Webfacts  
   
home
rubrieken
 
   
religie/folklore
           
                 
      documentaires            
      hot items            

     
15-06-07

nu.nl - Pentagon onderzocht mogelijkheden 'homobom'
Het Amerikaanse ministerie van Defensie heeft overwogen geld te steken in de ontwikkeling van een zogenoemde 'homobom'. Het 'wapen' had militairen van tegenstanders aan moeten zetten de liefde te bedrijven in plaats van oorlog te voeren.
The 'homobom' - Harassing, Annoying, and 'Bad Guy' Identifying Chemicals
.

homobom Pentagon VS

de Volkskrant - Pentagon onderzocht mogelijkheden ‘homobom’
‘Het verhaal geeft duidelijk aan welke verouderde ideeën er leven in het Pentagon over seksualiteit en over het verband tussen seksualiteit en het zijn van een goede soldaat’, aldus een politieke analist van de Universiteit van Californië. ‘Veronderstellen dat iemand homo wordt als je hem met een chemisch middel besproeit is belachelijk. Veronderstellen dat als je van iemand een homo maakt hij een slechte soldaat wordt, is eveneens belachelijk.’
Gay.nl - homobom
Het Amerikaanse leger heeft begin jaren 90 van de vorige eeuw onderzocht of het mogelijk was om een ‘homobom’ te maken. Dat plan zou tot 2001 serieus overwogen zijn en daarmee veel concreter zijn geweest dan tot nu toe altijd door het leger werd beweerd. Met de bom zouden vijandige troepen ongeschikt voor de strijd worden gemaakt. Dat maakte de Amerikaanse nieuwszender CBS bekend.
Wikipedia - Homobom
De 'homobom' is de informele naam voor een nooit gemaakt chemisch wapen door het Amerikaanse leger. Het idee was een voorstel opgesteld in 1994 door het US Air Force Wright Laboratory en aangeboden aan het Pentagon onder de titel Harassing, Annoying, and 'Bad Guy' Identifying Chemicals. Het voorstel is boven water gehaald door het Sunshine project, gebruik makend van de wet op openbaarheid van bestuur. Het projectvoorstel bevatte een begroting van 7.5 miljoen USD voor zes jaar ontwikkelingstijd.
Military Industry Today - US-gay-bomb
Washington: Pentagon considered 'gay bomb' - documents 15 Jun 2007 07:30 GMT