Webfacts  
   
home
rubrieken
 
   
religie/folklore
           
     
wapens
           
      documentaires            
      hot items            

     
05-07-07

rtl.nl - ChristenUnie-SGP walgt van seksfilmpje
De fractie van ChristenUnie-SGP in het Europees Parlement wil dat de Europese Commissie een filmpje met vrijscènes onmiddellijk van YouTube haalt. Het filmpje van 44 seconden met scènes uit verschillende Europese films is bedoeld om de steun van de Commissie aan de Europese filmsector te tonen. De Europese Commissie wil via YouTube dichter bij de burger komen. De Commissie zegt tevreden te zijn over het effect van de filmpjes met thema's als liefde en vriendschap. De ChristenUnie-SGP is het daar niet mee eens. Een 'goedkope' methode en 'ongepast gezien de bezorgdheid over de seksualisering van de maatschappij', stelt de partij.

verbloemde borsten(those boobs are from the internet, we don't know the owner, must be Dutch though)

Planet - EU trots op sexy cinema
Het is een grote hit op YouTube, de internetsite voor videofilmpjes: veertig seconden gillende stelletjes die tijdens de liefdesdaad klaarkomen. Een hippe manier van de Europese Commissie om te laten zien waar zoal Europees geld heen gaat. 'Let's come together' is de toepasselijke titel van het filmpje dat al meer dan 280.000 hits heeft gehad. De scènes komen uit films van ondermeer Pedro Almodovar en Bernado Bertolucci.

Planet - 'Individualisering geschrapt uit regeerakkoord'

RIJSWIJK (ANP) - Kabinetsinformateur Herman Wijffels zegt dat Jan Peter Balkenende en André Rouvout elke verwijzing naar het maatschappelijk belang van individuele ontplooiing uit het regeerakkoord hebben geschrapt. In een vraaggesprek met de Volkskrant laat hij weten dat het wel in allerlei teksten heeft gestaan, maar dat het consequent is geschrapt. Wijffels vindt individualisering een belangrijke sociale kracht, maar volgens hem zijn er nogal wat mensen die individualisering zien als een aspect van teloorgang en verloedering. De informateur heeft met Balkenende, Rouvoet en Wouter Bos over de individualisering gesproken, maar vond bij twee van hen geen gehoor. ,,Mijn betoog resoneerde niet bij allen in het gezelschap.'' Volgens Wijffels bestaat er in de achterbannen van Balkenende en Rouvoet een negatieve duiding van individualisering. ,,Ik heb het gelaten. Ik ben ook pragmatisch. Het doel staat voorop'', aldus Wijffels. (Gepubliceerd op zaterdag 02 juni 2007)