Islamismus erst bekämpft, wenn er in Gewalt umschlägt, der kommt zu spät. Wir müssen in den Schulen anfangen, ihm das Wasser...
Vrouwen hebben de plicht zich te verzetten tegen de hoofddoek | Blondemevrouw
Lijst van landen naar militaire uitgaven - Wikipedia
Islam by country - Wikipedia, the free encyclopedia
Saoedi-Arabië wil holebirechten schrappen uit VN-doelstellingen - HLN.be
Saoedi-Arabië dringt er bij de Verenigde Naties op aan rechten voor homo's, lesbiennes, biseksuelen en ..., lees meer op Kanaal Nieuws
Nederland staat op tegen Saoedi-Arabië! - nrc.nl
Rusland gaat luchtmacht inzetten in Syrië | Buitenland | de Volkskrant
Rusland gaat zijn luchtmacht inzetten boven Syrië in de strijd tegen terreurgroep Islamitische Staat. Senatoren van het Russische parlement gaven pres
Taliban terug van nooit weggeweest - Buitenland - TROUW - Afghanistan
Het leek misschien een verrassing, dat de Taliban maandag voor het eerst sinds 2001 een grote Afghaanse stad innamen. Maar totaal onverwacht kwam het toch ook niet. De radicaal-islamitische ... - Taliban terug van nooit weggeweest - Nieuws, Buitenland
Strijd om Kunduz laait op, Taliban openen aanval op vliegveld - Elsevier.nl - Afghanistan
Dinsdag voeren Afghaanse agenten en militairen zware gevechten met de strijders van de Taliban.
G7 trekt 1,7 miljard uit voor hulp aan vluchtelingen - Vluchtelingen - TROUW
De G7, de zeven rijkste industrielanden, stelt 1,9 miljard dollar (zo'n 1,7 miljard euro) beschikbaar voor hulp aan vluchtelingen. Het geld is bedoeld voor organisaties van de Verenigde Naties ... - G7 trekt 1,7 miljard uit voor hulp aan vluchtelingen - Nieuws, Buitenland, Vluchtelingen
Koenders trekt portemonnee voor ontmijning Irak - Vluchtelingen - TROUW
Minister Bert Koenders (Buitenlandse Zaken) trekt dit jaar twee miljoen euro extra uit om het gevaar van mijnen in Irak in te dammen. Het geld gaat naar ontmijningsprogramma's en voorlichting. De ... - Koenders trekt portemonnee voor ontmijning Irak - Nieuws, Buitenland, Vluchtelingen
Nederlandse F-16's boven Irak kampen met bommentekort - Elsevier.nl
Nederland smeekt de bondgenoten hightech bommen te mogen lenen, want de fabrikant hanteert een levertijd van twee jaar.
Asscher: akkoord over uitkeringsexport naar Marokko - Elsevier.nl
Het nieuwe akkoord moet ertoe leiden dat Nederlandse uitkeringen voor Marokkaanse Nederlanders die in Marokko wonen worden verlaagd.
Hongaars snelrecht voor uitzetting migranten is effectief - Elsevier.nl
In de afgelopen dagen, sinds de nieuwe wet van kracht ging, heeft een Hongaarse rechtbank al 176 illegale migratiezaken kunnen behandelen.
Geen scheiding christenen en moslims in azielzoekerscentra - Asielbeleid - TROUW
Het kabinet is bereid eventueel de wet aan te scherpen om geweld in asielzoekerscentra te voorkomen en strenger te bestraffen. Maar staatssecretaris Klaas Dijkhoff (Veiligheid en Justitie) ziet ... - Geen scheiding christenen en moslims in azielzoekerscentra - Nieuws, Nederland, Asielbeleid
Rondtrekkende groep asielzoekers verlaat Vluchttoren - AMSTERDAM - PAROOL
Ergernis in Tweede Kamer door soap rond Rembrandts - CULTUUR - PAROOL
'Taxichauffeurs ontvluchten Uberpop uit angst voor strafblad' - ECONOMIE - PAROOL
Wetenschap vreest uittocht toptalent naar buitenland | Wetenschap | de Volkskrant
Nederland dreigt achterop te raken in de slag om de topwetenschappers. Door het wegvallen van extra potjes zoals de aardgasopbrengsten en door de lood
Bedrijven kunnen via Google klanten bestoken met reclame | Economie | de Volkskrant
Dit is misschien het moment waarop miljoenen consumenten spijt krijgen van het besluit om hun e-mailadres af te staan voor korting in hun favoriete wi
Monsanto koloniseert Oekraïne met steun van de EU. #zaplog
Monsanto heeft een kantoor in Oekraïne. Terwijl dit gegeven niet direct een reden is om hen schuldig aan misdaden te verklaren, is het toch ook
Monsanto koloniseert Oekraïne met steun van de EU - DeWereldMorgen.be
Er zijn veel facetten aan het conflict in Oekraïne die door de meeste media over het hoofd gezien zijn. De rol die Westerse biotechbedrijven spelen is maar één van die facetten.
Beter een goede buur... - TVGids.nl - Zembla
Zembla doet onderzoek naar burenruzies. Een half miljoen Nederlanders heeft ernstig te lijden onder stank, lawaai of asociaal gedrag van de mensen die naast hen wonen. Hoe effectief is de overheid in de aanpak hiervan?
Verboden in de VS: Poetin legt uit wie ISIS in het zadel houdt #zaplog
Een erg helder filmpje waarin Poetin uitlegt wie ISIS in het zadel geholpen heeft en van wie ze tot op de dag van vandaag steun genieten. Daarnaast
Verboden in de VS: Poetin legt uit wie ISIS in het zadel houdt | Achter de Samenleving
GeenStijl: Heel buitenland studeert in NL. NL toptalent vertrekt naar buitenland
Het is hier weer een emotionele achtbaan van jewelste. Die Glazen Huis-boys zijn een stel stoïcijnen vergeleken met deze hormonale orkaan. Wat wil? Aan de ene kant is Nederland Kennisland ongekend populair bij buitenlandse studenten. 1/10 van de Nederlandse HBO-...
Kindhuwelijken... Als ik het hoor, tik ik tegen mijn kop - OPINIE - PAROOL
160 asielkinderen in Amsterdamse noodopvang - AMSTERDAM - PAROOL
Vrienden van de Binnenstad: verbied nieuwe hotels, bierfiets en segway - AMSTERDAM - PAROOL
GeenStijl: Sheikwatch: '100 zweepslagen voor ontrouw'-sheik 7 oktober naar Rotterdam
's Lands schaduwmacht GeenSheik.nl hield zich een tijdje op de vlakte. Onze spionnen fungeerden namelijk tijdelijk als proppers van de democratie, in plaats van hele dagen roerloos in de bosjes voor ongure moskeeën te liggen. Maar ze zijn weer in...
GeenStijl: Apeldoorn SCHOPT 'vluchtelingen' er alweer UIT
WSV sluit sportcomplex voor vluchtelingen vanwege overlast http://t.co/rSgDr4MixV pic.twitter.com/8WWWsXUSyG— De Stentor (@De_Stentor) September 29, 2015 Hahaha hahaha rofl snif. Amper weken na dat starnakel naïeve Apeldoorners ‘Jij bent welkom, welkom in mijn land’ zongen voor de vluchtelingen worden diezelfde vluchtelingen...
WSV Apeldoorn sluit sportcomplex voor vluchtelingen vanwege overlast
APELDOORN - Omnisportvereniging WSV in Apeldoorn laat geen vluchtelingen meer toe op het sportcomplex.
'Sommige vluchtelingen zijn een vrouw achter de kassa niet gewend' - RTV Noord
De komst van de vele vluchtelingen naar Ter Apel leidt nogal eens tot een botsing tussen twee culturen, bijvoorbeeld in winkels.
Pauw - De Duitse Politiebond vindt dat asielzoekers in centra gescheiden moeten worden op basis van geloof en etniciteit