Webfacts  
   
home
 
                       
      2015              
    januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december      

     

archief 2015 maart

onderstaande artikelen openen in dit browser-venster / terug naar WEBFACTS via 'backspace'
 
TROUW - Egypte: Hamas is terreurbeweging - Egypte
Een rechtbank in Egypte heeft vandaag de Palestijnse beweging Hamas bestempeld als terreurorganisatie. Dat maakte de staatstelevisie in het land bekend. Ook werd leider Mohamed Badie van de ... - Egypte: Hamas is terreurbeweging - Nieuws, Buitenland
nu.nl - Grotere rol Brits leger bij aanpak terrorisme in thuisland - GB
De Britse autoriteiten willen bij terreuraanslagen speciale eenheden van het leger inzetten om de politie te ondersteunen.
zaplog - Wat de eerste vrouwelijke vicepresident van Iran zegt over ISIS - Iran
Masoumeh Ebtekar is de eerste vrouwelijke vicepresident van Iran. Daarnaast staat ze aan het hoofd van de Iraanse milieubeschermingsorganisatie.
zaplog - United States of Secrets - VS
De Amerikaanse overheid luistert sinds 9/11 eigen burgers af, iets wat de grondwet nadrukkelijk verbiedt. Hoe heeft dat kunnen gebeuren? Zonder
nrc.nl - VS willen 150 betrokkenen massamoord Srebrenica uitzetten - VS
nrc.nl - PKK-leider roept achterban op om te praten over neerleggen wapens - Turkije
nu.nl - Tienduizenden mensen bij rouwmars Boris Nemtsov in Moskou - Rusland
Tienduizenden mensen hebben zondagmiddag in Moskou meegelopen in een treurmars voor de vrijdag doodgeschoten oppositieleider Boris Nemtsov.
NOS - Porosjenko: Nemtsov vermoord wegens onthulling - Oekraine, Rusland
zaplog - False Flag in Moskou - Rusland
Gisteren is de Russische democraat Boris Nemtsov vermoord in Moskou. Een man met weinig politieke invloed en een onbelangrijke politieke figuur.
nu.nl - Nederlandse multinationals verhuizen managers naar Azie
Nederlandse multinationals verplaatsen niet alleen de fabriek, de ict-afdeling en het callcentrum naar het buitenland, ook de managers verhuizen steeds vaker naar Azië en de Verenigde Staten.
VPRO Tegenlicht - Bankgeheimen - Joris Luyendijk
In Tegenlicht een gesprek met Joris Luyendijk, die honderden medewerkers uit de financiële sector interviewde.
nrc.nl - Revolte
GeenStijl - Opa Ivo (VVD) geeft 30 miljoen belastinggeld aan telecomboeren om burgers af te luisteren - NL
Ivo Opstelten, de minister van SchijnVeiligheid en KlasseJustitie van de VVD, geeft 29,5 miljoen euro belastinggeld aan zes commerciële telecombedrijven als tegemoetkoming voor het afluisteren van onschuldige burgers en het opslaan van telecomgegevens van alle Nederlanders. Want die telco's...
nu.nl - 'Privacy mag niet worden opgeofferd om terrorisme te bestrijden' - NL
Privacy is een fundamenteel mensenrecht en mag niet in het gevaar komen in de strijd tegen terrorisme, vindt Apple-ceo Tim Cook. "We moeten niet toegeven aan paniekzaaierij of aan mensen die de details niet begrijpen."
GeenStijl - K. Regenjas - Racisme: een islamitisch probleem - NL
Heuj daar is d'n Regenjas weer. Kom d'r maar in, Jasmans: Ken je dat filmpje van die moslim die 10 uur door de straten van Amsterdam loopt en continu uitgescholden, beschimpt, bespot en vernederd wordt? Nee? Dat kan goed kloppen,...
TROUW - Ex-polderjihadist: 'Heb alsjeblieft een beetje geduld met de orthodoxe moslims' - NL
Dennis Abdelkarim Honing (Haarlem, 1990) was enige tijd geleden hét gezicht van de polderjihadisten. Hij is inmiddels gederadicaliseerd en schreef daarover, samen met journaliste Nikki ... - Ex-polderjihadist: 'Heb alsjeblieft een beetje geduld met de orthodoxe moslims' - Religie & filosofie, Religie
TROUW - Dierenkieswijzer gelanceerd: voor diervriendelijke keuze in het stemhokje - NL
Wie op 18 maart een diervriendelijke keuze in het stemhokje wil maken, kan vanaf vandaag de Dierenkieswijzer raadplegen. Die vergelijkt politieke standpunten op het gebied van natuurbeheer, jacht ... - Dierenkieswijzer gelanceerd: voor diervriendelijke keuze in het stemhokje - Nieuws, Nederland
NOS - Noord-Brabant: megastallen en een rondweg - NL
NOS - Mensensmokkelslachtoffers in Gelderse rioolbuis - NL
PAROOL - 'Blijf van onze domme toeristen af' - Amsterdam
nu.nl - 'Airbnb wil investering van 1 miljard dollar binnenhalen'
Airbnb is naar verluidt bezig met het binnenhalen van een investering van 1 miljard dollar. Het bedrijf zou na die investering gewaardeerd worden op 20 miljard dollar.
nu.nl - Exxon schikt 'voordelig' in milieuzaak
Oliemaatschappij ExxonMobil heeft in de Amerikaanse staat New Jersey een schikking getroffen in een al jaren voortslepende zaak over milieuverontreiniging, en hoeft daardoor stukken minder te betalen dan de aanklagers aanvankelijk hadden geëist.
TROUW - Frankrijk en McDonald's in de 'agro-ecologie'
Deze week vond in Parijs de jaarlijkse ' Salon International d'Agriculture ' plaats: de beurs waar landbouwnatie Frankrijk vol trots haar regionale producten, landbouwdieren en werktuigen laat ... - Frankrijk en McDonald's in de 'agro-ecologie' - Groen, De week in voedsel
Elsevier.nl - Vijf vragen over geheimzinnig 'handelsverdrag' TTIP - VS, EU
Waarom horen wij zo weinig over dit verdrag dat verstrekkende gevolgen kan hebben voor de Europese Unie (EU) en de Verenigde Staten?
waronwant.org - TTIP: Building the fightback - GB, TTIP - VS, EU
TTIP: BUILDING THE FIGHTBACK THE 2015 NATIONAL GATHERING ON TTIP! 2015 is the pivotal year for TTIP.
euractiv.com - NGOs protest EU-US trade deal with a Trojan horse - TTIP - VS, EU
nu.nl - 'Nieuw offensief Europese toezichthouder in aanpak bankbonussen' - EU
De Europese Bankautoriteit (EBA) komt komende week met een nieuw plan om de doorgaans exorbitante bonussen in de Europese financiële sector aan te pakken.
nu.nl - RWE negeert Brits bezwaar tegen Russische overname gasvelden - GB, Rusland
De Duitse energiereus RWE zet de beoogde verkoop van zijn olie- en gastak Dea aan de Russische miljardair Mikhail Fridman door ondanks bezwaren van de Britse overheid.
Volkskrant - 'Poetins Rusland heeft zich bekeerd tot de maffia' - Rusland
Volkskrant - Spanje en Portugal dienen klacht in over Griekenland - EU
BBC - Bangladesh: Suspect arrested in connection with the murder of atheist writer Avijit Roy
Police in Bangladesh arrest a radical Islamist for alleged involvement in the hacking to death of atheist writer Avijit Roy.
Elsevier.nl - Schokkend hoeveel westerse moslims fundamentalisme steunen - Europa
Het is een onaangename waarheid: talloze moslims die profiteren van de westerse welvaart keren zich later tegen seculiere wetten.
TROUW - Apple-topman: Terrorisme geen excuus voor schenden privacy - VS
Terrorisme is verschrikkelijk, maar het is volgens Apple-topman Tim Cook geen excuus om het recht op privacy te negeren. We moeten niet toegeven aan paniekzaaierij. Het is geen geheim dat ... - Apple-topman: Terrorisme geen excuus voor schenden privacy - Nieuws
Joop.nl - Ambassade leert Washington DC de les - drugsbeleid - VS, NL
Amsterdam staat in het buitenland vooral bekend vanwege de Wallen en de coffeeshops. Softdrugs en hoeren, daar doen we in Nederland niet zo moeilijk over, denkt men. De burgemeester van Washington DC beloofde zijn inwoners zelfs dat ze niet hoeven te vrezen dat met de legalisering van wietgebruik, hun stad een soort Amsterdam zou worden. Want stel je toch eens voor, wat dergelijke vrijheid zou betekenen.
nrc.nl - Ministerie krijgt bij lange na niet wat het wil van Ibn Ghaldoun-dieven - NL
Joop.nl - SP en D66 eensgezind tegen rendementsdenken in het onderwijs - NL
In Buitenhof werd gedebatteerd over de bezetting van het Maagdenhuis van de UvA. Hoofdrolspeler in de bezetting van het Maagdenhuis en voorzitter van de Facultaire Studentenraad Geesteswetenschappen Gunnar de Haan en Anna Grebenchtchikova, van CNV Jongeren spraken met Kamerleden Jasper van Dijk van de SP en Paul van Meenen van D66.
PAROOL - Gekapseisd schip op het Mahlerplein op de Zuidas - Amsterdam
PAROOL - Vluchtelingenboot en zwerfjongerenboot op Gaypride - Amsterdam
Volkskrant - Kennis oude ambachten mag niet mee het graf in - NL
TROUW - 'In Nederland heeft lomp gedrag diepe historische wortels' - NL
Was dat nou typisch Nederlands, die rellende supporters in Rome? Zo zagen we dat zelf helemaal niet, geloof ik. Al werden onze landgenoten er in den vreemde wel op aangekeken. De arme Andrea ... - In Nederland heeft lomp gedrag diepe historische wortels - Nieuws, Nederland
Joop.nl - Arme landen gaan zelf goedkope medicijnen produceren met hulp van Universiteit Utrecht - NL
De Universiteit Utrecht en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) gaan kennis over het ontwikkelen van patentloze medicijnen delen met bedrijven in ontwikkelingslanden. Over twee jaar zouden de eerste mensen geholpen kunnen worden met de medicijnen voor een fractie van de prijs die we er in het Westen voor betalen. Hoogleraar Huub Schellekens, die vorig jaar een peperduur medicijn tegen de ziekte van Pompe wist na te maken, hoopt dat de medicijnen in de ontwikkelingslanden geproduceerd kunnen worden tegen 5 procent van de prijs die ze hier kosten.
NOS - 'Medicijnen voor derde wereld voor 5 procent van de prijs'
zaplog - ‘Google wil sites met incorrecte feitenweergave lager in zoekresultaten' - Google
Onderzoekers van Google werken aan een methode om websites in zoekresultaten te rangschikken op basis van hoe zij feiten presenteren. Zo moeten
Webwereld - Google bepaalt de waarheid op het web - Google
Google broedt op nieuwe algoritmes die het waarheidsgehalte van sites kunnen bepalen. Onzin en leugens worden verbannen in de zoekresultaten. Goed idee?
archive.org - Internet Archive: Wayback Machine
nu.nl - Vermoorde politicus uitte forse kritiek op Poetin in laatste interview - Rusland
De vermoorde Russische politicus Boris Nemtsov gaf vrijdag in een rechtstreeks vraaggesprek met de radio-omroep Echo Moskwy bittere kritiek op president Vladimir Poetin, vooral over diens ''waanzinnig agressieve'' Oekraïne-beleid.
NOS - Meer dan 6000 doden sinds begin crisis Oost-Oekraine
NOS - De rechtsstaat in Turkije staat onder druk, zegt EU-rapporteur - EU, Turkije
NOS - Boko Haram lijkt IS te kopiëren met onthoofdingsvideo - Nigeria
Joop.nl - Saoedische blogger kan, na zweepslagen, nu ook de doodstraf krijgen - Saudi-Arabie
De Saoedische blogger, Raif Badawi, is in mei vorig jaar veroordeeld tot tien jaar cel en 1000 zweepslagen, omdat hij zich op zijn blog kritisch zou hebben geuit over de islam. Zijn echtgenote, Ensaf Haidar, verklaart tegenover de Britse krant The Independent dat de doodstraf hem nu boven het hoofd hangt. Diverse rechters willen dat het proces over wordt gedaan en dat afvalligheid weer aan de aanklacht wordt toegevoegd, omdat Badawi op Facebook een pagina van Arabische christenen 'geliked' heeft.
nu.nl - Ophef in Egypte over fatwa tegen sfinx - Egypte
Egyptische media winden zich op over een bericht op een religieuze website waarin staat dat het vernietigen van monumenten zoals de piramiden en de sfinx van Gizeh ''een religieuze plicht'' is.
nu.nl - Iran houdt 8 miljoen Facebookprofielen in de gaten - Iran
Iran houdt met nieuwe software acht miljoen Facebookprofielen in de gaten en zal ook andere sociale media gaan napluizen op inhoud die ingaat tegen de morele normen van de Islamitische Republiek.
nu.nl - Privacybril maakt drager 'onzichtbaar' op social media
Beveiligingsbedrijf AVG heeft een speciale bril ontwikkeld die moet voorkomen dat gezichtsherkenningstechnologie van bijvoorbeeld Facebook de drager herkent.
nu.nl - Vingerscanner Qualcomm kan door allerlei materiaal heen kijken
Chipmaker Qualcomm ontwikkelt een eigen vingerafdrukscanner, die dankzij sonar niet alleen nauwkeuriger maar ook veiliger zou zijn dan huidige scanners.
nu.nl - Obama bezorgd over nieuwe encryptieregels China - VS
De Amerikaanse president Barack Obama maakt zich zorgen om nieuwe regels in China, die vereisen dat technologiebedrijven hun encryptiesleutels overhandigen aan de Chinese overheid.
nrc.nl - Waarom hoort bordeelbezoek bij de Chinese manier van zakendoen? - China
NOS - Britse blokkade Russisch-Duitse energiedeal mislukt - Duitsland, Rusland
nu.nl - Kabinet erkent negeren veiligheid Groningers bij gaswinning - NL
Het kabinet erkent dat er decennialang bij de gaswinning in Groningen te weinig aandacht is geweest voor de veiligheid van de Groningers.
nu.nl - Kabinet wil meer bevoegdheden politie voor gebruik drones - NL
Drones kunnen in de toekomst een grote rol spelen bij hulpverlening, opsporing en handhaving van de openbare orde. Het kabinet wil daarom dat er qua regelgeving meer mogelijk wordt voor het beroepsmatig gebruik van drones.
NOS - Noorse gevangenen in september naar Nederland
NOS - 'Omgangsregeling kleinkinderen geen automatisme' - NL
PAROOL - 'Onsteelbare fiets' komt op de markt - NL
GeenStijl - RACISME! Museum zoekt Marokkaanse medewerkers - NL
Lezen we mee, Meldpunten van Nederland? We hebben er weer een. Gevalletje loepzuiver racisme van de ergste soort. Pure uitsluiting. Een flagrante schending van Artikel 1 van onze prachtige Grondwet. Het Tropenmuseum in Amsterdam heeft een vacature voor 10-15 tentoonstellingsmedewerkers....
nu.nl - Behandeling van zaak Decembermoorden opnieuw jaar uitgesteld - Suriname
De Surinaamse krijgsraad heeft maandag de behandeling van de zaak van de Decembermoorden opnieuw een jaar uitgesteld.
nu.nl - 'Failliet Lehman Brothers keert nog altijd bonussen uit' - VS
De Amerikaanse zakenbank Lehman Brothers betaalt zes jaar na zijn faillissement nog altijd bonussen uit aan het personeel dat de laatste nog lopende zaken afwikkelt.
nu.nl - Topmannen Deutsche Bank voor de rechter in zaak mediamagnaat - Duitsland
Cobestuursvoorzitter Jürgen Fitschen en een aantal oud-bestuurders van Deutsche Bank moeten voor de rechter verschijnen vanwege hun rol in de langslepende zaak rond mediamagnaat Leo Kirch.
nu.nl - Europese Bankautoriteit ziet af van stresstest in 2015 - EU
De Europese Bankautoriteit (EBA) voert dit jaar geen grootschalige stresstest uit bij financiële instellingen. Het volgende brede onderzoek staat voor 2016 op de rol, laat de toezichthouder dinsdag weten.
nu.nl - Royal Bank of Scotland schrapt bijna alle banen in Nederland - GB
Royal Bank of Scotland (RBS) schrapt in Nederland minimaal 600 van de circa 650 banen. Dat bevestigt topman Jan de Ruiter van de Nederlandse tak dinsdag.
nu.nl - Mogelijk honderden meisjes Oxford misbruikt - GB
Honderden meisjes uit de omgeving van de Britse universiteitsstad Oxford zijn mogelijk slachtoffer geworden van seksueel misbruik door criminele bendes.
NOS - Indiase groepsverkrachter heeft geen spijt - India
Joop.nl - 'Teveel menselijke poep op Mount Everest'
Meer dan 700 bergbeklimmers en gidsen brengen in het klimseizoen zo'n 2 maanden door op de berg in de Nepalese Himalaya. Een toiletbezoek tijdens een verblijf op de hoogste berg van de wereld bestaat meestal uit het graven van een gat in de sneeuw waarin je je behoefte doet. Sneeuw erover, en klaar. Maar de Everest zit met het afval opgescheept, en voor de klimmers vormt de grote hoeveelheid poep en urine een gevaar voor de gezondheid.
nu.nl - 'Stoffen in alligatorbloed mogelijk geschikt als antibiotica'
Stoffen in het bloed van alligators zijn mogelijk geschikt als antibiotica, zo blijkt uit een nieuwe studie.
nu.nl - Emulgatoren dragen mogelijk bij aan darmontstekingen en overgewicht
Emulgatoren die in ijsjes en veel andere bewerkte voedingsproducten zitten, kunnen bijdragen aan het ontstaan van darmontstekingsziekten en overgewicht.
NOS - Britten keken massaal weg bij kindermisbruik - GB
BBC - Delhi rapist says victim shouldn't have fought back - India
In 2012 an Indian student was raped on a bus in Delhi and died of horrific internal injuries. Leslee Udwin spoke to one of the rapists while making a film about the case.
NOS - Verkrachtingsdocumentaire verboden in India
NOS - NCTV noemde komst imams zeer risicovol - NL
GeenStijl - Bizar. Haatimams Rijswijk geweigerd wegens 'ophef' - NL
Twee weken geleden trok MinBuZa Koenders de visa in van drie haatimams die naar Rijswijk zouden komen. Verklaring: "Was op advies van Nationaal coördinator Veinzigheid en Toerisme". Argumenten: NUL. Al twee weken wachten we op een sluitende, onderbouwde verklaring van...
TROUW - Kabinet werkt aan zwarte lijst met haatpredikers - NL
De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) legt in opdracht van het kabinet een lijst aan met buitenlandse visumplichtige predikers die een gevaar vormen voor de ... - Kabinet werkt aan zwarte lijst met haatpredikers - Religie & filosofie, Islam
TROUW - 'Geen thuisles in Rotterdam door gevaar radicalisme' - NL
De pogingen van de gemeente Rotterdam om een eind te maken aan het thuisonderwijs zijn mede ingegeven door angst voor de radicale islam. Dat stellen bronnen op het Rotterdamse stadhuis, schrijft ... - 'Geen thuisles in Rotterdam door gevaar radicalisme' - Nieuws, Nederland
nu.nl - Eerste Kamer voor aanscherping discriminatieverbod - NL
Een ruime meerderheid van de Eerste Kamer schaart zich achter een aanpassing van het verbod op discriminatie. Dat bleek dinsdag tijdens de behandeling van een initiatief van vijf partijen in de Senaat.
GeenStijl - "Politiek overlegt bespreekbaar maken Holocaust" - NL
Goedemorgen & alstublieft. Een foto van uitgemergelde kinderen in de schoolgaande leeftijd, gemaakt in nazi vernietigingskamp Auschwitz tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een kristalhelder beeld van mishandeling, marteling en dehumanisatie. En ook een heel klein voorbeeldje in een historisch tranendal...
TROUW - Held of collaborateur? De lobby voor oorlogspaus Pius gaat door - Vaticaan
Keek paus Pius XII stilzwijgend toe terwijl de nazi's miljoenen Joden vermoordden? Of was hij een 'Vaticaanse Oskar Schindler', die hen stilletjes in bescherming nam? Een nieuwe film claimt dat ... - Held of collaborateur? De lobby voor oorlogspaus Pius gaat door - Religie & filosofie, Christendom, Rooms-katholicisme
nrc.nl - Amerikaanse justitie: bewijs van racisme bij politie Ferguson - VS
NOS - Politie Ferguson is racistisch, blijkt uit onderzoek - VS
NOS - China verhoogt defensiebudget met 10 procent - China
nrc.nl - Stroom illegale migranten naar Europese Unie flink gegroeid - EU
Elsevier.nl - Nooit eerder was Europa zo populair onder illegale immigranten - EU
Nooit eerder probeerden zo veel illegale immigranten voet aan de grond te krijgen in een lidstaat van de Europese Unie als in 2014
Elsevier.nl - Timmermans: Brussel wil haast maken met nieuw asielbeleid - EU
Het nieuwe voorstel voor Europees asiel- en migratiebeleid komt twee maanden eerder dan gepland.
Volkskrant - Italiaanse kustwacht wil bewapening tegen IS
Joop.nl - 'Teeven sloot miljoenendeal met drugscrimineel' - NL
Vijftien jaar geleden sloot Justitie een deal met drugscrimineel Cees H. Hij zou de staat 750.000 gulden betalen en mocht in ruil daarvoor zijn drugsmiljoenen houden. Dit scheelt de staat lange procedures en zo haalde ze toch geld van een crimineel binnen. H. had er hooguit 1,25 miljoen gulden aan overhouden, zei minister Opstelten vorig jaar. Maar later beweerde hij de details toch niet te kunnen achterhalen. Nieuwsuur kon dat wel en volgens dit onderzoek hield H. bijna 5 miljoen gulden over aan de destijds door officier van Justitie Fred Teeven gesloten deal, in plaats van 1,25 miljoen.
nrc.nl - ‘Toch document waaruit blijkt dat Teeven deal van 4,7 miljoen sloot’ - NL
nu.nl - 'Kamer onjuist geïnformeerd over deal Teeven en Cees H.' - NL
Minister Ivo Opstelten heeft de Tweede Kamer verkeerd geïnformeerd over de deal die staatssecretaris Fred Teeven (beiden Veiligheid en Justitie) in 2000 als aanklager sloot met drugshandelaar Cees H.
Volkskrant - Witwasdeal bedreigt positie Opstelten - NL
nrc.nl - ‘Deurwaarders rekenden jarenlang te hoge kosten’ - NL
nrc.nl - Raad van State: CBR mag geen alcoholslot meer opleggen - NL
NOS - OM eist hoge boetes voor eierfraude - NL
NOS - Dijksma komt in actie tegen patenten op groenten - NL
nu.nl - 'Steeds meer patenten op gewone groenten' - NL
Grote bedrijven vragen in groeiende mate patenten aan op natuurlijke eigenschappen van gewone groenten, zoals broccoli.
Joop.nl - Patent op een paprika: steeds meer groenten in handen van bedrijven - NL
De 10 grootste groentezaadbedrijven ter wereld hebben 19 patenten op natuurlijke eigenschappen van groenten. Er liggen nog eens 132 aanvragen bij het Europese Octrooibureau. Politici en wetenschappers maken zich zorgen omdat multinationals hiermee een monopoliepositie kunnen krijgen en de vrije toegang tot biologisch materiaal kunnen blokkeren. ZEMBLA onderzoekt de strijd om onze groenten.
Zembla - De Monsanto methode
Elsevier.nl - Goed dat VVD zich alsnog tegen Goudse megamoskee keert - NL
Niet islamhaat, maar bestuurlijke chaos is de reden dat buurtbewoners weerstand bieden. Het prestigeproject rammelt aan alle kanten.
GeenStijl - PvdA vuistdiep in MegaMoskee Gouda - NL
FOTO De PvdA in Gouda is in hoge mate betrokken bij de megamoskee http://t.co/CK0ldlX9jI pic.twitter.com/QzdKEk2v3X— Alexander Bakker (@alexanderbakker) March 5, 2015 Bingo. DE FOTO DIE JE WIST DAT GING KOMEN. De Goudse PvdA-er Khalid Tatou met de omstreden haatprediker Tarik...
GeenStijl - Nieuwsuur: witwasdeal Teeven 4,7 miljoen gulden - NL
De doofpot van de Teevendeal lekt weer eens. Als het namelijk om frauduleuze witwaspraktijken van VVD-politici gaat, dan kijkt Nieuwsuur ineens niet meer weg. Gisteren "onthulde" het programma dat de witwasdeal tussen Teeven en crimineel Cees H. zou gaan om...
nrcq.nl - Onderzoek naar ‘Vestia-achtige praktijken’ bij 18 corporaties - NL
nu.nl - 'Controleer belastingafspraken met grootste multinationals' - NL
De afspraken die de Belastingdienst heeft gemaakt met de honderd grootste, in Nederland gevestigde multinationals moeten worden gecontroleerd.
PAROOL - Bekijk de toespraak van Ewald Engelen in het Maagdenhuis - NL
nu.nl - Artsenfederatie roept op patiënten niet te lang te behandelen - NL
Te veel specialisten zouden hun patiënten te lang doorbehandelen. Ze zouden de patiënten liever doorbehandelen dan met hen over de dood te praten.
TROUW - Gesprek over niet behandelen komt moeizaam op gang - NL
Artsen maken nauwelijks gebruik van het nieuwe, uitgebreide consult waarin ze onnodige en dure behandelingen kunnen afraden. Het 'intensief consult ten behoeve van zorgvuldige afweging ... - Gesprek over niet behandelen komt moeizaam op gang - Nieuws, Gezondheid
Volkskrant - World Press trekt prijs voor omstreden foto in
zaplog - Politieke correctheid belangrijker dan Britse kinderen - GB
Op 3 maart 2015 besteedde het Tv-programma Nieuwsuur aandacht aan de verkrachtingsepidemie die Engeland teistert. Dit keer was de universiteitsstad
nrc.nl - Kijken: omstreden docu India’s Daughter over verkrachtingen in India
nrc.nl - Sloveens parlement stemt voor legalisering homohuwelijk - Slovenie
nu.nl - Parlementsleden Oekraine op de vuist - Oekraine
In de Oekraïense hoofdstad Kiev zijn dinsdag verschillende parlementsleden met elkaar op de vuist gegaan.
NOS - Oekraine breidt leger uit naar kwart miljoen - Oekraine
nrc.nl - Franse veiligheidsdienst overweegt inzet waterkanon tegen drones - Franrkijk
NOS - New Yorkse ratten kunnen pest veroorzaken - VS
nu.nl - Inwoners Hamburgse wijk pakken wildplassers aan met waterafstotende verf - Duitsland
Inwoners van Hamburg hebben een aparte manier gevonden om wildplassers aan te pakken. De bewoners van de wijk St. Pauli gebruiken waterafstotende verf, die ervoor zorgt dat de urine van de muren wordt teruggekaatst.
nu.nl - 'Culturele instellingen missen kennis over het publiek' - NL
Culturele instellingen hebben te weinig kennis over het publiek, waardoor ze vaak inkomsten mislopen en hun draagvlak kleiner is.
nrc.nl - Onderkaak van 2,8 miljoen jaar oud bewijst: mens is veel ouder
BBC - India threatens BBC over rapist interview - India
India's home minister says action will be taken after the BBC aired a documentary in the UK featuring an interview with a convicted rapist.
BBC - Facebook rant lands US man in UAE jail
An American has been arrested in the United Arab Emirates for comments he posted on Facebook while in the US.
nu.nl - 'Mannen zijn vaker geneigd tot narcisme dan vrouwen'
Mannen vertonen vaker de neiging tot narcisme dan vrouwen, zo blijkt uit een Amerikaanse studie.
GeenStijl - D66 en GroenLinks blunderen met seksevermelding - NL
Dingetje dit. Terwijl de wereld in brand staat. Terwijl mensen bij bosjes kreperen aan ebola, vluchtelingenkamptiefus en kkr. Terwijl in de Oekraïne doden vallen door pro-Russische danwel EU-bombardementen (way to go, Guy). Terwijl miljoenen aan de poort van Europa rammelen...
nrc.nl - ‘Duizenden ontslagen dreigen in verzekeringsbranche’ - NL
Volkskrant - UWV: 100.000 banen minder door digitalisering - NL
NOS - Basisscholieren krijgen les in programmeren - NL
PAROOL - Leegstand Amsterdamse kantoren toegenomen - Amsterdam
TROUW - Rutte: 'uitgereisde jihadisten kunnen beter sneuvelen' - NL
Nederlanders die als jihadist naar Syrië of Irak reizen kunnen beter daar sneuvelen dan dat ze terugkomen naar Nederland, vindt premier Rutte. Hij was de enige die deze stelling donderdag ... - Rutte: 'uitgereisde jihadisten kunnen beter sneuvelen' - Nieuws, Nederland
Volkskrant - Asscher: antwoord Rutte over jihadstrijders 'moet kunnen' - NL
Elsevier.nl - Welke rol speelde PvdA-raadslid bij megamoskee Gouda? - NL
PvdA-raadslid Tatou solliciteerde achter de schermen bij de stichting achter de megamoskee
GeenStijl - MoslimMonitor 2015 - We worden genoemd - NL
Yes. We staan erin. In de MoslimMonitor 2015. UvA-heks Ineke van der Valk, bekend van dit topic presenteerde de Monitor gisteren in Amsterdam, en het is allemaal heel erg en heel verschrikkelijk gesteld met discriminasie en rassiesme in Nederland, en...
TROUW - Dodental slachtpartij Boko Haram loopt op tot bijna 100 - Nigeria
De terreurbeweging Boko Haram heeft in het afgelegen Nigeriaanse dorp Njaba bijna honderd mensen vermoord. Eerder was nog sprake van enkele tientallen doden. Volgens de Nigeriaanse krant Vanguard ... - Dodental slachtpartij Boko Haram loopt op tot bijna 100 - Nieuws, Buitenland
nrc.nl - Aanhangers IS gebruiken ten minste 46.000 Twitteraccounts - IS
nrc.nl - ‘IS vernielt oude Assyrische ruïnes’ - IS
Elsevier.nl - Irak: IS walst met bulldozers Nimrud plat - IS
Het lijkt erop dat de barbaren van IS opnieuw hebben toegeslagen op een belangrijke archeologische plek.
zaplog - De gevangenis voor moslimterroristen in Saoedi-Arabie meer een hotel
Als je in Saoedi-Arabië de islam beledigt, word je gemarteld. Wie er als vrouw in een auto rijdt, krijgt zweepslagen. Maar moslimterroristen die in
The Washington Post - A rare look inside a Saudi prison that showers terrorists with perks
Save for its machine guns and guard towers, the al-Hair prison looks like a hotel in many ways.
NOS - Doodstraf voor albino-moordenaars Tanzania
NOS - Nationalistische propagandavideo populair in Rusland
TROUW - Aziatisch bevallingstoerisme levert de VS hoofdbrekens op - VS
Do you want your baby to obtain U.S. citizenship? Book now!. Met dit soort reclameslogans worden reis- en verblijfsarrangementen gepresenteerd aan zwangere buitenlandse vrouwen die willen ... - Aziatisch bevallingstoerisme levert de VS hoofdbrekens op - Nieuws, Gezondheid
TROUW - VN: loonongelijkheid bestaat nog 70 jaar
De inkomensverschillen tussen mannen en vrouwen blijven wereldwijd nog zeventig jaar bestaan als de ontwikkelingen daarin zo traag blijven gaan als nu. Daarvoor heeft de Internationale ... - VN: loonongelijkheid bestaat nog 70 jaar - Nieuws, Buitenland
NOS - ECB zet maandag 'de geldpersen aan' - EU
Joop.nl - Gele stroom: 'Pee power'-toilet uitkomst voor vluchtelingenkamp
Een prototype van het 'pee power'-toilet is neergezet op de University of the West of England in Bristol. Hier testen docenten en studenten in de praktijk -het toilet staat pal naast de studentenbar op de campus- de werking van het toilet, dat urine kan omzetten in elektriciteit met behulp van biobrandstofcellen. Een uitkomst voor vluchtelingenkampen, vindt Oxfam, waar vooral vrouwen tijdens een toiletbezoek in het donker de kans lopen lastig gevallen te worden.
zaplog - Octrooi op planten blokkeert innovatie
Met die uitspraak reageert Plantum, de Nederlandse branchevereniging voor plantenveredelaars, op een uitzending van Zembla gisteravond over de
TROUW - McDonald's schaft antibioticakip af. Of althans, een beetje - VS
Kipnuggets, de McChicken en grilled chickensalad. Klassiekers op het menu van McDonald's. En vanaf nu nog gezonder. Of misschien iets minder ongezond. De fastfoodketen maakte vandaag bekend geen ... - McDonald's schaft antibioticakip af. Of althans, een beetje. - Nieuws, Gezondheid
nu.nl - 'Nederlanders willen in tegenstelling tot politiek enkel biologische veehouderij' - NL
Nederlanders willen in het geval van een nieuwe vestiging alleen een biologische veehouderij toestaan, in tegenstelling tot de provinciale en landelijke politieke partijen.
BBC - How Indians are evading ban on rape documentary - India
The Indian government banned a documentary featuring an interview with a convicted rapist, but since the BBC aired it in the UK it has gone viral on the web in India.
BBC - CIA director Brennan orders major overhaul - VS
CIA director John Brennan says he has ordered one of the biggest structural reorganisations in the US spy agency's history.
nu.nl - Regering VS wil af van verbod op homohuwelijk - VS
De Amerikaanse regering vindt het ongrondwettelijk als staten het homohuwelijk verbieden. Dat schreef het ministerie van Justitie vrijdag in een advies aan het Hooggerechtshof.
BBC - Nimrud: Outcry as IS bulldozers attack ancient Iraq site - Irak, IS
Archaeologists and officials express outrage about the reported bulldozing of the ancient Assyrian city of Nimrud in Iraq by Islamic State (IS) militants.
TROUW - IS wist Assyrische geschiedenis uit - Irak, IS
Een nieuw hoofdstuk in de beeldenstorm van Islamitische Staat (IS). Met sloophamers en bulldozers bestormden militanten van de terreurgroep donderdag de ruïnestad Nimrud in het noorden van Irak. ... - IS wist Assyrische geschiedenis uit - Nieuws, Buitenland
Elsevier.nl - Kalifaat uitgebreid, 'Boko Haram zet kinderen in' - Nigeria
Het gebied van Boko Haram breidt verder uit. De terroristische organisatie maakt daarom vaker gebruik van kinderen
GeenStijl - GSTV. Moeten jihadgangers nou DOOD of niet? - NL
De enige goede jihadist, is een mors & morsdode jihadist — aldus getekend premier Populist Rutte. Maar daar is dus lang niet iedereen het mee eens hè. Zo loopt er in Woerden een wereldvreemde man rond die zich oprecht...
nu.nl - 'Grote verschillen in nevenfuncties tussen provinciebestuurders' - NL
Provincies voeren een eigen beleid voor het toestaan van nevenfuncties van gedeputeerden en commissarissen van de Koning.
NOS - Grote verschillen bijbanen provincie-bestuurders - NL
TROUW - Boze docenten: bestuur UvA moet opstappen - NL
Het bestuur van de Universiteit van Amsterdam (UvA) moet weg. Dat vindt een groep docenten, verenigd in Rethink UvA. Zij zijn het niet eens met het huidige beleid en bestuur van de universiteit. ... - Boze docenten: bestuur UvA moet opstappen - Nieuws, Nederland
nu.nl - 'Meerderheid wil bezuinigingen thuiszorg terugtrekken' - NL
75 procent van de 5.200 personen die een online stemhulp invulden, willen dat de bezuinigingen in de thuiszorg worden teruggedraaid.
nu.nl - Kinderen van Sulawesi willen rechtvaardigheid voor ze sterven - NL, Indonesie
De rechtbank in Den Haag neemt komende woensdag een besluit of 'de kinderen van Sulawesi' recht hebben op een schadevergoeding. Hun vaders werden, soms voor hun ogen, in Indonesië eind jaren veertig door Nederlandse militairen zonder vorm van proces geëxecuteerd.
nu.nl - Voor 1.500 euro weten zij op wie u gaat stemmen - NL
Lijkt het ouderwets dat de VVD een folder door je brievenbus gooit, of de PvdA flyers uitdeelt op een marktplein? Grote kans dat achter de schermen een slimme campagne draait, waardoor zij exact weten wie u bent, wat u bezig houdt én: op welke partij u wilt stemmen.
nu.nl - 'Griekenland wil toeristen als belastingspion inzetten' - Griekenland
Griekenland wil studenten en toeristen inzetten als undercover-belastinginspecteurs.
nu.nl - 'Onbreekbare relatie' tussen Israel en Amerika in zwaar weer - VS, Israel
De rede van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu in het Amerikaanse Congres was deze week ondanks het uitzinnige applaus van Republikeinse afgevaardigden een nieuw dieptepunt in de relatie tussen de twee landen.
zaplog - “Apartheid is de echte existentiële dreiging voor Israel"
De Israëlische krant Haaretz verwijt in zijn editoriaal van 4 maart 2015 eerste minister Netanyahu dat hij in zijn toespraak tot het Amerikaanse
Haaretz - 'The real existential threat to Israel'
In his Congress address on Iran, Netanyahu failed to mention the one thing that endangers Israel's ability to survive as a Jewish and democratic state.
Elsevier.nl - 'Ongelijkheid is niet de oorzaak van jihadisme' - NL
Nog steeds zeggen politici dat ongelijkheid de 'voedingsbodem' is voor het jihadisme. Onzin, vindt Syp Wynia.
NOS - Gemeenteraad Gouda tegen 'megamoskee' - NL
Volkskrant - Heeft Mohammed echt bestaan?
GeenStijl - 'Islamiseren zonder meerderheid' - NL
Een kleine, vastberaden groep gewelddadige moslims die de sharia in alle details serieus neemt, en toegepast wil zien, pleegt zo nu en dan terreurdaden, want de koran en de sharia roepen daartoe op; misschien niet in alle interpretaties maar wel...
TROUW - Zeg niet tegen een moslim: 'U heeft kanker, u gaat dood' - NL
De oudere kankerpatiënt ligt in het ziekenhuis te krimpen van de pijn. Artsen willen de moslim meer morfine geven tegen dit ondraaglijk lijden en hem het liefst langzaam in slaap brengen omdat de ... - Zeg niet tegen een moslim: 'U heeft kanker, u gaat dood' - Nieuws, Gezondheid
NOS - 'OM wiste bewijs kinderporno pastoor' - NL
Volkskrant - Verwaarloosde en misbruikte kinderen, wie helpt ze nog? - NL
TROUW - Burgerinitiatief voor parlementaire enquête naar invoering euro - NL, EU
Een groep prominenten is een burgerinitiatief begonnen om een parlementaire enquête naar de invoering van de euro van de grond te krijgen. Ze willen daarmee achterhalen of politici wisten dat 'de ... - Burgerinitiatief voor parlementaire enquête naar invoering euro - Nieuws, Economie
peuro.nl - Burgerinitiatief voor een parlementaire enquête over de invoering van de euro - NL, EU
Volkskrant - 'Hoe Europa's elite Europa verkwanselt' - EU
ThePostOnline - Lachen om het Europees Parlement met Derk Jan Eppink - EU
Derk Jan Eppink schreef een humoristisch en tegelijk genadeloos boek over het Europese volksvertegenwoordiging: Het rijk der kleine koningen, achter de sch
nrc.nl - Politie schiet ongewapende zwarte tiener dood in Wisconsin - VS
Joop.nl - Recordaantal dronepiloten stapt op - VS
Het afgelopen jaar hebben zo'n 240 piloten van drones de Amerikaanse luchtmacht verlaten. Dat is ongeveer een kwart van het aantal beschikbare piloten. De Amerikaanse generaal Herbert Carlisle schrijft in een memo aan de hoogste baas van de luchtmacht dat "deze uittocht van piloten de gevechtskracht van het droneprogramma voor jaren ondermijnt". Hij voegt er aan toe dat hij zich grote zorgen maakt.
salon.com - A chilling new post-traumatic stress disorder: Why drone pilots are quitting in record numbers - VS
A raft of data suggest our remote-controlled war games are taking a steep psychological toll on their players
Elsevier.nl - Uw smartphone geprojecteerd op uw arm: sciencefiction of echt?
Een spannende blik in de toekomst: een polsband waardoor uw onderarm als touchscreen kan fungeren.
nu.nl - Internationale Vrouwendag: Juridisch gelijk, nu de praktijk nog
Ruim honderd jaar na de eerste Internationale Vrouwendag (8 maart) zijn Nederlandse mannen en vrouwen juridisch volkomen gelijk. Nu de praktijk nog.
nrc.nl - Beeldenstorm en de pr van de kalief - Irak, IS
Volkskrant - IS bulldozert 3.000 jaar oude stad plat - Irak, IS
nu.nl - Boko Haram zweert trouw aan Islamitische Staat
De leider van de Nigeriaanse radicale islamitische terreurgroepering Boko Haram, Abu Bakr Shekau, heeft trouw gezworen aan de leider van Islamitische Staat Abu Bakr al-Baghdadi.
nu.nl - Eerste executie islamist in Egypte sinds 2013
Voort het eerst sinds de staatsgreep van generaal Abdel Fattah al-Sisi in 2013 is zaterdag in Egypte een islamist geëxecuteerd.
nu.nl - Jihadisten eisen aanslag restaurant Mali op
De radicale islamitische beweging Mourabitoun heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor de aanslag in Bamako, de hoofdstad van Mali.
nrc.nl - In Mali vermoorde Belg was veiligheidsmedewerker EU-delegatie
nu.nl - Tienduizenden Israelies demonstreren tegen Netanyahu - Israel
Tienduizenden Israëliërs hebben zaterdagavond in Tel Aviv gedemonstreerd tegen zittend premier Benjamin 'Bibi' Netanyahu en zijn beleid.
nu.nl - EU legt sancties op aan Syrische zakenlieden om banden met IS
De Europese Unie heeft sancties tegen zeven Syrische zakenlieden en zes bedrijven afgekondigd.
nu.nl - 'Grieken nog recht op geld uit Tweede Wereldoorlog'
Duitse compensaties voor geld dat Griekenland aan nazi-Duitsland moest afstaan in de Tweede Wereldoorlog, zouden het startkapitaal kunnen vormen van een nieuw op te richten Griekse ontwikkelingsbank.
zaplog - 'NAVO verspreidt propaganda'
Europese leiders hebben kritiek geuit op generaal Philip Breedlove, de militair leider van de NAVO in Europa, vanwege zijn uitspraken over het
zaplog - Nieuw bewijs in rechtszaak over olielekkages Shell in Nigeria
Milieudefensie en vier Nigeriaanse boeren presenteren donderdag 12 maart 2015 voor het Gerechtshof in Den Haag extra bewijs over nalatigheid van
TROUW - 'IS begint met vernietiging Hatra'
Volgens bronnen in Noord-Irak zijn strijders van IS begonnen met het vernietigen van de ruïnes van Hatra. Het zou de zoveelste actie zijn van IS tegen kunstvoorwerpen en archeologische ... - 'IS begint met vernietiging Hatra' - Nieuws, Buitenland
Elsevier.nl - Islamitische Staat lanceert Facebook voor jihadisten
Met 'Kalifabook' probeert de terreurbeweging de regels en blokkades van westerse sociale media te omzeilen.
Volkskrant - 'IS lanceert eigen sociale netwerk'
Joop.nl - Griekse regering wil grenzen opengooien voor vluchtelingen - EU
Het migratiebeleid van Griekenland gaat flink op de schop. De nieuwe regering van Syriza wil de grenzen opengooien voor vluchtelingen, wat behalve voor Griekenland ook voor de rest van Europa grote gevolgen kan hebben.
GeenStijl - Griekenland zet poort naar Europa wagenwijd open - EU
Screenshot uit de ontluisterende Nieuwsuur-repo gisteravond. Gelukszoekers, islamistische sleepers cells, fans van Miele-wasmachines in een EU-gefinancierde compound scanderen de namen van 'Syriza' en 'Tsipras' naar de dolblije NPO-camera. Want binnenkort gooien die Griekslinkse EU-haters de poorten voor vluchtelingen open, en...
Volkskrant - Juncker pleit voor Europees leger - EU
Joop.nl - Hoe zijn we eigenlijk aan de euro gekomen? - NL, EU
Hoe is de besluitvorming rondom de invoering van de euro eigenlijk tot stand gekomen? Wisten politici dat de invoering van de euro niet alleen een zeer ingrijpend soevereiniteitsverlies inhield, maar ook een bijzonder groot financieel risico? Dat zijn de vragen die een groep prominenten heeft die nu een burgerinitiatief is gestart om een parlementaire enquête naar de invoering van de euro van de grond te krijgen.
PAROOL - 'FBI onderzoekt miljoenenfraude bij Amsterdamse Rochdale' - VS, NL
PAROOL - 'Projectontwikkelaar UvA wel degelijk in problemen' - Amsterdam
nrc.nl - Kwaad geweten
nu.nl - Ook ChristenUnie stemt tegen megamoskee Gouda - NL
De komst van een grote moskee in Gouda-Noord lijkt voorlopig van de baan. Ook de ChristenUnie in de Goudse gemeenteraad gaat vrijwel zeker tegen stemmen.
Volkskrant - Gevangenis verbiedt terreurverdachten Arabisch te spreken - Australie
Volkskrant - FARC helpt mee met ruiming landmijnen in Colombia
zaplog - Miljardair rat race
De gezameljike netto waarde van alle miljardairs ter wereld is in 2015 gestegen tot $7.05 biljoen, volgens de Forbes van maandag 2 maart 20015. Er
deredactie.be - IT-gigant Apple stapt in de Dow Jones-index - Apple
TROUW - 'Waarom IS ons zo hard treft door kunst te vernietigen' - IS
Zo wrang als de vernietiging van oude kunstwerken door de Islamitische Staat ook mag zijn, de aanhangers ervan hechten er kennelijk grote betekenis aan. Hun diepste waarden en overtuigingen ... - Waarom IS ons zo hard treft door kunst te vernietigen - Opinie, Ger Groot
nu.nl - Bedrijf biedt excuses aan voor seksistisch waslabel - Indonesie
Een Indonesisch kledingbedrijf heeft excuses aangeboden voor een seksistisch waslabel waarop stond "Wasvoorschrift: geef maar aan je vrouw. Het is haar werk".
nu.nl - Saudi-Arabie is grootste wapenimporteur geworden
Saudi-Arabië heeft India vorig jaar ingehaald als 's werelds grootste wapenimporteur. Dat maakt het Amerikaanse onderzoeksbureau IHS bekend.
nu.nl - Netanyahu neemt afstand van tweestatenoplossing - Israel
De Israëlisch premier Benjamin Netanyahu is niet van plan land af te staan, gezien het huidige klimaat in het Midden-Oosten.
nu.nl - Inlichtingendienst waarschuwt voor extremisten in Duits leger - Duitsland
De Duitse militaire inlichtingendienst (MAD) waarschuwt voor moslimextremisten die bij het leger gaan werken om met wapens te leren omgaan.
nu.nl - Dijsselbloem wil dat eurolanden doorgaan met hervormen - NL, EU
Eurolanden die hun economie moeten hervormen, moeten daar mee doorgaan nu de Europese Centrale Bank (ECB) de geldkraan gaat opendraaien.
nu.nl - Griekenland dreigt Europa met vluchtelingenstroom - Griekenland, EU
De Griekse minister van Defensie, Panos Kammenos, dreigt de vluchtelingensluis naar Europa open te draaien als de Europese Unie zijn land niet onder zijn voorwaarden helpt.
TROUW - 'Athene dreigt Europa met IS-terroristen' - Griekenland, EU
De Griekse minister van Defensie, Panos Kammenos, dreigt de vluchtelingensluis naar Europa open te draaien als de Europese Unie zijn land niet onder zijn voorwaarden helpt. Onder de mensenstroom ... - 'Athene dreigt Europa met IS-terroristen' - Nieuws, Buitenland
Telegraaf.nl - Athene dreigt Europa met IS-terroristen - Griekenland, EU
De Griekse minister van Defensie, Panos Kammenos, dreigt de vluchtelingensluis naar Europa open te draaien als de Europese Unie zijn land niet onder zijn voorwaarden helpt. Onder de mensenstroom zullen zich ongetwijfeld ook terroristen van Islamitische Staat bevinden, waarschuwde hij zondag. „Als ze (de EU-lidstaten) uithalen naar Griekenland, dan moeten ze weten dat de migranten papieren krijgen en naar Berlijn zullen gaan”, hield hij partijgenoten zondag voor.
nu.nl - 'Eurogroep zal radicale plannen Griekenland afwijzen' - Griekenland, EU
De ministers van Financiën van de eurolanden zullen radicale hervormingsplannen van Griekenland naar verwachting afkeuren.
Elsevier.nl - Antwoord op Griekse chantage: niet alleen de euro uit, ook Schengen uit - Griekenland, EU
Het Griekse dreigement om terroristen naar Berlijn te sturen als Europa niet met miljarden over de brug komt, is te abject voor woorden.
NOS - 'Miljoen vluchtelingen klaar voor de oversteek naar Italie' - EU
GeenStijl - CRACKDOWN. Engeland begint War on Haatbaarden - GB
Well, that escalated slowly. Het moest tot 2015 duren - tot bleek dat de wereldberoemde ISIS-koppensneller Jihadi John een keurig Engels staatsburger was, met een fatsoenlijke opleiding en een diploma enzo. Maar nu gaat de Engelse regering ein-de-lijk doorpakken inzake...
GeenStijl - columnist, meester, moordenaar en premier
Andermans kinderen zullen me werkelijk aan m’n reet roesten en als ze afreizen naar China om kapitalistje te spelen zal het me jeuken, als ze afreizen naar Afrika om koloniaaltje te spelen zal het me jeuken en als ze afreizen...
Joop.nl - 'De VVD steekt boven het maaiveld uit met integriteitsaffaires' - NL
Vrij Nederland publiceert volgende week de jaarlijkse integriteits-index. Journalist Bart de Koning zit bij Buitenhof aan tafel en neemt daar vast een voorschot op de uitkomsten. Hij vertelt onder meer dat de VVD boven het maaiveld uitsteekt wat betreft affaires. Dat komt volgens De Koning onder meer doordat VVD'ers gemiddeld meer vriendjes hebben in het bedrijfsleven, waardoor slippertjes makkelijker gemaakt zijn. Maar ook doordat de VVD vaker meeregeert - op landelijk of regionaal gebied.
PAROOL - Rechtenfaculteit sluit zich aan bij protest Geesteswetenschappen - Amsterdam
PAROOL - Wijkagent verdwijnt uit de stad - Amsterdam
TROUW - Het schrikbeeld van de tweedeling bedreigt Amsterdam
Amsterdam groeit en bloeit. Maar het ideaal van de 'ongedeelde stad', waar rijk en arm door elkaar wonen, staat onder druk. Kansarme groepen worden verdrongen naar de randen van de stad. De buurt ... - Het schrikbeeld van de tweedeling bedreigt Amsterdam - Nieuws, Nederland
nrc.nl - ‘Moskeebestuur Gouda overweegt af te zien van bouwplannen’ - NL
NOS - 'Ook moskeebestuur Gouda twijfelt nu' - NL
Volkskrant - IS ronselt nu ook in gebarentaal
Volkskrant - Tsjaad en Niger beginnen offensief tegen Boko Haram
TROUW - 'Ku Klux Klan flyert tijdens herdenking Selma' - VS
De Ku Klux Klan heeft de herdenking van de vrijheidsmarsen in Selma, Alabama, aangegrepen om racistische flyers te verspreiden. Daarin worden onder meer zwarten en hispanics uitgemaakt voor ... - 'Ku Klux Klan flyert tijdens herdenking Selma' - Nieuws, Buitenland
Volkskrant - Miljardenproject menselijk brein gaat op de schop - EU
PAROOL - Nieuw onderzoek: Sporten helpt niet tegen depressie
nu.nl - Vliegtuig op zonne-energie begint aan wereldreis
Een vliegtuig dat werkt op zonne-energie vertrekt maandagochtend vroeg voor een reis om de wereld.
TROUW - IS ontvoert meerdere buitenlanders bij olieveld Libie - IS
Militanten van terreurgroep IS hebben negen buitenlanders ontvoerd bij een aanval op het olieveld Al-Ghani, afgelopen vrijdag. Bij diezelfde aanval zijn acht Libische bewakers onthoofd. Dat heeft ... - IS ontvoert meerdere buitenlanders bij olieveld Libië - Nieuws, Buitenland
nu.nl - Poetin spreekt openhartig over annexatie Krim in documentaire - Oekraine, Rusland
In een trailer voor een documentaire van de Russische tv-zender Rossiya-1 spreekt president Vladimir Poetin openhartig over de annexatie van de Krim.
nu.nl - Speciale EU-belastingcommissie van start - EU
De speciale belastingcommissie van het Europees Parlement (EP) gaat van start.
nrcq.nl - Dit zijn de 25 duurste straten ter wereld
Webwereld - Voorzitter ICT-overheidsfaal Elias trapt in Microsoft-scam - NL
Je bent voorzitter geweest van de commissie van de Tweede Kamer die onderzoek deed naar het ICT-falen binnen de overheid. Maar van de meest overduidelijke phishingscams, waar zelfs je oma nog van op de hoogte is, weet je helemaal niets.
NOS - 'Wijkagent komt niet toe aan werk in de wijk' - NL
nu.nl - OM eist opnieuw vier jaar cel tegen oud-VVD-gedeputeerde Hooijmaijers - NL
Het Openbaar Ministerie (OM) heeft in hoger beroep opnieuw vier jaar cel geëist tegen voormalig VVD-gedeputeerde Ton Hooijmaijers (53).
nu.nl - Opstelten en Teeven stappen op - NL
Minister Ivo Opstelten en staatssecretaris Fred Teeven (beiden Justitie) stappen op naar aanleiding van de witwaszaak rond crimineel Cees H..
nu.nl - Docenten zeggen vertrouwen in bestuur UvA op - NL
Rethink UvA, een groep actievoerende docenten van de Universiteit van Amsterdam, heeft maandag het vertrouwen opgezegd in het college van bestuur (cvb) van de UvA.
NOS - Brazilie beschermt vrouwen met speciale wet
NOS - 20 jaar cel voor voormalige presidentsvrouw Ivoorkust
Volkskrant - Bijna honderd gevangenen ontsnapt uit IS-gevangenis - Syrie
TROUW - President Egypte vraagt VS om hulp in strijd tegen terrorisme - Egypte, VS
De Egyptische president Abdel Fattah al-Sisi wil meer hulp van de Verenigde Staten bij de strijd tegen terrorisme. Dat zei al-Sisi maandag in een interview met het Amerikaanse Fox News. Er zou op ... - President Egypte vraagt VS om hulp in strijd tegen terrorisme - Nieuws, Buitenland
Elsevier.nl - Republikeinen sturen een brief aan Iran om atoomdeal te voorkomen - VS, Iran
Het debat in de Verenigde Staten over een nucleaire deal met Iran bereikte maandagavond een hoogtepunt.
NOS - Obama kapittelt senatoren over Iran - VS
zaplog - Geniale proefballon: het EU-leger!
Ah, tijd voor een proefballonnetje. Of stokoud stokpaardje: het Europese leger. Nu de dreiging van Al Qaida definitief is ingeruild voor de good-old
TROUW - Groot-Brittannië is bijna 400 misbruikplegers 'kwijt' - GB
Bijna vierhonderd plegers van seksuele misdrijven zijn 'kwijt' in Groot-Brittannië. Zij hadden hun nieuwe adres moeten melden toen ze verhuisden maar deden dat niet en zijn nu buiten het zicht ... - Groot-Brittannië is bijna 400 misbruikplegers 'kwijt' - Nieuws, Buitenland
nrc.nl - Betalingsbewijs gevonden: Teeven-deal bedroeg toch 4,7 miljoen - NL
Volkskrant - Drugsdeal met Cees H. doet VVD-bewindslieden das om - NL
Volkskrant - Eerdere zaken met 'verdwenen' bewijsmateriaal - NL
nu.nl - 'OM verdenkt VVD'ers Rob Bats en Piet Ploeg van corruptie' - NL
Het Openbaar Ministerie verdenkt voormalig burgemeester Rob Bats en oud-VVD-wethouder Piet Ploeg van corruptie.
PAROOL - Veelpleger nog vaak gewoon de cel in - NL
nrcq.nl - Nederlandse gevangenen maken jouw bedden, brood en bierkratten - NL
Volkskrant - Rechter: huis is in anderhalf uur schoon te maken - NL
NOS - Eerste Kamer: homo niet ontslaan - NL
nu.nl - Tuincentrum Tilburg weigert sollicitant met hoofddoekje - NL
Een tuincentrum in Tilburg heeft een vrouw die solliciteerde op een vacature als kassière afgewezen omdat ze een hoofddoek draagt.
GeenStijl - Ons bedrijf. Onze regels. Hoofddoekje niet welkom - NL
Een van de grote voordelen van een eigen bedrijf runnen is eigen regels en wetten bepalen. Een ondernemer beslist over werktijden, bepaalt zijn eigen inkomen en kiest geheel zelfstandig nieuw personeel. Zo iemand kan kiezen voor personeel zonder (zichtbare) tatoeages,...
YouTube - Islam in the workplace
Why is the UK Muslim unemployment rate so high? Take a guess. Muslims face the worst job discrimination of any minority group http://www.independent.co.uk/ne...
NOS - 'Eco-terroristen' dreigen babymelkpoeder te vergiftigen - NZ
nu.nl - Wikipedia klaagt NSA aan om internetsurveillance - VS
De Wikimedia Foundation, de organisatie achter online encyclopedia Wikipedia, klaagt de Amerikaanse inlichtingendienst NSA en het Amerikaanse ministerie van Justitie aan.
nu.nl - EU-landen stemmen in met Europees investeringsfonds - EU
De 28 landen van de Europese Unie (EU) hebben ingestemd met het plan om een Europees investeringsfonds van 21 miljard euro op te richten.
nu.nl - Keniaanse agent opgepakt met zeshonderd kilo neushoornhoorn - Kenia
Een Keniaanse politieman is samen met twee handlangers betrapt met zeshonderd kilo neushoornhoorn.
nu.nl - 'CIA hielp Justitie VS bij ontwikkelen van spionagevliegtuigen' - VS
Het Amerikaanse ministerie van Justitie zou samen met de Amerikaanse geheime dienst CIA vliegtuigjes hebben ontwikkeld die massaal telefoondata kunnen scannen.
nu.nl - Kamer dwingt onderzoek af naar Teevendeal - NL
De Kamer wil een onafhankelijk onderzoek naar de witwaszaak-Cees H. Een voorstel van ChristenUnie-leider Arie Slob krijgt ruime steun.
GeenStijl -Toch hoofddoek in tuincentrum Tilburg - NL
Fatsoenlijke mensenmensen hebben de aanval ingezet op GroenRijk. Er staat naar verluidt al zo'n twaalf kilometer file op de N261 voor afslag Stokhasseltlaan. Het zou gaan om een lange rij leden van de immer verontwaardigde moraalpolitie die onderweg is naar...
Elsevier.nl - Moskeebestuur trekt plannen voor Goudse megamoskee in - NL
De stemming van de gemeenteraad in Gouda, die voor woensdagavond gepland stond, gaat nu niet door.
nrc.nl - ‘Directievoorzitter BumaStemra wil geen salaris inleveren’ - NL
GeenStijl - Salaris BUMA-baasje Hein van der Ree: 447.000 euro - NL
Het jaarlijkse salaristopic dat BUMA/Stemra-klootzakje Hein van der Ree wist dat zou komen. 2012: drie ton. Iedereen boos. 2013: VIER ton. Iedereen nog bozer. En afgelopen jaar, in 2014: VIERHONDERD ZEVEN EN VEERTIG DUIZEND EURO BELASTINGGELD. Tweeëneenhalf keer de...
Volkskrant - Regionale omroep houdt vast aan bonuscultuur - NL
NOS - Knoeiende bankiers bij ABN Amro in Dubai - NL
nu.nl - Meer mensen kloppen aan bij voedselbank - NL
Het aantal mensen dat afgelopen jaar aanklopte bij de voedselbank, is met 11 procent gestegen in vergelijking met 2013. In totaal ging het om 94.000 mensen.
nu.nl - Nibud bezorgd over geldtekort van traditioneel kostwinnersgezin - NL
Het Nibud maakt zich zorgen over gezinnen met één kostwinner en een inkomen tot 35.000 euro. Deze traditionele kostwinnersgezinnen komen geld te kort om volledig mee te kunnen doen.
nu.nl - Nederlandse Staat aansprakelijk voor 'Kinderen van Sulawesi' - Indonesie, NL
Nederland is aansprakelijk voor de schade van kinderen en weduwen van geëxecuteerde mannen in Zuid-Sulawesi in Indonesië.
nu.nl - Tweede Kamer wil Europese winstbelasting voor bedrijven - NL, EU
De Tweede Kamer wil dat het kabinet zich hardmaakt voor een Europese winstbelasting voor bedrijven.
TROUW - EU-landen akkoord met investeringsplan van 315 miljard - EU
De EU-lidstaten zijn vandaag akkoord gegaan met een omvangrijk investeringsplan dat de Europese economie moet aanzwengelen. Het voorstel van de Europese Commissie in Brussel moet de komende jaren ... - EU-landen akkoord met investeringsplan van 315 miljard - Nieuws, Economie
Elsevier.nl - Athene eist herstelbetalingen WOII en chanteert Duitsland - Griekenland
De Grieken willen miljarden euro's aan compensatie voor de schade die de nazi's hebben aangericht.
NOS - Athene voert druk op Berlijn op voor herstelbetalingen WO II - Griekenland, Duitsland
nu.nl - Athene dreigt met onteigening Duits vastgoed - Griekenland, Duitsland
De strijd om herstelbetalingen voor de Tweede Wereldoorlog van Duitsland aan Griekenland wordt harder.
nu.nl - 'Verdachte moord Nemtsov bekende na marteling' - Rusland
Een voormalig Tsjetsjeense politieofficier die heeft bekend verantwoordelijk te zijn voor de moord op de Russische oppositieleider Boris Nemtsov, zou dat hebben gedaan nadat hij door agenten werd gemarteld.
TROUW - Presidentszoon Dino Bouterse gaat 16 jaar achter de tralies - Suriname
Dino Bouterse, de zoon van de Surinaamse president Desi Bouterse, heeft in New York 16 jaar en 3 maanden gevangenisstraf gekregen voor drugs- en wapenhandel en het verschaffen van valse ... - Presidentszoon Dino Bouterse gaat 16 jaar achter de tralies - Nieuws, Buitenland
TROUW - Opnieuw ongewapende zwarte man in VS gedood door agent - VS
Een blanke agent heeft een ongewapende zwarte man, die zich naakt op hem had geworpen, doodgeschoten. Dat gebeurde in de Amerikaanse deelstaat Georgia. In de Verenigde Staten zwelt het protest ... - Opnieuw ongewapende zwarte man in VS gedood door agent - Nieuws, Buitenland
nrc.nl - Berlusconi definitief vrijgesproken van bunga bunga-feesten - Italie
nu.nl - Facebook verwijdert dikke en lelijke smileys na protest
Facebook-gebruikers kunnen zich niet meer 'dik voelen'. De mogelijkheid om 'ik voel me dik' of 'ik voel me lelijk' te kiezen als statusupdate, gepaard met een dikke of lelijke smiley, is weggehaald na een protestactie.
nu.nl - Geheimzinnige bitcoin-startup krijgt investering van ruim 100 miljoen
De mysterieuze bitcoin-startup 21 Inc heeft 116 miljoen dollar (109 miljoen euro) aan investeringen binnengehaald.
nu.nl - Nederlandse bewaarplicht telecomgegevens geschrapt door rechter - NL
Nederlandse providers hoeven gegevens over internet- en telefoonverkeer niet meer op te slaan. De bewaarplicht, die in een kort geding tegen de staat werd aangevochten door verschillende privacygroepen en kleine internetproviders, is ongeldig.
Volkskrant - Bewaarplicht privédata buiten werking gesteld - NL
GeenStijl - FEEST! Rechter geeft Ivo Opstelten dikke trap na - NL
Nou moe wat een vrolijke feestweek is dit aan het worden. Opstelten & Teeven lazeren van hun voetstuk en het is meteen Liberale Lente in Nederlandje. Het aanstekelijke aroma van vrijheid hangt in de lucht, Turkije wil ineens weer...
NOS - 'Schoon schip op ministerie van Justitie' - NL
Elsevier.nl - Weer Limburgse VVD'er in opspraak om discutabele declaraties - NL
Ditmaal gaat het om Bram Dirkx, gemeenteraadslid in Venray en tevens ex-voorzitter van de JOVD.
GeenStijl - Steen door Utrechtse ruit met Charlie Hebdo-poster - NL
Vrijheid van meningsuiting heeft weer eens een steen door de ruit gekregen. In het Utrechtse Lombok zijn aan de Laurens Reaalstraat de ruit ingesmeten van iemand die Charlie Hebdo-posters achter zijn raam had geplakt. Met de L'Amour-cartoon, een oproep tot...
TROUW - Kerk wil breken met dominee die bestaan Jezus ontkent - NL
De Nijkerkse predikant die het bestaan van Jezus ontkent is niet langer welkom in zijn kerk. De kerkenraad van de Vredeskerk vindt dat samenwerking met Edward van der Kaaij 'op grond van ... - Kerk wil breken met dominee die bestaan Jezus ontkent - Religie & filosofie, Religie
TROUW - 'Jezus heeft nooit bestaan' - NL
Predikant Edward van der Kaaij denkt dat Jezus nooit heeft bestaan. Die opvatting leidt tot ophef in de Protestantse Kerk. 'Je doet toch ook niet alsof Roodkapje een historisch verhaal is.' Het ... - 'Jezus heeft nooit bestaan' - Religie & filosofie
Elsevier.nl - Gouda wacht op nieuw plan voor kleinere moskee - NL
Het hele plan is voorlopig van de agenda gehaald
nrc.nl - Subsidie multicultureel Forum verkeerd besteed - NL
nrc.nl - Van der Laan toetst of evenementen botsen met ‘waarden samenleving’ - Amsterdam
nrc.nl - RIVM vindt bewijs: vuile lucht kost Nederlanders levensmaanden - NL
PAROOL - 'Valkenburgerstraat een van de meest vervuilde straten van Amsterdam' - Amsterdam
PAROOL - GroenLinks Amsterdam: 'Roer moet om in bijstandsbeleid' - Amsterdam
Volkskrant - Huisartsen spijkeren manifest op deur ministerie VWS - NL
nrc.nl - Heerlen: gereguleerde wietteelt ‘praktisch’ mogelijk - NL
TROUW - Gemeentewiet kan rendabel worden - NL
Een experiment met eerlijke wietteelt kan veilig en winstgevend worden uitgevoerd. Dat stelt de gemeente Heerlen na onderzoek. Sterker nog: de gemeente kan de teelt aanbesteden, en ondernemer en ... - Gemeentewiet kan rendabel worden - Nieuws, Politiek
nu.nl - Oekraine krijgt miljardenlening van IMF
Oekraïne krijgt de komende vier jaar een lening van 17,5 miljard dollar (16,6 miljard euro) van het Internationaal Monetair Fonds. Het bestuur van het IMF heeft woensdag ingestemd met het hulpprogramma.
nu.nl - Leger Kameroen bevrijdt kinderen uit trainingskamp Boko Haram
Het leger van Kameroen heeft ongeveer tachtig kinderen bevrijd die in een kamp van Boko Haram leerden omgaan met wapens.
NOS - Zweden zegt wapendeal met Saudi-Arabie af
Volkskrant - 14 miljoen kinderen de dupe van oorlog in Syrie en Irak
nrc.nl - Kinderombudsman kritisch over effecten EU-noodhulp op kinderen - NL, EU
GeenStijl - Lompe hork Verhofstadt krijst tegen Nigel Farage - Europees Leger - EU
Democratisch debat, zeggen wij met een Margauxtje in de hand en het neusje in de lucht, bestaat bij de gratie van onenigheid. Volwassen mensen die hun standpunten uiteen zetten en proberen elkaar te overtuigen, teneinde tot een compromis te...
TROUW - Britse zender ITV koopt Talpa voor half miljard euro - GB, NL
De Britse commerciële televisiezender ITV koopt Talpa Media van John de Mol. ITV betaalt in eerste instantie 500 miljoen euro voor Talpa. Toezichthouders moeten de deal nog wel goedkeuren, maar ... - Britse zender ITV koopt Talpa voor half miljard euro - Nieuws, Media & technologie
nrcq.nl - Straks krijg je ook op tv reclames ‘op maat’ - NL
NOS - Die flyer in je brievenbus, hoe toevallig is die eigenlijk? - NL
nu.nl - KPN en Vodafone stoppen dataverzameling na streep door bewaarplicht - NL
KPN en Vodafone stoppen als eerste grote Nederlandse providers met het bewaren van telefoon- en internetgegevens van klanten. Woensdagochtend zette de rechter een streep door de Wet bewaarplicht telecommunicatiegegevens, die het bewaren van zulke data verplichtte.
TROUW - TU Delft en UvA vallen net buiten top 50 Times-ranglijst - NL
De TU Delft en de Universiteit van Amsterdam (UvA) staan net niet in de top vijftig van de meest prestigieuze universiteiten ter wereld. Dat blijkt uit de vandaag gepubliceerde jaarlijkse ... - TU Delft en UvA vallen net buiten top 50 Times-ranglijst - Nieuws, Onderwijs
nu.nl - Studenten TU lossen grootste vliegtuig-irritatie op - NL
Als er iets is dat het vliegen verpest, dan is het wel een ongemakkelijke vliegtuigstoel. Maar daar hebben studenten van de Technische Universiteit in Delft iets op bedacht.
nu.nl - Maan van Saturnus heeft heetwaterbronnen
Een kleine maan van Saturnus, Enceladus, beschikt onder zijn ijzige oppervlakte over heetwaterbronnen.
TROUW - Nieuw licht op oorzaak bijensterfte
Bijen sterven bij bosjes. Maar hoe dat precies komt, bleef lange tijd onduidelijk. Tot nu. In een recent verschenen editie van het gerenommeerde wetenschappelijke tijdschrift ' Science ', stelt ... - Nieuw licht op oorzaak bijensterfte - Groen
zaplog - Nieuw licht op oorzaak bijensterfte
Bijen sterven bij bosjes. Maar hoe dat precies komt, bleef lange tijd onduidelijk. Tot nu. In een recent verschenen editie van het gerenommeerde
zaplog - Na 15 jaar alle geheime stukken GMO’s op straat - GMO
In het boek Altered Genes, Twisted Truth, dat vanaf 20 maart te koop is, wordt uitvoerig uit de doeken gedaan hoe de Amerikaanse regering en
Sustainable Pulse - Jane Goodall and Steven Druker Expose US Government Fraud over GMOs
In an acclaimed new book, American public interest attorney Steven Druker reveals how the US government and leading scientific institutions have systematically misrepresented the facts about GMOs and the scientific research that casts doubt on their safety.
Amazon.com - Altered Genes, Twisted Truth: How the Venture to Genetically Engineer Our Food Has Subverted Science, Corrupted Government, and Systematically Deceived the Public
Altered Genes, Twisted Truth: How the Venture to Genetically Engineer Our Food Has Subverted Science, Corrupted Government, and Systematically Deceived the Public: 9780985616908: Medicine & Health Science Books @ Amazon.com
nrcq.nl - Service aan tafel en McKibbeling - eten bij de Mac wordt helemaal anders - McDonald's - NL
zaplog - Statiegeldoorlog: Coca Cola Duitsland onder vuur
Voor de drankengigant Coca Cola is behalen van winst belangrijker dan zorg voor het milieu. Wereldwijd wil het concern af van de kosten die
nu.nl - Getuigen spreken van raket vlak voor crash MH17 - Oekraine
Dorpelingen in het oosten van Oekraïne zagen een raket vlak boven zich vliegen, kort voordat op 17 juli de MH17 van Malaysia Airlines neerstortte.
nu.nl - Zweeds OM wil Julian Assange op ambassade in Londen verhoren - Wikileaks
Het Zweedse Openbaar Ministerie gaat WikiLeaksoprichter Julian Assange vragen of het hem in Londen mag verhoren.
nu.nl - Kamp 'zeer teleurgesteld' over falen netneutraliteit in Europa - NL, EU
Minister Henk Kamp (Economische Zaken) is "zeer teleurgesteld" dat het niet is gelukt om met andere Europese lidstaten overeenstemming te bereiken over het beschermen van netneutraliteit binnen de EU.
nu.nl - Ook UPC en Ziggo stoppen met opslaan gegevens onder bewaarplicht - NL
Na KPN en Vodafone stoppen ook UPC, Ziggo en T-Mobile met het opslaan van gebruikersdata onder de afgeschafte bewaarplicht telecommunicatiegegevens.
Webwereld - 7 privacyschendende wetten die de rechter ook moet schrappen - NL
Na het schrappen van de bewaarplicht door de rechter hebben we de meest privacyschendende en/of onwerkbare wetten en opsporingsmethoden onder de loep genomen. En wat ons betreft kan de rechter nog lang niet tevreden achterover leunen. We hebben nog wat klussen voor hem of haar in petto.
nrc.nl - ‘Islamitische Staat omarmt Boko Haram’
Elsevier.nl - IS bedreigt het Witte Huis en Eiffeltoren
Islamitische Staat (IS) heeft in een video nieuwe dreigementen geuit aan het adres van het Westen.
NOS - Israel eet weer tomaten uit Gaza
Joop.nl - Duitsers mogen hoofddoek voor de klas niet weren - Duitsland
Het Duitse Constitutionele Hof heeft vrijdag besloten dat het verbod op het dragen van een hoofddoek door leraressen op openbare scholen, in strijd is met de Grondwet.
nu.nl - Duitse leraressen mogen wel hoofddoek dragen - Duitsland
Het verbod op het dragen van een hoofddoek door leraressen op openbare scholen in Duitsland is in strijd met de grondwet.
GeenStijl - Nigel Farage: 'Fuck de Vijfde Colonne' - GB
Verkiezingstijd nadert bij de Roodjassen. Iedereen zet hoog in, ook Farage. De UKIP-positie omtrent immigratie is genoegzaam bekend, maar deze keer trekt Farage hoogst expliciet van leer (beelden alhier). In tegenstelling tot Hugenoten, joden en Ugandese Aziaten stelt Farage over...
nu.nl - IJsland ziet af van kandidatuur Europese Unie
IJsland heeft donderdag aangekondigd dat het land niet opnieuw wil onderhandelen over toetreding tot de Europese Unie (EU).
Elsevier.nl - IJsland is niet langer geinteresseerd in EU-lidmaatschap
Onder het bewind van de centrumrechtse eurosceptische regering heeft het land besloten af te zien van zijn kandidatuur.
GeenStijl - Lafbek Rutte (VVD) durft geen EU-debat te voeren - NL
Rutte wil dinsdag niet naar de Kamer komen voor debat over EU top (Griekenland-steun, Oekraine etc.) ivm campagne pic.twitter.com/Lp9FbDK707— Pieter Omtzigt (@PieterOmtzigt) March 12, 2015 Even een stukje gratis politieke zendtijd voor het CDA Pieter Omtzigt. Met dank aan Mark...
GeenStijl - Alle "integere" VVD'ers van 2015 op een rij - NL
Wanneer veranderen een aantal incidenten in een trend? We weten niet waarom de VVD gekozen heeft om de verkiezingscampagne voor 18 maart 2015 vol te plannen met naast de pot pissende faalpolitici, maar ze doen het. Omdat het bijna elke...
TROUW - 'Boven de koning staat het gilde der criminelen' - NL
Nederland is een land van details en van rituelen. En omdat zowel politici als (parlementaire) journalisten met een vergrootglas op de neus en een handboek over plechtige formaliteiten op zak ... - Boven de koning staat het gilde der criminelen - Opinie, Sylvain Ephimenco
Volkskrant - 'Nederland, luilekkerland van nepotisme, omkoping en corruptie' - NL
nu.nl - Hogere bonussen uitgekeerd in Nederland
Er werden voor 13 miljard euro aan bonussen uitgekeerd in 2013 in Nederland, een stijging van 14 procent ten opzichte van een jaar eerder.
NOS - Shell-topman Van Beurden incasseert 24,2 miljoen - NL
Elsevier.nl - Overheid, toon fatsoen en ontsla antisemitische Yasmina Haifi - NL
Job Cohen vindt dat een berisping de beste reactie is op het ageren tegen zionistische complotten door een ambtenaar.
nrc.nl - Commissie Cohen: geen ontslag ambtenaar om IS-tweet - NL
GeenStijl - Cohen: Yasmina Haifi mag niet ontslagen worden - NL
Er was eens een jood. Die jood stond aan het hoofd van de Adviescommissie Grondrechten en Functie-uitoefening Ambtenaren (WTF?). Op een dag kreeg hij dossier Yasmina Haifi op zijn Sederbord. Deze moslima, HR-projectleider bij het Nationaal Cyber Security Centrum, was...
zaplog - Kamer dwingt Onderzoek af naar Teeven-Deal - NL
Het gaat er komen: Onafhankelijk onderzoek onder regie van de Tweede Kamer. Het Parlement eist haar recht op te doen waar ze voor is benoemd. De
TROUW - Aantal megastallen groeit in rap tempo - NL
Het aantal megastallen in Nederland is tussen 2005 en 2013 bijna verdrievoudigd: van 301 naar 803. Daarbij valt op dat het aantal megamelkveehouderijen sterker groeit dan het aantal grote ... - Aantal megastallen groeit in rap tempo - Groen, Dierenwelzijn
nrc.nl - ‘Aantal megastallen in acht jaar tijd verdrievoudigd’ - NL
Joop.nl - In bijna de helft van ons voedsel zitten pesticiden - NL
In bijna de helft van het voedsel in de Europese Unie zitten sporen van pesticiden. Dat meldt het Europees Voedselagentschap. Hoewel de hoeveelheid wel altijd onder de grenswaarden bleef, is het Europees Milieuagentschap niet tevreden; de enige goede waarde is een nulwaarde.
nu.nl - RIVM waarschuwt voor combinatie van kruidenpreparaten en medicijnen - NL
Een aantal kruidenpreparaten kan bij gebruik in combinatie met geneesmiddelen gezondheidsrisico's veroorzaken. Vooral met sint-janskruid kan gevaarlijk zijn
NOS - Medicijnmannen opgepakt voor geweld tegen albino's - Tanzania
zaplog - Handen af van menselijk DNA
Wetenschap dreigt maatschappelijke discussie weer eens voor te zijn. Er moet snel een moratorium komen op genetische modificatie van menselijke
BBC News - Australia's remote indigenous communities fear closure
In the wake of plans by the West Australian government to close many small indigenous communities, many fear history might soon be repeated.
Volkskrant - BBC geeft iedere 11-jarige microcomputer om te leren programmeren - GB
nu.nl - 'Dronemaker DJI behaalde omzet van half miljard dollar in 2014'
De populaire dronemaker DJI zou in het afgelopen jaar 500 miljoen dollar, omgerekend zo’n 470 miljoen euro, aan omzet behaald hebben.
nu.nl - Topman UBS Group ontving 10,5 miljoen euro
De Zwitserse bank UBS Group heeft topman Sergio Ermotti afgelopen jaar 11,2 miljoen frank (10,5 miljoen euro) aan beloning betaald.
nrc.nl - Kijken: de winnaars van de World Press Multimedia Contest 2015
Volkskrant - Kameleon verkleurt door kristallen in huidcellen
nu.nl - 'Ongeveer 20.000 buitenlandse strijders zitten bij IS'
De Amerikaanse inlichtingendienst CIA gaat ervan uit dat ongeveer 20.000 buitenlandse strijders uit negentig landen zich hebben aangesloten bij Islamitische Staat in Syrië en Irak.
nu.nl - Nigeria stuit op bommenfabriek van Boko Haram - Nigeria
Het Nigeriaanse regeringsleger heeft een bommenfabriek van Boko Haram ontdekt.
Elsevier.nl - Geheime bommenfabriek Boko Haram ontdekt - Nigeria
In de fabriek werden onder meer bomgordels en zelfgemaakte explosieven aangetroffen.
spiegel.de - Kopftuchverbot wird vom Bundesverfassungsgericht eingeschränkt - Duitsland
Nordrhein-Westfalen muss wohl das rigide Kopftuchverbot in seinem Schulgesetz überarbeiten. Die Ordenstracht von Nonnen und die jüdische Kippa dürfen nicht bevorzugt werden. Die Entscheidung wurde vorzeitig bekannt.
spiegel.de - Kopftuch-Verbot: Diese Bundesländer müssen ihre Gesetze prüfen - Duitsland
Ein pauschales Kopftuchverbot an Schulen darf es nicht mehr geben, urteilt das Bundesverfassungsgericht - und revidiert damit ein Urteil von 2003. Mehrere Bundesländer müssen jetzt ihre Verbote entschärfen.
nu.nl - Duitse school mag kind zonder inenting weren - Duitsland
Duitse scholen mogen leerlingen de toegang weigeren als ze niet zijn ingeënt tegen mazelen. Het verbod valt onder de wettelijk toegestane veiligheidsmaatregelen die scholen mogen nemen.
TROUW - Baard blijkt ideale broedplaats voor bacterien
De baardentrend is nog lang niet op zijn retour, integendeel zelfs. Maar hoewel veel mannen hun favoriete gezichtsaccessoire voor geen geld zouden afscheren, zijn het volgens diverse experts ... - Baard blijkt ideale broedplaats voor bacteriën - Nieuws, Gezondheid
NOS - Aparte gevangenis-afdelingen haatpredikers in Belgie
Joop.nl - Regering Italie blokkeert regionale anti-moskeewet - Italie
De "anti-moskeewet", die in januari werd aangenomen in de Noord-Italiaanse regio Lombardije, stelt strenge regels voor het bouwen van nieuwe gebedshuizen. In de praktijk wordt het vooral de islamitische gemeenschap erg lastig gemaakt in de toekomst een gebedshuis neer te zetten. De centrum-linkse regering van premier Matteo Renzi steekt er nu een stokje voor, omdat met de wet "meerdere artikelen van de grondwet worden geschonden".
PAROOL - Lodewijk Asscher betreurt steun aan Westermoskee - Amsterdam
nu.nl - Asscher: Wilders komt dicht bij haat prediken - NL
Minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) vindt dat PVV-leider Geert Wilders soms "heel dicht bij" haat prediken komt. Dat zegt hij in een videointerview met NU.nl.
Joop.nl - PVV-lijsttrekker door de bocht - NL
De lijsttrekker van de PVV voor de Provinciale Staten in Utrecht heeft getwitterd: 'Laat ik mijn kinderen een keer NPO kijken. Dan maar weer cartoon network'
GeenStijl - Rijschool Sait: "Diep respect voor Mohammed B." - NL
Onze favoriete onrendabele, Sait Cinar van rijschool De Vijfde Colonne, wordt weer eens voor de webcam in kont geneukt door overheid snap je tog. Toegegeven, hij komt steeds beter uit zijn bewoorderingen. Duiding: Sait ontbreekt het aan zowel geld als...
GeenStijl - Exclusief! MH17-docu over de invloed van media - NL
Als MH17 ons 1 ding leert, is dat we ook, of juist, in het digitale tijdperk geen enkele grip op informatie hebben. Alles wat waar is, kan ook niet waar zijn, en wat breed gedeeld wordt, hoeft niet de som...
nu.nl - Geuzenpenning uitgereikt aan Free Press Unlimited - NL
Free Press Unlimited heeft vrijdagmiddag in Vlaardingen de Geuzenpenning uitgereikt gekregen. De Nederlandse organisatie strijdt voor persvrijheid.
nu.nl - Google opent aanval op samenwerking Firefox en Yahoo
Google vraagt Firefox-gebruikers om zijn website als standaard zoekmachine in te stellen. De browser gebruikt sinds eind 2014 Yahoo als standaard zoekmachine.
nu.nl - Franse conducteur Thalys geschorst om verbieden zoen vrouwen - Frankrijk
Een conducteur van de Franse spoorwegen is woensdag geschorst, omdat hij een Amsterdamse had verboden te zoenen met haar vriendin.
nu.nl - Eurocommissaris Moscovici noemt 'Grexit' begin van einde voor euro - Griekenland, EU
Als Griekenland de euro vaarwel zegt, kan dat ''het begin van het einde'' betekenen voor de Europese muntunie.
nu.nl - Frankfurt vreest rellen bij opening nieuw ECB-gebouw - EU, ECB
De politie in Frankfurt houdt rekening met rellen en geweld bij de opening van het nieuwe gebouw van de Europese Centrale Bank (ECB) woensdag. Meer dan 10.000 mensen komen naar de Duitse stad om tegen de ECB te demonstreren.
nu.nl - Banken incasseren verlies van 20 miljard euro -NL
Sinds het uitbreken van de financiële crisis zeven jaar geleden, hebben ABN Amro, ING en Rabobank een verlies geleden op probleemkredieten van 20 miljard euro.
NOS - 'Probleemkredieten kostten banken 20 miljard' - NL
nrcq.nl - Banken moeten recordbedrag afboeken op slechte leningen - NL
PAROOL - Amsterdamse huurder wil niet langer het gelag betalen - Amsterdam
Volkskrant - Werkt mindfulness echt?
TROUW - René Gude 1957-2015: "Ik ben écht niet bang voor de dood" - filosofie - 14-03
Misschien bof ik een beetje, maar ik ben écht niet bang voor de dood, zei hij vorig jaar nog, in een interview met Wim Brands. Vannacht overleed René Gude aan de gevolgen van kanker in zijn ... - René Gude 1957-2015: "Ik ben écht niet bang voor de dood" - Religie & filosofie, Filosofie
TROUW - Witzier filmde in ggz-instelling tegen zin van clientenraad - NL
'Anita wordt opgenomen', het tv-programma waarbij presentatrice Anita Witzier in het leven duikt van psychiatrisch patiënten, is gedeeltelijk tegen de zin van de bewonersvertegenwoordiging ... - Witzier filmde in ggz-instelling tegen zin van cliëntenraad - Nieuws, Gezondheid
nu.nl - Eenderde van huisartsen tekent manifest tegen zorgbureaucratie - NL
Meer dan 3.150 Nederlandse huisartsen hebben vrijdagavond al het Manifest Bezorgde Huisarts getekend.
nrc.nl - Opmerkelijk interview Schippers: incidenten VVD ‘geen toeval’ - NL
GeenStijl - Schippers: "PvdA-vliegtuigen sproeien chemicalien" - NL
Een complot. Het is allemaal één groot complot. Er zit ergens een kracht achter. Om de VVD in een kwaad daglicht te stellen. En ze doen allemaal mee. De derde, de vierde, de vijfde macht. Juristen, ambtenaren, journalisten. Allemaal zitten...
zaplog - The Next Big Thing: Fukushima Energy Water - Japan
Het is fictief, het 'energierijke Fukushima Water'. Maar het legt wel een vinger op de zere plek. Vier jaar na de ramp bij Fukushima stroomt nog
The Guardian - Fukushima Water: the fictitious energy drink goes on sale - Japan
A group of Berlin art directors promotes fake energy drink sourced from the Japanese nuclear site to highlight ongoing water contamination problem
TROUW - Draadloze energie brengt 'buitenaards zonnepaneel' dichterbij - Japan
Zonne-energie uit de ruimte: een onhaalbaar sciencefictionscenario? Niet als het aan de Japanse onderzoekers van JAXA ligt. Wetenschappers van de ruimtevaartorganisatie zijn erin geslaagd om ... - Draadloze energie brengt 'buitenaards zonnepaneel' dichterbij - Nieuws, Wetenschap
NOS - Je mobiel opladen aan een shirt met zonnecellen
nu.nl - Omstreden cartoonist Vilks wint Deense prijs
De Zweedse cartoonist Lars Vilks, vooral bekend om zijn omstreden tekeningen van de profeet Mohammed als hond, heeft zaterdag een prijs voor moed gekregen in het Deense parlement.
nu.nl - 'IS gebruikte chemische wapens bij Mosul' - Irak
Terreurgroep IS (Islamitische Staat) zou bij een zelfmoordaanslag in Irak chloorgas hebben gebruikt als chemisch wapen. Dat meldt de Koerdische regionale overheid zaterdag.
nu.nl - 'Maatregelen tegen jihadisten worden amper ingezet' - NL
Antiterreurmaatregelen om jihadisten te stoppen, zoals hun paspoort afpakken of hun bankrekening bevriezen, worden maar beperkt opgelegd.
nu.nl - DUO stuurt onterecht deurwaarder naar 10.000 mbo-studenten - NL
In februari stond bij ruim tienduizend mbo-studenten een deurwaarder op de stoep. Zij waren te laat met de betaling van het lesgeld voor studiejaar 2014-2015.
nu.nl - Duizend boze huurders demonstreren op de Dam - NL
Zeker duizend boze huurders en sympathisanten hebben zaterdag op de Dam in Amsterdam geprotesteerd tegen hoge huren. Het was volgens de organisatie ''een ontspannen, maar strijdbare tocht tegen de huurexplosie''.
TROUW - Maken poortjes en politie trein en station weer veilig? - NL
Wat ik zou doen, als voor mijn neus in de trein een conducteur tot bloedens toe gemept wordt? Gewetensvraag. Laten we de vraag anders stellen. Wat kun je doen? De politie bellen heeft weinig zin, ... - Maken poortjes en politie trein en station weer veilig? - Nieuws, Nederland
GeenStijl - Aboe Al-Pechtoldi: 'Jihaddreiging is borrelpraat' - NL
Borreltopic. Nog een keer Pechtold. Hij zat gisteren niet alleen bij Pauw, maar ook bij WNL Opiniemakers op Radio 1. En wat-ie dáár allemaal uitkraamde.. VVD-babbelbox Frits Huffnagel begon nog eens over het sneuvelverzoek dat de MinPres vorige week...
GeenStijl - De deelbaarheid van macht
In de islamitische wereld wordt macht als ondeelbaar beschouwd. Macht is daar het persoonlijk eigendom van de houder van die macht. De machthebber deelt zijn macht niet met anderen, net zo min als hij zijn vrouw met anderen deelt. Dat...
TROUW - Relletjes bij Pegida-demonstraties Wuppertal - Duitsland
Verschillende demonstraties in het Duitse Wuppertal zijn vandaag niet bepaald vlekkeloos verlopen. Vier verschillende groepen betoogden tegelijk in de Duitse plaats, en op meerdere punten in de ... - Relletjes bij Pegida-demonstraties Wuppertal - Nieuws, Buitenland
NOS - Politie in Wuppertal houdt radicalen uit elkaar - Duitsland
GeenStijl - U kiest 18-3 altijd verkeerd - NL
Laten we op p-dag voor de grote woensdag, stembusdag eens het succesverhaal Rutte 1 & 2 doornemen. Want mevrouw Schippers heeft natuurlijk gelijk, de huidige campagne is louter baggeren door de gegooide modder. Bewindspersonen vertrekken om een vijftien jaar...
nrc.nl - Waakhond
Elsevier.nl - Nog even en CEO krijgt bonus omdat hij op tijd in het vliegtuig zit - NL
Ron Kosterman constateert dat topmanagers vrij massaal hardleers zijn als het gaat om hun beloning.
TROUW - 'Als de macht van de natie verdampt' - NL
Alle politiek is lokaal, zo wil het beroemde adagium van de Amerikaanse politicus Tip O'Neill, en met provinciale verkiezingen in aantocht in de Lage Landen lijkt dat een mooi motto voor de ... - Als de macht van de natie verdampt - Opinie, Stevo Akkerman
nu.nl - 'Landelijk platform vuurwapens stilletjes opgeheven' - NL
Het Landelijk Platform Vuurwapens (LPV), het samenwerkingsverband van politie, justitie, douane en inlichtingendiensten dat de illegale wapenhandel moest bestrijden, is eind januari opgeheven.
Reporter - Landelijk platform vuurwapens sterft stille dood - NL
Het Landelijk Platform Vuurwapens (LPV), het samenwerkingsverband van politie, justitie, douane en inlichtingendiensten dat de illegale wapenhandel...
zaplog - Doofpotaffaire landbouwgif komt bovendrijven - EU
De Partij voor de Dieren sluit zich aan bij een groeiend koor van proteststemmen dat de Europese Commissie verwijt, onder druk van de chemische
partijvoordedieren.n - Wantrouwen over weggemoffeld gifrapport - NL, EU
De Partij voor de Dieren heeft vanavond met stevige taal haar afkeuring laten blijken over een weggemoffeld rapport over hormoonverstorende...
The Guardian - 'Suppressed' EU report could have banned harmful pesticides worth billions - EU
Science paper recommended ways of identifying hormone-mimicking chemicals in pesticides linked to foetal abnormalities, genital mutations, infertility and other diseases including cancer
VPRO Tegenlicht - Digitaal voedsel
Met Big Data, slimme distributiesystemen en een oog voor efficiëntie zoeken talloze startups oplossingen om ons voedsel gezonder, duurzamer en lekkerder te maken. Is hiermee ons voedsel veilig gesteld?
NOS - Infectieziekten grote bedreiging voor ebolalanden - Afrika
Volkskrant - Ook EU wil banden met Cuba aanhalen - EU
TROUW - Ikea stopt met magazine in Rusland om antihomowet - Rusland
Meubelgigant Ikea stopt in Rusland met zijn online magazine uit vrees dat het tijdschrift in strijd is met de strenge antihomowetgeving van het land. Dat heeft het bedrijf vandaag in een ... - Ikea stopt met magazine in Rusland om antihomowet - Nieuws, Buitenland
BBC News - Ikea closes website in Russia over 'gay propaganda' fears - Rusland
Furniture giant Ikea says it is closing an online magazine in Russia over fears it could flout the country's anti-gay "propaganda" laws.
Volkskrant - Homo's woest op modekoningen Dolce & Gabbana - Italie
NOS - Griekse minister heeft spijt van glamourfoto's - Griekenland
NOS - Timmermans noemt Grieks dreigement krankzinnig - Griekenland, EU
nu.nl - Timmermans sluit Grexit niet uit - Griekenland, EU
Een mogelijk vertrek van Griekenland uit de eurozone is niet uit te sluiten.
nu.nl - Oekraine vraagt investeerders om tegemoetkoming - Oekraine
De Oekraïense minister van Financiën, Natalie Jaresko, heeft investeringsmaatschappijen gevraagd om het noodlijdende land tegemoet te komen in de betaling van schulden.
Joop.nl - Banken voor 20 miljard het schip in met probleemkredieten - NL
De grote Nederlandse banken, ABN Amro, ING en Rabobank hebben een historisch verlies van 20 miljard euro geleden op probleemkredieten, in de zeven jaar sinds het uitbreken van de financiële crisis. Dat meldt NRC Handelsblad zaterdag op basis van eigen onderzoek.
nrc.nl - ‘Geld van CIA werd als losgeld betaald aan Al-Qaeda’ - VS, Afghanistan
Volkskrant - VS sluit ambassade in Saudi-Arabie wegens dreiging - VS
nu.nl - Zeker 14 doden en 78 gewonden door aanslagen op kerken in Pakistan
Bomaanslagen op twee kerken in de Oost-Pakistaanse stad Lahore hebben zondag aan zeker 14 mensen het leven gekost. Meer dan 78 personen raakten gewond.
nrc.nl - ‘Strijdende partijen in Libie gebruiken clusterbommen’ - Libie
PAROOL - Supernanny Jo Frost en haar 'time-out' op het strafbankje
nu.nl - India pakt verdachten van groepsverkrachting bejaarde non - India
Acht mannen die worden verdacht van betrokkenheid bij een groepsverkrachting van een 71-jarige non in India, zijn zondag aangehouden.
NOS - 'Londense politie hield kindermisbruik verborgen' - GB
TROUW - Poetin overwoog mobilisatie kernwapens tijdens Krim-crisis - Rusland
De Russische president Poetin heeft een jaar geleden tijdens de Krim-crisis overwogen kernwapens in staat van paraatheid te brengen. Dat zei hij in een documentaire die de staats-tv vandaag ... - Poetin overwoog mobilisatie kernwapens tijdens Krim-crisis - Nieuws, Buitenland
TROUW - Bosnie stap dichter bij lidmaatschap Europese Unie
Bosnië is een stap dichter bij het lidmaatschap van de Europese Unie. Het Balkanland gaat nauwer samenwerken met de EU. De ministers van Buitenlandse Zaken van de EU-landen zetten vandaag in ... - Bosnië stap dichter bij lidmaatschap Europese Unie - Nieuws, Buitenland
nrc.nl - IJslanders protesteren tegen regering. Volk wil wel bij EU
Elsevier.nl - Varoufakis heeft spijt van 'decadente' fotoshoot - Griekenland
Varoufakis en zijn vrouw werden gefotografeerd in hun appartement in een van de duurste wijken van Athene.
Elsevier.nl - Timmermans: vluchtelingen-opmerking Grieken krankzinnig - Griekenland, NL
'Griekenland is een land van extreme retoriek. Daar ben ik bezorgd om,' zegt eerste vicevoorzitter Timmermans.
NOS - Rutte wil Griekenland desnoods uit 'Schengen' zetten - Griekenland, NL
NOS - 'Leden Eerste Kamer stemmen vaak met dubbele pet' - NL
Elsevier.nl - Dat Eerste Kamer vol zit met lobbyisten, wordt nooit schandaal - NL
Leden van de Eerste Kamer stemmen vaak over een wetsvoorstel waarbij ze zelf betrokken zijn geweest.
Joop.nl - VVD koploper stemmen met een dubbele pet - NL
Lid zijn van de Eerste Kamer is geen fulltime baan, daarom hebben senatoren daarnaast vaak nog één of meerdere nevenfuncties. Uit een onderzoek van de Volkskrant blijkt dat de 75 senatoren in de huidige zittingsperiode 675 keer over een wetsvoorstel hebben gestemd waar ze vanwege een (neven)functie zelf bij betrokken zijn.
zaplog - De IRT-affaire en de Teeven-deals - NL
Met het ontslag van Ivo O. en Fred T. wordt oud nieuws weer nieuw nieuws. In 1974 ging Klaas Bruinsma (de ex-vriend van Mabel) fulltime in de
PAROOL - 'Mag ik van jou, in de categorie Veiligheid en Justitie, de haatbaard?' - NL
NOS - 'Onderzoek naar jihadnetwerk in Maastricht' - NL
nu.nl - Kinderen uit Maastricht ontvoerd naar Syrie - NL
Twee jonge kinderen uit Maastricht zijn door hun moeder ontvoerd naar Syrië.
GeenStijl - Kinderen ontvoerd naar Islamitische Staat - NL, IS
Op de foto hierboven lachen ze nog, maar Luca (links) en Aysha Opdam uit Maastricht bevinden zich momenteel op een plek waar kinderen niet thuishoren. Zij zijn eind vorig jaar ontvoerd door hun Tsjetsjeense moeder naar het Kalifaat van de...
NOS - Luca en Aysha niet de enige Nederlandse kinderen in IS-gebied - NL, IS
NOS - 'Klik. Klik. Klik. Het was een schijnexecutie.' - IS
Volkskrant - Onderwijs tegen verleiding jihad - NL
GeenStijl - EU-leraren tegen radicalisering: "niet veroordelen" - NL, EU
Morgen komen alle EU-onderwijsministers te Parijs bijeen om eens te keuvelen over de geradicaliseerde islamitische reljeugd op hun scholen. Dat de EU met haar annexatie- en soevereiniteitsdrang zelf verantwoordelijk is voor het radicaliseren van 80% van de hoogopgeleide inheemse mannen,...
GeenStijl - Aan de kant Dion Graus, hier komt An van Pijkeren - NL
Even opletten, jongens en meisjes van de PVV. We hebben hier een politiek talent in het vizier: An van Pijkeren, een vrouw met het hart op de tong en bestuurservaring in de regio. Zeg maar tegen die kleine Dion Graus...
nu.nl - Meer agenten in 2014 ontslagen wegens wangedrag - NL
Het aantal agenten dat werd ontslagen vanwege wangedrag is in 2014 met ruim 22 procent gestegen.
nrc.nl - Ergste vervuilers komen hier weg met de laagste energiebelasting - NL
nu.nl - Milieuorganisaties vechten gasbesluit aan bij Raad van State - NL
Vier Groningse milieubewegingen en de Veiligheidsregio Groningen gaan bij de Raad van State in beroep tegen het gaswinningsbesluit van minister Kamp (Economische Zaken).
Joop.nl - 'Gemeentelijk armoedebeleid faalt' - NL
Onderzoeksbureau Kwiz onderzocht in opdracht van de SP het gemeentelijk armoedebeleid en kwam tot de conclusie dat gemeenten te weinig kunnen doen om mensen uit de armoede te halen. Dat betekent dat ze te weinig geld hebben voor kleding, eten, verwarming en meubilair.
TROUW - Flexwerk nekt de geleerde - NL
Op universiteiten wemelt het van de flexwerkers. Ze moeten scoren om het hoofd boven water te houden. Dat is slecht voor de wetenschap, legt flexwerker Martijntje Smits uit. In 1938 verklaarde de ... - Flexwerk nekt de geleerde - Nieuws, Onderwijs
Joop.nl - TTIP en de chloorkip - VS, EU, NL
nu.nl - Nederland vraagt steeds vaker informatie op bij Facebook - VS, NL
Nederland vraagt steeds vaker informatie over gebruikers op bij Facebook in verband met politieonderzoeken.
nu.nl - China werkt ondanks kritiek verder aan omstreden antiterreurwet - China
China gaat ondanks kritiek door met het opstellen van een controversiële antiterreurwet. Die nieuwe wet regelt onder meer dat buitenlandse bedrijven hun encryptiesleutels met de overheid moeten delen.
nu.nl - Yahoo laat gebruikers inloggen zonder wachtwoord
Yahoo wil gebruikers laten inloggen zonder dat zij hun wachtwoord hoeven te onthouden.
nu.nl - Nederlands vuurwerkbedrijf wint eerste prijs op wereldconcours - Enschede
Het Nederlands vuurwerkbedrijf Royal Fireworks uit Enschede heeft in de Filipijnse hoofdstad Manilla de eerste prijs bemachtigd op een groot vuurwerkconcours.
NOS - Vijf redenen waarom 3D-brillen nog lang geen groot succes zijn
Webwereld - Politie gebruikt brute force op vergrendeling iPhones - VS
Politiemensen en reparateurs gebruiken een apparaat om een kwetsbaarheid in iPhones en iPads te gebruiken om langs de vergrendeling te komen. iOS-versies tot 8.1.2 zijn te hacken.
GeenStijl - Sharia in Schilderswijk. Rokende vrouw mishandeld - NL
Hier volgt een Politiebericht. Geknipt & geplakt opdat u niet denkt dat wij dingen uit de duim zuigen. Zaterdagochtend stond de 22-jarige Haagse vrouw te wachten op een taxi in de Van Dijckstraat. Tijdens het wachten rookte de vrouw een...
GeenStijl - Politici komen Hebdo-stenen terugkoppen in Utrecht - NL
De Utrechtse fracties van D66 en VVD gaan uit solidariteit met inwoner Gerben Potman zichtbaar posters van Charlie Hebdo ophangen voor het raam van eigen huis. Tenminste, als de 'liberale' partijen hun harde woorden in de praktijk durven brengen na...
Elsevier.nl - Haagse logica: zeven politieke doodzonden - NL
Buitenstaanders begrijpen er niks van dat Opstelten opstapte. Wat had hij eigenlijk misdaan?
GeenStijl - Vwo'ers van nu te dom voor havo-sommetjes - NL
Als je wat wijzer wilt worden van de Volkskrant, moet je de ingezonden brievenrubriek lezen. Lees bovenstaande hartenkreet van een onderwijzer. Het gaat kudt met het onderwijs. De kwaliteit rent achteruit omdat overbodige bestuurslagen met overbodige managers met overbodig...
GeenStijl - Waarom TTIP de duivel is - NL, EU, VS, TTIP
Nee, TTIP is niet wat je krijgt als een dieetgoeroe een boek over dieettips wil schrijven, maar een capslocktoetsenbord heeft waar de letters 'd', 'i', 'e' en 's' ontbreken #ZMLgrapje. TTIP is het grandioze allesomvattende handelsverdrag waarmee de economieën van...
RTL Nieuws - Vrijhandel VS-EU: TTIP in 7 vragen - VS, EU, TTIP
Vandaag begint in Brussel de achtste ronde van onderhandelingen over TTIP, het Transatlantic Trade and Investment Partnership – een stel overeenkomsten tussen de VS en Europa die de handel tussen de twee grootste handelsblokken van de wereld moet vergemakkelijken. Hella Hueck praat u bij.
ec.europa.eu - Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP) - EU, VS
The Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP) is a trade agreement to be negotiated between the European Union and the United States
nu.nl - Spaanse bank sluit na bankrun - Spanje
De Spaanse bank Banco de Madrid heeft na een bankrun al zijn activiteiten gestaakt en uitstel van betaling aangevraagd.
nu.nl - Duitser mag limousine zonder asbak terugbrengen aan dealer
Een Duitse autohandelaar moet een limousine zonder verlicht asbakje terugnemen en de koper 117.000 euro betalen. Dat heeft een rechtbank in de Noord-Duitse stad Oldenburg in hoger beroep bepaald.
nu.nl - Wetenschappers creëren kameleonachtig materiaal
Wetenschappers hebben een dun laagje silicium zo bewerkt dat het van kleur verandert bij buiging of een andere soort vervorming.
nu.nl - Pinterest 11 miljard waard volgens nieuwe investeringsronde
De waarde van Pinterest wordt in een nieuwe investeringsronde geschat op 11 miljard dollar, omgerekend 10,4 miljard euro.
nu.nl - Vodafone gaat dataverbruik per app inzichtelijk maken - NL
Vodafone gaat zijn app van een update voorzien die het mogelijk maakt om het dataverbruik van afzonderlijke applicaties te bekijken.
nu.nl - '3d-printen levert in Nederland omzet van 45 miljoen euro op' - NL
De markt voor 3d-printen zal dit jaar in Nederland een omzet van 45 miljoen euro opleveren. Een jaarlijkse groei van ruim 30 procent, maar nog geen bedreiding voor het "traditionele maakproces".
nu.nl - 'Cybercriminelen laten Nederland steeds vaker links liggen' - NL
Nederland zou door cybercriminelen steeds vaker worden genoemd als plek om te vermijden of omzeilen bij online illegale praktijken.
nu.nl - Vrouwenfestival in Parijs niet verboden voor mannen - Frankrijk
De straten van Parijs stroomden zondag vol met kleurrijke vrouwen. De zevende editie van het vrouwencarnaval barstte er los.
Volkskrant - 'De profeet voelt zich niet snel beledigd, hoor' - Land van afkomst - NL
PAROOL - 'Laat die moeder haar kinderen lekker meenemen naar Syrie. Want is dat erg?' - NL
GeenStijl - Eng: islamkritische opiniemakers worden beveiligd - NL
Huh? Ineens in de Telegraaf: "Een groeiende groep opiniemakers in het islamdebat in Nederland krijgt beveiliging vanuit de plaatselijke politie of de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV)." Maar islam is toch vrede en aanslagen als #JeSuisCharlie toch incidenten van...
nu.nl - Afrikaanse landen openen militair hoofdkwartier tegen Boko Haram
De strijdkrachten van Nigeria, Niger en Tsjaad hebben een gezamenlijk militair hoofdkwartier ingesteld om Boko Haram te bestrijden. Zo willen zij de militaire operaties tegen de islamitische terreurbeweging coördineren.
Elsevier.nl - Zorgen bij de VN over groeiende aanhang voor IS in Afghanistan
Islamitische Staat wint terrein in de islamitische wereld, vooral Afghanistan en Pakistan vormen een goede voedingsbodem voor extremisme.
nrc.nl - Obama: IS komt voort uit Amerikaanse invasie in Irak - VS
Joop.nl - Obama: IS gevolg van onze invasie in Irak - VS
In een interview met de oprichter van VICE, Shane Smith, zegt de Amerikaanse president Obama dat IS een gevolg is van de Amerikaanse invasie in Irak.
TROUW - Obama: opmars IS mede mogelijk door VS
Islamitische Staat (IS) is een 'directe uitloper van al-Qaeda in Irak' en die terreurbeweging is weer 'ontstaan uit onze invasie' in dat land. Dat zegt de Amerikaanse president Barack Obama in ... - Obama: opmars IS mede mogelijk door VS - Nieuws, Buitenland
TROUW - IS ontvoert twintig hulpverleners in Libie
Bij een aanval op een ziekenhuis in de Libische plaats Sirte heeft terreurbeweging Islamitische Staat (IS) twintig hulpverleners ontvoerd. Dat meldt CNN . Meer dan dertig gewapende IS-strijders ... - IS ontvoert twintig hulpverleners in Libië - Nieuws, Buitenland, Opstand in Libië
TROUW - Manager krijgt celstraf voor foto Boeddha met koptelefoon - Birma
De Nieuw-Zeelandse manager van een bar in de Birmese stad Rangoon is samen met twee Birmezen schuldig bevonden aan het beledigen van een religie. Hij had op Facebook een poster verspreid waarop ... - Manager krijgt celstraf voor foto Boeddha met koptelefoon - Religie & filosofie, Religie
TROUW - Drie Britse rechters ontslagen na kijken van porno - GB
Drie rechters die porno op internet bekeken via een internetaansluiting op het werk zijn door justitie in Groot-Brittannië de laan uitgestuurd. Dat meldt de BBC vandaag. De porno was volgens ... - Drie Britse rechters ontslagen na kijken van porno - Nieuws, Buitenland
nu.nl - Britten verbannen oud-handelaar Rabobank vanwege Liborfraude - GB, NL
De Britse financiële toezichthouder FCA heeft een voormalige handelaar van Rabobank verbannen uit de financiële sector in Groot-Brittannië vanwege zijn betrokkenheid bij de fraude met het interbancaire rentetarief Libor.
nrc.nl - Drie arrestaties vanwege miljoenenfraude Centurion - NL
GeenStijl - HORROR! Fred T. op zetel van Mark Verheijen - NL
Waar de neuque is de VVD mee bezig? Limburgse corruptio Mark Verheijen is de laan nog niet uit of de VVD doet haar best om zo snel mogelijk een andere semi-crimineel op zijn plek te zetten. Vandaag duikt de naam...
TROUW - 'Dagje in de cel kan bevrijdend werken' - NL
Gezellig wordt het vandaag niet in de Gevangenis Kapel in Rotterdam. Daar laten ruim veertig mensen zich rond koffietijd door echte cipiers opsluiten in leegstaande cellen. Wat hen verder precies ... - Dagje in de cel kan bevrijdend werken - Nieuws, Nederland
nu.nl - Jacht op zwartspaarder levert 1,6 miljard op - NL
De Belastingdienst heeft sinds 2002 zeker 8 miljard euro getraceerd bij zwartspaarders. Dat leverde de fiscus tot nu toe 1,6 miljard euro op dankzij naheffingen en boetes.
nrcq.nl - Zwartspaarders zijn weinig sexy, maar leveren wél wat op - NL
nu.nl - Opnieuw zelfmoord in loverboy-zaak Valkenburg - NL
Opnieuw heeft een verdachte van de loverboy-zaak in Valkenburg zelfmoord gepleegd.
nrc.nl - Zedenzaak Valkenburg: maatregelen na zelfmoord 2e verdachte - NL
GeenStijl - Weer zelfmoord Loverboy Zaak Valkenburg. Schandpaal van OM haalt GeenStijl rechts in - NL
Jongens waren we. Maar aardige jongens. Goed, wij van GeenStijl plempten wel eens naam en toenaam van verdachten online. Ook vergaten we wel eens zwarte balkjes voor de ogen van kopschoppers, omaatjesberovers en meer van dat soort minderwaardig pus. Nee,...
PAROOL - Hoe echt is de Amsterdamse binnenstad? - Amsterdam
PAROOL - Amsterdamse 'nepmonumenten' blijven rijksmonument - Amsterdam
PAROOL - 'Nee, Amsterdam wordt geen tweede Venetie' - zie reacties - Amsterdam
nu.nl - Senaat akkoord met sociale rol corporaties - NL
Woningcorporaties moeten zich weer volop gaan concentreren op hun sociale rol. Tegelijk moeten ze eventuele commerciële avonturen beperken.
Joop.nl - Kolendealrapport: 'Geen winst voor milieu, wel voor exploitanten' - NL
De door het kabinet met de energiebedrijven gesloten kolendeal, leidt nauwelijks tot winst voor het milieu. Daarnaast zouden de kolencentrales wegens economische redenen toch al hun deuren moeten sluiten. Energiebedrijf DELTA komt met de bevindingen in een dinsdag gepubliceerd onderzoek.
Elsevier.nl - 'Waarom olie en gas leiden tot chaos en dictatuur' - NL, mondiaal
Van de twaalf landen met de grootste oliereserves is alleen Canada fatsoenlijk. In Nederland hooguit draaien tien mensen aan de knoppen.
nu.nl - 'Veel illegale ontbossing door Nederlandse import' - NL, mondiaal
Binnen de Europese Unie is Nederland de grootste importeur van producten die illegale ontbossing veroorzaken. Het gaat vooral om palmolie en soja.
nu.nl - VN nodigen Zeeuws Archief uit om slavernij - VN, NL
Het Zeeuws Archief geeft vrijdag op uitnodiging van de Verenigde Naties een presentatie voor de Mensenrechtenraad in Genève over de Nederlandse slavenhandel.
nu.nl - Duitse politici willen dat Duitsland Griekse herstelbetalingen overweegt - Duitsland, Griekenland, EU
Enkele Duitse politici van de sociaaldemocraten en de groenen vinden dat Duitsland moet overwegen toch herstelbetalingen te maken aan Griekenland voor misdaden uit de Tweede Wereldoorlog.
spiegel.de - Are Greek World War II Reparations Demands Unfair? - Duitsland, Griekenland, EU
Athens has demanded that Germany pay Greece billions in World War II reparations. Berlin, though, has ignored the requests. International law professor Frank Schorkopf says that Germany has already fulfilled its obligations through wealth transfers.
demorgen.be - Voorzitter privacycommissie: "Europa zet privacy te koop" - Belgie, EU, VS
Europa gooit de gegevens van al zijn onderdanen te grabbel. Dat zegt Willem Debeuckelaere, voorzitter van de Belgische privacycommissie, over het akkoord…
Computerworld - 'Alleen Silicon Valley profiteert van onze privacywetten' - Duitsland, EU, VS
De privacyplannen worden uitgekleed, constateert Jan Philipp Albrecht, privacyspecialist van de Duitse Groenen in het Europees Parlement en rapporteur voor de Europese verordening databescherming.
Computerworld - EU-Hof zal oordeel vellen over Amerikaans datagraaien - EU, VS
Het Europees Hof buigt zich over de vraag of de opslag en verwerking van Europese data in de VS niet in strijd is met Europese privacyrechten. Een zeer belangrijke en principiële zaak.
cxo.nl - Adidas gaat klant volgen via NFC-chips
Adidas is NFC-chips in zijn nieuwste schoeisel, kleding en gadgets aan het verwerken. Hiermee wil het sportmerk lang na de aankoop van een artikel in zijn winkels in contact blijven met klanten.
Webwereld - Stel je vraag aan Max Schrems, Angstgegner van Facebook
Zijn strijd wordt al vergeleken met het gevecht tussen David en Goliath. Maar in het kielzog is zowaar de volledige cloudeconomie meegetrokken. Wat wil jij weten van Facebooks luis in de pels?
Webwereld - Honderden Nederlanders klagen Facebook aan
Europe vs Facebook start een nieuwe rechtszaak, en iedereen kan aanhaken. Dat hebben al meer dan 12 duizend gedaan.
nrc.next - 'Eén foute tweet, en je leven is een puinhoop' - NL
Joop.nl - Franse regering steunt verbod op uitgehongerde modellen - Frankrijk
Mogelijk verdwijnen dan eindelijk de extreemdunne modellen uit advertenties en de catwalk. De minister van Volksgezondheid Marisol Touraine steunt plannen van parlementslid Olivier Véran van de Socialistische Partij. De Franse gezondheidswet moet ervoor worden aangepast. Véran wil twee amendementen toevoegen aan de bestaande gezondheidswet om een eind te maken aan de uitgemergelde modellen in de spotlights.
Joop.nl - Lightdranken zorgen voor gevaarlijk buikvet
Een nieuwe studie van het 'Journal of the American Geriatrics Society', toont aan dat mensen die lightdranken consumeren, driemaal het buikvet hebben vergeleken met anderen die de dranken niet drinken. Het onderzoek omvatte een periode van negen jaar. Mensen die dagelijks lightdranken dronken zagen hun buikomvang toenemen met 8.13 centimeter. Zij die af en toe de dranken consumeerden hadden een toename van 4.57 centimeter.
nu.nl - Coca-Cola betaalt voedingsexperts voor aanprijzen van frisdrank
Coca-Cola werkt samen met fitness- en voedingsexperts, die Coca-Cola’s frisdrank betaald aanprijzen.
nu.nl - 'Apple komt dit najaar met eigen tv-dienst' - VS
Apple lanceert in de herfst van dit jaar in de Verenigde Staten een eigen tv-dienst met zo'n 25 zenders.
nu.nl - NASA ontwikkelt technologie voor elektrisch vliegtuig - VS
De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA gaat de komende maanden vleugels testen die uiteindelijk elektrische vliegtuigen mogelijk moeten maken
PAROOL - Experiment: Wie onderscheidt een Ikea-schilderij van echte kunst? - NL
2Doc - Beyond my walls - Facebook
2Doc: Beyond my walls
nu.nl - Windows 10 laat gebruikers inloggen met vingers, ogen en gezicht
Met de functies Windows Hello wil Microsoft in Windows 10 het wachtwoord vervangen voor inloggen met een scan van vingerafdruk, iris of gezicht.
nu.nl - Tesla-ceo denkt dat normale auto's uiteindelijk verboden worden
Normale, door mensen bestuurde auto's zullen uiteindelijk verboden worden, denkt Tesla-ceo Elon Musk.
GeenStijl - LIVE RELLEN ECB FRANKFURT - nieuw bankgebouw van 1,3 miljard - ECB, EU -
Gutenmorgen Leute! We prikken rechtstreeks live door naar onze oosterburen te Frankfurt. Waar 15.000 autonomen, werklozen en overige ongenodigden aan het rellen zijn bij het gloednieuwe veels te dure 1,3 miljard euro kostende ECB Bankgebouw dat vandaag feestelijk geopend wordt....
nu.nl - Gewelddadig protest in Frankfurt tegen Europese Centrale Bank - nieuw bankgebouw van 1,3 miljard - ECB, EU
Nog voor de opening van het gebouw van de Europese Centrale Bank (ECB) is het woensdag in de Duitse stad Frankfurt tot conflicten gekomen tussen agenten en betogers. 350 betogers werden gearresteerd.
NOS - Onrust in Frankfurt rond opening nieuwe ECB-gebouw - nieuw bankgebouw van 1,3 miljard - ECB, EU
Volkskrant - Hevige rellen bij opening van ECB-gebouw in Frankfurt - nieuw bankgebouw van 1,3 miljard - ECB, EU
nu.nl - Activisten lopen protestmars na rellen in Frankfurt - ECB, EU
Een grote protestmars door Frankfurt is woensdag rustig verlopen, nadat eerder op de dag hevige rellen waren uitgebroken rond de opening van het nieuwe kantoor van de Europese Centrale Bank (ECB).
corporateeurope.org - TTIP: Regulatory Cooperation - a Threat to Democracy - VS, EU, TTIP
Watch our video on regulatory cooperation in the TTIP negotiations.We denounce “regulatory cooperation“ as a danger to democracy and an attempt to put the interests of big business before the protection of citizens, workers and the environment.The video is a joint project of Campact, Corporate Europe Observatory (CEO), LobbyControl, Seattle to Brussels Network and SumOfUs.
zaplog - TTIP: de democratie heeft het nakijken #ttipalarm - VS, EU, TTIP
Arjen Lubach luidde in zijn show 'Zondag met Lubach' het #TTIPalarm. Reden om dit artikel weer onder de aandacht te brengen. Volgens Ewald Engelen
andereuropa.org - FNV onomwonden tegen internationale handelsverdragen TTIP, CETA en TiSA
grenzeloos.org - FNV onomwonden tegen internationale handelsverdragen TTIP, CETA en TiSA
issuu.com - TTIP van de ijsberg
Een krant over het dreigende TTIP-vrijhandelsverdrag. In deze krant meer informatie over TTIP en andere vrijhandelsverdragen waar we last van dreigen te gaan krijgen (CETA, TiSA). Wat zijn de gevolgen voor landbouw en voedsel, voor gezondheid, en milieu? Maar ook: wat zijn de alternatieven? Wat kunnen we doen? Wat gebeurt er in andere landen? Wat vindt de vakbeweging? En wat is dat mysterieuze ISDS eigenlijk?
ftm.nl - TTIP: de democratie heeft het nakijken
Volgens Ewald Engelen kun je er onmogelijk omheen: vrijhandelsverdragen als TTIP zijn goed voor het corporate bedrijfsleven en slecht voor de democratie.
NOS - Internationale kritiek op Russisch verdrag met Zuid-Ossetie
NOS - Poetin feliciteert Rusland met één jaar annexatie Krim - Rusland
NOS - Zweden: Russische diplomaten zijn spionnen
TROUW - Toeristen gedood door aanslag Tunesie
Bij een aanslag op het nationale museum in de Tunesische hoofdstad Tunis zijn zeker zeventien buitenlandse toeristen om het leven gekomen. Andere toeristen werden korte tijd in het Bardomuseum ... - Toeristen gedood door aanslag Tunesië - Nieuws, Buitenland
nu.nl - Toeristen gedood door militanten in aanval op museum Tunesie
Zeker zeven toeristen en een Tunesiër zijn woensdag gedood in een aanval van militanten op het Bardomuseum in de Tunesische hoofdstad Tunis. Ook is volgens AFP een agent gedood.
GeenStijl - TUNIS LIVE. 8 doden, 20-30 gijzelaars
Bij een aanval op het Tunesische parlement en het Bardo Museum [kaartje] in hoofdstad Tunis zijn 8 doden gevallen. Drie verwarde mannen in militair uniform drongen de gebouwen binnen en schoten met kalasjnikovs. Zo'n 160 bezoekers van het museum wisten...
nrc.nl - Reacties op gijzeling Tunesie - ‘destructief terrorisme’
Elsevier.nl - Likud van 'Bibi' Netanyahu wint verkiezingen Israel
De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft de verkiezingen in Israël gewonnen
NOS - Witte Huis veroordeelt anti-Arabische uitspraak Netanyahu - VS, Israel
TROUW - Servie arresteert mogelijke daders volkerenmoord Srebrenica
De Servische politie heeft woensdag zeven mensen opgepakt die mogelijk executies hebben uitgevoerd tijdens de massamoord op moslimmannen in Srebrenica in 1995. Naar andere verdachten wordt nog ... - Servië arresteert mogelijke daders volkerenmoord Srebrenica - Nieuws, Buitenland
nu.nl - Arrestaties in Servie voor genocide in Srebrenica
Servië heeft zeven mannen gearresteerd die er van worden verdacht mede-verantwoordelijk te zijn voor de genocide in de Bosnische stad Srebrenica.
nu.nl - Meeste activiteit mensensmokkel gesignaleerd in Turkije
Verreweg de meeste activiteiten van internationale criminele organisaties die Europol in beeld heeft voor mensensmokkel, zijn in Turkije.
nu.nl - Particulierendienst Uber ook in Duitsland verboden
Een rechtbank in Frankfurt heeft de particulierendienst Uberpop van taxibedrijf Uber in heel Duitsland verboden. Op overtreding staat een boete van 250.000 euro per keer.
TROUW - Rechter verbiedt Uber in heel Duitsland
De rechter in Frankfurt heeft een landelijk verbod op taxidiensten Uber en UberPOP opgelegd op last van een boete van 250.000 euro per overtreding. Uber en UberPOP bieden taxi's aan via een app ... - Rechter verbiedt Uber in heel Duitsland - Nieuws, Nederland
nrc.nl - NOS ontloopt boete van een miljoen voor afspraken met Fox Sports - NL
nu.nl - Nederland werkt met Denemarken aan ontwikkeling kwantumcomputer - NL
Het Nederlandse instituut Qutech gaat samen met het Deense Niels Bohr Instituut werken aan de ontwikkeling van kwantumcomputers.
nu.nl - 'Groeiend aantal mensen werkt flexibel' - NL
Een groep van 15 procent van de werknemers met een flexibel contract werkt altijd in de avond, nacht of in het weekend.
nu.nl - 'Stressverzuim op steeds jongere leeftijd' - NL
Stressklachten vormen de belangrijkste verzuimoorzaak bij werknemers en komen op steeds jongere leeftijd voor.
TROUW - Alles zakt in prijs, maar de huren blijven stijgen - NL
Directeur Ronald Paping van de Woonbond, de belangenorganisatie van huurders, bestudeert tegenwoordig ook de inflatiecijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Dan wordt het hem droef te ... - Alles zakt in prijs, maar de huren blijven stijgen - Nieuws, Economie
PAROOL - Inschrijven bij WoningNet noodzakelijk voor sociale huur - NL
PAROOL - Driekwart fietsendiefstallen blijft ongemeld - Amsterdam
NOS - 'Growshops verboden? Mijn lampen zijn voor paprika's!' - NL
zaplog - Superbugs door antibiotica in afvalwater - mondiaal
Er blijkt gemiddeld 1,4 microgram antibiotica in iedere liter zoet water op aarde te zitten. Dat heeft consequenties. Tachtig procent van de
Joop.nl - Waterschappen waarschuwen tegen opheffing - NL
De waterschappen vrezen dat als ze worden opgeheven, 'de dijk en het riool het verliezen'. Eerder dinsdag werd duidelijk dat een meerderheid van de Provinciale Statenleden voor opheffing is van de waterschappen, en dat de taken door de provinciale volksvertegenwoordigers uitgevoerd kunnen worden.
nu.nl - 'Gemeenten lopen grote risico’s met aandelenbelang' - NL
Lokale overheden lopen grote financiële risico’s met de aandelen die ze hebben in bedrijven. Er is vaak weinig zicht op deze belangen.
zaplog - Bankrun bij Rabobank nu je moet gaan betalen om te sparen - NL
Haal je oude sok maar uit de kast en haal de spaarrekening maar leeg want uw geld wordt straks niets meer waard dankzij de lage rente. Geen rente
zaplog - Open Brief Ad Broere aan Parlement: Waarom weten wij niets van HFSF? - NL, EU
Open brief aan de vaste Commissie voor Financiën van de Tweede Kamer Per mail verstuurd d.d. 13 maart 2015 betreft: directe bankensteun met geld
nu.nl - Neelie Kroes gaat aan de slag als adviseur Amerikaanse bank - NL, EU, VS
Voormalig eurocommissaris Neelie Kroes gaat aan de slag als adviseur van Bank of America Merrill Lynch. De Europese Commissie heeft daarvoor toestemming gegeven.
Telegraaf.nl - Neelie Kroes adviseur van Bank of America Merrill Lynch - NL, EU, VS
Oud-eurocommissaris en VVD-prominent Neelie Kroes heeft toestemming van de Europese Commissie gekregen om als speciale adviseur te gaan werken voor de Amerikaanse zakenbank Bank of America Merrill Lynch (BofA).
zaplog - Ook Neelie gaat cashen - NL, EU, VS
Oud-eurocommissaris en VVD-prominent Neelie Kroes heeft toestemming van de Europese Commissie gekregen om te gaan cashen werken als speciale
TROUW - Moscovici: Hoog tijd voor meer transparantie over belastingen - EU, EC
Multinationals voeren een beleid van agressieve fiscale planning. Beleidsmakers in heel Europa moeten hier een einde aan maken en zich buigen over een billijke en transparante ... - Moscovici: Hoog tijd voor meer transparantie over belastingen - Nieuws, Economie
zapruder.nl - bankenunie de technocratische coup - 2013 - EU
www.zapruder.nl - Alternatieve waarheid en bewustmakend nieuws
nu.nl - 'Nog eens 200 mensen op zwarte lijst Kremlin' - Rusland, EU
De zwarte lijst van het Kremlin, met mensen die Rusland niet meer in mogen, wordt mogelijke uitgebreid met meer dan tweehonderd mensen.
nu.nl - Griekenland gijzelt Europese top - EU
Een officieus agendapunt zal de Europese top donderdag en vrijdag in Brussel waarschijnlijk domineren: Griekenland.
nu.nl - 'Griekenland wijst geldschieters de deur'
Griekenland heeft zijn geldschieters de deur gewezen.
nu.nl - Griekenland stevent snel af op faillissement
GeenStijl - Paniek! Griekenland is aan het instorten
Vanavond extra griekenlandtop. Ziet er niet goed uit en faillissement dreigt. Alleen maar sombere geluiden in Brussel over de situatie— Arjan Noorlander (@noorlanderarjan) March 19, 2015 Gisteren de nieuwe ECB-toren van 1,3 miljard euro geopend met veel hoge bobo's &...
nu.nl - Ruim dertig Zwitserse banken betrokken bij fraude Petrobras - Zwitserland, Brazilie
Er zijn meer dan dertig Zwitserse banken betrokken geweest bij het omvangrijke omkoopschandaal bij het Braziliaanse staatsolieconcern Petrobras.
nu.nl - D66 wil einde maken aan megabanken - NL
In de financiële sector moeten extra maatregelen genomen worden om te voorkomen dat er megabanken ontstaan die te groot zijn om te vallen.
Elsevier.nl - D66 zegt progressief te zijn, maar is merkbaar rechtser geworden - NL
Hoe de door Alexander Pechtold geredde partij-voor-hogeropgeleiden voor links verloren is gegaan.
nrc.nl - ‘Ruim 130 verzoeken tot schadevergoeding tegen Wilders’ - NL
GeenStijl - Marokkanen eisen 30 ruggen van Geert Wilders - NL
Je zou het bijna vergeten, maar Wilders staat nog steeds in het beklaagdenbankje en Marokkanen zijn nog steeds beledigd. Zo beledigd zelfs, dat alleen geld hun krenking ongedaan kan maken. "Uit interne cijfers van Slachtofferhulp Nederland (!!!!!!!!!) blijkt dat tot...
Joop.nl - Rutte verliest meerderheid senaat - NL
Het kabinet van PvdA en de VVD hadden voorheen geen meerderheid in de Eerste Kamer. Om er daar toch wetten doorheen te krijgen, sloten de partijen min of meer een gedoogakkoord met D66 en de christelijke SGP en ChristenUnie. Maar na de verkiezingen van donderdag 18 maart, lijkt aan die combinatie een einde te komen; in de Eerste Kamer behalen de partijen geen meerderheid meer. Dat meldt NOS.
PAROOL - Kranten pakken uit met 'dreun voor kabinet' - NL
Volkskrant - Kabinet moet op zoek naar extra partners - NL
zaplog - Zondag met Lubach: TTIP
Voor wie het gemist heeft: [youtube]hLP0CzpP1XQ[/youtube]
nu.nl - Woningcorporaties praten met Woonbond over gezamenlijk huurplan - NL
De koepel van woningcorporaties Aedes gaat met belangenvereniging Woonbond praten over het huurbeleid voor de komende jaren.
PAROOL - Meeste miljoenenwoningen op de Keizersgracht - Amsterdam
PAROOL - Amsterdam krijgt plekje tussen Sydney en New York op Monopolyspel - Amsterdam
TROUW - VN: Internationaal Strafhof moet IS berechten
Islamitische Staat (IS) heeft vermoedelijk genocide gepleegd op de yezidi's en zou verantwoordelijkheid moeten afleggen voor het Internationaal Strafhof in Den Haag. Dat meldt de ... - VN: Internationaal Strafhof moet IS berechten - Nieuws, Buitenland
NOS - VN: Strafhof moet IS vervolgen voor genocide
NOS - Tunesie: succesverhaal Arabische lente of voedingsbodem IS?
NOS - 'Amerika en Iran vechten hun oorlog uit in Irak'
nu.nl - 'Principeakkoord over atoomprogramma Iran'
Iran, de vijf leden van de VN-Veiligheidsraad en Duitsland hebben een principeakkoord bereikt in de onderhandelingen over het Iraanse atoomprogramma.
zaplog - TED: Astroturf
Sharyl Attkinson legt uit wat astroturf is en hoe je jezelf kunt bewapenen tegen manipulaties in de media of voorkomen het slachtoffer te worden van
Volkskrant - Gehaat gif niet de hoofdoorzaak van bijensterfte
nu.nl - Google test vliegende windturbines op 450 meter hoogte
Google gaat vliegende windturbines op een hoogte van 450 meter elektriciteit laten opwekken.
nu.nl - Aanleg groot zonnepark in Emmen - NL
In Emmen wordt een zonnepark aangelegd, zo groot als 38 voetbalvelden. Het bedrijf SolarEnergyWorks heeft daarover met de Drentse gemeente een samenwerkingsovereenkomst gesloten.
nu.nl - EU zet stap op weg naar één energiemarkt - EU
De EU-landen hebben besloten op energiegebied nauwer met elkaar te gaan samenwerken. Dat moet Europa onder meer onafhankelijker maken van Rusland.
nu.nl - Banken lenen bijna 98 miljard bij ECB - EU
De Europese Centrale Bank (ECB) heeft 97,8 miljard euro aan goedkope leningen verstrekt aan banken. De leningen zijn bedoeld om de kredietverlening en daarmee de economie te stimuleren.
NOS - Crisis Griekenland kaapt EU-top
Volkskrant - Vraagtekens bij nieuwe bijbaan van Neelie Kroes - EU, NL
Joop.nl - Fraudeur Houwers pikt VVD-zetel Tweede Kamer - NL
Johan Houwers keert terug in de Tweede Kamer. Dat meldt Dit is de Dag donderdagmiddag. Dit meldt het programma Dit is de Dag donderdagmiddag
GeenStijl - Conclusie: Het kabinet Rutte 2 is kapot - NL
We klinken natuurlijk als een grijsgedraaide plaat (met Mozarthaar), maar: het kabinet Rutte 2 moet opstappen na de keiharde nederlaag bij de Provinciale Verkiezingen. Haar conclusies trekken, haar verantwoordelijkheid naar het volk nemen, de signalen interpreteren, naar de kiezers...
nrc.nl - ‘Van der Steur opvolger Opstelten’ - NL
GeenStijl - Minister Steur (VVD): 'Van wiet roken ga je dood' - NL
@SjoerdJanssen2 ik ken mensen die aan wiet of hasj gestorven zijn— Ard van der Steur (@ArdvanderSteur) May 3, 2012 De VVD spot weer met de belangrijke post Veiligheid & Justitie. Na Ivo 'Wietpas' Opstelten schuift de Vereniging voor Verwarde Despootjes...
nrc.nl - ‘Klaas Dijkhoff volgt Teeven op als staatssecretaris’ - NL
GeenStijl - Klaas Dijkhoff smijt evil mastermind uit MinV&J - NL
Gefeliciteerd Nederland. U bent zojuist een factor Klaas Dijkhoff veiliger geworden. Het VVD-Kamerlid (34) wordt vanmiddag beëdigd als de nieuwe Staatssecretaris van Veiligheid. De pakkans voor criminelen is zojuist significant gestegen. Diverse tbs'ers die van plan waren om te ontsnappen...
nu.nl - Hoogste ambtenaar ministerie Veiligheid en Justitie stapt op - NL
De hoogste ambtenaar van het ministerie van Veiligheid en Justitie Pieter Cloo is vrijdag opgestapt.
NOS - RTL: bewijs voor neerhalen MH17 met Buk-raket - NL
Volkskrant - Ministerie liet fraudeur bij Vestia weken ongemoeid - NL
nu.nl - Vaste salarissen ING-top fors omhoog - NL
Het vaste salaris van de leden van de raad van bestuur van ING wordt verhoogd.
nrc.nl - Ook ABN-Amro verhoogt de salarissen van de bestuurders - NL
nu.nl - Zes bestuurders ABN Amro krijgen een ton extra - NL
Zes van de zeven topbestuurders bij ABN Amro hebben een ton extra salaris gekregen in 2014. Alleen voorzitter Gerrit Zalm heeft geen loonsverhoging gekregen.
zaplog - SCHANDE: ,,De graaicultuur lijkt terug van weggeweest’ #bankiers - NL
,,De graaicultuur lijkt terug van weggeweest’ ING wil topman Ralph Hamers ruim 28 procent loonsverhoging geven. Als het aan de raad van
nu.nl - ACM wil rem op commerciële activiteiten nutsbedrijven - NL
Autoriteit Consument & Markt (ACM) vindt dat er een rem moet komen op commerciële activiteiten van netwerkbedrijven, de beheerders van onze stroom- en gasnetten.
acm.nl - ACM wil rem op commerciële activiteiten van netwerkbedrijven op de energiemarkt - NL
Als niet-rendabele investeringen moeten worden opgevangen uit de inkomsten uit de wettelijke taak, dan kan de leveringszekerheid in gevaar komen.
nrc.nl - Intensieve landbouw maakte onze weilanden leeg, stil en kaal - NL
nrc.nl - Een op de drie kinderen heeft vitamine D-tekort - NL
nu.nl - Kinderen van niet-Westerse origine hebben vaker vitamine D-tekort - NL
Meer dan de helft van de jonge kinderen in Nederland met een Marokkaanse, Surinaamse, Turkse of Kaapverdische afkomst kampt met een tekort aan vitamine D.
PAROOL - Foutje van Van der Laan: gratis tramabonnement voor asielzoekers - Amsterdam
2Doc - Wie maakt de stad?
2Doc: Wie maakt de stad?
zaplog - 'Georganiseerde Maidan n.a.v.Moord Nemtsov is Mislukte Coup Kremlin' - Rusland
In dit interview gaat Russisch parlementslid Sergey Fedorov uitgebreid in op de georganiseerde Maidan in Moskou, na de moord op Nemtsov, die bedoeld
GeenStijl - Oorlogsfotograaf NL ontvlucht jihaddorp Molenbeek - Belgie
Duizend bommen en granaten! Indrukwekkend ceeveetje heeft oorlogsfotograaf Teun Voeten daar. Afghanistan, Bosnië, Irak, Liberia en Syrië — in de afgelopen vijfentwintig jaar bezocht hij levensgevaarlijke brandhaarden over de hele wereld. Het laat 'm ijskoud. Voor de ervaren journalist is...
GeenStijl - Goudse moslims matten elkaar de megamoskee uit - NL
Van onder naar boven lezen. Kunnen we wel seculier juichen dat de Goudse Megamoskee (voorlopig) niet door gaat, met zijn middeleeuwse moslimmuur om de vrouwen van de jurken gescheiden te houden. Maar de Gewone Moslim is hier weer mooi...
TROUW - Hirsi Ali gelooft toch dat islam kan hervormen
Ayaan Hirsi Ali keert enigszins terug op haar schreden. In haar nieuwe boek, dat volgende week verschijnt, stelt de islamcritica dat de islam wel degelijk kan hervormen. Eerder zou ze te ... - Hirsi Ali gelooft toch dat islam kan hervormen - Religie & filosofie, Islam
nu.nl - Veel doden door aanslagen op moskeeen Jemen
Door twee zelfmoordaanslagen op moskeeën in Jemen zijn vrijdag tientallen doden en gewonden gevallen. Volgens de laatste cijfers zijn er 77 mensen om het leven gekomen.
NOS - IS claimt terreuraanslag bij museum in Tunis
NOS - 'WHO weigerde noodtoestand ebolalanden'
Joop.nl - WHO weigerde om financiële redenen ebola-noodtoestand uit te roepen
Uit documenten in handen van het persbureau AFP blijkt dat de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) weigerde de noodtoestand uit te roepen rond de ebola-uitbraak in West-Afrika. Dat schrijft de NOS vrijdag.
nu.nl - VN luidt noodklok over dreigende waterschaarste
De Verenigde Naties waarschuwt dat in de nabije toekomst een grote wereldwijde waterschaarste dreigt.
Joop.nl - Britten creëren zeereservaat groter dan Frankrijk
Het Britse kabinet van David Cameron staat niet bepaald bekend om zijn duurzame beleidsplannen, maar in de rijksbegroting die gisteren door de minister van Financiën George Osborne is gepresenteerd prijkt desalniettemin een geweldig groen idee. Rondom de Pitcairn-eilanden, een afgelegen kroondomein in het zuiden van de Grote Oceaan, komt 's werelds grootste zeereservaat: een gebied van 834.000 vierkante kilometer. Om een beeld te geven van hoe groot het reservaat wordt, dat is een kleine 200.000 vierkante kilometer meer dan de oppervlakte van Frankrijk.
Joop.nl - VVD'er vreet ballon op om aan te tonen dat dode vogels liegen - NL
De Utrechtse gemeenteraad houdt er bijzondere cateringgewoonten op na. VVD-raadslid André van Schie heeft donderdagavond tijdens de raadsvergadering een stuk van een ballon opgegeten. De stunt was bedoeld om aan te tonen dat ballonnen niet schadelijk zijn voor dieren, nadat de Partij voor de Dieren een motie had ingediend tegen het oplaten van ballonnen. Dat het keelgat van Van Schie aanmerkelijk groter is dan dat van de vogels en kleine knaagdieren die er doorgaans in stikken, deed blijkbaar niet ter zake.
Joop.nl - Bankierstop ING en ABN Amro schroeft salarissen flink op - NL
Het vaste salaris van de leden van de raad van bestuur van ING wordt flink verhoogd, dat maakte de bank donderdag bekend bij de publicatie van het jaarverslag. Voor topman Ralph Hamers betekent dat ruim 28 procent loonsverhoging. Zijn vaste salaris stijgt daarmee van 1,27 miljoen euro in 2014, naar 1,63 miljoen euro in 2015. Ook medebestuurders Patrick Flynn en Wilfried Nagel kregen flink opslag. Hun jaarsalaris van 772.000 euro gaat dit jaar omhoog naar 1,18 miljoen euro.
nu.nl - Ontsteltenis over salarisverhoging ABN Amro en ING - NL
De politiek en de vakbonden hebben met ontsteltenis gereageerd op de loonsverhogingen die de top ABN Amro en ING zichzelf hebben toegekend.
Joop.nl - Meerderheid huisartsen ondertekent manifest tegen machtspositie zorgverzekeraars - NL
Het Manifest Bezorgde Huisarts is inmiddels door zo'n 60 procent van alle Nederlandse huisartsen ondertekent. Dat meldt NOS. De huisartsen protesteren met het manifest tegen de groeiende machtspositie van de grote zorgverzekeraars.
PAROOL - Chaos duurt voort: duizenden Amsterdammers missen nog pgb - Amsterdam
GeenStijl - GSTV. VanLeeuwen overleeft heftig wietgebruik - NL
Ewa. Hebbie die drie jaar ouwe tweet van Ard van der Steur gezien? Daarin verkondigde de nieuwe minister van V&J dat hij mensen kent die dood zijn gegaan aan wiet en hasjh. (Wat op zichzelf natuurlijk supermaf is. Of...
RTL Nieuws - Ook topambtenaar Justitie weg na bonnetjesaffaire - NL
Nu Ivo Opstelten en Fred Teeven zijn afgetreden, treedt ook de hoogste ambtenaar van het ministerie van Veiligheid en Justitie per direct terug.
PAROOL - Baas moslimomroep verdacht van corruptie - NL
PAROOL - Marcouch niet vervolgd voor kritiek op Isis-uitspraken SIO - NL
Elsevier.nl - Marcouch: Wilders en Le Pen, dat zijn de grootste antisemieten - NL
PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch haalt op de Internationale dag tegen Racisme hard uit naar PVV-leider Geert Wilders en diens bondgenoot Marine Le Pen
GeenStijl - Marcouch meltdown: islam-aap uit de mouw - NL
Joden zijn niet louter de kanarie in de kolenmijn. Zij zijn tevens het onderwerp van de lakmoesproef waaruit de kwaliteit van iemands realiteitstoetsing accuraat valt af te leiden. In deze tweets werd Marcouch gevraagd of het niet wat frappant was...
PAROOL - Ophef over komst rapper Appa naar manifestatie tegen antisemitisme - Amsterdam
GeenStijl - Video. Afghanen lynchen vrouw dood want koran
Godzijdank hebben 's lands 23 best and bravest hun levens niet voor niets gegeven. Het gaat weer goed met Afghanistan. Ze hebben zin in de toekomst. Behalve als je een geesteszieke vrouw bent die de botte pech heeft verdacht te...
NOS - 22 jaar cel voor onthoofdingsplannen - GB
zaplog - Rusland maakt zich op voor export halal kip - Rusland
Rusland maakt zich op om nog dit jaar halal pluimveevlees naar het Midden-Oosten te gaan exporteren. Dat meldt de Russische veterinaire
TROUW - Welk type mens is in staat om van negen tot vijf te doden? - Movies that Matter - drones - VS
Voor de Amerikaanse overheid zijn drones hét wapen tegen terrorisme. Maar de luchtmacht worstelt met de rekrutering van drone-piloten. Wat voor type mens is in staat om van negen tot vijf te ... - Welk type mens is in staat om van negen tot vijf te doden? - Nieuws, Cultuur, Movies that Matter
TROUW - 'Drempel naar inzet nucleaire wapens is niet meer zo hoog'
Eerlijk gezegd was ik helemaal niet van plan om over dit onderwerp een column te schrijven. Dat zou alleen maar onbegrip en hoon opleveren. Want inmiddels is de naïviteit op defensiegebied zo ... - Drempel naar inzet nucleaire wapens is niet meer zo hoog - Opinie, Rob de Wijk
Joop.nl - VVD-Kamerlid Ten Broeke: 'Het Westen moet haar kernwapens moderniseren' - NL
Terwijl wereldleiders en politici zich uitspreken voor ene kernwapenvrije wereld, vindt VVD-Kamerlid Han Ten Broeke juist dat het Westen haar kernwapens moet moderniseren. Aanleiding is de uitspraak van Poetin tijdens een Russische televisiedocumentaire, waarin hij aangaf bereid te zijn geweest kernwapens in te zetten vanwege de crisis op de Krim.
NOS - Premier Australie maakt excuses voor nazi-vergelijking
Volkskrant - Pedofiele pater werkt nog steeds met kinderen - NL, Vaticaan
Volkskrant - Paus bezoekt maffiawijk in Napels - Italie, Vaticaan
Volkskrant - 'Maffia duikt in productie olijfolie' - Italie, EU
nrcq.nl - De arbeidsinspectie komt er bij het Europees Octrooibureau niet in - EU
zaplog - Gates Foundation investeert 1,4 miljard in fossiele brandstoffen - VS
De liefdadigheids organisatie die door Bill and Melinda Gates wordt bestuurd, en die 'climate change' zo'n een serieuze bedreiging noemt dat
nu.nl - Helft auto's in Parijs staat maandag stil wegens luchtvervuiling - Frankrijk
In de Franse hoofdstad Parijs mogen maandag alleen auto's met een oneven kenteken de weg op, in een poging de te hoge luchtvervuiling terug te dringen. Ook kunnen mensen dit weekeinde gratis reizen met het openbaar vervoer.
nu.nl - Duitse minister dreigt onderhandelingen vrijhandelsverdrag te blokkeren - Duitsland, EU, VS, TTIP
De Duitse minister van Economische Zaken Sigmar Gabriel wil koste wat het kost voorkomen dat het TTIP-vrijhandelsverdrag met de VS de sociale standaarden in gevaar brengen en zal desnoods de onderhandelingen blokkeren.
sueddeutsche.de - Freihandel: Gabriel zieht rote Linie bei TTIP - EU, VS
Wirtschaftsminister Sigmar Gabriel (SPD) legt sich fest: Er will das TTIP-Abkommen blockieren, wenn bestimmte Punkte nicht eingehalten werden.
nu.nl - Dit moet u weten over het vrijhandelsverdrag EU-VS - TTIP
In 2015 vinden er weer nieuwe gespreksrondes plaats tussen de Verenigde Staten en de Europese Unie om tot een vrijhandelsakkoord te komen.
GeenStijl - JAWOHL! Duitsland dreigt uit TTIP te stappen - Duitsland, EU, VS, TTIP
Een sprekend voorbeeldje van #TTIP. Dit krijgen wij straks ook als we besluiten iets duurzaams te willen doen. pic.twitter.com/Cba3ntZBtu— Tim de Gier (@timdegier) March 21, 2015 Complexe dingen terugbrengen tot de schokkende eenvoud. Dat is wat we met het monumentale...
RTL Nieuws - 'TTIP niet het antwoord op stagnatie Europa' - EU, VS, TTIP
Het verhogen van lonen heeft meer effect om de Europese economie dan het sluiten van een nieuw handelsverdrag met de Verenigde Staten.
RTL Nieuws - Handelsverdrag TTIP: slechte deal voor Europa - EU, VS, TTIP
BENG! Een recent Amerikaans onafhankelijk rapport laat zien dat het handelsverdrag (TTIP) dat in de maak is tussen Europa en de VS, 583.000 banen in Europa kost. Het onderzoek heeft –onterecht– nauwelijks aandacht gekregen. Wakker worden, mensen.
tufts.edu - TTIP: European Disintegration and Other Consequences - VS, EU, TTIP
tufts.edu - Global Development And Environment Institute - Lessons from NAFTA - VS, Mexico
tufts.edu - TTIP_WP_Oct13_2014.pdf - VS, EU, TTIP
nu.nl - Ieren protesteren massaal tegen waterbelasting - Ierland
Tussen de dertig- en veertigduizend Ieren hebben zaterdag gedemonstreerd tegen een waterbelasting die de regering heeft ingevoerd.
nu.nl - Duizenden Spanjaarden demonstreren tegen regering - Spanje
Duizenden Spanjaarden hebben zaterdag meegelopen aan de Mars voor Waardigheid. In de straten van hoofdstad Madrid protesteerden ze tegen de regering.
nu.nl - IS zet informatie over Amerikaanse militairen online - IS, VS
Een groep hackers met vermoedelijke banden met de terreurgroep Islamitische Staat heeft adressen, foto's en andere persoonlijke gegevens van honderd Amerikaanse militairen op het internet geplaatst.
NOS - Obama: overleg Midden-Oosten alleen maar moeilijker - VS, Israel
NOS - VS trekt special forces terug uit Jemen
NOS - NAVO-oefening in Tsjechie
TROUW - 'De Russen komen, Polen en Balten vinden ons naïef' - NL
West-Europa durft de confrontatie met Poetin niet aan. Polen en Balten worden wanhopig van die 'dove, naïeve pacifisten', schrijft Ekke Overbeek. Polen en Balten vinden ons naïef. De rest van ... - De Russen komen, Polen en Balten vinden ons naïef - Nieuws, Buitenland
nu.nl - 'Leiding Europees Octrooibureau in Rijswijk voert schrikbewind' - NL, EU
De leiding van het Europese Octrooibureau (EOB) in Rijswijk, het bureau dat in Europa patenten toekent, voert volgens een aantal anonieme medewerkers een schrikbewind.
nu.nl - Dit zijn de resultaten van de Provinciale Statenverkiezingen - NL
Woensdag ging Nederland naar de stembus voor de Provinciale Statenverkiezingen. De uitslagen én de vertaalslag naar de Eerste Kamer:
nu.nl - Het nieuwe duo op Justitie: Wie zijn Dijkhoff en Van der Steur? - NL
Deze week werd duidelijk dat Ard van der Steur en Klaas Dijkhoff (beiden VVD) de opvolgers zijn van respectievelijk minister Ivo Opstelten en staatssecretaris Fred Teeven van Veiligheid en Justitie. Wie zijn zij?
GeenStijl - Feiten: Henk, Ard en Klaas - NL
Het was weer een feest der democratie. Een senator die de pensioenpremies niet betaalde, met misleiding een loonverlaging afdwong en ook nog eens een paar ton subsidie verduisterde, wordt door nog senielere bejaarden herkozen in de partij 50Plus. Erger...
American Scientist - The Toxicity of Recreational Drugs - VS
TROUW - 'Arrogantie van de macht afgestraft' - NL
Na de verkiezingsuitslag van 2012 waren er sterke redenen snel een kabinet te vormen. De aanhoudende economische crisis, het onbehagen over de instabiele politieke toestand en, voor het eerst, de ... - Arrogantie van de macht afgestraft - Opinie, Hans Goslinga
NOS - 'Ex-directeur moslimomroep kreeg ruim een ton smeergeld' - NL
NOS - Tien vragen over het nieuwe ontslagrecht - NL
NOS - Hoge prijs voor gebrekkig Duits - NL
GeenStijl - VIDEO. Humberto bij de Jodenhaters tegen Racisme - NL
Frank Buis Terugkijk Video die van gisteren is. De Dag Tegen Racisme in Amsterdam was ook dit jaar weer een eclatante mislukking. De enthousiast aangekondigde manifestatie trok slechts een paar honderd usual suspects uit de telefoonklapper van de Internationale Socialistische...
Elsevier.nl - Antisemitische aanval op synagoge in Londen - GB
De politie zegt de aanval een antisemitisch karakter had vanwege de leuzen die werden geroepen.
TROUW - Agenten VS ontslagen na racistische sms'jes - VS
Drie politieagenten uit de Amerikaanse staat Florida zijn ontslagen, nadat een intern onderzoek had uitgewezen dat ze elkaar racistische sms'jes en filmpjes hadden gestuurd. Een vierde agent ... - Agenten VS ontslagen na racistische sms'jes - Nieuws, Buitenland
Volkskrant - Prominente Belgen roepen om vertrek zwart geschminkte minister - Belgie
Volkskrant - 'Verbrande Afghaanse vrouw was onschuldig'
Volkskrant - Sepp Blatter: FIFA invloedrijker dan religie
Volkskrant - 'Griekenland heeft met huidige middelen nog twee weken' - Griekenland, EU
spiegel.de - Greek Study Provides Evidence of Forced Loans to Nazis - Griekenland, Duitsland
Is Germany liable to Athens for loans the Nazis forced the Greek central bank to provide during World War II? A new study in Greece could increase the pressure on Berlin to pay up.
BBC News - Hundreds in Chile try to stop Bishop Barros ordination - kindermisbruik - Vaticaan
Hundreds of people in Chile try to stop the ordination of Catholic Bishop Juan Barros, accusing him of covering up a sex abuse scandal.
zaplog - National Geographic: "Ik geloof jou niet!"
Zeldzaam in de wereld van qwasi-wetenschap is juist het ongeloof over wetenschap wel zo massaal geworden: als juist uitgerekend in het huidige
nu.nl - 'Livestream-app Meerkat haalt 12 miljoen dollar op'
De livestream-app Meerkat heeft in een nieuwe investeringsronde twaalf miljoen dollar opgehaald.
nu.nl - Wordt Meerkat de nieuwe hype onder sociale media?
U heeft wellicht nog nooit van Meerkat gehoord. Maar misschien ook wel: De sociale livestreaming-app kwam nog geen maand geleden uit, maar wint in hoog tempo aan populariteit.
nu.nl - Podcast: Hoe Microsoft alles anders doet bij Windows 10
In de podcast De week van NUtech bespreekt de techredactie van NU.nl iedere week het belangrijkste technieuws. Deze week bespreken we de nieuwe details rond Windows 10 en hoe Microsoft het bij deze versie van het besturingssysteem helemaal anders doet.
nu.nl - Cinematografie viert 120e verjaardag
Het is vandaag precies 120 jaar geleden dat de gebroeders Lumière de eerste 'bewegende foto' aan een select gezelschap vertoonden. Een overzicht van enkele belangrijke vroege films.
nu.nl - 'Tweetalige heeft dubbel wereldbeeld'
Mensen die vloeiend twee talen spreken, kijken daardoor op twee manieren aan tegen de wereld. Ze zijn daardoor beter in staat om hun wereldbeeld te relativeren.
VPRO Tegenlicht - Het werken van morgen
Een zoektocht naar een nieuwe definitie van de betekenis van werk in onze samenleving en van de relatie die wij mensen hebben tot ons werk.
nu.nl - VVD wil de Europese buitengrenzen sluiten voor asielzoekers - NL, EU
De VVD wil het Europese asielbeleid afschaffen en de grenzen sluiten. Vluchtelingen moeten voortaan een veilige opvang krijgen in hun eigen regio.
PAROOL - De politieke steun van Ghanese stemmers in Zuidoost heeft een prijskaartje - Amsterdam
PAROOL - Kamp: Uber hoort erbij - NL
Volkskrant - McDonald's loopt zware averij op: winst en omzet fors gedaald
zaplog - WHO: onkruidverdelger Roundup (mogelijk) kankerverwekkend
Glyfosaat, een van 's werelds populairste onkruidverdelgers, is mogelijk kankerverwekkend. De afdeling voor kankeronderzoek van de
nu.nl - Duitse minister dreigt onderhandelingen TTIP te blokkeren - Duitsland, EU, VS, TTIP
De Duitse minister van Economische Zaken Sigmar Gabriel wil koste wat het kost voorkomen dat het TTIP-vrijhandelsverdrag met de VS de sociale standaarden in gevaar brengen en zal desnoods de onderhandelingen blokkeren.
nd.nl - Italie wil migrantenstroom buiten Europa opvangen - Italie, EU
Italië wil dat er in het noorden van Afrika migratiecentra worden opgericht ter versteviging van de Europese middelen de toestroom van asielzoekers tegen te gaan. De Italiaanse minister van binnenlandse zaken , Angelino Alfano, drong er donderdag bij andere lidstaten van de Europese Unie op aan het plan te omarmen.
GeenStijl - VVD zoekt ruzie: 'Grenzen dicht voor asielzoekers' - NL, EU
Bah bah bah! VVD gaat ruzie zoeken over rug asielzoekers. Nieuw belastingstelsel is kennelijk te moeilijk, dus crisissfeer scheppen...— Alexander Pechtold (@APechtold) March 22, 2015 Lol. De VVD heeft de VICE-docu Verdrinken voor Vrijheid gekeken en wil het Europese asielbeleid...
GeenStijl - GS-boekrecensie: Mocro Maffia - NL
Het geldt als een van de meest wezenlijke ontwikkelingen in Nederlandse criminaliteit van de afgelopen 100 jaar: de etniciteit van de criminele bovenlaag is gewijzigd. "De nieuwe Holleeder is een Marokkaan", klinkt het al enige tijd binnen het politieapparaat. En...
GeenStijl - Marq en Mohammed - NL
Iedereen en z’n moeder verbolgen over het feit dat Mohammed zich moet invechten in Nederland. Over het feit dat de MinPres zoiets zegt – over Mohammed. Dat die Mohammed gewoon een Nederlandse staatsburger met stomme ouders is die hun kind...
Metropolis - Is het nog wel leuk om moslim te zijn?
Is het nog leuk om moslim te zijn?
Metropolis - Wat windt de wereld op?
Wat windt de wereld op?
NOS - 'Vader des vaderlands' Singapore overleden
NOS - De Duitse oorlogsschuld aan Griekenland
NOS - VVD wil de Europese buitengrenzen sluiten voor asielzoekers - NL, EU
TROUW - VVD: alleen asiel voor Europese vluchtelingen - NL, EU
De VVD wil de stroom asielzoekers naar Europa indammen. Vluchtelingen moeten in de regio worden opgevangen. Van andere politieke partijen kwam zondagavond meteen scherpe kritiek op het plan. ... - VVD: alleen asiel voor Europese vluchtelingen - Nieuws, Politiek
Elsevier.nl - Plan VVD biedt humanere oplossing dan huidig vluchtelingenbeleid - NL, EU
De VVD snapt het: Europa bezwijkt onder vluchtelingenstroom. De vele schrille reacties doen denken aan reacties op Bolkestein en Fortuyn.
Elsevier.nl - 'De Koran kan van gewone mensen moordende zombies maken' - NL
Een Afghaanse vrouw werd gelyncht door een menigte die dacht dat ze een koran had verbrand. Alsof deze moord dan gerechtvaardigd zou zijn.
Elsevier.nl - Het gelijk van Boko Haram: ideeën van terroristen breed gesteund - Nigeria
Islamitische terreurgroep Boko Haram ziet westers onderwijs als bron van alle kwaad. Opvallend veel Noord-Nigerianen denken er net zo over
TROUW - 'Netanyahu leidt zijn volk de woestijn in' - zie reacties - Israel
Het is zelfplagiaat, maar ik wil deze column toch beginnen met een scène uit een reportage die ik in 2011 maakte in de niet-bestaande staat Palestina. In de heuvels buiten Ramallah oefenden ... - Netanyahu leidt zijn volk de woestijn in - Opinie, Stevo Akkerman
TROUW - 'Shell krijgt groen licht in Alaska'
Shell krijgt deze week toestemming van de Amerikaanse overheid om boringen in de wateren rond Alaska te hervatten. Dat meldde de Britse krant The Guardian vandaag. Volgens de krant krijgt Shell ... - 'Shell krijgt groen licht in Alaska' - Nieuws
TROUW - 'De stemplicht afschaffen was tamelijk optimistisch' - NL
Vergeleken met wat in landen als de Verenigde Staten gebruikelijk is, viel de opkomst bij de verkiezingen van de provinciale staten, vorige week, nog mee. Een slordige vijftig procent van de ... - De stemplicht afschaffen was tamelijk optimistisch - Religie & filosofie, Filosofie
Joop.nl - Inkomenskloof tussen top en werkvloer blijft zich verbreden - NL
De inkomensverschillen tussen de top van het grote beursgenoteerde bedrijfsleven en de werkvloer zijn in 2014 opnieuw fors toegenomen en blijven maar groeien. Vorig jaar steeg het basisloon van zittende AEX-ceo's met gemiddeld 5,2 procent harder dan de inflatie en ruim drie keer zo hard als een modaal salaris. Het gemiddelde basissalaris van ceo's komt daarmee uit op een slordige een miljoen euro. De totale beloning - inclusief cashbonus en uitgekeerde aandelen - kwam zelfs uit op 3,7 miljoen euro, exclusief pensioenkosten. Maar liefst 12 procent meer dan in 2013. Die groei zal de komende jaren alleen nog maar toenemen, omdat AEX-bedrijven een steeds groter percentage van de beloning variabel maken. Daarentegen steeg het modaal jaarinkomen in 2014 met slechts 1,5 procent tot een totaal van gemiddeld €35.000, aldus het Centraal Planbureau.
fd.nl - Inkomensverschillen tussen top en werkvloer fors toegenomen - NL
Het basissalaris van ceo's groeit gemiddeld drie keer zo hard als het modale salaris. Doordat het variabele deel steeds groter wordt, neemt het verschil met de rest van de onderneming toe.
Volkskrant - Vakbonden waarschuwen voor nieuwe schijnconstructie - NL, EU
NOS - Ernstig zieken in de knel door geldgebrek ziekenhuizen - NL
nrc.nl - Hondervijftigduizend euro meer voor nieuwe topman Delta Lloyd - NL
GeenStijl - Kasteelheer Van der Steur kreeg 437.362 subsidie - NL
VVD Kasteelheer Ard van der Steur (wereldvreemde wiethater, thansch bekleder van het Hoogschte Ambt op het Ministerie van Justitie) kreeg in 2006 de lieve som van 437.362 euro subsidie voor de restauratie van zijn stulpje, het Huys te Warmond/t te...
nrcq.nl - De baas weet straks of je te veel of te weinig mailt - NL
NOS - Aantal asielzoekers Europa laatste jaren sterk gestegen - EU
NOS - Geen meerderheid voor VVD-asielplan - NL, EU
Joop.nl - Vrijheidscolleges 2015 van start
In 1941 reageerde de Amerikaanse president Roosevelt in zijn State of the Union op de oorlog in Europa. In zijn toespraak, die ook wel de ‘four freedoms speech’ is gaan heten, benoemde hij vier fundamentele vrijheden die door de overheid moesten worden beschermd: de vrijheid van meningsuiting en religie en de vrijwaring van angst en gebrek. Roosevelt zag die vier vrijheden als een noodzakelijke voorwaarde voor een vreedzame samenleving:
Joop.nl - Van der Steur (VVD) op eerste werkdag in opspraak om 'kasteelsubsidie' - NL
Hij werd vrijdag pas ingezworen, maar nu al zijn er vragen over de ruim 4 ton subsidie die de kersverse minister van Veiligheid en Justitie Ard van der Steur (VVD) ontving voor de restauratie van kasteel Huis te Warmond, waar hij een appartement bewoont. Zowel de hoogte van de subsidie - 437.362 euro - als de toekenning ervan aan een bewoond monument is volgens specialisten ongebruikelijk.
GeenStijl - LOL. VNL dient Kasteel-kamervragen GeenStijl in - NL
Kijk, dat is geinig wakker worden op de maandagmorgen. De Telebloid heeft wat monumentenzorgers en subsidiespecialisten nagebeld naar aanleiding van het GeenStijl-topic over de "riante subdisie" die Kasteelheer van der Steur kreeg voor zijn optrekje in Warmond. Conclusie: de subsidie...
Volkskrant - Boer in ontwikkelingsland dupe van Nederlandse handel
nu.nl - Onafhankelijk onderzoek naar effectiviteit iPad-scholen - NL
Er komt een onafhankelijk onderzoek naar de werking van 'iPad-scholen', basisscholen waar kinderen hun werk grotendeels op tablets doen.
nu.nl - Politie New York zet tienduizenden crimescenefoto’s online - VS
Tienduizenden crimescenefoto’s van de politie in New York komen online te staan. Het gaat om beelden die tussen 1914 en 1975 zijn gemaakt van plaatsen delict.
TROUW - Utah geeft groen licht voor doodstraf door vuurpeloton - VS
In de Amerikaanse staat Utah heeft gouverneur Gary Herbert een wet ondertekend die het opnieuw mogelijk maakt om terdoodveroordeelden te executeren door middel van een vuurpeloton. Het peleton is ... - Utah geeft groen licht voor doodstraf door vuurpeloton - Nieuws, Buitenland
zaplog - Amerikaanse congresleden bezorgd over effect van gentech op vlinders - VS, gentech
52 leden van het Amerikaanse congres hebben een brief gestuurd naar de president om aandacht te vragen voor het uitsterven van de
zaplog - Duitse minister waarschuwt voor gevaarlijke gevolgen TTIP-verdrag - Duitsland, EU, VS
De minister vindt dat er niet aan de sociale standaarden, milieuwetgeving en consumentenbeschermingsregels getornd mag worden De Duitse minister
Joop.nl - Duitse minister waarschuwt voor gevaarlijke gevolgen TTIP-verdrag - Duitsland, EU, VS
De Duitse minister van Economische Zaken Sigmar Gabier wil koste wat het kost voorkomen dat de sociale standaarden in gevaar worden gebracht door het TTIP-vrijhandelsverdrag met de VS. Desnoods zal hij de onderhandelingen blokkeren. Dat zegt hij in Süddeutsche Zeitung.
nu.nl - Archeologen vinden nazibunker in Argentijnse jungle
Archeologen hebben in de jungle van Argentinië vermoedelijk de ruïnes van een oude nazibunker gevonden.
nrc.nl - Grondlegger moderne Singapore overleden
nu.nl - Twee mussen in India getrouwd
Omdat er steeds minder vogels in de bomen zitten, hebben inwoners van het dorp Mohanpur in het noorden van India twee mussen getrouwd.
nu.nl - Wetenschappers maken batterijonderdelen van schuimrubber
Wetenschappers van de universiteit van Purdue in de Verenigde Staten zijn er in geslaagd om accuonderdelen te maken uit schuimrubberen vlokken, die normaal gebruikt worden om verpakkingen op te vullen.
nu.nl - Menselijke ontlasting bevat edelmetalen
Menselijke ontlasting bevat een aanzienlijke hoeveelheid edelmetalen, zo blijkt uit een nieuwe studie van Amerikaanse wetenschappers.
nu.nl - Mantelzorgers leveren eerder vrije tijd dan werkuren in - NL
Mantelzorgers leveren vooral vrije tijd in en laten de uren van hun werkweek zoveel mogelijk intact. Dat blijkt uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) dat dinsdag wordt gepubliceerd.
TROUW - Mantelzorg gaat vooral ten koste van vrije tijd - NL
Mantelzorgers leveren vooral vrije tijd in en laten de uren van hun werkweek zoveel mogelijk intact. Dat blijkt uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) dat dinsdag wordt ... - Mantelzorg gaat vooral ten koste van vrije tijd - Nieuws, Nederland
Joop.nl - Mantelzorg maakt ziek - NL
Het ideaal van het kabinet dat de zorg voor zieken geen collectieve aangelegenheid meer is maar een taak voor familie en vrienden blijkt minder rooskleurig uit te pakken dan gedacht. En minder goedkoop. Onder mantelzorgers stijgt het ziekteverzuim waardoor de lasten alsnog collectief opgebracht worden, maar minder eerlijk. Ook hakt het 'gedwongen' vrijwilligerswerk in op de gezondheid van de mantelzorgers.
NOS - Oplossing pgb-chaos gaat nog maanden duren - NL
nu.nl - 45-plussers vaker in de schuldsanering - NL
Personen die in de schuldsanering terechtkomen zijn steeds vaker 45 jaar of ouder.
nrc.nl - Verkiezingsuitslag blijft onveranderd - Cohen en Van Rey gekozen - NL
nu.nl - Salarisophef levert Triodos extra klanten op - NL
De publieke verontwaardiging over de salarisverhogingen bij de top van ING en ABN Amro heeft Triodos Bank extra klanten bezorgd.
GeenStijl - Sympathiek! Iedereen mag blijven! - NL
Kijk nou. BraboTurk (Dumpertdatabase) is niet zomaar een rip off van de Braboneger. Hij is ook nog eens een rip off van Oprah Winfrey. Want jij mag blijven. En jij mag blijven. Iedereen mag blijven! Als je maar hard werkt....
TROUW - 'Eigen tijdschrift 'voor en door een nieuwe generatie moslims' - NL
Moslims krijgen een eigen tijdschrift. Op 30 maart verschijnt het eerste exemplaar van MoslimVandaag Magazine, een kwartaalblad dat gemaakt is 'voor en door een nieuwe generatie moslims'. Met het ... - Eigen tijdschrift 'voor en door een nieuwe generatie moslims' - Nieuws, Media & technologie
npo.nl - Zondag met Lubach: 'Farao der Nederlanden'
'Zo goed als nieuws'. Zeven dagen nieuws in dertig minuten, satirisch geremixt door Arjen Lubach. Met irrelevante verhalen van relevante gasten of andersom, vol platte inhoud en diepgravende grappen.
PAROOL - Benoeming Arjen Lubach tot 'Farao der Nederlanden' op politieke agenda - NL
NOS - Barbados wil af van staatshoofd Elizabeth
NOS - 'VS weigerde te betalen voor vrijlating Foley'
nrc.nl - ‘Nederlandse politie niet in staat zware misdaad te bestrijden’ - NL
nrc.nl - Als politieman schaam je je soms diep - NL
nrc.nl - Onderzoek naar fraude met pgb’s na problemen - NL
Elsevier.nl - Nevenfunctie nekt VVD-Kamerlid Leegte - NL
VVD-Kamerlid René Leegte legt zijn Kamerzetel namens zijn partij nee
nu.nl - VVD-Kamerlid René Leegte stapt op vanwege omstreden nevenfunctie - NL
VVD-Kamerlid René Leegte stapt dinsdag op vanwege een betaalde nevenfunctie en de inkomsten daaruit die hij niet op tijd had opgegeven.
TROUW - 'Grenzen sluiten' van VVD klinkt als profilerende proefballon - NL, EU
De Provinciale Statenverkiezingen zijn koud achter de rug of de VVD speelt zichzelf in de kijker met het nieuwe partijstandpunt om de grenzen te sluiten voor vluchtelingen van buiten de Europese ... - 'Grenzen sluiten' van VVD klinkt als profilerende proefballon - Nieuws, Nederland
nrc.nl - Waarom het debat over vluchtelingen harder wordt - NL, EU
Elsevier.nl - Vermakelijke anekdotes over de kerk van de Europese Unie - EU
In 'Het rijk der kleine koningen' snijdt Derk Jan Eppink een cruciaal punt aan: het Europees Parlement is losgezongen van de werkelijkheid.
Joop.nl - Handelsverdrag EU-VS moet worden bestreden - NL, EU, VS, TTIP
De satirische presentatie die Arjen Lubach vorige week zondag gaf van TTIP, het vrijhandelsverdrag met de Verenigde Staten, sloeg in als een bom. De hashtag #TTIPalarm was in één klap trending topic, de website stop-ttip.org ontving opeens duizenden handtekeningen uit Nederland en sindsdien staat dit ingrijpende verdrag midden in de schijnwerpers. Tot de Tweede Kamer is die nieuwe realiteit nog niet doorgedrongen, maar mogelijk gaat de nieuwe opstelling van de FNV een beslissende rol spelen.
nrcq.nl - Hoe Meerkat de wereld kan veranderen
nu.nl - Amerikaanse internetbedrijven dienen aanklacht in tegen netneutraliteit - VS
De nieuwe regels omtrent netneutraliteit in Amerika zijn bij sommige internetbedrijven niet goed gevallen. Daarom spannen zij een rechtszaak aan waarmee ze de nieuwe internetregels aan banden willen leggen.
nu.nl - Providers moeten gegevens bewaarplicht vernietigen - NL
Providers moeten alle gegevens die zij hebben verzameld onder de bewaarplicht, en die zij niet meer nodig hebben voor bedrijfsdoeleinden, direct vernietigen.
nu.nl - Minister Dijsselbloem houdt oog op salaris bankentop - NL
Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën gaat ''de vinger aan de pols houden'' bij de verhoging van de vaste salarissen aan de top van de Nederlandse banken en verzekeraars.
GeenStijl - Misdaadmeter: slechts 1 op de 10 inbraken opgelost - NL
Het aantal inbraken daalt, maar de politie lost steeds minder inbraken op. Slechts tien procent. En dan moet de inbreker nog gepakt en veroordeeld worden. Al jarenlang is Nederland een echt inbrekersparadijs. De Nationale Politie is namelijk zwaar onbemand. En...
ad.nl - AD Misdaadmeter 2015: alle cijfers over uw gemeente - NL
Hoe scoort uw gemeente? Bekijk op de interactieve kaart hieronder de gegevens in uw gemeente over ..., lees meer op Kanaal Nederland
Webwereld - 7 redenen waarom NL-Alert de sirene niet kan vervangen - NL
De overheid denkt dat het luchtalarm weg kan en we voortaan kunnen vertrouwen op meldingen via NL-Alert en social media. 7 redenen waarom we daaraan twijfelen.
TROUW - Rutte op handelsmissie naar China, dat recordaantal dissidenten oppakte - NL, China
Premier Rutte begint vandaag aan een bezoek aan China, maar een van de grootste problemen van het land zal niet op de agenda staan. Met de mensenrechten in het land gaat het weer bergafwaarts. ... - Rutte op handelsmissie naar China, dat recordaantal dissidenten oppakte - Nieuws, Buitenland
Elsevier.nl - Rutte heeft helaas gelijk dat immigrant moet knokken voor baan - NL
Verwijt politici niet als ze je bij wijze van hoge uitzondering de waarheid vertellen. Die is nu eenmaal tamelijk bot.
GeenStijl - Kinderen schokken schoolklas met jihadgeleuter - NL
Arme kinderen — zó jong en nu al verpest voor het leven. De jongste jihadisten van ons land zitten nog op de basisschool. Ze komen uit de noordelijke shariahoofdstad Hoogeveen en staan in de nadrukkelijke belangstelling van de politie. De...
GeenStijl - Papa en Mama Berber krijgen gescheiden opvoedles - NL
Marokko Nieuws - Moslima's spannen zaak aan om lichamelijk onderzoek tijdens studie - NL
Twee islamitische studentes geneeskunde van de Erasmus MC hebben een zaak aangespannen bij het College van Beroep voor Hoger Onderwijs in Den Haag. ,Marokko Nieuws | de wereld in jouw perspectief. Marokko, Marokkanen, Marokkaans nieuws en andere actuele Marokkaanse onderwerpen
Joop.nl - Twitter ontploft om twee preutse moslimmeisjes - NL
Twee moslima's hebben een zaak aangespannen tegen de medische faculteit van de Erasmus Universiteit. Zij wensen niet mee te doen aan een praktijkoefening waarbij studenten elkaar lichamelijk onderzoeken. Zij zouden zich dan, zo melden de media, ook bloot moeten geven voor hun mannelijke jaargenoten en dat kan natuurlijk absolúút niet. Dan stookt Sjaytan een speciaal hoekje in de hel extra hoog voor ze op.
PAROOL - Vrouwen in Amsterdam voelen zich vaak vogelvrij - Amsterdam
PAROOL - 'Je gunt een stad als Amsterdam meer dan het Damrak als entree' - Amsterdam
Volkskrant - Van den Ende dreigt met zaak om boek over Postcode Loterij - NL
NOS - 350.000 vaccinaties per jaar met 'onveilige' naalden - NL
NOS - Vijf jaar cel geeist in paardenvleesschandaal - NL
Volkskrant - Twee van de grootste voedselproducenten ter wereld fuseren - VS
nu.nl - Eigenaren Heinz nemen Kraft Foods over - VS
De eigenaren van de Amerikaanse fabrikant van soepen en sauzen Heinz nemen branchegenoot Kraft Foods over en laten beide bedrijven fuseren.
Joop.nl - WHO: bestrijdingsmiddel Monsanto veroorzaakt waarschijnlijk kanker - WHO
Hoewel Monsanto altijd heeft volgehouden dat het bekende bestrijdingsmiddel Roundup niet schadelijk is voor de gezondheid, lijken wetenschappers nu het tegendeel te hebben bewezen. Uit een overzichtsstudie, verricht in opdracht van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en gepubliceerd in het gerenommeerde vakblad The Lancet Oncology, blijkt dat glysofaat - het hoofdbestanddeel in 's werelds meest gebruikte onkruidverdelgingsmiddel Roundup - 'waarschijnlijk kankerverwekkend is voor mensen'.
The Guardian - Report: transatlantic trade agreement could increase toxic pesticide use - GB, EU, VS, TTIP
NGO warns that regulations for harmful pesticides would be weakened by policy proposed in a transatlantic trade agreement
The Guardian - MPs denounce government TTIP plans amid fears for NHS and public services - GB, EU, VS, TTIP
BIS committee report savages government stance on EU-US trade deal and calls for more evidence and deeper assessments
Joop.nl - Kritiek op TTIP groeit in Groot Brittannie - GB, EU, VS, TTIP
Een parlementaire commissie met leden van alle politieke partijen heeft in Groot Brittannië zware kritiek geuit op het voorliggende handelsverdrag TTIP. Vooral het onderdeel (ISDS) , dat het mogelijk moet maken dat bedrijven staten kunnen aanklagen als zij denken dat ze met een ander beleid meer winst zouden kunnen maken, moet het ontgelden.
Elsevier.nl - Oekraiense topfunctionarissen live op tv gearresteerd (video) - Oekraine
De Oekraïense regering zou hiermee willen laten zien dat corruptie niet getolereerd wordt.
NOS - Griekse oud-minister veroordeeld voor fraude - Griekenland
NOS - 'Recherche is georganiseerde criminaliteit niet de baas' - NL
NOS - 'Recherche lijdt onder gebrek aan intelligentie' - NL
NOS - 40 jaar na de Nieuwmarktrellen (video) - Amsterdam
NOS - VS komt met nieuwe regels voor drones - VS
NOS - Cuba en EU versnellen onderhandelingen
NOS - Hennis: meer Europese defensiesamenwerking - NL, EU
Volkskrant - Nieuwe bekentenis Libor-fraude - VS, NL
NOS - NS koopt treinen niet meer vanuit Ierland - NL
GeenStij - NS stopt met belastingontduiking via Ierland - NL
In 2012 liep de schatkist 21 miljoen euro mis. Waarom? Omdat de NS belasting ontdook door hun investeringsmaatschappij in Ierland de grote aankopen te laten doen. Dat is raar, want de Nederlandse Staat is de enige ekte ekte aandeelhouder van...
nu.nl - Kamer maant Klijnsma tot haast bij bestrijding armoede - NL
De Tweede Kamer wil dat staatssecretaris Jetta Klijnsma (Sociale Zaken) met meer urgentie werk maakt van de hulp voor mensen onder de armoedegrens.
GeenStijl - VVD'er Houwers opnieuw ingezworen als VVD'er - NL
Hieronder houdt Paul Jansen, Chef Wandelgangen van de Telebloid, het nog netjes in zijn analyse van het fenomeen 'zetelroof'. Maar wat hij eigenlijk wil zeggen, is dat hypotheekfraudeur Johan Houwers (VVD) een Totale Lul is die zonder enig electoraal...
NOS - IJzige ontvangst Kamerlid Houwers - NL
NOS - Van der Steur wil snel weer bewaarplicht belgegevens - NL
nu.nl - 'Geen cijfers over nut bewaarplicht beschikbaar' - NL
Het nut van de bewaarplicht telecomgegevens, die het kabinet middels een wetsvoorstel nieuw leven in wil blazen, kan niet in cijfers worden uitgedrukt.
Webwereld - 7x bullshitalarm in het bewaarplichtdebat - NL
Het Kamerdebat over de bewaarplicht heeft weinig opgeleverd, maar stond bol van de onzinnig- en onwaarheden van parlementariërs én ministers. Een bloemlezing.
GeenStijl - Van der Steur opgezadeld met pedonetwerk Justitie - NL
Subsidiepaleisheer en corpulente corpsbal Ard van der Steur heeft een probleem. Op het bureau van de nieuwe minstreel van Veiligheid en Justitie staat namelijk een enorme doofpot. In die doofpot zitten alle pedogeheimen van de overheid. Niet alleen voormalig...
AD.nl - 'Overheid heeft pedofilie jarenlang gedoogd' - NL
In Nederland heeft in de jaren 80 en 90 net zo'n omvangrijk pedoschandaal plaatsgevonden als in Engeland. ..., lees meer op Kanaal Nederland
NOS - Agenten kennen de wet onvoldoende - NL
NOS - Ombudsman: politiek geeft onmogelijke opdrachten - NL
NOS - Gemeente Utrecht strooit extra afval voor opruimers - NL
NOS - Inspectie doet inval bij UberPOP - Amsterdam
NOS - Grootste stijging overnachtingen in Nederland in zes jaar - NL
GeenStijl - Van Aartsen gaat IS bestrijden met sharia - NL
Van Aartsen is een conservatief. Zo conservatief zelfs, dat hij de westerse weerloosheid tegen de testosteronbrigades van islamoslimitische persuasie, uit alle macht conserveert. Gisteren bij Nieuwsuur werd het opnieuw ontegenzeggelijk duidelijk. Zelfs de terugkeerders die een re-integratieprogramma ondergingen vertellen het...
carelbrendel.nl - Meer sharia tegen ISIS, Van Aartsen gaat mee in de Saoedische ‘oplossing’ - NL
PAROOL - 'Hoofddoek is beste voorspeller voor moslimfundamentalisme'
TROUW - Kunnen we de AIVD nog wel vertrouwen? - NL
De databank met DNA-profielen die de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) moet worden vernietigd. Voor het bewaren van het celmateriaal en bijbehorende profielen zijn geen ... - Kunnen we de AIVD nog wel vertrouwen? - Nieuws, Nederland
TROUW - Asscher in Marokko: 'Samenwerken tegen radicalisering' - NL
Nederland en Marokko kunnen veel voor elkaar betekenen in de strijd tegen radicalisering. Dat zei minister Asscher van Integratie vandaag tijdens een bezoek aan Marokko. 'Men is zeer bereid om ... - Asscher in Marokko: 'Samenwerken tegen radicalisering' - Nieuws, Nederland
NOS - Explosie redactie Turks islamitisch tijdschrift - Turkije
NOS - Amnesty: Palestijnen gedood door Hamas-raketten
NOS - Iran eist einde van Saudische aanval op Jemen
NOS - Co-piloot liet ramptoestel bewust crashen - Duitsland, Frankrijk
nu.nl - Copiloot liet toestel Germanwings moedwillig neerstorten - Duitsland, Frankrijk
De copiloot van het dinsdag neergestorte toestel van Germanwings zat alleen in de cockpit tijdens de crash. Hij heeft de gezagvoerder van de Airbus buitengesloten en moet het toestel moedwillig hebben laten dalen.
nu.nl - Nederland tekent voor aanschaf acht JSF's - NL, VS
Nederland heeft woensdagavond in Washington een handtekening gezet voor de aanschaf van acht Joint Strike Fighters.
zaplog - Vaccinatiestudies blijken systematisch vervalst - VS
Een Amerikaanse wetenschapper die bewust onderzoeksgegevens vervalste om een link tussen vaccins en aandoeningen als autisme te verhullen, heeft
ninefornews.nl - Wetenschapper die vaccinatiestudie over autisme vervalste krijgt immuniteit - VS
Een wetenschapper die bewust onderzoeksgegevens vervalste om een link tussen vaccins en aandoeningen als autisme te verhullen, heeft immuniteit gekregen.
dailycaller.com - CDC Shocker: Fudged Black Autism Report - VS
Centers For Disease Control and Prevention caught in the cross-hairs
zaplog - Veroorzaakt meest gebruikte pesticide kanker? - Monsanto, RoundUp, kanker - WHO study
De meest gebruikte onkruidverdelger ter wereld Roundup bevat mogelijk een kankerverwekkende stof. Dat blijkt uit een eerste analyse van het product
civileats.com - Study Links Widely Used Pesticides to Antibiotic Resistance - Monsanto, Roundup - WHO study
Glyphosate, 2,4-D, and dicamba found to affect bacteria in ways that could promote resistance to common antibiotics.
zaplog - Roundup inzet miljoenengevecht - Monsanto, RoundUp, TTIP, VS, EU
ARNE VAN DER WAL Glyfosaat, het werkzame bestanddeel van het populaire onkruidbestrijdingsmiddel Roundup van Monsanto is ‘waarschijnlijk
ftm.nl - 'Waarschijnlijk kankerverwekkend' Roundup inzet miljardengevecht - Monsanto, RoundUp, TTIP, VS, EU
Glyfosaat, het werkzame bestanddeel van het populaire onkruidbestrijdingsmiddel Roundup van Monsanto is 'waarschijnlijk kankerverwekkend', aldus de Wereldgezondheidsorganisatie. In Nederland is verkoop van het middel aan particulieren vanaf november verboden. Desondanks zullen duizenden kinderen deze zomer nog naar hartelust ravotten in met Roundup bespoten tuinen en sportvelden. Het middel is nog volop verkrijgbaar in de tuincentra.
zaplog- Gentech-lobby en Monsanto: “Geen enkel kind hier kan lopen´ - Monsanto, RoundUp, TTIP, VS, EU
De Franse journalist Paul Moreira volgt het spoor van bedrijven die handelen in genetisch aangepaste gewassen en de bijbehorende
ninefornews.nl - Zembla onderzoekt gentech-lobby en Monsanto: "Geen enkel kind hier kan lopen" - Monsanto, RoundUp, TTIP, VS, EU
De Franse journalist Paul Moreira volgt het spoor van gentech-bedrijven die handelen in gemodificeerde gewassen en de bijbehorende bestrijdingsmiddelen.
nrc.nl - Holocaust-project krijgt 8 miljoen van EU en breidt uit
nrc.nl - VS vragen Den Haag hulp bij sluiting ‘Guantánamo’
nrc.nl - Teeven terug in Kamer: de ongekende stoelendans bij de VVD gaat door - NL
PAROOL - 'In iedere talkshow zit tegenwoordig wel een psychiater' - NL
Volkskrant - 'Holleeder verdiende geen podium'- NL
Volkskrant - 'Mevrouw, mag ik één procent van uw salaris?' inkomen 12,7 miljoen bij Wolters Kluwer - NL
PAROOL - 'Met ontruiming Tabakspanden is Amsterdam nuttig laboratorium kwijt' - Amsterdam
nu.nl - Ruim vier op tien flexwerkers kunnen niet goed rondkomen - NL
Mensen met onzekere contracten hebben meer moeite om rond te komen, dan mensen met een vast contract.
TROUW - Te rijk om te huren, te arm om te kopen - NL
Meer en meer woningzoekenden vangen bot bij woningcorporaties en hypotheekverstrekkers. Barre zoektochten naar een huis zijn het gevolg want er zijn voor hen te weinig alternatieven. Laat ... - Te rijk om te huren, te arm om te kopen - Nieuws, Economie
TROUW - Gratis computer halveert onze stookkosten - NL
Het is zo ongeveer het mooiste ei van Columbus dat ik in jaren heb gezien. Je krijgt een computer in huis waar onder meer ziekenhuizen goedkoop mee kunnen werken, jij bespaart pakweg 500 euro per ... - Gratis computer halveert onze stookkosten - Groen, Vincent wil zon
nrc.nl - Foodwatch: ‘Miltvuurbesmetting rundvlees stilgehouden door NVWA’ - NL
deutsche-wirtschafts-nachrichten.de - WHO-Studie: Roundup von Monsanto kann Krebs ausloesen - Monsanto, kanker - WHO study
Schwerer Rückschlag für Monsanto: Ausgerechnet das bekannteste und profitabelste Produkt, das Pflanzengift Roundup, ist unter Krebsverdacht geraten. Eine WHO-Studie straft bisherige Studien Lügen und sieht die Möglichkeit eines Zusammenhangs von Roundup und Krebs. Bei Monsanto reagiert man ungewöhnlich nervös.
zaplog - TTIP? We hebben er niks van gehoord - VS, EU, TTIP - NL
TTIP. We hebben er niet zo heel veel over gehoord want, we zouden er maar in de war van kunnen raken. De NOS en haar collega’s willen ons graag de
loyalist.nl - TTIP? We hebben er niks van gehoord - VS, EU, TTIP - NL
TTIP, we hebben er niet zo heel veel over gehoord want, we zouden er maar in de war van kunnen raken. De NOS en haar collega’s willen ons graag
journalistiek.npo.nl - TTIP-tegenstanders verenigen zich in Blockupy protest Frankfurt - VS, EU TTIP - Duitsland
Nederland is dankzij Lubach wakker geschud over een naderend monsterverdrag tussen Europa en de VS. In een vlijmscherpe analyse zette hij TTIP, het Transatlantic Trade and Investment Partnerschip verdrag op de agenda van duizenden Nederlanders. Drie dagen later leidt het tot ongeregeldheden in Frankfurt. Onder de demonstranten van de Blockupy beweging in Frankfurt waren ook tegenstanders van TTIP. Door Margaux Tjoeng [Updates onderaan artikel] TTIP verplettert guilty pleasures van Europa Hormoonvlees, genetisch gemodificeerd voedsel, drinkwatervervuiling als gevolg van schaliegaswinning, vergaande privatiseringen, opgedrongen kernenergie, mogelijk kankerverwekkende producten van Monsanto, rBGH en BST melk en miljardenboetes. Het is nogal een indrukwekkend lijstje 'guilty pleasures' dat Europa met trots buiten de deur heeft weten te houden, juist doordat er nog geen handelsverdrag is met Amerika. Als het TTIP-verdrag er doorheen komt, is hier geen houden meer aan. Onderwerpen die over TTIP gaan, komen wekelijks onze huiskamer binnen. Zo had ZEMBLA kortgeleden nog een speciale uitzending over de Monsanto-methode. Daarin volgt de Franse onderzoeksjournalist Paul Moreira het spoor van bedrijven die handelen in genetisch gemanipuleerde gewassen en de bijbehorende bestrijdingsmiddelen. Uit de gelekte Wikileaks documenten van 2012 blijkt dat Amerikaanse diplomaten zich hebben ingelaten met de gen-tech lobby. Ook de Amerikaanse ambassade in Parijs zou daarbij betrokken zijn. Dat leidde in Parijs tot grootse protesten tegen de gen-tech lobby, maar ook tegen de TAFTA. Dit vrijhandelsverdrag komt op hetzelfde neer als TTIP. Vrijhandelsverdrag de TAFTA: een moderne oorlog De TAFTA zou een set standaardregels moeten gaan hanteren die zowel voor Europa als Amerika gaan gelden. De onderhandelingen over welke regels te volgen zijn in volle gang, 'een moderne oorlog', noemt Europarlementslid Corinne Lepage het. De VS die in een diepe economische crisis verkeert, is volgens haar uit op winst en ziet vooral groeimogelijkheden in Europa. "Wij hebben 500 miljoen consumenten, zij slechts 350 miljoen", verduidelijkt Lepage. "Maar wij hebben een beter systeem om de Europese consument te beschermen aan de hand van gezondheid- en milieu regels die de VS niet heeft." Amerika negeert die wetten liever omdat ze vinden dat die teveel opkomen voor staten en hun consumenten, aldus Lepage. In plaats daarvan hebben ze liever een arbitragetribunaal. Deze arbiters dienen 'onafhankelijk' uitspraak te doen in rechtszaken tussen multinationals en staten, maar zijn in de praktijk vaak helemaal niet zo zuiver op de graad. Zo mogen ze ook 'klussen' aannemen als advocaat of lobbyist. Volgens Lepage is het logisch dat Amerika liever ziet dat arbiters uitspraken doen in plaats van rechters. Wanneer arbiters moeten gaan bemiddelen tussen gen-tech bedrijven en Europese lidstaten zou dat de Europese belastingbetaler miljoenen tot zelfs miljarden aan schadevergoeding kosten. Verdrag dure beslissing voor de Europese burger Ook bij TTIP komen de arbitragerechtbanken aan bod. Door de koppeling van ISDS (Investor State Dispute Settlement) aan TTIP, kan een multinational een land voor het gerecht dagen als wetten de winstgevendheid van bedrijven negatief beïnvloeden. De schade wordt dan via een rechtszaak verhaald bij de staat ten koste van de belastingbetaler. Zogenaamde arbitragerechtbanken bestaande uit drie gevolmachtigden zal worden gebruikt en hun beslissingen zijn bindend onder internationale wetgeving. Die rechtszaken zijn meer dan waarschijnlijk te verwachten als de winsten van multinationals worden ingeperkt door bijvoorbeeld milieuwetgeving, hogere belastingen, een verbod op individuele producten of de wetgeving voor het minimumloon. PvdA, VVD, D66 en CDA zijn voor TTIP In Nederland zijn slechts drie partijen tegen het TTIP-verdrag: SP, GroenLinks en de Partij voor de Dieren. Andere partijen: D66, CDA en coalitiepartners VVD en PvdA stemmen in met TTIP. "Of zijn ze zo enthousiast over een verdrag dat boeren, dieren, milieu én de democratie zelf in de uitverkoop zet? Omdat geld dat stom is, recht praat wat krom is?", is de conclusie van PvdD-kamerlid Esther Ouwehand. In haar opiniestuk op Joop.nl 'Nú in de uitverkoop: de democratie!' spreekt ze een 'Hoera' uit voor Lubach. Ouwehand: "Het probleem is niet dat er te weinig vrijhandel zou zijn. Het probleem is dat die vrijhandel de toekomst van de aarde in gevaar brengt. Het Amerikaanse consumptiepatroon wereldwijd uitgerold vergt 4 maal de grondstoffen die onze planeet kan leveren. Vrijhandel gaat dat probleem niet oplossen, integendeel" 'Kabinet vindt bedrijfsbelangen belangrijker dan burgerbelangen' Hoogleraar sociale geografie Ewald Engelen waarschuwde al eerder voor TTIP in een uitgebreid stuk in De Correspondent. Het verdrag behartigt volgens hem louter de belangen van multinationals en de bankensector en niet van de burger. Het verbaast hem dat destijds PvdA-minister Marianne Ploumen (handel) aanbevelingen over TTIP klakkeloos overnam. Ze sprak uit dat 'Afhankelijk van het resultaat van de onderhandelingen het economische voordeel voor Nederland kan oplopen van 1,4 tot 4,1 miljard euro'. Engelen zegt daarover: "Van een bewindspersoon van sociaaldemocratische huize zou je verwachten dat ze wel voor het publieke belang opkomt, dat zij de belangen van het grootbedrijf niet verwart met die van burgers, dat zij door grotesk opgepompte voordelen heenkijkt en nadelen voor burger, dier en milieu wel een prominente plek geeft in haar advies aan de Kamer. Dat zij dat heeft nagelaten is tekenend voor de horigheid van de PvdA aan haar corpocratische partner." Een voorbeeld, de NAFTA voor Canada Een voorbeeld van hoe het Europa kan vergaan als TTIP er doorheen komt, zien we bij Canada. Die tekende voor de NAFTA, de Noord-Amerikaanse Vrijhandelsovereenkomst. De inwoners van Quebec stemden via een referendum in tegen schaliegaswinning. Vervolgens klaagde het schaliegasbedrijf de Canadese overheid aan en incasseerde een schadevergoeding van 250 miljoen dollar. Experts schatten in dat NAFTA 700.000 banen heeft gekost in de VS en dat daardoor ook de armoede in Zuid-Mexico enorm is toegenomen. Update woensdag 14.27 uur: 'Blockupy Frankfurt' In Frankfurt zijn woensdagochtend tientallen gewonden gevallen bij de demonstratie van antikapitalistische demonstranten van de Blockupy beweging. Ze wierpen stenen naar agenten, enkele winkels en het Operagebouw werden vernield en ook staken demonstranten politiewagens in brand. De politie rukte uit met vol defensief. Autoriteiten melden dat er tot nu toe negentig agenten gewond zijn geraakt en er 350 arrestaties zijn verricht. Volkskrant correspondent Rolf Bos: "Ik zie overal rode vlaggen. Maar het gaat ook om de NATO, Amerika en wat al niet. Het is een lekker jaren tachtig sfeertje, met een gemoedelijk zonnetje." Uitbreiding ECB & TTIP De protesten hangen samen met de opening van het nieuwe hoofdkantoor van de Europese Centrale Bank (ECB). Daarmee richt het protest zich vooral op het 'bezuinigingsbeleid in Europa'. Daarvoor achten de demonstranten de ECB medeverantwoordelijk. Een ander deel van de demonstranten is fel gekant tegen TTIP. Daarover vandaag meer bij EenVandaag.
Volkskrant - Hevige rellen bij opening van ECB-gebouw in Frankfurt - Duitsland, ECB, EU
eenvandaag.n - Geweld bij protesten in Frankfurt - Duitsland, ECB, EU
Duizenden demonstranten protesteren vandaag in Frankfurt bij de opening van het nieuwe hoofdkantoor van de Europese Centrale Bank.
Joop.nl - Nú in de uitverkoop: de democratie! - TTIP, VS, EU
Hoera voor Arjen Lubach en zijn TTIP-alarm. Met een vlijmscherpe analyse van 10 minuten kreeg hij voor elkaar dat een dreigend monsterverdrag tussen Europa en de VS trending topic werd – iets wat de politiek nog niet lukte. Al is dat waarschijnlijk juist de bedoeling. Brussel bereidt immers de genadeklap voor onze democratie voor, en dan is het handiger als er niet teveel mensen meekijken. Zeker als je weet dat het Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP), precies één ding gaat doen: de democratische macht van de burger nog verder inperken ten gunste van het internationale bedrijfsleven.
dewereldmorgen.be - EU/VS vrijhandelsakkoord is frontale aanval op de democratie - 2013 - TTIP, VS, EU
Zoals maanden geleden gepland, zetten EU-ambtenaren de onderhandelingen verder voor een vrijhandelsakkoord met de VS. De recente onthullingen van Amerikaanse en Britse economische spionage hebben geen enkele invloed op die agenda.
sargasso.nl - Hoe grote multinationals EU-burgers er met TTIP opnieuw in proberen te luizen - 2014 - TTIP, VS, EU
Het TTIP is niets meer dan een lobbydeal waarmee de belangen van grote multinationals boven mensenrechten worden gesteld.
dewereldmorgen.be - Vrijhandelsakkoord dwingt boeren El Salvador zaden Monsanto te kopen
De VS geeft El Salvador 200 miljoen euro steun, indien Amerikaanse bedrijven er ook hun zaden mogen verkopen. Salvadoraanse boeren verkiezen hun eigen zaden, die beter aan hun noden zijn aangepast.
TROUW - Gouverneur Indiana ondertekent omstreden godsdienstwet - VS
De gouverneur van de Amerikaanse staat Indiana ondertekent vandaag een wet die het bedrijven mogelijk maakt om homo's en lesbiennes te weigeren onder het mom van 'godsdienstelijke vrijheid'. Dat ... - Gouverneur Indiana ondertekent omstreden godsdienstwet - Nieuws, Buitenland
GeenStijl - Wetenschap: 55% hoofddoekjes is fundamentaliste
Ruud Koopmans, 's lands rogue academic, trapt weer eens een heilig huisje aan stukken. Ditmaal in de maandelijkse publicatie van het wetenschappelijk bureau van de PVV: Opzij. "Als tolerante Nederlanders zijn we geneigd te denken dat de sluier een onschuldig...
refdag.nl - VVD: Uitkering weg bij frustreren baankans - NL
DEN HAAG (ANP) – Een bijstandsgerechtigde die bewust zijn kans op een baan verkleint door zich onfatsoenlijk te gedragen of slecht te kleden voor een...
spitsnieuws.nl - VVD: Criminele vreemdelingen sneller uitzetten - 2014 - NL
De VVD wil vreemdelingen sneller het land uitzetten als zij een misdrijf hebben begaan. Volgens asielwoordvoerder Malik Azmani maken criminelen met een...
TROUW - 'Einde verblijf voor immigrant die Nederlandse norm schendt' - 2014 - NL
Immigranten die de Nederlandse normen en waarden niet uitdragen, mogen geen nieuwe verblijfsvergunning krijgen. Dat vindt VVD-Kamerlid Malik Azmani. Hij ergert zich aan de vrijblijvendheid van de ... - Einde verblijf voor immigrant die Nederlandse norm schendt - Nieuws, Politiek
GeenStijl - Zucht. Plenair Debat om afgeschoten VVD-asielplan - NL
De Nederlandse politiek is één van de beste soaps op aarde. We hebben zometeen een plenair debat over het hersenblurpje dat VVD-Kamerlid Malik Azmani neerkwakte in de politieke arena: vluchtelingen opvangen in de regio en de grenzen van Europa potdicht....
Joop.nl - AIVD hield DNA-databank bij - NL
Uit een rapport van toezichthouder CTIVD blijkt dat de AIVD een DNA-databank bijgehouden heeft. Dit terwijl dat wettelijk gezien helemaal niet mag. Dat blijkt uit een rapport van toezichthouder CTIVD.
nrc.nl - Chef politieke redactie RTL wordt hoofd voorlichting VVD-fractie - NL
Joop.nl - Kabinet wil alle burgers weer kunnen afluisteren - NL
De bel- en e-mailgegevens van alle Nederlanders moeten als het aan het kabinet ligt snel weer massaal opgeslagen kunnen worden. De nieuwe minister van Veiligheid wil dat daartoe weer snel een bewaarplicht wordt doorgevoerd, die providers dwingt de gegevens op te slaan. Het idee is dat opsporing en vervolging van verdachten van ernstige misdrijven hiermee vergemakkelijkt wordt.
NOS - Twitter lanceert eigen Meerkat-app
BBC - Syria and Iraq conflicts see asylum seekers up by 45% - UNHCR
The UN's refugee agency says the number of refugees seeking asylum in developed countries rose by 45% in 2014, with Germany receiving the most claims.
nu.nl - 'Nederlandse asielbeleid uitnodigend voor terroristen' - NL
De helft van de Nederlanders vindt Nederland te uitnodigend voor terroristen. Dat blijkt uit een peiling van Ipsos.
nu.nl - Grootste deel Tweede Kamer kraakt VVD-asielplan - NL
De Tweede Kamer heeft donderdagavond de vloer aangeveegd met een asielplan van regeringspartij VVD. De pijlen richtten zich vooral op het idee om de buitengrenzen van Europa te sluiten voor asielzoekers.
nu.nl - Geen uitkering voor werkzoekende EU-migrant
Lidstaten van de Europese Unie hoeven mensen uit andere EU-landen geen uitkering te geven als ze niet in het gastland hebben gewerkt.
nu.nl - Google belooft topvrouw beloning van 70 miljoen dollar
Google heeft zijn nieuwe financieel directeur, Ruth Porat, een beloning in het vooruitzicht gesteld waarvan de waarde in de periode tot en met volgend jaar oploopt tot ruim 70 miljoen dollar (64 miljoen euro).
BBC - DNA of 'an entire nation' assessed
The genetic code of
therealnews.com - Capitalism's War on Democracy
Black Agenda Report's Glen Ford says capitalism's greatest foes are an organized and united working class
YouTube - TTIP - Gefährliche Geheimnisse - (video) - EU, VS, TTIP
Wie die EU und die USA das Freihandelsabkommen planen! ----------------------------------------------------------- Dokus (deutsch): http://bit.ly/1jR1QfK Dok...
BBC - Malmström: TTIP should avoid 'the rule of lawyers' - (video) - EU, VS, TTIP
Trade Commissioner Cecilia Malmström debates investor protection in the EU-US trade deal.
BBC - MPs seek more detail on controversial US-EU trade talks - GB, EU, VS, TTIP
Trade talks between the US and European Union are marked by 'dog whistle' politics, a report by the Business Select Committee says.
CNS News - U.S. Brags to U.N.: We Have 46.5 Million on Food Stamps - VS
In response to a recommendation made by the Communist government of Cuba, the U.S. State Department is boasting in a report submitted to the United Nations High Commissioner on Human Rights on Friday that there were 46.5 million people on food stamps last year and that a quarter of all Americans received government “food assistance.”
Elsevier.nl - Dijsselbloem stelt beursgang ABN AMRO-bank uit wegens onrust - NL
De salarisverhogingen van de ABN AMRO-top vorige week hebben tot teveel ophef en frustratie geleid.
nrc.nl - Beursgang ABN Amro uitgesteld vanwege onvrede over salaris top - NL
GeenStijl - GSTV. Ambtenaar-AMRO steelt nog meer taxpoet - NL
De AEX is voor het eerst sinds 2007 eventjes door de 500 punten-grens gegaan, en meteen hebben ABN/AMRO en ING de salarissen van hun ambtenarentop met tonnen verhoogd. MinFin Jeroen Dijsselbloem (van de voormalige arbeiderspartij PvdA) staat er bij...
nu.nl - Overheid moet opnieuw betalen voor gebruik Windows XP - NL
De Rijksoverheid moet opnieuw een bedrag aan Microsoft betalen voor het gebruik van Windows XP, omdat er na een jaar tijd nog steeds zo'n 5000 pc's op het verouderde besturingssysteem draaien.
nu.nl - 'Microsoft verdubbelt kosten voor extra ondersteuning van Windows XP' - NL
Microsoft verdubbelt de prijs die bedrijven moeten betalen voor verlengde ondersteuning voor Windows XP. Het besturingssysteem wordt in april al een jaar niet meer officieel ondersteund.
ad.nl - Moskeeen geven namen van financiers niet prijs - nl
Nederland heeft geen idee door welke buitenlandse geldschieters de moskeeën in ons land worden ..., lees meer op Kanaal Nederland
TROUW - Moskeeen geven naam financiers niet prijs - NL
Nederland heeft geen idee door welke buitenlandse geldschieters de moskeeën in ons land worden gefinancierd. Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van de Tweede Kamer, schrijft het AD . Moskeeën ... - Moskeeën geven naam financiers niet prijs - Nieuws, Nederland
TROUW - Turkse politie mag schieten op demonstranten - Turkije
De Turkse politie mag voortaan vuurwapens gebruiken tegen demonstranten. Het parlement heeft vandaag met overweldigende meerderheid een omstreden wet aangenomen waarin staat dat de politie mag ... - Turkse politie mag schieten op demonstranten - Nieuws, Buitenland
TROUW - Aantal asielaanvragen wereldwijd op recordniveau
Het aantal asielzoekers in de wereld ligt, vooral door de vele Syrische en Iraakse vluchtelingen, op het hoogste niveau in 22 jaar. Dat staat in een rapport dat de vluchtelingenorganisatie van de ... - Aantal asielaanvragen wereldwijd op recordniveau - Nieuws, Buitenland
nrc.nl - 'Het zich uitbreidende Europa is een ballon die op knappen staat' - EU
TROUW - Griekse regering levert lijst hervormingen in - Griekenland, EU
Griekenland levert vrijdag in Brussel een lijst met hervormingen in die de weg vrij moeten maken voor nieuwe leningen.
Volkskrant - Vrouwenquotum in Duitsland een feit
TROUW - 'We leven in een gouden tijd, ondanks de religie'
Nog nooit kende de mens zoveel voorspoed, materieel en immaterieel, betoogt de Amerikaanse wetenschapshistoricus Michael Shermer. Met dank aan het wetenschappelijk denken. Niet aan de religie. ... - We leven in een gouden tijd, ondanks de religie - Religie & filosofie, Filosofie
nrc.nl - Kamer tegen opname Guantánamo-gevangenen in Nederland - NL, VS
PAROOL -Meerderheid in Tweede Kamer blokkeert fusie Woonzorg - NL
nu.nl - Kamervragen over platliggen NOS.nl tijdens storing - NL
Meerdere partijen in de Tweede Kamer zetten vraagtekens bij het platliggen van NOS.nl tijdens de grote stroomstoring in Noord-Holland.
nu.nl - Omroepen mogen leden niet meer verleiden met cadeaus - NL
De publieke omroepen mogen potentiële leden niet meer verleiden met cadeaus.
PAROOL - 'De nacht in de stad verbraaft' - Amsterdam
Volkskrant - DEA-agenten bezochten jarenlang seksfeesten drugskartels Colombia - VS
zaplog - Britse rechter: de BBC had voorkennis van een terreurdaad - GB
Een engelsman Tony Rooke weigerde om zijn jaarlijkse omroepbijdrage voor de BBC te betalen, en moest voor de rechter verschijnen. Zijn
zaplog - Man wint Rechtszaak: BBC had Voorkennis 9/11 - GB
Horsham, UK, 2013 - Tony Rooke, weigerde de verplichte £ 130 omroepbijdrage te betalen. Hij vond dat in strijd met artikel 15 van de wet op het
Global Research - BBC Foreknowledge of 9/11 Collapse of WTC Building Seven: British Man Won Law Suit against BBC for 9/11 Cover Up - GB
nu.nl - Kan Twitter met Periscope de livestream-oorlog winnen?
Met de lancering van Periscope, eigendom van Twitter, is de livestreaming-oorlog officieel begonnen. De app neemt het op tegen concurrent Meerkat, die luttele weken na de verschijning alweer met zijn hoofd onder de guillotine lijkt te liggen.
nu.nl - Facebook wil spullen verkopen met virtualrealitybril
Facebook wil zijn virtualrealitybril Oculus Rift gaan gebruiken om spullen te verkopen.
Volkskrant - Onderzoek: mobieltjesbezitter lijdt geregeld aan digitale constipatie
TVGids.nl - Nieuwsuur - psychiatrie - NL
Nieuwsuur
zaplog - Geen reactie van DNB na De Verleiders - NL
“Klaas Knot, de directeur van DNB reageerde niet na het zien van het programma “Door de bank genomen” van De Verleiders.” zegt George van
loyalist.nl - Geen reactie van DNB na De Verleiders - NL
"Klaas Knot, de directeur van DNB reageerde niet na het zien van het programma "Door de bank genomen" van De Verleiders." zegt George van Houts verontrust in de video.
burgerinitiatiefonsgeld.nl - Bespreek geldschepping in de politiek - NL
Handtekening voor het burgerinitiatief: schuldvrije geldschepping door een publiek instituut. Het resultaat: belastingverlaging, waardevast spaargeld en een betere verdeling van welvaart. Daar wordt u beter van.
nu.nl - Overheidstekort in 2014 opnieuw 2,3 procent - NL
Het overheidstekort van Nederland is vorig jaar uitgekomen op 2,3 procent van het bruto binnenlands product (bbp).
nu.nl - Amsterdam trekt ruim negentig miljoen uit voor cultuur - Amsterdam
Het Amsterdamse stadsbestuur trekt de komende jaren meer geld uit voor kunst en cultuur. Het budget voor het zogeheten Kunstenplan 2017-2020 wordt met 7,6 miljoen euro verhoogd naar 90,2 miljoen euro.
zaplog - Experimenteren met een basisinkomen - NL
Steeds meer gemeenten willen experimenteren met een basisinkomen. Een kleine groep inwoners ziet dan af van het recht op bijstand, huur- en
NOS - Experimenteren met een basisinkomen - NL
Joop.nl - 'Maak diesel twee keer zo duur'
Aan de vooravond van een Brussels congres over longkanker doen Belgische artsen een oproep aan de overheid om diesel twee keer zo duur te maken.
demorgen.be - "Ongezonde diesel moet dubbel zo duur"
Longkankerspecialisten roepen op om de dieselprijs te verdubbelen. Recente studies tonen aan dat het risico op longkanker 20 tot 50 procent groter wordt…
Joop.nl - Chocolade: nu nog gezonder en lekkerder
Tal van studies wezen al uit dat cacaobonen met hun vele antioxidanten een heilzame werking hebben. Bij de verwerking tot chocolade gaan echter veel van die antioxidanten verloren. Maar onderzoekers hebben nu goed nieuws voor chocoladeliefhebbers: ze vonden een manier om de lekkernij gezonder te maken - én tegelijk nog lekkerder.
demorgen.be - Wetenschappers maken chocolade "gezonder en lekkerder"
Tal van studies wezen al uit dat cacaobonen met hun vele antioxidanten een heilzame werking hebben. Bij de verwerking tot chocolade gaan echter veel van…
NOS - Mensen verdwalen in nieuwe zorgregels - NL
NOS - 'Zelfs een huisarts raakt hierdoor overspannen' - NL
GeenStijl - 168 miljoen onterechte toeslagen voorgoed kwijt - NL
Stukje dagelijkse VVD-bullshit naar de mensen toe, door FinStas Eric Wiebes. De overheid is sinds 2006 het astronomische bedrag van 168 miljoen euro kwijtgeraakt aan onterecht verstrekte toeslagen aan mensen in het buitenland. Om precies te zijn: meer dan...
GeenStijl - Moskeeen zwijgen als graf over herkomst financien - NL
In opdracht van vadertje Staat voerde onderzoeksbureau Rand Europe een studie uit naar de herkomst van buitenlandse financiën voor Nederlandse moskeeën. Resultaat: helegaar niks. Ze hebben simpelweg geen idee, het staat er echt. De beschikbare bronnen "do not allow for...
TROUW - Overheid weet niet wie moskeeen betaalt - NL
Het blijft onduidelijk welke buitenlandse geldschieters er meebetalen aan Nederlandse moskeeën. Een onderzoek daarnaar, uitgevoerd in opdracht van het kabinet, heeft weinig tot niets opgeleverd. ... - Overheid weet niet wie moskeeën betaalt - Religie & filosofie, Religie
nrc.nl - ‘Explosieve situatie’ op werkvloer van geheime dienst AIVD - NL
nrc.nl - ABN Amro weigert salarisverhoging top terug te draaien - NL
Volkskrant - 'ABN Amro faalt in bestrijding vermoede corruptie' - DNB, NL
Elsevier.nl - 'De frauderende werknemer is vaak grijze muis' - NL
Richard Franken (54) is directeur van Hoffmann Bedrijfsrecherche, dat al vijftig jaar stelend personeel ontmaskert.
nu.nl - Oppositie wil hoorzitting over banksalarissen - NL
De oppositiepartijen SP, GroenLinks en CDA willen een hoorzitting in de Tweede Kamer over de salarisstijgingen voor bestuurders bij financiële instellingen.
NOS - Nederland wil meedoen aan Aziatische investeringsbank - China, NL
Volkskrant - Nederland mede-oprichter Chinese ontwikkelingsbank - China, NL
Volkskrant - VVD wil meer samen optrekken met dictators - NL
zaplog - Banken propaganda: “Grieken plunderen en masse hun rekeningen” - Griekenland
Griekse bedrijven en huishoudens plunderden in februari wederom hun rekeningen nadat onderhandelingen tussen Griekenland en zijn schuldeisers zich
nu.nl - 'Grieken plunderden en masse hun rekeningen' - Griekenland
Griekse bedrijven en huishoudens plunderden in februari wederom hun rekeningen nadat onderhandelingen tussen Griekenland en zijn schuldeisers zich in een impasse bevonden.
GeenStijl - Experts: 'Duitse economie stort in 2016 volledig in' - Duitsland
Rampspoed in aantocht! Vergeet die Griekse crisis aan het rafelrandje van Europa. Het echte gevaar ligt aan onze oostgrens op de loer alsof het een mistige mei-morgen in 1940 is. Experts, deskundologen en allround betweters vrezen een totale meltdown van...
nu.nl - 'Beleggers VS steken geld massaal in Europa' - VS, EU
Beleggers trekken in groten getale weg van de kapitaalbeurzen in de Verenigde Staten om hun geld te stoppen in Europese fondsen.
nu.nl - 'Vrijhandelsverdrag slecht voor gezondheid' - VS, EU, TTIP
Het omstreden handelsakkoord TTIP tussen de Verenigde Staten en Europa gaat ten koste van de gezondheid van werknemers.
zaplog - Monsanto lobbyist: Roundup is veilig om te drinken, maar weigert zelf - Monsanto, RoundUp
Hier is een les voor lobbyisten: het inslikken van je woorden is een stuk veiliger dan het drinken van het gif dat je helpt verkopen. De les van
zaplog - Patenteren van natuurlijke eigenschappen planten toch mogelijk - EU
Na een uitzending van Zembla, barstte in Nederland onder het grote publiek een discussie los over de patenteerbaarheid van de natuurlijke
boerderij.nl - Octrooibureau geeft patenten op groente ruimer baan - EU
München - Het verbod op het octrooieren van klassieke veredeling is niet van toepassing op de eindproducten van die veredeling. Zaadbedrijven mogen daarom klassiek veredelde gewassen blijven octrooieren. Tot die uitspraak kwam eergisteren de Hoge Kamer van Beroep van het Europees Octrooi Bureau in een zaak rond octrooien op broccoli en tomaat.
gentech.nl - Octrooi
nu.nl - Traditionele volken herbergen mogelijk superprobiotica - Peru
Traditioneel levende mensen hebben darmbacteriën waar moderne mensen niet over beschikken. Mogelijk beschermen die hen tegen welvaartsziekten.
NPO Radio 1 - 'Social media zijn intensieve menshouderij’ - NL
nrcq.nl - Jouw tweets zijn een goudmij - Twitter
nu.nl - 'Zakelijk communicatieplatform Slack 2,8 miljard dollar waard'
Slack, een populaire communicatiedienst voor bedrijven, heeft een nieuwe investering van 160 miljoen dollar (146,6 miljoen euro) gekregen. Daarmee wordt de startup op een waarde van 2,76 miljard dollar (2,53 miljard euro) waard.
nu.nl - Startup Slack getroffen door grote hack
De snelgroeiende startup Slack, dat communicatiesoftware voor bedrijven maakt, is getroffen door een grote hack waarbij mogelijk gebruikersgegevens zijn gestolen.
nu.nl - 'Duizenden Uber-accounts te koop aangeboden op online zwarte markt'
Duizenden Uber-inloggegevens zijn mogelijk gestolen door hackers en worden nu te koop aangeboden op een online zwarte markt.
nu.nl - Meerkat komt met nieuwe manieren om andere gebruikers te volgen
Livestreamingapp Meerkat heeft een update uitgebracht waarmee gebruikers nieuwe manieren krijgen om andere gebruikers te vinden en te volgen.
nu.nl - Burgemeesterskandidaat Dallas verft '666' op kerk - VS
Een man die in de running is voor de burgemeesterspost in de Amerikaanse stad Dallas, is opgepakt omdat hij met een graffitispuit '666' had geverfd op onder meer een kerk.
TROUW - 'Verboden te spugen op de democratie'- Singapore
Er zijn van die dingen waarvan je hoopt dat ze niet waar zijn, maar waarvan je soms vreest dat ze toch kloppen. Dat de Muur Israël wel degelijk beschermt tegen aanslagen, dat de Russen gewoon ... - Verboden te spugen op de democratie - Opinie, Stevo Akkerman
GeenStijl - Demografisch kaartje: Europa gaat kapot
pewforum.org - The Future of the Global Muslim Population
A new Pew Forum report on the size, distribution and growth of the global Muslim population finds that the world’s Muslim population is expected to increase by
Brilliant Maps - 2nd Largest Nationality Living In Each European Country
The map above shows the flag of the 2nd largest nationality, by country of birth, living in each European country. There are many surprises...
Elsevier.nl - Boko Haram zaait dood en verderf op verkiezingsdag - Nigeria
De terroristische organisatie heeft zeker vijftien Nigerianen gedood in het noordoosten van het land.
TROUW - 14 doden na gijzeling in hotel Somalie
Bij een aanval op een hotel in Somalië zijn vanochtend zeker 14 doden gevallen. Onder de doden zijn ook de zes terroristen van al-Shabaab die verantwoordelijk zijn voor de aanslag in de hoofdstad ... - 14 doden na gijzeling in hotel Somalië - Nieuws, Buitenland
TROUW - Ruim 30.000 Pakistanen vast na aanslag school - Pakistan
Al meer dan 32.000 mensen in Pakistan zijn sinds half december opgepakt omdat ze extremisten en terreurverdachten zouden zijn. In februari stond de teller nog op 10.000. Aanleiding voor de vele ... - Ruim 30.000 Pakistanen vast na aanslag school - Nieuws, Buitenland
nrc.nl - Arabische Liga vormt gezamenlijke regionale strijdmacht
NOS - Arabische Liga eens over gezamenlijke strijdmacht
NOS - Gruwelijke cartoon moet IS-rekruten tegenhouden - VS, Syrie
TROUW - Raif Badawi: '50 zweepslagen overleven is een wonder' - Saudi-Arabie
De veroordeelde blogger Raif Badawi noemt het 'een wonder' dat hij de 50 zweepslagen heeft overleefd die hij als straf kreeg voor het beledigen van de islam. Dit schrijft hij in een brief in ... - Raif Badawi: '50 zweepslagen overleven is een wonder' - Nieuws, Buitenland
nu.nl - 'Vluchtelingenstromen richting Europa komen vooral uit dictaturen' - NL
Vluchtelingenstromen richting Europa, en dus ook Nederland, komen vooral uit dictaturen en niet alleen uit landen waar de alleenheersers abrupt van het politieke toneel zijn verdreven zoals VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra zaterdag suggereerde.
GeenStijl - 'Halbe Zijlstra heeft gelijk' - NL
Links en progressief Nederland op de achterste benen zaterdag na een interview met Halbe Zijlstra in de Volkskrant. De VVD-fractievoorzitter wil 'meer samen optrekken met dictators'. Gek genoeg heeft Zijlstra het woord dictator niet in de mond genomen. Het is...
NOS - Koenders loopt mee in anti-terreurmars Tunis - NL
PAROOL - 'Al die voordelen van een Europees leger' - NL
BBC - Europol chief warns on computer encryption - EU
A European police chief says encrypted online communications are the biggest problem faced by security agencies tackling terrorism.
nu.nl - Leger Rusland wil basis bouwen in Noordpool - Rusland
Het Russische leger is van plan dit jaar 50.000 ton bouwmaterialen naar de noordelijke eilandengroep Franz Josef Land te sturen.
TROUW - Griekenland zet haven van Piraeus in de verkoop - Griekenland, EU
In de zoektocht naar kapitaal heeft Griekenland nu alsnog de grootste haven van het land in de etalage gezet. Dat schrijft het Duitse weekblad Der Spiegel vandaag. De verkoop van een ... - Griekenland zet haven van Piraeus in de verkoop - Nieuws, Buitenland
ad.nl - Onkruidverdelger Roundup mogelijk kankerverwekkend - WHO - Monsanto, VS, EU, TTIP
Glyfosaat, een van 's werelds populairste onkruidverdelgers, is mogelijk kankerverwekkend. De afdeling ..., lees meer op Kanaal Gezond
ad.nl - FNV: meer kanker door vrijhandelsverdrag TTIP - VS, EU, NL
Nederlandse werknemers zullen veel vaker kanker of andere ziekten op hun werk oplopen als het nieuwe ..., lees meer op Kanaal Geld
zaplog - Werknemers meer kans op kanker door vrijhandelsverdrag TTIP - VS, EU, NL
Nederlandse werknemers zullen veel vaker kanker of andere ziekten op hun werk oplopen als het nieuwe vrijhandelsverdrag TTIP tussen Europa en de VS
ad.nl - Handelsverdrag VS-EU verdeelt Tweede Kamer - 2014 - TTIP, VS, EU, NL
Het gaat nog jaren duren voordat er een vrijhandelsverdrag is tussen de Europese Unie en de Verenigde ..., lees meer op Kanaal Nederland
TROUW - De zombiekip: groeiend verzet tegen groot en ontransparant - TTIP, VS, EU, NL
In de week dat er door beleidsmakers en politiek werd gereageerd op de 'chloorkipcampagne' van Arjen Lubach, komt de wereldgezondheidsorganisatie WHO met een bijzonder rapport: 's werelds meest ... - De zombiekip: groeiend verzet tegen groot en ontransparant - Groen, De week in voedsel
zaplog - Luchtvervuiling veroorzaakt dodelijke infecties
Laatste nieuws, 3 artikelen die ik onder ogen kreeg gedurende het schrijven van dit artikel en wat mij weer een stukje ondersteuning geeft als
NOS - Verpakking vruchtensappen soms misleidend - NL
NOS - Zorgen over toename verwarde mensen - NL
nrc.nl - Vermoorde onschuld
nrc.nl - Verborgen werkloosheid, die kruimelbaantjes van jongeren - NL
RTL Nieuws - Kritiek op aanpak radicalisering: 'Onderwijs is geen politiemacht' - NL
De overheid slaat de plank mis bij het tegengaan van radicalisering op scholen. Dat zeggen leraren, onderwijsexperts en de Algemene Onderwijsbond tegen RTL Nieuws.
PAROOL - 'Coalitiepartijen doen maatschappelijke belangen in uitverkoop' - Amsterdam
nu.nl - Deze robots gaan ons leven veranderen
We zien veel nieuwe robots voorbij komen. Maar aan welke robots gaan we ook echt wat hebben? Welke robots zien we straks op straat, of zelfs in huis?
nu.nl - Bedrijf maakt realistische robotvlinders en mieren
Duitse robotmaker Festo heeft robotvlinders gemaakt die net zoals echte vlinders bewegen, en zich bovendien realistisch gedragen. Ook maakte het bedrijf robotmieren.
GeenStijl - Feiten: Germanwings 9525
Dinsdag vloog er een Frans toestel over Frans grondgebied tegen de Alpen aan. Vele partijen doen daar onderzoek naar. Het Franse OM vond het nodig binnen 48 uur de schuld alvast bij de Duitse copiloot te leggen. Aannemelijk verhaal, helaas...
TROUW - 'Passagiers schreeuwden tijdens hele duikvlucht Airbus A320'
De passagiers van de gecrashte Airbus A320 van Germanwings zouden gedurende de hele duikvlucht van acht minuten hebben geweten dat er iets niet goed was met het toestel. Dat meldt de Duitse krant ... - 'Passagiers schreeuwden tijdens hele duikvlucht Airbus A320' - Nieuws, Buitenland, Vliegtuigramp Germanwings Frankrijk
nu.nl - ECB en Bank of England bereiken akkoord over clearinghuizen - ECB, GB
De Bank of England (BoE) en de Europese Centrale Bank (ECB) hebben een akkoord gesloten over zogenoemde clearinghuizen.
nu.nl - Top ABN Amro doet afstand van extra salaris - NL
Zes leden van de raad van bestuur van ABN Amro doen afstand van hun omstreden salarisverhoging van 100.000 euro.
GeenStijl - Emile Roemer: baas van ABNAMRO - NL
SP-voorman Emile Roemer heeft zo zijn momenten. Vanochtend kwam er bij WNL zomaar ineens een gedachte uit, die élke Nederlander met hem deelt behalve zijn collega's die het tot de ministerraad geschopt hebben. Je zou je bijna afvragen of wij...
nu.nl - 'Einde van bankhervormingen is in zicht'
Het tijdperk van grote bankhervormingen is zo goed als ten einde. Dat meent althans secretaris-generaal William Coen van het Basel-comité, dat internationale regels voor de financiële sector opstelt.
nu.nl - 'Griekenland zoekt steun bij Rusland'
Het noodlijdende Griekenland zoekt steun bij Rusland. In Brussel wordt deze toenadering met argusogen bekeken.
TROUW - De eersten zullen de laatsten zijn, Ted Cruz! - VS
Eén ding kan de geschiedenis Ted Cruz niet ontzeggen: hij was van alle Republikeinen (en Democraten) met een oogje op het presidentschap de eerste die er officieel voor ging. Dat hij verder ook ... - De eersten zullen de laatsten zijn, Ted Cruz! - Nieuws, Buitenland, Verkiezingen in de Verenigde Staten
BBC - Indiana boycott urged after 'religious freedom' law passes - VS
Activists are encouraging a boycott of Indiana after the US state enacted a
nu.nl - 'Tieners onthoofden sjiieten in Syrie'
Negen jonge tieners of kinderen hebben in Syrië deelgenomen aan de onthoofding van negen sjiitische mannen. Dit melden zondag de waarnemers van het Syrische Observatorium van Mensenrechten (SOHR).
VPRO Tegenlicht - TVGids.nl -afval, goud, metaal
VPRO Tegenlicht
nu.nl - Meldplicht voor incidenten gevaarlijke stoffen niet nageleefd - NL
Ernstige incidenten tijdens het vervoer van levensgevaarlijke stoffen worden niet altijd gemeld, terwijl dat wettelijk verplicht is. Het gaat om stoffen die in kleine hoeveelheden gevaarlijk zijn voor mens en milieu.
nu.nl - 'Stank van megastallen leidt tot gezondheidsklachten' - NL
Wie in de buurt woont van megastallen en boerderijen met veel kippen, varkens en koeien, heeft vaker gezondheidsklachten.
Volkskrant - 'Stankoverlast leidt tot gezondheidsklachten' - NL
nu.nl - Koenders spreekt van 'ongekende chaos' tijdens protestmars Tunis - Tunesie, NL
Vechtende beveiligers, schreeuwende diplomaten en in het nauw gedreven wereldleiders. De protestmars in Tunis is zondag uitgelopen op een totale chaos.
NOS - Onderzoek naar fraude bij verkiezingen Nigeria
NOS - 21 miljoen euro extra voor Syrische vluchtelingen - NL
TROUW - IND komt handen tekort bij asielaanvragen Syrie - NL
De Immigratie- en Naturalisatiedienst IND komt handen tekort om alle aanvragen van nareizende gezinsleden van in Nederland toegelaten vluchtelingen in goede banen te leiden. Daarom zet de dienst ... - IND komt handen tekort bij asielaanvragen Syrië - Nieuws, Buitenland
Volkskrant - 'Onrustig' bij AIVD na plots opstappen van collega's - NL
nrc.nl - 'Radicalisering bestrijden op school: maak er geen welles/nietes van' - zie reacties - NL
NOS - Zorgen over opmars thuisonderwijs - NL
Joop.nl - GGZ-Centraal zette cliënten onder druk om mee te werken aan tv-programma - NL
Het tv-programma 'Anita wordt opgenomen' was aanleiding voor GGZ-Centraal om patiënten onder druk te zetten mee te werken aan de mediaproductie ondanks duidelijke bezwaren van de cliënten dat de opnamen een inbreuk op hun privacy zou zijn.
TROUW - 'Anita wordt opgenomen' kwam tot stand na dreigementen - NL
Het tv-programma 'Anita wordt opgenomen', waarbij tv-presentatrice Anita Witzier eind vorig jaar in een gesloten psychiatrische instelling verbleef, kon alleen tot stand komen door harde druk op ... - 'Anita wordt opgenomen' kwam tot stand na dreigementen - Nieuws, Gezondheid
nrc.nl - De zwaarst bewaakte gevangenis van de VS is geen hotel - VS
nytimes.com - 'My Night in Solitary' - VS
Driving prisoners crazy won’t make the public safer.
Elsevier.nl - Australie stuurt privé-data wereldleiders naar verkeerd adres - Australie
In een e-mail van de Australische immigratiedienst stonden onder meer paspoort- en visanummers van 31 wereldleiders.
Webwereld - Autocomplete Outlook onthult privégegevens wereldleiders - Australie
Australië moet door het stof. Een medewerker van de Australische immigratiedienst mailde door een foutje in Outlook de persoonlijke gegevens van G20-wereldleiders als Vladimir Poetin, Angela Merkel en Barack Obama naar de organisatoren van een voetbaltoernooi.
Elsevier.nl - Drones spelen straks een cruciale rol bij rampen en rellen
Denk bijvoorbeeld aan een drone met een defibrillator aan boord.
nrc.nl - Assad: IS alleen maar sterker geworden sinds aanvallen VS
Volkskrant - OM: separatisten hadden BUK-raketten opgesteld - Rampvlucht MH17 - Oekraine, NL
TROUW - Griekenland dupe van belastingontwijking Nederland - Griekenland
Terwijl Griekenland gebukt gaat onder harde bezuinigingsmaatregelen, helpt Nederland bedrijven daar met het ontwijken van belastingen. Via brievenbusfirma's in Nederland worden miljoenen aan ... - Griekenland dupe van belastingontwijking Nederland - Nieuws, Economie
somo.nl - Door schulden geteisterd Griekenland dupe van belastingontwijking via Nederland - Griekenland
SOMO-onderzoek toont aan dat het Griekse economische herstel wordt ondermijnd door belastingontwijking via brievenbusfirma’s in Nederland. Tegelijkertijd gaat Griekenland gebukt onder door de Trojka opgelegde - en actief door Nederland gesteunde - harde bezuinigingsmaatregelen.
nu.nl - 'Nederland helpt bedrijven in Griekenland met belastingontwijking' - Griekenland, NL
Nederland helpt bedrijven in Griekenland met het ontwijken van belastingen.
Joop.nl - Griekse belastingvlucht loopt via Nederland
Nederland helpt bedrijven belastingen in Griekenland te ontwijken. Multinationals in Griekenland, waaronder een omstreden goudmijn, sluizen via brievenbusfirma’s in Nederland geld naar belastingparadijzen. De Griekse staat loopt daardoor miljoenen aan belastinginkomsten mis.
nrcq.nl - Multinationals ontwijken belasting in Griekenland via Nederland
nrcq.nl - Hoe lang is Nederland nog een belastingparadijs?
somo.nl - Stichting Onderzoek Multinationale Ondernemingen
nu.nl - Arbeidskosten in Europa lopen ver uiteen
De kosten van arbeid lopen in de verschillende landen van de Europese Unie nog altijd ver uiteen.
Joop.nl - Banken vrezen gevolgen internationale regels bankentoezicht
De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) voorziet grote problemen wanneer bepaalde nieuwe internationale voorstellen voor bankentoezicht worden ingevoerd. Volgens het Bazelse Comité, een internationale organisatie van bancaire toezichthouders, moet er anders worden gekeken naar de risico’s in de boeken van de banken. En dat is precies waar Nederlandse banken zich zorgen over maken.
Joop.nl - ABN Amro, bankroet anno nu - geldcratie - NL
De ABN Amro top heeft afgezien van de geplande loonsverhoging. Maar dat betekent niet dat alles daarmee deugt in de bankenwereld. Deze satirische spot legt de vinger op de zere plek.
Volkskrant - 'De overheid heeft eigenlijk maar bar weinig te zeggen'- ABN Amro - NL
zaplog - Vieze zaak: klimaatgeld VN gaat naar kolencentrales
Geld dat door het Groene Klimaatfonds van de Verenigde Naties ter beschikking wordt gesteld aan arme landen om klimaatmaatregelen te nemen, gaat
Joop.nl - Vieze zaak: klimaatgeld VN gaat naar kolencentrales
Geld dat door het Groene Klimaatfonds van de Verenigde Naties ter beschikking wordt gesteld aan arme landen om klimaatmaatregelen te nemen, gaat naar kolencentrales. "Het is alsof je een martelverdrag afsluit dat martelen niet verbiedt," aldus Friends of the Earth US.
zaplog - Wat Zweden overkomt na op te komen vrouwenrechten Saoedi Arabie - Zweden
Het begon enkele weken geleden toen de Zweedse minister van Buitenlandse Zaken Margot Wallström de onderwerping van vrouwen in Saoedi-Arabië
newsmonkey.be - Het verhaal dat iedereen negeert: wat Zweden overkomt nadat minister Saoedi-Arabie over vrouwenrechten aanviel - Saudi-Arabie, Zweden
newsmonkey.be - Michelle Obama trekt zich geen bal aan van Arabische voorschriften en de Arabieren zijn pissed - Saudi-Arabie, VS
De Wereld Draait Door - Maxim Hartman: "vrouw is na haar 45-tigste overbodig" - NL
Live VARA programma vanuit Amsterdam met Matthijs van Nieuwkerk, wisselende gasten, nieuws, media en muziek. DWDD uitzending gemist? Nu terugkijken!
2Doc - The Newsroom - Off the Record
2Doc: The Newsroom - Off the Record
somo.nl - Alles wat je over TTIP wilt weten
TTIP, het vrijhandelsverdrag waar de Europese Unie en Amerika over onderhandelen, ligt de afgelopen dagen flink onder vuur. Zondag lukte het tv-presentator Arjen Lubach om het onderwerp in tien minuten helder uit te leggen, waarna Twitteraars het stokje overnamen in hun verontwaardiging over de omstreden ISDS-clausule in TTIP. Waar maken zij zich druk om? SOMO zet in dit artikel een aantal publicaties en video’s over TTIP op een rij.
nu.nl - Tijdschrift laat wetenschappers betalen voor snelle behandeling
Een redacteur van het wetenschappelijke tijdschrift Scientific Reports is opgestapt nadat zijn uitgever, Nature Publishing Group, heeft besloten wetenschappers extra te laten betalen om binnen drie weken door het review-proces geloodst te worden.
nu.nl - Kikkers uithuwelijken tegen de varkensgriep - India
Een dorp in het noord-oosten van India denkt dé manier gevonden te hebben om de varkensgriep te bestrijden: kikkerhuwelijken.
GeenStijl - Getuigenoproep MH17: 'Heeft u deze BUK gezien?' - NL, Oekraine
We zijn ondertussen wel gewend dat Opsporing Verzocht in voor ons polderboertjes onverstaanbare uitheemse taalklanken wordt uitgezonden. We zijn ook wel gewend dat de politie pas máánden na een misdaad beelden van de gezochte daders vrijgeeft, in de hoop...
GeenStijl - Erdogan schorst PowNed, #OPHEF opmerking Weesie - NL
Het is de alliantie AKP-D66 eindelijk gelukt. PowNed heeft een voorwaardelijke Tweede Kamer-schorsing van 3 maanden aan de broek hangen. Het is natuurlijk ook een beetje een Turkse traditie, journalisten de kerkers in tyften. De betreffende veldslag tussen Rutger en...
turksemedia.nl - PowNed voorwaardelijk geschorst door klacht Kuzu en Öztürk - NL
nu.nl - Chinese man krijgt zes jaar cel voor laten staan van baard - China
Een Chinese man is in Xinjiang veroordeeld tot zes jaar cel voor het laten groeien van zijn baard en daarmee het uitlokken van problemen wegens vermeend extremisme.
NOS - Verloten onverkoopbaar huis Spanje blijkt gouden greep - Spanje
NOS - Griekenland doet haven en 14 vliegvelden in de verkoop - Griekenland
nu.nl -Personeel koningin Elizabeth gaat staken vanwege lage lonen - GB
Het personeel van het woonkasteel van de Britse koningin Elizabeth heeft een staking aangekondigd. De werknemers van Windsor Castle zijn het zat om "ontzettend lage lonen" betaald te krijgen.
nu.nl - Bonden hekelen bonus KPN-baas Eelco Blok - NL
De vakbonden vinden het ongepast dat KPN-baas Eelco Blok afgelopen jaar flink meer heeft verdiend, terwijl het bedrijf fors bezuinigt op het personeel.
NOS - Vakbonden: blokkeer bonus KPN-topman Eelco Blok - NL
NOS - 'Kritiek DNB op controle ABN-top' - NL
NOS - 'Maak een coöperatie van ABN Amro' - NL
NOS - '1,5 miljoen gaat naar bureaucratie en niet naar zorg' - NL
Joop.nl - Groeiende papierberg nieuw zorgstelsel kost hulpverleners miljoenen - NL
Landelijke zorgorganisaties zeggen dat ze miljoenen euro's meer kwijt zijn aan bureaucratische rompslomp sinds de verantwoordelijkheid voor zorgverlening werd overgeheveld naar de gemeenten, miljoenen die dus niet meer naar de zorg gaan.
nu.nl- Kamer schrikt van incidenten met gevaarlijke stoffen - NL
De Tweede Kamer wil opheldering van staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur) over het niet naleven van de meldingsplicht bij incidenten met gevaarlijke stoffen.
nu.nl - Pakketbezorgers voeren actie tegen lage bezorgtarieven - NL
Bijna honderd pakketbezorgers voerden maandagmiddag actie door in een stoet over de A12 van Utrecht naar Den Haag te rijden, op weg naar het ministerie van Sociale Zaken.
nu.nl - Nederlandse taxicentrales komen met gezamenlijke app - NL
Verschillende grote taxicentrales verenigen zich in één app die het makkelijk moet maken om via de smartphone een taxi te bestellen.
PAROOL - Seksmassage niet uit te roeien in Amsterdam - Amsterdam
PAROOL - 'Hé Lubach, het is nog geen april! Heb je naar buiten gekeken?' - NL
NOS - 12.000 handtekeningen tegen kerksluitingen - NL
NOS - Personeel ABN Amro: blij met besluit - NL
GeenStijl - Islamisering. Den Hagistan telt stemmen halal - NL
Gefeliciteerd, inwoners van Den Haag en in het bijzonder aan de burgers uit de Schilderswijk. Uw stad heeft opnieuw een stap gezet richting totale verkwanseling van het principe 'scheiding van kerk en staat'. Gefeliciteerd ook aan burgemeester Jozias van Aartsen....
GeenStijl - Aicha klaar voor terugkeer naar Islamitische Staat - NL,IS
Sommige ezels stoten zich meer dan eens aan dezelfde steen. De pas negentienjarige Aïcha (echte naam Sterlina Petalo) uit Maastricht is zo'n ezel. Het ondankbare secreet dat eind vorig jaar uit levensgevaarlijk oorlogsgebied werd opgehaald door haar bloedeigen moeder, staat...
NOS - Identiteit vier jihadisten op terrorismelijst bekend - NL
nu.nl - Nederlanders bezorgd over internationale politieke situatie - NL
Nederlanders maken zich veel zorgen over de internationale politieke situatie. Ze zijn vooral bezorgd over de radicale islam en met name over de terreurgroep Islamitische Staat. Ook de ontwikkelingen rond Oekraïne en Rusland en de financiële problemen van Griekenland baren zorg.
PAROOL - Moslimbroeders zijn welkom bij IS - Egypte
Weer is een termijn verstreken: volgens de grondwet had Egypte deze maand een nieuw parlement moeten krijgen. Maar verkiezingen zijn uitgebleven. Al meer dan twee jaar regeert president Sisi per ... - Moslimbroeders zijn welkom bij IS - Nieuws, Buitenland
NOS - Ugandese aanklaagster doodgeschoten - Uganda
NOS - Israelische oud-premier Olmert schuldig aan corruptie - Israel
nu.nl - Agenten stalen bitcoins bij Silk Road-onderzoek - VS
Twee agenten die betrokken waren bij het onderzoek naar digitale zwarte markt Silk Road, hebben tijdens dat onderzoek vermoedelijk bitcoins gestolen.
NOS - Publiceren mediabedrijven straks direct op Facebook?
nytimes.com - Facebook May Host News Sites’ Content
The social media giant is said to be in talks with several news publishers, offering to deliver their content quickly, in exchange for a certain loss of control over their readership.
NOS - YouTube krijgt concurrentie van Facebook
wsj.com - YouTube: 1 Billion Viewers, No Profit
YouTube accounted for about 6% of Google’s overall sales last year, but the video website doesn’t produce a profit—despite a billion monthly users. New efforts to build ad revenue include tapping into Google’s search data, subscriptions for non-music content and other changes.
NOS - Amazon biedt als eerste grote partij onbeperkte online opslag
NOS - Smartwatch Pebble vestigt nieuw crowdfundrecord - 20 miljoen dollar
nu.nl - Gmail-app krijgt samengevoegde inbox
De Gmail-app voor Android toont na een update de berichten van verschillende adressen in één overzicht.
google.com - Gmail - Android-apps op Google Play
Gmail is gebaseerd op het idee dat e-mail intuïtiever, efficiënter en nuttiger kan worden gemaakt. En misschien kan e-mail zelfs leuk zijn. Ontvang uw e-mail meteen vi...
nu.nl - 'Facebook overtreedt Europese regelgeving met privacybeleid' - Facebook, EU
Facebook overtreedt Europese privacyregels door ingewikkelde instellingen en te weinig keuzes om privacygevoelige functies uit te schakelen.
law.kuleuven.be - ICRI/CIR and iMinds-SMIT advise Belgian Privacy Commission in Facebook investigation – Facebook, EU, Belgie
In December 2014, Facebook announced that it would revise its Data Use Policy and Terms of Service. At the request of the Belgian Privacy Commission, ICRI/CIR (KU Leuven), in cooperation with iMinds-SMIT (Vrije Universiteit Brussel) conducted an extensive analysis of Facebook’s revised policies and terms.
kuleuven.be - Tech Report - Facebook Tracking Through Social Plug-ins
nu.nl - De belangrijkste privacyinstellingen op Facebook
Facebook krijgt al jaren forse kritiek vanwege de privacyinstellingen. Veel informatie is standaard openbaar. NUtech laat je zien waar en hoe je de instellingen eventueel kunt aanpassen.
Webwereld - 5 redenen waarom je Arch Linux zou moeten draaien
Ben jij bereid te leren en te proberen? Wil je weten hoe Linux werkt, en direct een stabiel en altijd up to date systeem tot je beschikking hebben? Dan is Arch iets voor jou.
PAROOL - Liever een deal dan een oorlog - VS, Iran
De openlijke vijandschap tussen het Westen en Iran beleeft mogelijk haar laatste fase. De deadline voor de nucleaire onderhandelingen tussen Iran en zes wereldmachten (de vijf permanente leden ... - Liever een deal dan een oorlog - Nieuws, Buitenland
PAROOL - Journalisten klagen politie Ferguson aan - VS
Vier journalisten hebben de politie in de Amerikaanse stad Ferguson voor de rechter gesleept. Ze hebben maandag een formele aanklacht ingediend, omdat ze zouden zijn geslagen en gearresteerd toen ... - Journalisten klagen politie Ferguson aan - Nieuws, Buitenland
NOS - Farmaceuten VS willen executiemiddelen niet verkopen - VS
TROUW - 25 jaar cel voor belediging Thaise koning - Thailand
Een 58-jarige Thaise zakenman is vandaag tot 25 jaar gevangenisstraf veroordeeld voor belediging van koning Bhumibol. Een militaire rechtbank in Bangkok oordeelde dat vijf foto's met ondertitels ... - 25 jaar cel voor belediging Thaise koning - Nieuws, Buitenland
TROUW - Aanklager gegijzeld in Turkse rechtbank - Turkije
Een openbaar aanklager in de Turkse stad Istanbul is vandaag in een rechtbank in gijzeling genomen. Volgens de Turkse krant Hürriyet zijn daarbij schoten gelost. Op internet circuleren foto's van ... - Aanklager gegijzeld in Turkse rechtbank - Nieuws, Buitenland
Volkskrant - 'Costa Concordia vervoerde cocaine' - Italie
Elsevier.nl - 'Dijsselbloem beloofde openlijke steun loonsverhoging ABN AMRO' - NL
Minister Dijsselbloem van Financiën zou vorig jaar hebben toegezegd de omstreden loonsverhogingen publiekelijk te verdedigen.
nrcq.nl - ABN Amro: minister Dijsselbloem zou ons verdedigen - NL
Joop.nl - Ernstige tekortkoming ABN Amro's anticorruptiebeleid en inzicht nevenfuncties - NL
Toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) vindt dat het inzicht van staatsbank ABN Amro in de nevenfuncties en privébelangen van de banktop ernstig tekort schiet. Dat schrijft zij in een geheime brief aan Gerrit Zalm die in handen is van Het Financieele Dagblad (FD). Ook is duidelijk dat de bank het invoeren van een goede regeling die het risico op belangenverstrengeling onder het eigen personeel moet indekken heeft uitgesteld. Daarnaast is het anticorruptiebeleid van de bank onvoldoende.
nrc.nl - Leegte
zaplog - Nederlanders steunen massaal TTIP - VS, EU
Dat wil zeggen als we oneworld.nl mogen geloven. TTIP zou te veel macht geven aan multinationals, voedselstandaarden in Europa verlagen, en banen
zaplog - TTIP niet het antwoord op stagnatie Europa - VS, TTIP
11 maart 2015 23:46 'TTIP niet het antwoord op stagnatie Europa' Het verhogen van lonen heeft meer effect om de Europese economie dan het
nrc.nl - WRR: bescherming internet moet speerpunt buitenlandbeleid worden - NL
TROUW - Toekomst zorg baart Nederlander zorgen - SCP, NL
Nederlanders hebben meer vertrouwen in het lokale bestuur dan in de nationale politiek. Toch stelt het hen niet gerust dat sinds januari een aantal aspecten van de zorg geregeld wordt door ... - Toekomst zorg baart Nederlander zorgen - Nieuws, Politiek
Elsevier.nl - Planbureau: radicale islam baart Nederlander veel zorgen - SCP, NL
Nederlanders maken zich veel zorgen over de internationale politieke situatie.
Joop.nl - Vlaamse school verbiedt na hoofddoekjes ook lange rokken - Belgie
Een Vlaamse katholieke school verbiedt leerlingen lange rokken of jurken te dragen. Op het Ursulinen Mechelen geldt al een hoofddoekjesverbod. De school wijst op het huisreglement maar volgens slachtoffers wordt dat alleen toegepast op moslims.
demorgen.be - School in Mechelen verbiedt lange rokken of jurken - Belgie
Leerlingen van het Ursulinen Mechelen mogen geen lange jurken of rokken meer dragen. Ze worden gecontroleerd en verplicht hun jurken op te rollen of een…
nrc.nl - Futuristische jurken van Jean Paul Gaultier
Volkskrant - Wilco, Clinton en Cook tegen omstreden religiewet VS
latimes.com - Indiana governor won't say whether businesses can refuse gay customers - VS
It's a simple question -- but also one of the most contentious in Indiana, which is under siege by LGBT activists urging a boycott of the state.
washingtonpost.com - Tim Cook: Pro-discrimination ‘religious freedom’ laws are dangerous - VS
“On behalf of Apple, I’m standing up to oppose this new wave of legislation.”