Webfacts  
   
home
 
                       
      2017              
    januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december      

 
archief 2017 maart

onderstaande artikelen openen in dit browser-venster / terug naar WEBFACTS via 'backspace

Topman Samsung wordt aangeklaagd voor omkoping en verduistering | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Zuid-Koreaanse aanklagers hebben gezegd dat zij Samsung-topman Jay Y. Lee en vier andere hoge Samsung-medewerkers aan zullen klagen voor omkoping, verduistering en andere misdaden.
Ceo Uber verontschuldigt zich na uitbarsting tijdens taxirit | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Uber-ceo Travis Kalanick heeft zich in een e-mail naar medewerkers verontschuldigd voor een incident tijdens een Uber-rit waarbij hij als passagier uitviel tegen de chauffeur. 
Politie ziet geen reden voor aanscherpen screening na incident beveiliger Wilders | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
De politie ziet geen reden om het screeningsinstrument van politieagenten aan te scherpen. Wel zal de screening vaker worden herhaald.
'Speciale eenheid marechaussee gaat Wilders beveiligen' | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Topmilitairen van de Koninklijke Marechaussee nemen een deel van de beveiliging van Geert Wilders op zich. Het zou gaan om leden van de Brigade Speciale Beveiligingsopdrachten (BSB). 
GeenStijl: Marechaussee gaat popo helpen bij Greetbeveiliging
Elitesoldaten nemen een deel van de beveiliging van Wilders over https://t.co/eLfAz1G1oy via @telegraaf— Mick van Wely (@mickvanwely) 1 maart 2017 Na een week vol bizarre onthullingen komt er opnieuw vernederend nieuws voor de Dienst Bewaken en Beveiligen van onze politie...
GeenStijl: Race-Baiter Tunahan Kuzu wil ziekenhuistolken
Jeetje, Kuzu, wat is het politieke equivalent van een ziekenhuisbal? Dit proefballonnetje kwalificeert zich er sowieso voor: de huisideoloog van DENK wil dat er tolken in ziekenhuizen komen, om te voorkomen dat allochtonen sterven aan slechte communicatie met de arts....
Kuzu: in elk ziekenhuis moet een tolk komen | NOS
GeenStijl: TK2017 Watch: "Ik ben moslim. Ik stem niet!"
Vandaag in Zendtijd voor Politieke Partijen. De ons volstrekt onbekende woestijnfactie Ahlus-sunnah Publicaties II, met een overduidelijk bindend stemadvies op Facebook voor moslims tijdens TK2017. Ga niet. Stem niet. Blijf thuis. Want moslims stemmen niet, want democratie is niet voor...
Beste apotheek van Nederland doelwit van haat :: TrendingVandaag
De beste apotheek van Nederland staat in Rotterdam en heet 'Apotheek van der Laan'. Het personeel was natuurlijk hartstikke blij, een foto van het personeel poserend voor de balie werd het web op geslingerd.
Politieactie in Berlijn na verbod moskeevereniging - NRC
Israëlische veiligheidstroepen ruimen woningen in Ofra | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Israëlische veiligheidstroepen zijn dinsdag begonnen met de ruiming van negen huizen in de nederzetting Ofra, op de Westelijke Jordaanoever. Het hoogste Israëlische gerecht moest eraan te pas komen om het verwijderen van de panden mogelijk te maken.
Britse Hogerhuis blokkeert Brexit-plan van May | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Het Britse Hogerhuis heeft woensdag van premier Theresa May geëist om de Brexit-plannen aan te passen. May mag de onderhandelingen met de EU over de Britse uittreding van de Lords alleen beginnen als zij belooft de rechten van EU-burgers te zullen beschermen.
Peuro: Nederlands parlement wil unaniem onderzoek naar toekomst euro! #zaplog
Dit is, zonder meer, groot nieuws. Ons Parlement stemde, op de valreep, vóór een onderzoek naar opties met betrekking tot de toekomst van de euro,
Peuro: Nederlands parlement wil unaniem onderzoek naar toekomst euro! | 925.nl
Dit is, zonder meer, groot nieuws. Ons Parlement stemde, op de valreep, vóór een onderzoek naar opties met betrekking tot&n…
Rutte wil nooit meer regeren met de PVV | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Premier Mark Rutte wil nooit meer regeren met de PVV van Geert Wilders en vreest nog altijd dat de PVV de grootste wordt.
Tichelaar treedt af als commissaris van de Koning in Drenthe | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
PvdA-commissaris van de Koning in Drenthe Jacques Tichelaar treedt per direct af vanwege het integriteitsschandaal waar hij in verzeild was geraakt.
Facebook voegt zelfmoordpreventie-functies toe aan Messenger en Live | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Facebook voegt zijn functies voor het melden van mogelijk suïcidale gebruikers toe aan Facebook Live en Messenger.
Microsoft brengt ‘mixed reality’ in 2018 naar Xbox One en Project Scorpio | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Op de Game Developers Conference in San Francisco heeft Microsoft bekendgemaakt dat het bedrijf ervaringen in ‘mixed reality’ in 2018 naar de Xbox One en Project Scorpio wil brengen.
Europese Unie noemt input burgers onmisbaar | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
De Europese Unie wil burgers de komende jaren meer betrekken bij haar beleid, zodat het politieke orgaan minder ver van de burger komt te staan. Vanaf volgend jaar worden in parlementen, steden en regio’s in Europa debatten over de toekomst van de unie georganiseerd.
GeenStijl: *bonk bonk bonk bonk bonk bonk bonk* - EU
Debatten, waar dan helemaal niemand op af komt behalve een paar op rubber tegels gekweekte en per bakfiets de wereld in gereden deugtrutjes van de generatie brainwash, ja, dat mag nog wel. Maar een referendum organiseren voor mensen die...
GeenStijl: VIDEO. Graaf Denkula maakt reclame op Turkse tv
pic.twitter.com/WbaLo1NYOK— Alptekin (@AlptekinAkdogan) 1 maart 2017 Dju. Bovenstaand filmpje komt van de pro-Erdogan tv-zender ATV. Dat is een Turkse zender in de Turkse Taal voor Turkse mensen over Turkse dingen. Maar dat is gek. Zagen wij (of nou ja, wij,...
'Helft nieuwe agenten Amsterdam moet migratieachtergrond hebben' | NOS
Nederland wordt voller, armer en islamitischer - Elsevier.nl
De prijs van immigratie: zo ziet Nederland eruit in 2060 - Elsevier.nl
D66 en GroenLinks voeren feitenvrije politiek over immigratie - Elsevier.nl
Kuzu: Persvrijheid in Nederland is 'vrijheid om leugens te verspreiden' - Elsevier.nl
Minister VS verzweeg contact met Russen | NOS
Brussel heft immuniteit Le Pen op vanwege IS-executiefoto's | NOS
Brussel wil sancties voor lidstaten die vluchtelingen weigeren - Elsevier.nl
Nieuwe dreigvideo IS op station Antwerpen: 'Wij zijn er nog altijd' - Elsevier.nl
Ngo’s mogen geen voedsel meer uitdelen aan migranten Calais - Elsevier.nl
Timmermans dreigt met rechtsgang als EU-landen asielzoekers weigeren | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
EU-landen die niet of nauwelijks asielzoekers uit Italië en Griekenland opnemen worden mogelijk voor de rechter gesleept. Als onderlinge druk van de lidstaten niet werkt om iedereen mee te laten doen, overweegt de Europese Commissie juridische stappen, zei vicevoorzitter Frans Timmermans woensdag.
GeenStijl: Timmerfrans wil meer asielzoekers en DREIGT
#MigrationEU 10th Report on Relocation&Resettlement: Only 2 Member States fully on track ???????? Read more: https://t.co/7lEFhtQm3y pic.twitter.com/B4BNoM7WZU— European Commission (@EU_Commission) March 2, 2017 Een press release vandaag van Timmerfrans en diens migratiemaat Avramopoulos, dat is in de regel veel gedoe...
Britten zien recorddaling migranten na Brexit-referendum - Elsevier.nl
Facebook start ook in Nederland met aanpak nepnieuws | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Facebook gaat ook in Nederland starten met het aanpakken van nepnieuws op het sociale netwerk. Om feiten te checken wordt samengewerkt met NU.nl en de Universiteit Leiden.
GeenStijl: Facebook gaat NOS-berichten wegjorissen
Marcel Gelauff, hoofdredacteur van het NOS-Journaal, reageert in een EXCLUSIEF INTERVIEW MET GEENSTIJL op het nieuws dat Facebook actief NOS-berichten uit de timeline van zijn gebruikers gaat weren: "Hoppa, alwéér een bewijs dat de lizard people het Kalergi-plan aan het...
GeenStijl: Beruchte haatpiraat Sheik Afwas: "STEM DENK!"
De Partij van de Arbeidsmigranten is nu écht keihard de lul, want vanuit alle partijlagen lopen de mensen weg en over naar zusterpartij DENK. Haatprediker Fawaz Jneid, de islamgifinjecteur die u kent van zijn inspirerende optredens in het Haagse...
Beruchte haatimam: Stem op Denk|Binnenland| Telegraaf.nl
De beruchte haatimam Fawaz Jneid raadt zijn volgers aan om op Denk te stemmen. In een filmpje met de titel ’stemadvies’ legt hij uit waarom hij denkt dat deze partij waarschijnlijk de beste is.
Haatsjeik terug in hofstad |Binnenland| Telegraaf.nl
De omstreden haatsjeik Fawaz Jneid heeft voet aan de grond weten te krijgen in Den Haag. Tot grote afkeer van buurtbewoners bouwt de wegens shariahuwelijken veroordeelde imam aan een moskee op de grens van de wijken Transvaal en de Schilderswijk.
Terecht wil Baudet partijkartel doorbreken, maar hij kiest niet het juiste middel - Elsevier.nl
'Omwonenden pluimveebedrijf lopen groter risico op longontsteking' | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Mensen die binnen een straal van een kilometer van een pluimveebedrijf wonen, maken meer kans op longontsteking. Het gaat om een verhoogd risico van 11 procent, blijkt uit onderzoek in Noord-Brabant van onder meer de Universiteit Utrecht en UMC Utrecht.
WHO: dringend nieuwe antibiotica nodig voor gevaarlijkste bacteriën | NOS
Nigeria dient nieuwe aanklacht in tegen Shell | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
De Nigeriaanse financiële waakhond EFCC heeft een nieuwe aanklacht van corruptie ingediend tegen onder meer de oliebedrijven Shell en Eni. 
Oudste sporen van leven op aarde gevonden in Canada | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
In het noorden van Canada zijn de oudste sporen van leven op aarde gevonden. Het gaat om de resten van een miniem organisme van zeker 3,7 miljard jaar geleden, en mogelijk zelfs van 4,3 miljard jaar geleden.
6 gevaarlijke kinderspeeltjes die je begluren - Webwereld
Het gonst alweer een paar dagen op internet dat er wederom een stuk kinderspeelgoed is dat data lekt en wordt misbruikt door hackers om kinderen en hun ouders af te luisteren. Men lijkt maar niet te leren van de fouten van een ander, daarom lopen wij de zes grootste incidenten nog even met je door.
Nederlanders geven online meer dan 20 miljard euro uit | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Nederlandse consumenten hebben vorig jaar gezamenlijk 20,16 miljard euro uitgegeven in webwinkels. Daarmee zijn de bestedingen 23 procent hoger dan een jaar eerder.
VVD eens met D66 over hulp bij zelfdoding | NOS
Massagraf kinderen bij voormalig Iers tehuis ontdekt | NOS
Bende mensensmokkelaars opgepakt op Kreta | NOS
Turkije: Duitsland moet zich leren gedragen | NOS
'Contact Sessions met Russen brengt Trump opnieuw in lastig parket' | NOS
Europees Parlement stemt voor visumplicht Amerikanen | NOS
1086 Nederlandse rechters tekenen petitie tegen Trump | NOS
Irakezen veroordeeld voor groepsverkrachting in Wenen | NOS
Kabinet vindt campagne Turkse minister in Rotterdam 'ongewenst' | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Het kabinet vindt het "ongewenst" dat de Turkse minister Mevlut Cavusoglu in Rotterdam campagne komt voeren voor de nieuwe grondwet in Turkije. 
Kabinet wil geen pro-Erdogan-campagne: 'Minister ongewenst' - Elsevier.nl
Het dringt eindelijk door hoe ridicuul die Turkse campagne is - Elsevier.nl
DENK wil 'racistische' Geert Wilders genezen - Elsevier.nl
TROUW Geert Wilders past goed in de traditie van tolerantie in Nederland
TROUW De stekker gaat er juist eerder uit bij autochtonen
TROUW Uber ontwijkt controles met geheime software
Uber herkent ambtenaren en ontloopt controles | NOS
'Dieselschandaal leidt mogelijk tot voortijdige dood 1.200 Europeanen' | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Het dieselschandaal bij Volkswagen leidt mogelijk tot de voortijdige dood van 1.200 Europeanen. Met name inwoners uit Duitsland, Polen, Frankrijk en Tsjechië worden getroffen.
Google-algoritme helpt bij het ontdekken van kanker | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Google heeft het algoritme dat ook in Google Foto’s gebruikt wordt in samenwerking met het Radboud UMC in Nijmegen aangepast zodat het ook toepast kan worden om kanker te detecteren.
850 duizend slimme stroommeters blijken onbetrouwbaar - Wetenschap - Volkskrant
De afgelopen jaren zijn in Nederland 850 duizend slimme stroommeters geplaatst die het elektriciteitsverbruik mogelijk niet goed registreren. In uitzo
Toch nu al op tv: documentaire die de Groningen-discussie wel eens zou kunnen veranderen - Televisie - Volkskrant
De documentaire De stille beving geeft een huiveringwekkend beeld van de situatie in Groningen. Na een twitteractie is de uitzending vervroegd van apr
Trump: Obama zit achter de lekken en protesten - NRC
'Nederland kan campagne voerende Turkse politici niet tegenhouden' | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
De Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Cavusoglu heeft zaterdag gezegd dat Nederland hem of andere Turkse politici er niet van kan weerhouden campagne te voeren voor een referendum over een uitbreiding van de macht van de Turkse president Tayyip Erdogan.
Zo gaan vrouwelijke opiniemakers om met online haat en intimidatie - Tech - Volkskrant
Kunnen vrouwelijke opiniemakers hun ongezouten mening geven? Aan de vooravond van Internationale Vrouwendag dook Vonk in de wereld van commentaren en
GeenStijl: Getver. Dertig obese opiniedombo's laten zich onderpissen door Petertje Parenclub
Je zou toch zeggen dat er onder die 30 ondervraagde vrouwelijke columnisten tenminste één zou zitten die in een fijne Nederlandse volzin een brandende poppenwagen verbaal in het kutwerk van GeenStijl/Dumpert zou duwen. Maar helaas. De opiniedames laten het vuile...
Parlement Curaçao wil dat Nederland ingrijpt: schort verkiezingen op | NOS
Russische parlementariër vindt Disney's Beauty and the Beast te homo | NOS
Heldenepos over Erdogan vlak voor referendum in première | Nieuwsuur
'Nederlanders worden lacherig van verplicht het Wilhelmus zingen' | NOS
GeenStijl: Feynman en/of Feiten - Tijd voor iets beters?
Het eerste RTL-debat werd afgesloten met de unanieme conclusie dat de islam geen gevaar is voor de Nederlandse samenleving. Het was zo'n mooi televisiemoment. Vijf lijsttrekkers, CDA, D66, SP, GL en PvdA netjes naast elkaar die nog geloven in wereldvrede,...
Dijkhoff verwerpt Turkse 'chantage' in kader vluchtelingendeal | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Nederland laat zich niet chanteren door Turkije in de kwestie van de Turkse referendumcampagne in ons land. Dat zegt VVD-staatssecretaris Klaas Dijkhoff (Veiligheid en Justitie) in het tv-prorgramma WNL op Zondag. 
Government Report: Islamists Building 'Parallel Society' in Sweden Aided By PC Culture
The Muslim Brotherhood is secretly building a “parallel” society in Sweden by infiltrating organisations, a government report has concluded.
GeenStijl: Goedemorgen Nederland
Opstaan. Allemaal. ...
'Objectiviteit is saai en smakeloos. Ja toch?' - Opinie - PAROOL
Promo 'Staat van paraatheid volgens Israël' - Staat van paraatheid volgens Israël - VPRO Tegenlicht - VPRO
Israël als het voorbeeld van goed georganiseerde burgerveiligheid.
Erdogan verwijt Duitsland nazi-praktijken | NOS
Campagneblog 5-3: Wilders pleit voor ban Turkije | NOS
Oostenrijkse kanselier: EU moet Turkse campagne hier verbieden | NOS
Frits Bolkestein: 'Islam niet verenigbaar met westers liberalisme' - Elsevier.nl
Honderdduizenden op de vlucht voor geweld en honger in Mosul - Buitenland - Volkskrant
Iraakse troepen zijn zondag een nieuw offensief begonnen om de terreurgroep Islamitische Staat (IS) te verdrijven uit het westelijk deel van Mosul. De
Proef met betalen van vrijwilligers in de bijstand - Amsterdam - PAROOL
Amsterdam gaat, als proef, mensen in de bijstand betalen voor hun vrijwilligerswerk. Ze kunnen hun beloning verzilveren bij buurtzaken.
'Kwart sterfte jonge kinderen wereldwijd door vervuilde leefomgeving' | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Een kwart van de sterfte van kinderen onder de vijf jaar wereldwijd is te wijten aan een ongezonde of vervuilde leefomgeving. Het gaat dan bijvoorbeeld om vies drinkwater, luchtvervuiling, meeroken of slechte hygiëne.
Justitie VS staakt kinderpornozaak om hacksoftware geheim te houden | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft alle aanklachten tegen een verdachte in een kinderpornozaak laten vallen. Het ministerie is niet bereid om broncode vrij te geven van software die werd gebruikt om de man op te sporen.
Google presenteert soms nepnieuws als feiten in zoekresultaten | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Zoekgigant Google gebruikt informatie uit nepnieuws om antwoord te geven op bepaalde vragen.
Facebook begonnen met aanpak nepnieuws | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Facebook is begonnen met de aanpak van nepnieuws. Het label betwist nieuws verscheen voor het eerst bij een artikel dat beweerde dat president Trump’s verouderde Android-telefoon de bron is van de vele lekken over zijn regering.
Russische wetgever wil sport maken van hooliganisme | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Een Russische wetgever is met een opmerkelijke oplossing gekomen om voetbalhooliganisme tegen te gaan. Igor Lebedev wil een sport maken van de vechtende supporters.
TROUW Oekraïne en Rusland treffen elkaar bij het Internationaal Gerechtshof
'Exporteur pootaardappelen HZPC overweegt onderzoek naar VS te verplaatsen' | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
De Nederlandse exporteur van pootaardappelen HZPC overweegt een genenonderzoek deels naar de VS te verplaatsen, omdat daar meer toegestaan is.
TROUW Gaan VS aan de Nederlandse pieper sleutelen?
TROUW Een wanhopig voorstel van Buma: staande het Wilhelmus zingen
TROUW Tweede Kamer steunt kabinet in tegenhouden Turkse minister
Maakt Oekraïne kans met rechtszaak tegen Rusland? - NRC
Hoe werkt corruptie? Deze game legt het uit - NRC
Le Pen: "U maakt ons vazal van de VS" #zaplog
Van de zittende politici is Le Pen één van de weinige die het thema hardop durft uit te spreken: De EU landen als vazal van de VS. Haar
GeenStijl: DENK jorist pers, klaagt over "intolerant Nederland"
Dit weekend op het campaign trail van de race baitertjes van DENK: pers haten want "de media gebruiken altijd dezelfde frames". BN De Stem, een keurig regionaal dingetje dat normaal een drukke dag heeft als het tractorpullen en de braderie...
DENK wijst verslaggeefster van BN DeStem de deur in Rijen | Breda | bndestem.nl - zie reacties
GeenStijl: Video. DENK-promo geheel in Arabisch
Nou, integratie met behoud van eigen cultuur. Nu je zin? Eigenlijk doet DENK gewoon wat de PvdA het liefst zou doen, maar waar de Rooien nog niet mee weg zouden komen. Gewoon, hup, schaamteloos in het Arabisch dat slachtofferbotje van...
GeenStijl: Knoops: "NL kan Turkse minister niet weigeren"
20 miljard naar Griekenland? Kan. Volkert vervroegd vrij? Kan. AOW naar 67? Kan. Een Turkse minister weigeren? Kan niet. #carredebat https://t.co/JiIYTX4IM5— Roelof Bouwman (@RoelofBouwman) March 5, 2017*U bent een Ottomaanse vazal en wilt Nederlands betreden om het sociale weefsel aldaar...
Bondskanselier Merkel veroordeelt nazi-vergelijkingen door Erdogan | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
De Duitse bondskanselier Angela Markel heeft zich maandag fel gekeerd tegen de nazi-vergelijking die de Turkse president Erdogan dit weekeinde maakte. Een woordvoerder noemde de uitspraak van Erdogan "absurd".
Jeugdbendes kosten Nederlandse samenleving vele miljoenen | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Jeugdbendes kosten de samenleving per jaar vele miljoenen euro's. Dat blijkt uit het onderzoek 'kostbare vriendschappen' in opdracht van het ministerie van Veiligheid en Justitie. In 2014 waren er in Nederland bijna tweehonderd van dit soort groepen.
'Vervuilende scooters slecht voor gezondheid fietsers' | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Brommers en scooters stoten zo veel ultrafijnstof uit, dat het ongezond is voor fietsers. Om de lucht direct te verbeteren, moeten de scooters van het fietspad af en op de rijbanen gaan rijden. Daarvoor pleiten de Fietsersbond, Longfonds, Natuur&Milieu en Milieudefensie maandag.
Europees Hof: EU niet verplicht tot verstrekken humanitair visum Schengenzone - Binnenland - Volkskrant
Europese lidstaten zijn niet verplicht vluchtelingen buiten de EU een humanitair visum te verstrekken om naar de Schengenzone te kunnen reizen. Dat oo
EU-landen niet verplicht om humanitair visum af te geven aan vluchtelingen | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Europese landen zijn niet verplicht een humanitair visum af te geven aan mensen die in hun land een ernstig risico lopen om onmenselijk te worden behandeld of te worden gemarteld. Dat heeft het Europees Hof van Justitie dinsdag bepaald.
Amerikaanse minister Carson verwijst naar slaven als 'migranten' | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
De Amerikaanse minister van Huisvesting Ben Carson heeft maandagavond (lokale tijd) een gevoelige opmerking gemaakt over het slavernijverleden. De enige zwarte minister in het kabinet van president Trump verwees naar slaven als "migranten op een slavenschip".  
'Facebook laat veel geseksualiseerde foto’s van kinderen staan' | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Geseksualiseerde foto’s van kinderen op Facebook zouden in veel gevallen niet van het sociale netwerk worden verwijderd.
Database met 1,4 miljard e-mailadressen ontdekt door beveiligingsbedrijf | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Het beveiligingsbedrijf Mackeeper zegt een database te hebben ontdekt met daarin zo'n 1,4 miljard e-mailadressen, die gebruikt zouden worden om spam naar te versturen.
'Bescherm bedrijven tegen gesubsidieerde investeringen China' | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
De Europese Unie moet Chinese investeringen in Europese bedrijven standaard screenen. Er zou sprake kunnen zijn van een ongelijk speelveld.
Europa lanceert nieuwe satelliet om aarde te observeren | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Europa is verder gegaan met de bouw van een netwerk van satellieten die de aarde in de gaten moeten houden. Vanuit Frans-Guyana werd in de nacht van maandag op dinsdag de sonde Sentinel-2B gelanceerd.
NASA wil koudst mogelijke temperatuur realiseren in heelal | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
De Verenigde Staten bouwen de koudste plek in het heelal. Een 'supervriezer' moet de temperatuur terugbrengen tot een miljardste graad boven het absolute nulpunt, de koudst mogelijk temperatuur. 
TROUW Duitsland, Frankrijk en Italië pleiten voor een Europese kopgroep
Nu duikt ook de neppeiling op: politici trappen in 'knutselwerkjes' - Binnenland - Volkskrant
Na alle nepnieuws introduceert een internetondernemer uit Zwijndrecht de neppeiling. Die is gebaseerd op 'mijn leven, wat ik meemaak'. Daarin doet Thi
SP - 'Mensen moeten beseffen op wie ze kwaad moeten zijn' - Binnenland - Volkskrant
Emile Roemer (1962) ziet zijn SP wel regeren. Maar niet met de VVD of de PVV. 'Rutte, Wilders. Het is net een Siamese tweeling, de ene lacht, de ander
GeenStijl: Roemer: "Angst voor islam is mensen aangepraat"
De angst voor de islam is mensen aangepraat. "Absoluut." In Madrid vielen 191 slachtoffers en sommige mensen zijn nog altijd bang met de metro of trein te gaan. Aangepraat. De nieuwe Theo van Gogh durft niet op te staan. Aangepraat....
Je hoopt dat iemand iets wijs zegt - Opinie - PAROOL - zie reacties
Klaas Dijkhoff blij met oordeel Europees Hof over vluchtelingen - Elsevier.nl
Turkije haalt uit: 'Nederland laat zich gijzelen door Wilders' - Elsevier.nl
Spanningen lopen op in Europa door Turkse campagne - Elsevier.nl
Annexeert Turkije een deel van Syrië? - Elsevier.nl
TROUW Nederland en Turkije liggen op ramkoers
Erdogan wordt legitieme dictator van Turkije na referendum - Opinie - Volkskrant
Hoe meer macht Erdogan kreeg, hoe harder Turkije achteruitging: politiek, economisch en qua veiligheid. Dit betoogt journaliste Betsy Udink, auteur va
Wie zijn de kiezers van Denk? - Binnenland - Volkskrant
In de peilingen voor de komende verkiezingen schommelt Denk rond de twee zetels. Welke snaar raakt de partij? En hoe kijken ze aan tegen de ferme taal
GeenStijl: Hup democratie! 8 DENK-stemmers in Volkskrant
Deze mensen stemmen Denk (en wel hierom) https://t.co/aBLaUXclr4 pic.twitter.com/VUfMcHUjoX— de Volkskrant (@volkskrant) 8 maart 2017 Één ding moet je de Azaanbode nageven: dankzij Janny Al-Hollandi hebben ze wel een hoop contacten met totale mafklappers die je vroeger verrijkers van onze...
GeenStijl: Wilders flyert. IN HET TURKS
'Blij weg! Dit is ons land" #TK17 pic.twitter.com/QEeI5ihEas— Alexander Bakker (@alexanderbakker) 8 maart 2017 PvdA-toestanden bij de PVV! Beetje flyeren om stemvee in hun eigen taal op te hi... ohnee. Het is een oproep voor de Turkse ambassade om Erdo's...
Campagneblog 8-3: Wilders heeft korte boodschap voor Turkse regering | NOS
Wilders bij Turkse ambassade: kabinet reageert veel te zwak | NOS
Campagneblog 7-3: 'Getrouwde homo's welkom bij ChristenUnie' | NOS
Partij voor de Dieren grootste in peiling dak- en thuislozen - Binnenland - PAROOL
Op 15 maart gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. Op deze plek volgen we de campagne en verkiezingsstrijd op de voet, uiter
'Studenten zijn overheid nog 17,9 miljard euro schuldig' | NOS
NRC stopt in april met online kiosk Blendle | NOS
Stad pakt Nutellawinkels en ijssalons tóch aan - Amsterdam - PAROOL
Na lang puzzelen ziet Amsterdam toch mogelijkheden om de overdaad aan ijssalons en Nutellawinkels in de binnenstad aan te pakken. De gemeente wil per
Unilever en andere multinationals stappen samen in plantaardige biefstuk - Economie - Volkskrant
De universiteit van Wageningen gaat de komende vier jaar met tien bedrijven, waaronder Unilever, werk maken van een plantaardige biefstuk. De techniek
Neushoornstropers slaan nu zelfs toe in Franse dierentuin, 'Nederlandse' Vince gedood - Reizen - Volkskrant
Neushoornstropers schrikken nergens meer voor terug. In het wild waren neushoorns al nergens meer veilig, en zelfs opgezette neushoorns in Europese na
Hongarije gaat asielzoekers opsluiten in containerkampen - Buitenland - Volkskrant
Hongarije gaat asielzoekers in detentiekampen opsluiten gedurende hun procedures. De Hongaarse premier Victor Orbán zegt dit te doen om 'Europa te bes
Alarmerende studie: Europa moet met antwoord komen op Chinese investeringen in techbedrijven - Buitenland - Volkskrant
Het is de hoogste tijd een Europees antwoord te formuleren op de Chinese investeringen in Europese techbedrijven. Dat stelt de Europese Kamer van Koop
WikiLeaks: CIA gebruikt smartphone en slimme tv voor afluisteren | NOS
'Grootste lek uit de geschiedenis van de CIA': WikiLeaks laat zien hoe de geheime dienst kan hacken - Buitenland - Volkskrant
Klokkenluiderswebsite WikiLeaks heeft een groot aantal vertrouwelijke documenten van de Amerikaanse CIA bemachtigd en dinsdag een eerste deel
Weer liggen de diepste geheimen van Amerika via WikiLeaks op straat - Tech - Volkskrant
Klokkenluiderssite WikiLeaks heeft dinsdag bijna 9000 documenten vrijgegeven met daarop beschrijvingen van hackinstrumenten van de CIA. De openbaarmak
TROUW Oog in oog met wat in New York niet meer bestaat - 9/11
TROUW De politiek weet zich totaal geen raad met het debat over identiteit
TROUW ‘Ze doen alsof het hier Turkije is’
TROUW Zij die in eigen land journalisten vastzetten, mogen hier geen geesten vergiftigen
GeenStijl: Tsunami van oorlogsmisdadigers overspoelt Nederland. Overheid doet niets
De meeste oorlogsmisdadigers die geen verblijfsvergunning krijgen, blijven gewoon in Nederland https://t.co/dm1dCcDCDq pic.twitter.com/qPnPDXq9HD— de Volkskrant (@volkskrant) 9 maart 2017 Niks aan de hand mensen. Gewoon doorlopen. Op dit moment zijn er tussen de 110 en 970 vermoedelijke oorlogsmisdadigers in Nederland,...
Asielzoekers die geweigerd worden vanwege oorlogsmisdaden blijven gewoon in Nederland - Binnenland - Volkskrant
De meeste asielzoekers die een verblijfsvergunning is geweigerd omdat zij in eigen land oorlogsmisdaden pleegden, blijven gewoon in Nederland. Dat zeg
Banken bezorgd over steeds zwaardere plofkraken | NOS
Prognose: recordaantal inwoners Amsterdam in 2019 - Amsterdam - PAROOL
In 2019 wonen er meer mensen in Amsterdam dan in 1959, toen de stad een recordaantal van 872.000 inwoners had.
TROUW Ook Nederlandse AIVD en MIVD mogen een lek in een computersysteem benutten
Smart-tv spionage is goed nieuws voor criminelen - Computerworld
Als er iets is wat we de laatste jaren hebben geleerd, is dat overheden de IT-infrastructuur saboteren waar ze zélf afhankelijk van zijn. De onthullingen van WikiLeaks deze week vallen in het niet bij de Snowden-openbaringen, maar illustreren de vertrouwensproblemen die dit wangedrag opleveren.
Strafrechtelijk onderzoek geopend naar gelekte CIA-documenten | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Een strafrechtelijk onderzoek wordt geopend naar het lek bij de CIA, waardoor klokkenluiderssite Wikileaks duizenden documenten kon openbaren over hacksoftware die de inlichtingendienst gebruikt.
TROUW Vijf vragen over het lek bij de CIA
TROUW Een duik in de CIA-documenten van WikiLeaks
Tientallen merken van Trump goedgekeurd in China, ethici bezorgd | NOS
Le Pen stapt op als er geen frexit komt | NOS
Airbnb krijgt miljard aan groeikapitaal | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Airbnb heeft in een nieuwe financieringsronde meer dan 1 miljard dollar opgehaald. De voorwaarden waartegen dat gebeurde, hangen een prijskaartje van 31 miljard dollar (29 miljard euro) aan het bedrijf achter de gelijknamige app waarmee particulieren tijdelijke woonruimte kunnen verhuren.
Sprite met suiker verdwijnt uit de schappen | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Sprite met suiker is vanaf volgende week niet meer verkrijgbaar in Nederland. Maandag worden alle blikjes en flesjes Sprite uit de schappen gehaald.
40 miljoen extra voor bestrijding armoede onder kinderen | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Vijf samenwerkende organisaties krijgen 40 miljoen euro voor de bestrijding van armoede onder kinderen. Dat heeft staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid donderdag bekendgemaakt.
Rotterdam wil collectieve zorgpolis voor alle inwoners invoeren | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
De gemeente Rotterdam wil een zorgverzekering, die nu nog bestemd is voor mensen met een minimuminkomen, vanaf 2019 aan alle inwoners gaan aanbieden.
Een vast contract: werkgevers willen wel, maar durven niet | NOS
GeenStijl: Moetzien. Eberhard van der Laan legt GeenPeil uit
Oude beelden op internet opgedoken. Ome Eberhard zit te springen om een internet-achtige constructie om oneindig democratisch mee te zijn. Hee. Da's toevallig. Dat is precies wat GeenPeil in de aanbieding heeft voor woensdag 15 maart. Van der Laan,...
Nederlandse krijgsmacht volgens Adviesraad ernstig verwaarloosd | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
De staat van de Nederlandse krijgsmacht is zorgwekkend. Dat stelt de Adviesraad Internationale Vraagstukken (AIV) in een vandaag gepubliceerd advies aan het kabinet. 
Onderzoekers bouwen 'harde schijf' met magneten van één atoom | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Wetenschappers hebben een 'harde schijf' gebouwd met magneten die slechts één individuele atoom groot zijn. Als de techniek grootschaliger kan worden ingezet, zou dat de opslagcapaciteit van harde schijven kunnen verveelvoudigen.
Moederbedrijf Google vraagt rechter om verbod zelfrijdende auto Uber | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Alphabet, het moederbedrijf waar Google onder valt, wil via de rechter een verbod op de zelfrijdende auto van Uber afdwingen.
Rechter weigert aangepast inreisverbod Trump stop te zetten | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Een Amerikaanse rechtbank in Seattle heeft vrijdag (lokale tijd) besloten het nieuwe inreisverbod van president Donald Trump niet stop te zetten. De advocaten van de staten die om tijdelijke opheffing vragen moeten eerst met meer documentatie komen, aldus de rechter.
Trump nodigt Abbas uit in Witte Huis | NOS
TROUW De joods-christelijke traditie als valse vlag
Turkse minister dreigt Nederland met sancties bij weigering | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Turkije dreigt met zware politieke en economische sancties als Nederland verhindert dat de Turkse minister van Buitenlandse Zaken, Mevlüt Çavusoglu, zaterdag een bezoek kan brengen aan Rotterdam.
Martin Sommer: Nederland laat zich intimideren door de Turken en hun 'dubbele maat' - Opinie - Volkskrant
Nederland trekt landingsrechten vlucht Turkse minister in | NOS
GeenStijl: BREEK. Mark Rutte toont BALLEN. Turk mag Nederland niet in
Nederland heeft besloten landingsrechten Turkse minister in te trekken. Lees hier de verklaring van NLse regering. ? https://t.co/RZjChU32s6— Minister-president (@MinPres) March 11, 2017 Wow. Een echte gamechanger, vier dagen voor de verkiezingen....
Erdogan noemt Nederland 'nazi-overblijfsel' na weigering Turkse minister - Binnenland - Volkskrant
De Turkse president Erdogan heeft Nederland 'nazi-overblijfselen en fascisten' genoemd. Hij reageerde daarmee op het kabinetsbesluit om de landingsrec
Verdachten aanslagen Parijs wilden wapens verbergen op Schiphol | NOS
'Terrorist wilde wapens op Schiphol verbergen' - Binnenland - PAROOL
Een van de mannen die was betrokken bij de bloedige terroristische aanslagen in Parijs en Brussel, Osama Krayem (28), heeft tijdens een verhoor in Bel
Winkelcentrum Essen dicht om dreiging terrorisme | NOS
'Asielzoekers Weert onder aanranders Keulen' | NOS
En dan roept men maar dat we 'verbinding' moeten zoeken - Opinie - PAROOL
Miljoenen voor populaire internationale scholen - Amsterdam - PAROOL
Internationale scholen rond Amsterdam en Den Haag ontvangen 10,7 miljoen euro om 1150 extra leerlingen te kunnen plaatsen.
GeenStijl: Ghe. @GroenLinks #24 in Panama Papers
Kandidaat-Kamerlid GroenLinks duikt op in Panama Papers https://t.co/007KlzZ2x1 #panamapapers pic.twitter.com/pBa28xjfjn— Trouw (@trouw) 10 maart 2017 Wij waren ze eigenlijk al weer een beetje vergeten, die Panama Papers. Had een hoog 'water is nat'-gehalte, dat nieuws. Maar nu er dan toch...
TROUW Kandidaat-Kamerlid GroenLinks duikt op in Panama Papers
Financial Times: 'burgeroorlog' over handel in het Witte Huis - Buitenland - Volkskrant
In het Witte Huis is een stammenstrijd over handel uitgebroken. Een groep economische nationalisten, onder aanvoering van presidentsadviseur Steve Ban
Vader sexting-slachtoffer: mijn dochter werd door 2600 likes gedood | NOS
Canadese rechter uit ambt gezet na ongepaste uitlatingen in verkrachtingszaak | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
De Canadese rechter Robin Camp is uit zijn ambt gezet naar aanleiding van uitspraken die hij in een proces rondom de verkrachting van een 19-jarige vrouw deed in 2014.
Wereldprimeur: IJsland gaat loonkloof tussen mannen en vrouwen illegaal maken - Buitenland - Volkskrant
Overal ter wereld werd deze week stilgestaan bij Internationale Vrouwendag, maar in IJsland hadden vrouwen ook echt wat te vieren. Daar maakte de rege
Nederland is het eerste land ter wereld waar helemaal geen Sprite met suiker meer te koop is - Koken & Eten - Volkskrant
Volgens Coca-Cola is Nederland 'een van de meest gezondheidsbewuste landen ter wereld'. Vandaar dat de voormalige suikerbom Sprite hier voortaan allee
Rotterdam wil zorgverzekering aanbieden voor alle inwoners met maar 50 euro eigen risico - Wetenschap - Volkskrant
Rotterdam wil in 2019 alle inwoners een ziektekostenverzekering aanbieden met een laag eigen risico van 50 euro. Het overige wettelijk eigen risico zi
Vrijwilligers in bijstand mogen onkostenvergoeding krijgen van 150 euro per maand - Economie - Volkskrant
Vrijwilligers met een bijstandsuitkering mogen voor hun werk 150 euro per maand ontvangen, zonder dat dit wordt verrekend met hun uitkering. De maxima
Leven we eigenlijk in een hologram? Het zou zomaar kunnen - Wetenschap - Volkskrant
Is het heelal eigenlijk een hologram? Bent u een computersimulatie? Klinkt als voer voor sciencefiction (en dat is het ook), maar het idee wint ook st
Turkse wet verbiedt buitenlandse verkiezingscampagnes - Binnenland - Volkskrant
Campagne voeren in het buitenland is in strijd met het Turkse kieswet. Dat staat in artikel 94/A: 'In het buitenland en in buitenlandse missies mogen
GeenStijl: LIVE CRISISBLOG - Turken bloksnorren Rutte. Aboutaleb vaardigt NOODBEVEL uit. ME op Willemsbrug
opstootjes achterkant #consulaat #rotterdam @RTV_Rijnmond #protest #Erdogan https://t.co/yfc7lSB4a6— Maikel Coomans (@maikelcoomans85) 11 maart 2017 nu al 1500 mensen #protest #rotterdam #turkije #Erdogan @RTV_Rijnmond https://t.co/xo6mrnkbFs— Maikel Coomans (@maikelcoomans85) 11 maart 2017 Bovenstaand, live bij het Turkse consulaat te Rotterdam, waar Erdo-Turken...
GeenStijl: LIVEBLOG ESCALATIE - Turkse minister als 'ongewenste vreemdeling' terug naar Duitsland, rellen in Rotterdam
Waterkanon word ingezet #Rotterdam pic.twitter.com/93IAYut8va— Arrestatieteam ?? (@arrestatieteamz) 12 maart 2017 Aboutaleb: "Situatie in centrum stabiel. Slechts nog enkelen die confrontatie met politie opzoeken." https://t.co/BYsjSVs0Xv pic.twitter.com/JCLVJPBGk0— NU.nl (@NUnl) 12 maart 2017 UPDATE 1:25 Gaat nu uit de hand lopen in...
Turkse minister als ongewenste vreemdeling uitgezet - Binnenland - PAROOL
De Turkse minister Fatma Betül Sayan Kaya (Familiezaken) is zaterdagnacht Nederland uitgezet omdat ze als ongewenste vreemdeling werd beschouwd in ons
Politie en betogers botsen bij Turks consulaat Rotterdam | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Een betoging bij het Turkse consulaat in Rotterdam heeft in de nacht van zaterdag op zondag geleid tot botsingen tussen de politie en demonstranten. Zeven mensen raakten gewond en twaalf betogers werden gearresteerd.
Twaalf aanhoudingen, zeven gewonden tijdens onrustige nacht bij Turks consulaat in Rotterdam - Volkskrant
Bij het Turkse consulaat aan de Westblaak in Rotterdam liep afgelopen nacht de spanning hoog op. Honderden Erdogan-aanhangers demonstreerden voor het
GeenStijl: FOTO'S. Een ode aan Politie Rotterdam
Zo lui, dat was ons het avondje weer wel. Maar dankzij het resolute optreden van Aboutaleb en zijn knuppelmacht is het toch duidelijk wie er (vooralsnog) de baas is als het erop aankomt. Kuzu noemt deze actie natuurlijk een "escalatie"....
Live - Turkse premier kondigt 'sterke tegenmaatregelen' aan, Turkse vlag op Nederlands consulaat - Buitenland - Volkskrant
De Turkse minister van Familiezaken Fatma Betül Sayan Kaya is vannacht Nederland uitgezet als 'ongewenste vreemdeling' toen ze in het Turkse consulaat
‘Turkse minister voor Familiezaken tegengehouden in Rotterdam’ - NRC
Turkije dreigt met strenge vergelding na uitzetten minister - NRC
Dit schrijven buitenlandse media over ‘Rotterdam’ - NRC
Le Pen wil geen vice-kanselier van Merkel zijn - NRC
Zweedse zaaleigenaar weigert Turkse referendumbijeenkomst | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
De eigenaar van een zalencentrum in het Zweedse Stockholm heeft besloten zijn locatie niet te verhuren voor bijeenkomst van de Turkse regeringspartij AK. Zondagmiddag zouden leden van de AK-partij een bijeenkomst houden voor het referendum op 16 april. 
'Onderhandelingen EU en Turkije liggen stil' | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
De onderhandelingen met Turkije over toetreding tot de EU zijn ''de facto tot stilstand gekomen”.
Erdogan: Nederland is fascistisch en nazistisch | NOS
Nederlandse regering sluit excuses aan Turkije uit na weigering Turkse ministers | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
De Nederlandse regering is niet van plan zijn excuses aan Turkije aan te bieden vanwege het weren van twee Turkse ministers zaterdagavond in Rotterdam.
Turkije eist juridische stappen tegen Nederlandse politie | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Turkije eist juridische stappen na het in hun ogen buitensporige optreden van de Nederlandse politie tijdens de demonstratie van Nederlandse Turken in Rotterdam.
GeenStijl: ALLE ERDOTURKEN TERUG NAAR ERDOTURKISTAN
Landgenoten en Nederlandhaters van linkse danwel koranisch/levantijnse persuasie. Round-Up Turkije Rel Topic. Hier verder met de berichtgeving inzake het met fluisterstille diplomatiek wieberen van ongewenste ottomaantjes met een grote muil omdat er verkiezingen zijn. Alle vorige topics krijgen nu een...
Regering-Trump ontslaat prominente openbaar aanklager | NOS
TROUW Republikein McCain vraagt Trump om afluisterbewijs
Huis van Afgevaardigden wil 'afluisterbewijs' van Trump zien | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
De commissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden die gaat over het onderzoek naar de vermeende afluisterpraktijken van president Barack Obama wil dat president Donald Trump maandag bewijs voor zijn claim levert.
'Zeker 14 miljoen Amerikanen onverzekerd door zorgwet Trump' | NOS
Rutte: 'We moeten sorry zeggen voor aanpak Q-koorts' - Politiek - Volkskrant
Minister-president Rutte vindt dat de overheid excuses moet maken voor de manier waarop met de q-koortsepidemie is omgesprongen. 'We moeten sorry zegg
Overheid betaalt 22 miljoen aan schadevergoedingen namens criminelen | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
De overheid heeft de afgelopen vijf jaar bijna 32 miljoen euro voorgeschoten aan slachtoffers van gewelds- en zedenmisdrijven. Van een kleine 22 miljoen euro van het voorgeschoten bedrag is de kans klein dat die ooit wordt terugbetaald.
TROUW Leuk, een dependance van de RUG in China, maar hoe zit het met de academische vrijheid?
EU maant Turkije 'buitensporige' verklaringen achterwege te laten | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
De Europese Commissie heeft Turkije gemaand zich te onthouden van 'buitensporige verklaringen' en acties die de verhouding met Nederland verder kunnen doen verslechteren. 
Vicepremier Asscher veroordeelt 'politiek van intimidatie' van Denk | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
PvdA-minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken heeft maandag harde kritiek geuit op de politieke partij DENK. De vicepremier spreekt van een politiek van intimidatie.
Nederlandse websites gehackt na rel Nederland en Turkije | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Een aanzienlijk aantal websites dat wordt gehost door het hostingbedrijf Versio, is gehackt. Op de websites was daardoor een afbeelding te zien waarin vermoedelijk werd verwezen naar de diplomatieke rel van afgelopen weekend tussen Nederland en Turkije.
Turkije naar Europees Hof voor Rechten Mens om kwestie met Nederland | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
De Turkse president Recep Tayyip Erdogan zegt dat Turkije naar het Europees Hof voor de Rechten van de Mens stapt vanwege de Nederlandse weigering van Turkse ministers. 
GeenStijl: Rutte/Merkel in geniep: 'We nemen 250K migranten'
CDA, SP, PVV, SGP en VNL willen voor morgen opheldering over mogelijke geheime beloftes aan Turkije over vluchtelingendeal pic.twitter.com/EpP8KWvip9— Pieter Omtzigt (@PieterOmtzigt) 13 maart 2017 Welkom op Turkije-dag, alwaar we stilstaan bij 400 jaar handelsbetrekkingen, vanaf heden aangevuld met elkaar...
Angela Merkel machte Türkei Zusage bei Flüchtlingszahl - WELT
Der EU-Flüchtlingsdeal war keineswegs ein überraschender Vorschlag der Türkei. Die Kanzlerin und der niederländische Ministerpräsident hatten bereits am Vorabend die Details mit Erdogans Premier ausgehandelt.
GeenStijl: LIVE DEBAT VAN DE EEUW: GREET VS MINPRES
Chips nootjes bier danwel bord aardappels met jus op schoot. Het is eindelijk tijd voor de moeder aller gamechangers. Uitdager Wilders vs regerend populist Mark Rutte. Mocht Greet op het laatste moment ook dit debat afzeggen, dan verliest-ie woensdag dikke...
Moskeeën: moslims worden onder druk gezet om DENK te stemmen - Elsevier.nl
Marokkaanse moskeeën: Denk zet ons onder druk | NOS
GeenStijl: Marokkaanse moskeeen gooien DENK van flatgebouw
'Moskeeën voelen druk om achterban het stemadvies DENK te geven' https://t.co/TAh7gjJYKX pic.twitter.com/bFxMASjCna— RTL Nieuws (@RTLnieuws) 12 maart 2017 Wat een paar nepaccounts en een flinke portie Nederlandhaat wel niet vermogen. Nu hebben zelfs de Marokkaanse moskeeën in Nederland (rare term...
RMMN neemt afstand van eigen uitspraken over Denk | NOS
Wraakactie van Turkse hackers treft Nederlandse bedrijven | NOS
Aboutaleb: toestemming om te schieten was gegeven | NOS
Turkije schort contacten met Nederlandse regering op | NOS
Bedrijven mogen hoofddoek op werkvloer verbieden | NU - EU
Bedrijven mogen hun werknemers verbieden om een hoofddoek te dragen op de werkvloer als dit expliciet is opgenomen in de bedrijfsregels. Indien werknemers zich niet aan de regel houden, mogen zij worden ontslagen. 
AIVD en MIVD mogen gegevens blijven uitwisselen met buitenlandse diensten | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
De Nederlandse inlichtingendiensten AIVD en MIVD mogen verzamelde gegevens blijven uitwisselen met buitenlandse diensten, bijvoorbeeld in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.
Aantal 'hatecrimes' in VS met 20 procent gestegen in 2016 | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Het aantal 'hatecrimes' in negen grote Amerikaanse steden is in 2016 met 20 procent toegenomen. Volgens de onderzoekers is dit mede te danken aan de harde toon van de presidentscampagne.
Duitse politie voert grote actie uit tegen salafisten in stad Hildesheim | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
De Duitse politie heeft dinsdag een grote actie uitgevoerd tegen salafisten in de stad Hildesheim. Er werd onder andere een moskee doorzocht die door de autoriteiten wordt gezien als een belangrijke ontmoetinsplaats voor radicale salafisten.
'Wereldwijd ruim 400 miljard beschikbaar voor commercieel vastgoed' | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
In 2017 is wereldwijd ruim 400 miljard euro beschikbaar voor investeringen in commercieel vastgoed. Dat is een afname van 2 procent ten opzichte van recordjaar 2016.
Overheid gaat Nederlandse boeren voorzien van satellietdata | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Om de Nederlandse landbouw nog efficiënter en duurzamer te maken, gaat de overheid boeren gratis voorzien van satellietdata. 
Steeds vaker smartphonecontrole aan grens VS | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Bij Amerikaanse grenscontroles wordt steeds vaker om inzage in smartphones gevraagd.
Facebook verbiedt gebruik gegevens voor spionagesoftware | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Facebook heeft zijn gebruikersvoorwaarden voor Amerikaanse ontwikkelaars voor het sociale netwerk aangepast. Het aanwenden van gebruikersgegevens ten behoeve van spionagesoftware wordt nu expliciet verboden.
Providers bang dat Nederlands afluisterstation 5G in de weg zit | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Verschillende Nederlandse providers zijn bang dat 5G in Nederland niet goed kan worden uitgerold, omdat een afluisterstation in Burum voor problemen zorgt.
GeenStijl: EU-hof: Hoofddoekjes wegjorissen is okee
Vrijheid 1 – islamisering 0: werkgevers mogen hoofddoekjes verbieden van Europees Hof
ThePostOnline - Vrijheid 1 – islamisering 0: werkgevers mogen hoofddoekjes verbieden van Europees Hof. Mits het verbod geldt voor alle religieuze en politieke uitingen
HLN.be - Geen discriminatie: werkgever mag hoofddoek verbieden op werkvloer
Baas mag hoofddoek op werkvloer verbieden | NOS
Een interne regel van een onderneming die het zichtbaar dragen van enig politiek, filosofisch of religieus teken verbiedt, vormt geen directe discriminatie - cp170030nl.pdf
Het aantal moslims stijgt, maar met hoeveel? | NOS
Erdogan geeft stemadvies en beschuldigt Nederland van massamoord | NOS
'Turkije klaagt ook bij VN en OVSE' | NOS
Invallen in binnen- en buitenland om witwassen | NOS
Live - Rutte: 'Verwijzing Erdogan naar Srebrenica is walgelijke geschiedvervalsing' - Binnenland - Volkskrant
Erdogan heeft in een toespraak gezegd dat in 1995 in Srebrenica al werd aangetoond dat Nederlanders een 'verrot karakter' hebben. Mark Rutte noemt dit
Linkse Turk ziet opeens Rutte en Wilders staan - Binnenland - Volkskrant
Turkse Nederlanders die altijd links stemden, waarderen de harde houding van Rutte en Wilders jegens de Turkse president Erdogan, merkt journalist Erd
TROUW Erdogan: Het verdorven karakter van de Nederlanders kennen we nog uit Srebrenica
'Data ov-chipkaart te grabbel' | Nieuws | AD.nl
Stembureaus geopend voor Tweede Kamerverkiezingen | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Om 7.30 uur is woensdagochtend het merendeel van de stembureaus in Nederland opengegaan. Dat betekent dat zo'n 13 miljoen stemgerechtigden hun stem kunnen uitbrengen voor de Tweede Kamerverkiezingen.
Toeristen kunnen na kroegentocht nu ook op coffeeshop crawl - Amsterdam - PAROOL
In navolging van pubcrawls, kroegentochten voor toeristen, kent Amsterdam vanaf deze week ook de coffeeshop crawl. De PvdA kondigt raadsvragen aan.
Meer cameratoezicht in het centrum - Amsterdam - PAROOL
De gemeente heeft het cameratoezicht in de binnenstad opgeschroefd. Drugsoverlast en criminaliteit blijven hier een aanhoudend probleem.
Kritiek op zakenbelang Turkse premier in Almere - Buitenland - PAROOL
De zakelijke belangen van de Turkse premier Binali Yildirim in Almere roepen vragen op in Turkije, nu dat land verwikkeld is in een diplomatieke crisi
Daarom dragen ze die Turkse vlag om hun schouders - Opinie - PAROOL - zie reacties
Turkse hackers plaatsen swastika's op populaire Twitter-accounts | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Tal van populaire Twitter-accounts hebben op de verkiezingsochtend Turkse berichten met swastika's geplaatst. De tweets, die de hashtag #Nazihollanda gebruikten, lijken te zijn geplaatst nadat de dienst Twitter Counter werd gehackt.
GeenStijl: Strijders van Erdogan naaien @DonaldDuckNL
@JoshButler they hacked the account of the Dutch Donald Duck. pic.twitter.com/l3NIDZEEyk— Anton Noordermeer (@endeeh) 15 maart 2017 HEE KÜTTÜRKEN! BLIJF MET JE ROTPOTEN VAN ONZE ROT-DONALD DUCK AF! In een poging de sympathie van de zwevende kiezer te winnen, richten...
Gekaapte Twitter-accounts verspreiden Turkse dreigementen - rtlz.nl
Turkse hackers zijn erin geslaagd om bekende Twitter-accounts te kapen. Via de accounts van onder andere Amnesty International, Caro Emerald en zelfs Donald Duck wordt anti-Nederlandse propaganda verspreid.
GeenStijl: Kuzu: 'Nederlanders zijn nazi's en moslimslachters'
Zo. Nationale verkiezingen. Wat is er dan leuker dan een dag vol Turkije-topics. En ook deze konden we natuurlijk niet laten liggen. Want waar Kuzu zich voorheen nog om zijn totale en onverdeelde loyaliteit aan Erdogan heen wist te glibberen,...
De EU moet geen overheden maar bedrijven reguleren - FTM
Stof in onkruidverdelger niet kankerverwekkend | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Het onkruidbestrijdingsmiddel glyfosaat is niet kankerverwekkend. Dat heeft het Europese Agentschap voor Chemische Stoffen (ECHA) woensdag geoordeeld.
TROUW Bestrijdingsmiddel glyfosaat 'wel vervuilend, niet kankerverwekkend’
TROUW LuxLeaks klokkenluiders veroordeeld
TROUW Rechter Hawaii zet hernieuwd inreisverbod Trump in de wacht
TROUW VS klagen Russische hackers Yahoo aan
Berlijn dreigt met inreisverbod voor Turkse politici | NOS
Prognose verkiezingen: VVD veruit grootste, zwaar verlies PvdA | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
De VVD van premier Mark Rutte is op weg naar een verkiezingszege, de derde op rij. Dat blijkt uit een voorlopige prognose van de einduitslag door de Verkiezingsdienst van het ANP, op basis van getelde stemmen.
VVD 33 zetels, PVV voorlopig tweede partij | NOS
Uitslag grote steden: Denk in Rotterdam en Den Haag groter dan PvdA | NOS
Rotterdams raadslid stapt op om bedreigingen vanuit Turkije | NOS
Denk in Rotterdam en Den Haag groter dan PvdA | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Nieuwkomer Denk is in Rotterdam en Den Haag groter geworden dan de PvdA.
Turks CDA-raadslid in Rotterdam stopt tijdelijk na bedreigingen | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Het Rotterdamse CDA-raadslid Turan Yazir stopt tijdelijk bij zijn fractie, nadat hij door een Turkse krant werd aangewezen als medeverantwoordelijke voor de opgelopen spanningen tussen Nederland en Turkije.
Erdogan wil dat Rotterdam stedenband met Istanbul verbreekt: 'Maar we hebben helemaal geen officiële band' - Binnenland - Volkskrant
Het conflict tussen Nederland en Turkije heeft nu ook de lokale overheden bereikt. De Turkse president Erdogan eiste woensdag dat de stad Istanbul zij
Honderden twitteraccounts - van BBC tot Donald Duck - gehackt voor Turkse propaganda - Tech - Volkskrant
Honderden twitteraccounts zijn vanmorgen gehackt en verstuurden nadien een Pro-Turkse en Anti-Nederlandse tekst rond. Ook accounts van bekende organis
Nederland is bij deze verkiezingen rechtser geworden - Binnenland - Volkskrant
In Europa heerst opluchting, maar in Nederland ziet het toneel er minder geruststellend uit. Het regeringsbeleid is keihard afgestraft en het land is
'Trump trekt 4 miljard uit voor bouw muur Mexico' - Buitenland - Volkskrant
De eerste contouren van het begrotingsvoorstel dat president Donald Trump donderdag zal presenteren zijn uitgelekt. Onder meer werd duidelijk dat Trum
Snoop Dogg schiet 'Trump' neer in videoclip - president en Amerikanen boos - Buitenland - Volkskrant
Snoop Dogg kon natuurlijk verwachten dat er stevige kritiek zou komen op zijn nieuwe videclip. Dat de bekende rapper president Donald Trump op de hak
Rechter op Hawaï zet ook nieuw inreisverbod Trump stil voor heel de VS | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Een federale rechter van de Amerikaanse staat Hawaï heeft het nieuwe inreisverbod van Donald Trump stopgezet voor het hele land. Het nieuwe inreisverbod zou in de nacht van woensdag op donderdag (lokale tijd) ingaan.
Nigeria en Kameroen bevrijdden 5000 Boko Haram-gevangenen | NOS
Nieuwe golf aanslagen in Syrië, vrede ook na zes jaar ver weg | NOS
Zwaarbewapende 17-jarige scholier opgepakt na schietpartij Franse school | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Bij een schietpartij op een middelbare school in de stad Grasse in Zuid-Frankrijk zijn zeker drie gewonden gevallen. De politie heeft een zwaarbewapende 17-jarige student aangehouden. Hij had een geweer, twee handpistolen en twee granaten bij zich.
Europese Commissie opent loket voor anoniem melden van kartels | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Werknemers en andere personen die weten van geheime prijsafspraken tussen bedrijven of andere verboden praktijken, kunnen voortaan anoniem aan de bel trekken in Brussel.
Europa verscherpt voedselcontroles | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Vier jaar na het schandaal met paardenvlees is het Europees Parlement akkoord gegaan met wetgeving die moet zorgen voor scherpere en meer doelgerichte voedselcontroles. "Van boer tot vork", is de belofte waarmee het consumentenvertrouwen moet worden teruggewonnen.
Consumentenwaakhonden pakken gevaarlijke producten vaker aan | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Bij het Europese waarschuwingssysteem voor gevaarlijke producten zijn vorig jaar 2.044 meldingen binnengekomen. Dat is iets minder dan in 2015, maar er werd veel vaker iets mee gedaan. Dat blijkt donderdag uit een rapport van de Europese Commissie.
GeenStijl: Klikturken dreigen Rotterdamse democratie kapot
Bedreigde Turan Yazir trekt zich terug als CDA-raadslid in Rotterdam https://t.co/qsqxoWEjX0 pic.twitter.com/qWAeJXV9a0— AD RotterdamsDagblad (@RDStad) 16 maart 2017 Gisteren was het feest van de democratie, vandaag kunnen de slingers al weer de prullenbak in. Want een feestje waar iemand door...
GeenStijl: Turkies: vier jaar vvd = vier jaar JIHAD
'Holy wars will soon begin in Europe', Turkish minister claims https://t.co/z4MTWtTpTT— The Independent (@Independent) March 16, 2017 Een dansende Henkie Krol, de blije bakkes van Buma en Rutte en Pechtold die nu al de knabbel & babbel van de pragmatische...
Ankara reageert op verkiezingsuitslag: ‘Heilige oorlogen komen naar Europa’ - Elsevier.nl
Eerste Kruistocht - Wikipedia
Nieuw-Zeelandse rivier krijgt dezelfde rechten als een mens | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
De Nieuw-Zeelandse Whanganui-rivier heeft woensdag als eerste rivier ter wereld dezelfde wettelijke status als een mens gekregen. 
Top van grote bedrijven verdient steeds meer | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Topmensen van grote Nederlandse bedrijven met een notering aan de beurs zijn er vorig jaar behoorlijk op vooruitgegaan. 
Venezuela arresteert banketbakkers in 'broodoorlog' | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Venezuela heeft deze week vier bakkers gearresteerd omdat zij illegale brownies en gebakjes maakten. De regering van president Nicolas Maduro dreigt met overname van bakkerijen in de hoofdstad Caracas in wat hij een 'broodoorlog' noemt. 
Japanse staat aansprakelijk voor kernramp Fukushima | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Een rechtbank in Japan heeft vrijdag bepaald dat zowel de Japanse staat, als de exploitant, het energiebedrijf Tepco, aansprakelijk zijn voor de ramp met kerncentrale bij Fukushima wegens nalatigheid. Het is de eerste keer dat de Japanse staat aansprakelijk gesteld is voor de ramp uit 2011. 
VS beëindigt 'strategische houding' tegenover Noord-Korea | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Tillerson heeft gezegd dat de VS een einde maakt aan de strategische politiek waarbij het zich afwachtend opstelt tegenover Noord-Korea. Het huidige beleid moet Noord-Korea aansporen om zelf te stoppen met nucleaire wapens. 
GeenStijl: Bewaartweet: Wat De Turken Van Nederland Vinden
Nasty name calling against #Netherlands by #Turkey's top leaders in their public speeches so far. pic.twitter.com/ux1mgSnmaA— Abdullah Bozkurt (@abdbozkurt) 16 maart 2017 Superhandig extragratis overzicht voor ieder handboek Fijnzinnige Internationale Diplomatie Met Dictatoriale Muzelmannen. Turkse journo (een uitstervend ras) Abdullah...
Compromisloze houding beloond, mogelijk drie zetels voor Denk - Politiek - Volkskrant
'Drie zetels, Inshallah wordt meer', jubelt Fatih Dadas op de Facebookpagina van Denk,
GeenStijl: DENK wint Nieuw-West dankzij geronselde stemmen
De Telegraaf haalt ene 'Vincent' aan, Elsevier een anonymus (die misschien ook Vincent heet) maar toch maar toch maar toch. Er zijn drie tot vijf miljoen stemmen op DENK uitgebracht op illegale wijze. Als je achterlijke Midden-Oostenpartijen importeert, krijg je...
Hoe werd DENK de grootste in Amsterdam Nieuw-West? - Elsevier.nl
TROUW Rotterdam raakt oververhit na Turkse rel
TROUW Om het populisme te verslaan moet Rutte sociaal beleid voeren
VN: Zuid-Sudanese regering verergert hongersnood | NOS
Meer dan honderd mensenrechtenactivisten in Colombia vermoord | NOS
Veel geld naar defensie en veiligheid in eerste begroting Trump | NOS
6 vuistregels voor beveiliging die de CIA heeft nagelaten - Computerworld
Het gênantste van de CIA-lekken van vorige week is dat het voor de zoveelste keer bewijst dat zelfs in organisaties die zich met veiligheid bezighouden, er een heleboel schort aan IT-beveiliging. Zes simpele dingen die de CIA over het hoofd heeft gezien.
Turkije dreigt migranten naar Europese Unie te sturen | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
De Turkse minister van Binnenlandse Zaken heeft vrijdag gedreigd vluchtelingen richting de EU te sturen ondanks het vluchtelingenakkoord. 
EU eist wijzigingen in voorwaarden Facebook, Twitter en Google+ | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
De Europese Commissie eist dat de sociale netwerken Facebook, Twitter en Google+ hun voorwaarden voor Europese gebruikers binnen een maand aanpassen, om consumenten meer rechten te geven en om fraude beter aan te pakken.
Britse overheid verwijdert advertenties van Google om extremistisch materiaal | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
De Britse overheid heeft al zijn advertenties teruggetrokken van de diensten van Google, nadat ze terecht waren gekomen naast extremistisch materiaal.
Google summoned by ministers as government pulls ads over extremist content | Technology | The Guardian
British advertisers urge company overhaul after adverts from several big organisations appear next to inappropriate material
TU Delft houdt eerste wedstrijd voor 'anti-dronetechnologie' | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
De TU Delft houdt in december een wedstrijd waarin teams elkaars drones uit de lucht moeten zien te halen. De wedstrijd met de naam DroneClash moet de ontwikkeling van anti-dronetechnologie stimuleren.
Erdogan wil meer kinderen bij Turken in Europa | NOS
Duitse IND zet spraakherkenning in bij vluchtverhaal asielzoeker | NOS
IOM: verdeling asielzoekers verloopt traag | NOS
50 jaar ETA: 800 doden en duizenden jaren gevangenisstraf | NOS
Braziliaanse politie komt enorme vleesfraude op het spoor | NOS
Laptop met informatie van geheime dienst VS gestolen | NOS
Vliegverkeer Parijse luchthaven Orly plat na schietincident | NOS
GeenStijl: Turken dreigen met 15000 apothekers (p/mnd), FOKQUOTA, Aboutaleb = TERRORIST en Rutte = CALIGULA
Let’s send 15,000 migrants a month to Europe to shock them: Turkish interior minister https://t.co/t33CftGHwi pic.twitter.com/OLqpvEvPPu— Hürriyet Daily News (@HDNER) March 17, 2017 Hier verder met het actuele liveblog over de eerste Hollands-Ottomaanse burgeroorlog & de steeds gekker wordende TOTAL...
GeenStijl: Filmpje. 070 importeert vrouwen die niets kunnen
Maar gelukkig zijn daar de 'wijkcontactpersonen' die deze nietskunners helpen met het aanvragen van een bijstandsuitkering. Wij wensen alle hardwerkende Nederlanders in de 52% schijf een prettige en welverdiend weekend! Maandag mag u weer kromliggen voor de roofstaat. Heel normaal....
GeenStijl: Tonnen soepsidie voor Nederturkse haatmedia
Turken en subsidietrekken. Wél een goede combinatie. Turken en aandacht besteden aan de zakelijke kant van hun onderneming. Géén goede combinatie. Want wat blijkt nou uit onderzoek van de speurneuzen van Het Parool? Turks-Nederlandse Erdomedia hebben jarenlang tonnen subsidie gekregen...
Zegt Rutte straks alsnog 'sorry' tegen Erdogan? - Elsevier.nl
Erdogan wil macht Turken in Europa vergroten: 'Neem meer kinderen' - Elsevier.nl
Turkse krant opent aanval op 'rotzak en Gülenist' Aboutaleb - Elsevier.nl
Geradicaliseerde moslim doodgeschoten op vliegveld Orly in Parijs - Elsevier.nl
GeenStijl: Mislukte moslimterrorist doodgeschoten op luchthaven Orly, passagiers onnodig vertraagd
In Frankrijk heeft de radicale islam gezorgd voor een verstoring van het vliegverkeer. Passagiers op het vliegveld Orly kregen te maken met ernstige vertragingen nadat een radicale moslim zich probeerde te profileren als strijder van de profeet. Hij, hierboven te...
Man die militair aanviel op Parijs vliegveld riep 'Ik wil sterven voor Allah' - Buitenland - Volkskrant
Op het Parijse vliegveld Orly hebben militairen zaterdag een man doodgeschoten die een andere militair haar wapen afhandig probeerde te maken. 'Ik ben
Afshin Ellian over WNL-boycot DENK: 'Die partij verdient een streng weerwoord' - Elsevier.nl
Turkije stuurt aan op nieuwe spanningen met Duitsland - Elsevier.nl
Turks-Belgische politicus wil Belgische variant van DENK opzetten - Elsevier.nl
Turkse claim op invloed in Europa heeft een lange geschiedenis - Opinie - Volkskrant
Turkije heeft formidabele chantagemiddelen tot zijn beschikking om erkenning van zijn lange arm in Europa af te dwingen, betoogt arabist Ruben Gischle
Duitse inlichtingenchef: Gülen niet achter Turkse coup | NOS
Denk is gevaarlijker dan Wilders ooit is geweest - Opinie - PAROOL - zie reacties
#Wereldzonderwerk: hoe voorkom je chaos als iedereen werkloos thuis zit? | NOS
Arbeiders in India krijgen levenslang voor fabrieksrellen | NOS
Van topgeheim naar YouTube: de verwoestende kracht van atoombommen | NOS
Verenigde Staten blokkeren steunverklaring G20 aan vrijhandel | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
De financiële leiders van de G20 zijn het op een top in Baden-Baden in Duitsland niet eens geworden over een steunverklaring aan vrijhandel. Vertegenwoordigers op de top zeiden dat de Verenigde Staten dwarslagen.
'Wikileaks publiceert duizenden documenten over CIA-hacks' | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Klokkenluidersite Wikileaks zegt duizenden documenten van de CIA te hebben gepubliceerd, met daarin uitgebreide informatie over hacksoftware die de inlichtingendienst gebruikt.
'Wikileaks verbindt voorwaarden aan hulp bij dichten gelekte lekken' | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Wikileaks verbindt voorwaarden aan zijn hulp bij het dichten van lekken en kwetsbaarheden die nog niet openbaar zijn gemaakt. De CIA spaart dat soort lekken en kwetsbaarheden op om ze voor eigen doeleinden te gebruiken.
Assange belooft informatie over CIA-hacktools | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Onthullingssite WikiLeaks zal informatie over de computerprogramma's die de CIA gebruikt om te hacken delen met technologiebedrijven. Oprichter Julian Assange heeft dat donderdag laten weten via Facebook.
GeenStijl: Feynman en/of Feiten - Generaal Rutte
Wat een foto. Beveiligers Turkse minister Betül Sayan Kaya gefouilleerd door DSI nabij Turkse consulaat Rotterdam. https://t.co/9auOqHNZU3 pic.twitter.com/z6qHiEnqO8— seven (@seven__) March 14, 2017 Iedere Amerikaanse president in oorlog heeft zijn herverkiezing gewonnen. Dit gegeven vormt de ultieme premierbonus. Rutte was...
Dit Griekse eiland toont noodzaak én falen van Turkijedeal | Nieuwsuur
Uitbreiding sociale huurwoningen door komst vluchtelingen | NOS
Wonen op 40 vierkante meter rukt op: de microwoning is in opkomst - Economie - Volkskrant
Onder druk van hoge huren en huizenprijzen gaat de stadsbewoner weer kleiner wonen. Projectontwikkelaars spelen met de bouw van microwoningen slim in
Amerikaanse armoedebestrijding rukt op in Nederland | NOS
‘Unilever bereidt verkoop 7 miljard euro aan voedselmerken voor’ | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Unilever bereidt de verkoop van voedselmerken met een totale waarde van 6 miljard pond (bijna 7 miljard euro) voor.
Politie Rotterdam verwijdert Erdogan-posters uit etalage | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
De politie heeft zondagavond laat posters met de beeltenis van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan verwijderd uit de etalage van een pand in Rotterdam. 
Meer meldingen discriminatie door spanningen in Turkse gemeenschap | NOS
'Turkije-Nederland' met Lubach-commentaar een hit op YouTube | NOS
De lange arm van Turkije - Zondag met Lubach (S06) - YouTube
Boeddhisten Myanmar betogen tegen rechten Rohingya | NOS
Dit is de duivelse realiteit van gezichtsherkenning - Computerworld
Het gebruik van AI om gezichten te herkennen groeit snel. Hier vertellen we je waarom je je ernstig zorgen moet gaan maken.
Steeds meer huurders financieel in de knel | NOS
Meer huurders verkeren langdurig in financiële problemen | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Meer huurders verkeren langdurig in financiële problemen. In 2012 lukte het 37 procent van de "huurders met betaalrisico" vier jaar achtereen nauwelijks om rekeningen te betalen. In 2015 was dit al bijna 55 procent.
FIOD stuit op miljoenenfraude door belastingadviseurs | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Een aantal belastingadviseurs uit onder meer Purmerend en Hoorn heeft voor vermoedelijk 2,7 miljoen euro gefraudeerd. Dat meldt de FIOD. 
Politie krijgt 3 miljoen euro niet terug van Microsoft na administratieblunder | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
De politie krijgt geen geld terug van Microsoft, nadat een administratieblunder ervoor zorgde dat 3 miljoen euro te veel aan softwarelicenties werd gespendeerd.
Vijf belastingadviseurs frauderen voor bijna 3 miljoen euro | NOS
'Russische miljarden witgewassen via wereldwijde wasmachine' | NOS
Tientallen banken betrokken bij Russisch witwasschandaal - Elsevier.nl
Russen wassen miljarden wit via banken in Europa en de VS - Buitenland - Voor nieuws, achtergronden en columns
Rijke Russen hebben voor tenminste 20 miljard dollar (18,5 miljard euro) witgewassen via banken in voornamelijk de VS en Europa. Zij besteedden het ve
British banks handled vast sums of laundered Russian money | World news | The Guardian
Exclusive: Billions of dollars were moved out of Russia in ‘Global Laundromat’ operation, with anonymously owned UK companies playing major role
Merkel is klaar met nazi-uitspraken Erdogan: 'Stop ermee' - Elsevier.nl
Ook België heeft genoeg van Erdogans beschuldigingen: ‘Hij wil nationalisme aanwakkeren’ - Elsevier.nl
Erdoganmedia kregen tonnen aan Nederlandse subsidie - Binnenland - PAROOL
Turks-Nederlandse media op de hand van de Turkse regering, waarvan er één zaterdag opriep tot protesten tegen Nederland, zijn jarenlang overeind gehou
Rob Oudkerk: 'Segregatie in Amsterdam door de PvdA' - Amsterdam - PAROOL
Volgens PvdA-prominent Rob Oudkerk is de segregatie op de Amsterdamse scholen en in de wijken een gevolg van falend bestuur door de PvdA.
'De PvdA financiert het paard van Troje' - Opinie - PAROOL
Parroollezers reageren op de onthulling dat de Nederlandse regering 'gevaarlijke' Turkse organisatie financieel steunt. 'Nederland staat weer te kijk
Met beroepsprocedures frustreren kansloze asielzoekers massaal uitzetting - Elsevier.nl
GeenStijl: Kansloze asielplaag frustreert rechtssysteem
Ze knijpen hem echt daar op de Basisweg, qua overnamestrijd en dergelijke. Het is nu zelfs zo erg dat de Telegraaf geen 'kansloze asielplaag' meer durft op te schrijven als het over een 'kansloze asielplaag' gaat. Vermoedelijk bang dat Liesbeth...
Meer discriminatie gemeld, 'we denken dat het meer gebeurt' | NOS
GeenStijl: Ballonnetje Dijsselbloem: Een Europees Monetair Fonds
Dijsselbloem pleit voor oprichting EMF. https://t.co/2uot6yyzko Pot met geld voor oninbare staatsleningen, t moet niet gekker worden.— Jean Wanningen (@trias_politica) 20 maart 2017 Demissionair MinFin alsook voorzitter van de Eurogroep (dat kan op planeet EU prima samen, want kan allemaal...
Dit is de geheime EU-strategie voor scheiding van de Britten - Buitenland - Voor nieuws, achtergronden en columns
Nu de Britse premier May de knoop over de Brexitdatum heeft doorgehakt, breekt de tijd
Turkije evalueert relatie met Europa na referendum | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Turkije gaat de relatie met Europa na het referendum in april opnieuw tegen het licht houden, heeft president Erdogan dinsdag gezegd. 
Google scherpt advertentiebeleid aan na ophef over extremisten | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Google geeft adverteerders meer controle over de plaatsing van hun advertenties, en gaat ervoor zorgen dat het moeilijker wordt om geld te verdienen met advertenties naast haatzaaiend materiaal.
Laptopverbod op vluchten naar VS van kracht | NOS
'Groot-Brittannië volgt VS in verbod elektronische apparaten op vluchten' | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Ook Groot-Brittannië zal grotere elektronische apparaten zoals laptops en tablets verbieden als handbagage op vluchten vanuit meerdere landen in het Midden-Oosten.
Malawi zet leger in tegen illegale houtkap | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
De regering van Malawi heeft besloten om het leger in te zetten om illegale houtkap in het land te bestrijden. Het leger moet 24 uur per dag gaan patrouilleren bij de belangrijkste bossen van het land.
Bouterse ontslaat minister van Justitie en Politie | NOS
Ook geen Turkse campagne meer in Duitsland | NOS
Fox News haalt 'liegende' analist van de zender | NOS
Jeroen Dijsselbloem doelwit van Griekse bombrief | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Eurogroepvoorzitter en demissionair minister Jeroen Dijsselbloem was een van de doelwitten van de acht bombrieven die maandag in Athene zijn onderschept en onschadelijk gemaakt. Dat heeft zijn woordvoerder dinsdagmiddag bevestigd.
ING verdacht van betrokkenheid bij corruptie en witwassen - Amsterdam - PAROOL
De ING Groep wordt verdacht van betrokkenheid bij internationale corruptie en witwassen.
ING stopt financiering omstreden Dakota-oliepijpleiding - Economie - Volkskrant
ING trekt zich alsnog terug als financier van de Dakota-oliepijpleiding in de Verenigde Staten. Dat maakte de bank dinsdag bekend. Het project is omst
Zwitserse bank UBS voert negatieve spaarrente in | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
De Zwitserse bank UBS gaat een negatieve rente doorvoeren op spaarrekeningen van klanten met tegoeden van meer dan een miljoen euro.
Bijna alle banken verhogen kosten betaalrekeningen verder | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Bijna alle banken hebben de kosten voor hun betaalproducten verder opgeschroefd. Niet alleen de vaste kosten voor de betaalrekening en betalen buiten eurolanden, ook de tarieven voor papieren afschriften werden hoger. 
Eigenaren van vooral oudere windmolens hebben het zwaar na slecht windjaar - Economie - Volkskrant
Windmoleneigenaren hebben een slecht jaar achter de rug. Door een 'extreem negatieve afwijking' in de hoeveelheid wind, daalde hun opbrengst in 2016 m
GeenStijl: De wind is op. Windmolens failliet verklaard
Weet u. Misschien is de mensheid gewoon niet geschikt voor deze planeet. Moeder Aarde gaf ons alles. En wat doen wij? Wij trekken haar leeg tot er niets meer over is. Hoe vaak is Leonardo di Caprio niet in zijn...
Hoe bedreigend zijn de radicale populisten eigenlijk? - Opinie - Volkskrant
Gematigde politieke leiders moeten ophouden de haatcampagne van xenofobe populisten die tegen islam en vluchtelingen zijn te legitimeren en normaliser
GeenStijl: Recap TK2017 - Doodsbang voor Baudet
Het is heel gek. Maar in de meeste media proeft het toch een beetje alsof links gewonnen heeft. Want het 'verkeerde populisme' is niet het grootste geworden. Misschien stelt de PVV, tweede partij van Nederland met "slechts" 20 zetels,...
Zorgen om toenemende taalachterstand scholieren - Elsevier.nl
GeenStijl: VU: Wiskundelokalen leeg. Gebedsruimte overvol
Echt hoor. UvA wou geen gebedsruimte, kreeg gezeik. VU wou hártstikke graag gebedsruimte. Krijgt nu toch gezeik, want: moet groter!— Marie Hemelrijk (@MarieHemelrijk) 21 maart 2017 Wiskunde. Misschien wel de mooiste wetenschap. Dingen bewijzen. Beginnen met een paar axioma's en...
GeenStijl: PvdA 040: meer hoofddoekjes svp
Als het Eindhovense PvdA-raadslid Hafid Bouteibi (17) op zoek was naar een beetje aandacht, dan is zijn missie geslaagd. Meneer vindt de hoofddoeken-wegjorissen-is-prima-uitspraak van het Europees Hof hartstikke kudt en dus besloot hij uit het niets een 'pro-hoofddoekjesmotie' in...
PvdA verrast raad Eindhoven met pro-hoofddoekjesmotie | Eindhoven | AD.nl
Eindhovense PvdA hekelt hoofddoekuitspraak Europees Hof: 'Moslima’s voelen zich bedreigd' - Elsevier.nl
Allochtonen keren PvdA de rug toe en kiezen voor DENK, ook in Zuidoost-Brabant | Eindhoven | ed.nl
DENK Eindhoven zoekt kader bij aanhang Erdogan | Default | ed.nl
Huurverhoging leidt tot stijgende armoede onder huurders - Economie - Volkskrant
Ruim een half miljoen huurders hadden in 2015 een 'betaalrisico', zegt het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL). Dat betekent dat hun besteedbare ink
'Gemeente geeft niet het goede voorbeeld met flexwerk' | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Gemeenten zouden het goede voorbeeld moeten geven als het gaat om de inzet van flexwerkers. Dat gebeurt echter niet, concludeert vakbond FNV na een onderzoek. 
'Binnenstad aantrekkelijker? Kijk naar San Francisco' - Opinie - PAROOL - zie reacties
De gemeente Amsterdam moet veel meer zelf het voortouw nemen om de binnenstad aantrekkelijker te maken, schrijven ondernemers in het Centrum woensdag
Premier Portugal eist vertrek Dijsselbloem om 'seksistische' opmerking | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Jeroen Dijsselbloem moet als eurogroepvoorzitter opstappen. Dat eist de premier van Portugal, Antonio Costa, woensdag. Hij zegt dat de (demissionair) minister van Financiën een "racist, xenofoob en seksist" is.
Europese sociaal-democraten vallen over Dijsselbloem heen | NOS
Dijsselbloem: 'drank en vrouwen-opmerking' verkeerd begrepen | NOS
Erdogan dreigt Europeanen: jullie zullen niet veilig zijn | NOS
Duitsland blokkeert steeds vaker wapenexport naar Turkije | NOS
Duitsland gaat twee terrorismeverdachten uitzetten | NOS
Oxfam waarschuwt voor watercrisis Gaza op Wereldwaterdag | NOS
Oud-campagneleider Trump werkte voor Russische miljardair | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Paul Manafort, de oud-campagneleider van president Donald Trump, Paul Manafort, werkte jarenlang voor een Russische miljardair met als doel de invloed van de regering van de Russische president Vladimir Poetin te vergroten. 
Mishandeling Amerikaanse tiener op Facebook, niemand grijpt in | NOS
Islamitische tv-zender Senegal zendt per ongeluk porno uit | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Een islamitische televisiezender in Senegal heeft kijkers geschokt door een half uur lang harde porno uit te zenden.
Erdogan waarschuwt Europeanen: jullie zullen niet veilig zijn | NOS
GeenStijl: Erdogan houdt van mensenrechten en democratie. Bedreigt alle Europeanen helemaal de moeder
Erdogan dreigt met geweld tegen Europeanen: "Als Europa zo doorgaat kunnen Europeanen niet meer veilig over straat": https://t.co/EQrC9kl4wr pic.twitter.com/LDOXgkjNEl— NOS (@NOS) 22 maart 2017 Hee. Het was even stil rond de tuigvlogger op de straathoek van Europa. Maar Recep Tayyip...
Aanslag Londen: minstens vier doden en twintig gewonden | NOS
Zeker vier doden en twintig gewonden bij terreuraanval Londen | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Vier personen, onder wie de aanslagpleger en een agent, zijn woensdagmiddag overleden bij een terroristische aanval bij het Brits parlement in Londen. Twintig mensen raakten gewond. De politie gaat uit van één aanslagpleger, maar kan dit nog niet met zekerheid zeggen.
GeenStijl: Londen Terrorist is haatprediker Abu Nogwat
Suspected London Terrorist Named As Hate preacher Abu Izzadeen (Trevor Brooks). (@LaStampa) pic.twitter.com/OZfSejAFig— Breaking911 (@Breaking911) March 22, 2017 Is het hem wel? Is het hem niet? Volgens het gezaghebbende Wikipedia is het hem wel, en issie hartstikke dood. Idem dito...
Britse politie arresteert zeven mensen in verband met aanslag Londen | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
De Britse politie heeft zes huiszoekingen uitgevoerd na de aanslag in Londen. Hierbij zijn zeven mensen gearresteerd. Welke rol deze verdachten hebben is gespeeld is niet duidelijk. De politie gaat er vanuit dat de man bij de aanslag alleen heeft gehandeld.
Turkse moskeekoepels in Nederland uiten kritiek op Erdogan | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Twee koepelorganisaties voor Turkse moskeeën in ons land hebben donderdag voor het eerst kritiek geuit op een uitspraak van de Turkse president Erdogan. Zij keuren zijn laatste verbale aanval op Europeanen af.
Nederlandse moskeeën kritisch over Erdogan | TROUW
Holocaustles voor de Rotterdamse scholier | Rotterdam | AD.nl
Holocaustonderwijs: 'lastige discussies, maar die moet je wel aangaan' | NOS
GeenStijl: Immer alerte NOS: 'Holocaustlessen steeds lastiger'
Buiten de filterbubbel van de staatsmedia is het al jaren onderwerp van discussie: Holocaustlessen op scholen met veel moslimleerlingen, of hoe moeilijk dat is want omdat islam ...
Bedreigde politica dient motie in: 'Ik moest zelf slachtofferhulp zoeken' - Amsterdam - PAROOL
Begin september ontving bestuurscommissielid Münire Manisa een poederbrief. Ze viel nadien in een zwart gat, mede omdat er geen protocol bestaat voor
Kamerleden Denk woedend over plek in de Kamer - Binnenland - PAROOL
De Kamerleden van Denk zijn zo boos over hun nieuwe plek in de plenaire zaal van de Tweede Kamer dat zij donderdag overwegen uit protest geen plaats t
Denk overweegt staand protest tegen plek in Kamerzaal | Verkiezingen Tweede Kamer | AD.nl
Denk krijgt Belgische zusterpartij | TROUW
Nieuwe wet doet veroordeling Duitse homoseksuelen teniet - Buitenland - Volkskrant
Het Duitse kabinet heeft een wet aangenomen die de veroordeling van duizenden homoseksuelen teniet doet. Deze mannen werden vervolgd vlak na de Tweede
Europees Parlement doet Turkse 'propagandakrant' in de ban | TROUW
Noorwegen verleent Turken politiek asiel - Turkije boos - NRC
Turkije stuurt geen ministers meer Europa in, maar vijandige taal Erdogan houdt aan - Buitenland - Volkskrant
De confrontatie tussen Turkije en Europa lijkt iets te zijn getemperd, nu Ankara heeft besloten geen ministers meer op pad te sturen om campagne te vo
Erdogan wilde Amsterdam Arena vol Turkse Nederlanders toespreken | Binnenland | AD.nl
Turkse moskeeën in Nederland uiten kritiek op Erdogan | NOS
Nederlandse moskeeën kritisch over Erdogan | TROUW
GeenStijl: Hey. Milli Gorus-koepel uit kritiek op Erdogan
Milli Görüsiërs blijven natuurlijk een stelletje Turkse subversieven, maar Yusuf Altuntas, bestuurslid van de moskeekoepel-organisatie valt buiten de tribale loyaliteitsboot en toont zich vandaag iets minder subversief dan z'n Sultan. Hij vindt namelijk dat Erdo's openlijke dreiging met geweld aan...
Denk gaat door onder het motto: Wij zijn Nederland! | TROUW
OM: meer dan 200 strafrechtelijke onderzoeken naar jihadverdachten | NOS
Jihadproces tegen tien Syrië-gangers aan de gang | Binnenland | AD.nl
Onderzoek naar 200 Nederlandse uitreizende jihadisten | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
De Landelijke Recherche is begonnen met opsporingsonderzoeken naar ruim tweehonderd Nederlandse jihadisten die zich zouden hebben aangesloten bij een van de terreurgroepen in het strijdgebied in Syrië en Irak.
EU roept Turkse ambassadeur op het matje | NOS
Nepwetenschapper mag zo in de redactie van een wetenschappelijk tijdschrift | TROUW
Malware misbruikt antivirussoftware om computer aan te vallen | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Beveiligingsonderzoekers hebben een nieuwe vorm van malware ontdekt, die antivirussoftware inzet om een computer aan te vallen. Daarmee misbruikt de malware software die juist is bedoeld om gebruikers te beschermen. 
Facebook laat gebruikers livestreamen via pc en streamingsoftware | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Facebook heeft zijn livestreamfunctionaliteiten uitgebreid met de mogelijkheid om ook via een computer een livestream te starten.
Brand bij grootste munitiedepot in Oekraïne na 'sabotage' | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Het grootste munitiedepot in Oekraïne is in de nacht van woensdag op donderdag aangevallen. Het werd beschoten waardoor explosies ontstonden en de opslag in brand vloog, meldde het Oekraïense leger.
Smeergeld voor Oezbeken liep deels via Nederlandse banken en Houthoff | Het Financieele Dagblad
Meer details bekend over megacorruptieschikking Russisch telecombedrijf Vimpelcom.
GeenStijl: Het Maffiamaatje van Thierry Baudet
Gefeliciteerd Thierry met je zeteltje! Nu even een vraagje: waarom had je op de kandidatenlijst Hugo Berkhout staan? Hugo Berkhout staat op je site als "doorgewinterd als valuta- en rente-specialist", maar op zijn LinkedIn staat dat ie voor de Amsterdam...
VVD, CDA, D66 en GroenLinks gaan onderhandelen over vormen coalitie | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
VVD, CDA, D66 en GroenLinks praten volgende week verder over de vorming van een nieuwe coalitie.
GeenStijl: Coalitie bekend: vvd - CDA - D66 - GroenLinks
VVD, CDA, D66 en GL gaan volgende week verder praten #verkenning #formatie pic.twitter.com/6MLBpft51Q— Alexander Bakker (@alexanderbakker) March 23, 2017 Premier Rutte III. Met vice-premier Pechtold. Minister Halsema van Onderwijs Zwarte & Witte Scholen. Minister Dijkstra van Orgaanroof & Bejaardenmoord. Jesse...
GeenStijl: LIVE. 71 wachtgeldiërs uit Tweede Kamer, 71 nieuwe wachtgeldiërs erin
Nu LIVE via NPOPolertiek. De piano van Thierry wordt het Tweede Kamergebouw binnengetakeld en confrere Hiddema heeft er een nevenfunctie bij. Deze 150 zakkenvullers (pdf) kunt u de komende vier/drie/twee jaar/88 dagen gaan uitschelden. Maar bij een lach hoort ook...
SER: bestrijding kinderarmoede moet anders - NRC
Dringend advies aan kabinet: kinderarmoede daalt niet, roer moet echt om | NOS
Pakistan houdt vast aan omstreden militaire rechtbanken | TROUW
Aanslagpleger Londen was Brit en bekend bij veiligheidsdiensten | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
De dader van de aanslag in Londen is een Brit, die in beeld was bij de inlichtingendiensten. Een paar jaar geleden werd er nog onderzoek naar hem gedaan naar aanleiding van extreem geweld. Dat heeft de Britse premier Theresa May donderdag laten weten tijdens een toespraak in het Britse Lagerhuis.
'IS eist aanslag Londen op' | TROUW
IS claimt verantwoordelijkheid voor aanslag Londen | NOS
LIVE - Mogelijke aanslag in Antwerpen verijdeld: wagen rijdt met hoge snelheid over Meir. Verdachte had riot gun en messen bij zich - HLN.be
De politie heeft op de Antwerpse Sint-Michielskaai een verdacht voertuig met Franse nummerplaat ..., lees meer op Kanaal Nieuws
Fransman raast in auto met wapens over winkelstraat Antwerpen | NOS
GeenStijl: Belgen verijdelen aanslag met Palestijns rijbewijs
We wilden het er eigenlijk niet over hebben omdat 1 keertje islam op wielen per week wel genoeg is, en we zo het verkeerde populisme in de kaart spelen. Maar ja, dit schijnt er volgens mensen die er voor doorgeleerd...
Kremlin-kritische Russische ex-politicus geliquideerd in Kiev | NOS
Grove misstanden onthuld in grootste slachthuis van België | NOS
GeenStijl: Varkensvideo. Slachthuis blijkt gore martelkamer
In Belgenland is vandaag volkswoede uitgebarsten over een slachthuis voor consumptievarkens. Het bedrijf in Tielt is de grootste massaslager van België en undercoverbeelden van Animal Rights hebben aangetoond dat het abattoir een concentratiekamp voor krulstaarten is. Zelfs verstokte vleeseters...
Animal Rights filmt mishandeling van varkens in slachthuis Tielt | Animal Rights
Na schokkende undercoverbeelden: vergunning slachthuis ingetrokken, Delhaize zet samenwerking stop | Dierenleed | De Morgen
Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) heeft opdracht gegeven om de vergunning van het slachthuis in Tielt in te trekken, waardoor de activiteiten…
Polen opent omstreden Tweede Wereldoorlogmuseum | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Na veel getouwtrek is donderdag in het Poolse Gdansk het Museum van de Tweede Wereldoorlog geopend. De aanpak van het museum wordt betwist door de rechtse regering van premier Beata Szydlo.
'Britten betalen 58 miljard euro voor verlaten EU' | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Het Verenigd Koninkrijk krijgt voor het verlaten van de Europese Unie een rekening gepresenteerd van ongeveer 50 miljard pond (58 milljard euro).
VS schroeft veiligheidseisen visa op voor miljoenen reizigers | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
De Amerikaanse regering gaat de toegang tot de Verenigde Staten voor miljoenen reizigers uit grote delen van de wereld lastiger maken. 
Amerikaanse Senaat stemt in met verkoop browsegeschiedenis door providers | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
De Amerikaanse Senaat heeft ingestemd met nieuwe privacyregels die internetproviders de mogelijkheid geven de internetgeschiedenis van gebruikers te delen met derden, zonder expliciete toestemming.
US Senate votes to let internet providers share your web browsing history without permission - The Verge
The US Senate has voted to overturn consumer-friendly internet privacy rules that would have prevented internet providers from sharing your web browsing history without permission. The privacy...
Trump wil vandaag persé stemmen over zorgwet | NOS
Drugscrisis in Maryland: vader aan de pijnstillers, zoon spuit heroïne | NOS
Wit-Rusland pakt 'gewapende activisten' op | NOS
Voorzitter Bondsdag wil regels veranderen om rechtspopulist te weren | NOS
Ngo's verdacht van hulp aan mensensmokkelaars; Italiaanse justitie breidt onderzoek uit - Buitenland - Volkskrant
De Italiaanse justitie gaat een in februari aangekondigd onderzoek naar de rol van hulporganisaties bij de redding van bootvluchtelingen op de Middell
Twee miljoen euro voor woningen statushouders - Amsterdam - PAROOL
Amsterdam heeft 2 miljoen euro vrijgemaakt voor woningen voor statushouders, vluchtelingen die een verblijfsvergunning hebben.
1,5 miljoen extra voor scholen in achterstandswijken - Amsterdam - PAROOL
De gemeente trekt 1,5 miljoen euro extra uit om scholen in achterstandswijken te steunen. Daarmee kunnen twintig tot dertig scholen extra investeringe
Tv-prijs voor programma met Amsterdamse daklozen - Kunst & Media - PAROOL
Beau van Erven Dorens is donderdag verrast met een prijs voor zijn daklozenprogramma The Amsterdam Project.
'De gentrificatie in Amsterdam is een proces van uitsluiting' - Opinie - PAROOL - zie reacties
De gentrificatie van Amsterdam wordt ten onrechte gezien als een spontaan proces, schrijft onderzoeker Cody Hochstenbach. Het is een politieke keuze.
Overheid houdt miljarden over, maar koopkracht blijft achter | NOS
Overheid heeft voor het eerst sinds 2008 bijna 3 miljard over | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
De overheid behaalde in 2016 een begrotingsoverschot van 2,9 miljard euro.
Bankiers kunnen ook tuchtstraf krijgen voor privéhandelingen | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Mensen die bij een bank werken en in hun privéleven niet integer handelen, kunnen voortaan ook een tuchtstraf verwachten.
'Gemeente Rotterdam heeft beveiliging persoonsgegevens niet op orde' | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
De gemeente Rotterdam heeft de beveiliging van persoonsgegevens niet goed op orde. Er wordt gewerkt met verouderde software en wachtwoorden zijn makkelijk te achterhalen.
Big data en algoritmes moeten worstsellers gaan voorkomen - NRC
Middel tegen ouderdom stap dichterbij; muizen 'jaren jonger' tijdens onderzoek - Wetenschap - Volkskrant
Een medicijn tegen ouderdom is weer een stap dichterbij gekomen. Rotterdamse onderzoekers zijn er voor het eerst in geslaagd de last der jaren een bee
Oud-president Egypte Hosni Mubarak vrijgelaten | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
De voormalige president van Egypte, Hosni Mubarak, is vrijdag vrijgelaten uit het militairziekenhuis in Caïro waar hij werd vastgehouden. Mubarak reist gelijk door naar zijn huis in Heliopolis.
Franse presidentskandidate Le Pen en Poetin ontmoeten elkaar in Rusland | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
De Franse presidentskandidate Marine Le Pen en de Russische president Vladimir Poetin hebben elkaar vrijdag ontmoet. Het bezoek van Le Pen aan Poetin komt op een ongebruikelijk moment, vlak voor de verkiezingen in Frankrijk. 
Trump geeft toestemming voor aanleg omstreden pijpleiding | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
De Amerikaanse president Donald Trump heeft groen licht gegeven voor de aanleg van de omstreden pijpleiding Keystone XL. 
Vervanging Obamacare voorlopig van de baan | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Een geplande stemming in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden over een vervanging van Obamacare is vrijdagavond afgeblazen.
Man Antwerpen verdacht van poging tot terroristische moord | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
De Fransman die donderdag hard door een winkelstraat in Antwerpen reed met wapens in zijn kofferbak wordt verdacht van een poging tot terroristische moord. Toch vindt het Openbaar Ministerie het nog te vroeg om te zeggen dat hij een terroristische daad wilde plegen, meldt de Vlaamse omroep VRT.
Blok wil screening van politie uitbreiden na incident met beveiliger Wilders | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Demissionair minister Stef Blok (Veiligheid en Justitie) wil de screening van politiemensen uitbreiden. Hij kijkt daarbij onder meer naar de mogelijkheid om politieambtenaren continu te screenen.  
Asscher houdt vast aan regeling ontslag zieke werknemers | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Bedrijven gaan gezamenlijk en niet langer apart opdraaien voor de vergoeding voor werknemers die na twee jaar ziekte worden ontslagen. Het kabinet houdt vast aan dit plan, ondanks felle kritiek van de Raad van State.
EU-leiders vieren zestigjarig jubileum Verdrag van Rome | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
De leiders van de Europese Unie vieren zaterdag een zestigjarig jubileum in het stadhuis van Rome, zonder de Britse premier. Ook ondertekenen de 27 staatshoofden en presidenten naar verwachting een Verklaring van Rome met hun visie op de toekomst van de EU.
60 jaar EU: feest in Rome, omdat het moet | NOS
In Rome stuit EU op protesten en verzet door lidstaten - Elsevier.nl
Hoe afval Europa verdeelt, 'Brussel moet zich hier niet mee bemoeien' | NOS
Erdogan richt zijn toorn nu op de Bulgaren en de Grieken - Elsevier.nl
Turkey’s New Maps Are Reclaiming the Ottoman Empire | Foreign Policy
Turkey’s New Maps Are Reclaiming the Ottoman Empire « | Foreign Policy | the Global Magazine of News and Ideas
EU-parlement weert Turkse krant, Turkije ziet 'dubbele moraal' | NOS
Rechtbank: 'Staat hoeft vluchtelingen niet sneller op te nemen' - Elsevier.nl
Trumpcare haalt het niet: 'flinke deuk voor zijn imago' | NOS
'Trump-adviseur Flynn besprak uitzetten Gülen met Turken' | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Michael Flynn, de toenmalige veiligheidsadviseur van Donald Trump, heeft met Turkse ministers besproken of ze geestelijke Fethullah Gülen uit de Verenigde Staten kunnen zetten en naar Turkije kunnen brengen.
Turkije tekent protest aan bij Zwitserland om Erdogan-poster bij demonstratie | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Turkije heeft zaterdag bij Zwitserland geprotesteerd tegen een poster die werd meegedragen in een demonstratie voor een 'nee'-stem in het komende Turkse grondwetsreferendum. Op de poster stond een portret van de Turkse president Erdogan met een pistool tegen zijn hoofd en een oproep hem te vermoorden.
Winkel Rotterdam nu beplakt met Turkse vlaggen | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
De winkel aan de Beijerlandselaan in Rotterdam-Zuid, die vorig weekend was beplakt met posters met de beeltenis van Turkse president Erdogan, is zaterdag opnieuw beplakt. Dit keer met Turkse vlaggen en het Turkse woord 'evet', wat 'ja' betekent.
Weer grote Turkse plakkaten in Rotterdam-Zuid | NOS
GeenStijl: Bassiehof - Zorgen over de veiligheid van Baudet
Bovenstaande foto werd gemaakt op donderdag 14 maart 2002. Pim Fortuyn werd die dag in Nieuwspoort ‘getaart’ door extreem-linkse types tijdens de presentatie van zijn boek en verkiezingsprogramma in Nieuwspoort. Nog geen twee maanden later lag de LPF-leider levenloos op...
Tientallen meldingen bij Defensie van bedreiging militair | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Bij Defensie is de afgelopen jaren ruim zestig keer melding gedaan van bedreiging en lastigvallen van militairen. Ook is twintig keer aangifte gedaan bij de marechaussee.
'Nederlandse cybermilitairen straks deel van elke buitenlandse missie' | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Het Defensie Cyber Commando (DCC) van het Nederlandse leger gaan ons land niet alleen beschermen tegen cyberaanvallen, maar zal ook worden ingezet bij militaire missies in het buitenland.
Belgische politie voert controles uit bij internationale lijnbussen | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
De politie in België heeft zaterdag voor het eerst een controleactie uitgevoerd die gericht was op internationale lijnbussen met een stopplaats in Antwerpen. Opzet van de actie was om een beeld te krijgen van het publiek dat Europa met dergelijke bussen doorkruist.
27 EU-leiders vieren jubileum, May ontbreekt | NOS
In Rome: niet burgers, maar cynische regeringsleiders schaden EU - Elsevier.nl
Protesten tegen Russische regering onverwacht massaal | NOS
Oppositieleider Navalny opgepakt na demonstraties tegen corruptie Rusland | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Bij demonstraties van de oppositie tegen de Russische premier Dmitry Medvedev, is de oppositieleider Alexej Navalny opgepakt. Ook in de rest van Rusland zijn zondag tientallen mensen gearresteerd bij protesten. 
Ondanks demonstratieverbod massale protesten in Wit-Rusland tegen 'parasieten-wet' - Buitenland - Voor nieuws, achtergronden en columns
Ondanks een demonstratieverbod zijn duizenden betogers in Minsk, Brest, Vitebsk en andere steden in Wit-Rusland de straat opgegaan om te protesteren t
Peking-gezinde kandidaat verkozen tot nieuwe bestuurder Hongkong | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Hongkong heeft zondag de Peking-gezinde Carrie Lam verkozen tot nieuwe bestuurder. Lam werd gekozen door een comité van bijna 1.200 mensen, slechts een fractie van de bevolking van Hongkong.
Iran legt sancties op aan vijftien Amerikaanse bedrijven | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Iran heeft zondag sancties opgelegd aan vijftien Amerikaanse bedrijven omdat ze in de ogen van Iran mensenrechtenschendingen hebben begaan, onder andere door handel te drijven met Israël. 
Massaclaims tegen NN ingediend in woekerpoliszaak | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Claimorganisatie Wakkerpolis en de Consumentenbond hebben afzonderlijk een claim ingediend tegen verzekeraar NN Group (Nationale-Nederlanden) vanwege onterecht in rekening gebrachte kosten voor een beleggingsverzekering.
'Topman accountantsbureau EY miste fouten in jaarrekening Rabobank' | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Coen Boogaart, topman van EY in Nederland, heeft drie boekhoudfouten over het hoofd gezien in de jaarrekening van Rabobank over 2013. Twee van die drie fouten waren zogeheten materiële fouten.
Redactiecommissie oneens met redactieraad over overname Telegraaf | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
De redactiecommissie, een vertegenwoordiging van journalisten van de Telegraaf, heeft zich vrijdag gedistantieerd van eerdere uitspraken van de redactieraad, die zei dat een overname van de Telegraaf Media Groep (TMG) door John de Mol ongewenst is. 
Talpa koopt ondanks oproep redactieraad Telegraaf opnieuw aandelen TMG | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Talpa heeft het belang in TMG opnieuw verhoogd. Dit ondanks een oproep van de redactieraad van Telegraaf aan John de Mol om te stoppen met de overnamepogingen.
Hoe de reagurende fapper zich afzet tegen de oprukkende vrouw - Media - Volkskrant
Bijna triomfantelijk vierden reaguurders op schimmige sites en fora deze week het zoveelste naaktfotoschandaal. Waar komt dit misogyne enthousiasme va
De veeindustrie is de grote blinde vlek van ons land - Opinie - Volkskrant
Omdat het varken ons smaakt, komt het goed uit dat de hel waarin dit dier leeft goed verborgen blijft.
Hoop op verbod bijengif neemt toe | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
De Bijenstichting en Greenpeace zijn blij dat de Europese Commissie voorstelt een aantal voor bijen schadelijke bestrijdingsmiddelen te verbieden. Uit gelekte documenten blijkt dat Brussel drie zogeheten neonicotinoïden alleen nog in kassen wil toestaan.
Bacteriën vormen in de toekomst basis voor maken plastic | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Bacteriën hebben de toekomst bij het maken van plastics of vezels. De grondstoffen van deze producten worden nu nog uit aardolie gewonnen maar straks kunnen die grondstoffen ook ontstaan uit hernieuwbare groene grondstoffen zoals maïsstro, tarwestro of hout.
België neemt vrachtwagens in beslag vanwege sociale dumping | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Ruim dertig buitenlandse vrachtwagens zijn in België in beslag genomen bij een grootschalige actie tegen sociale dumping.
'Trump gaf Merkel rekening van 345 miljard bij haar bezoek' - Elsevier.nl
'Grote verbazing over peperdure expeditie marine' | Nieuws | AD.nl
Peperdure klimexpeditie Nepal zet kwaad bloed bij mariniers - Elsevier.nl
GeenStijl: Wat het leger OOK had kunnen kopen voor 923.348
????? bij duur klimfeest. Dan hoop je dat ze er in ieder geval wel iets van geleerd hebben ?? pic.twitter.com/N0s5vsaPy8— ap berentsen (@vakkdchem) March 27, 2017 Voor een klimfeestje voor zeven man in de Himalaya gaf Defensie 923.347,73 pietermannen uit,...
Het gaat niet slecht, maar corruptie is in Nederland een taboe | TROUW
WhatsApp must be accessible to authorities, says Amber Rudd | Technology | The Guardian
Critics say home secretary’s demand for access to encrypted messaging to thwart terrorists is unrealistic and disproportionate
Amsterdam opent School of Data Science - Amsterdam - PAROOL
De Amsterdamse wethouder Kajsa Ollongren (economie) heeft vrijdagmiddag de Amsterdam School of Data Science geopend. Hiermee moet een einde komen aan
Arjen Lubach laat weinig heel van Airbnb - Kunst & Media - PAROOL
De stroom tv-programma's en online video's groeit continu. In de rubriek Buis selecteren we de leukste, interessantste en ontroerendste fragmenten. Va
Alleen nog pinnen in Amsterdamse bus - Amsterdam - PAROOL
Cash betalen in de Amsterdamse bussen is vanaf zondag niet meer mogelijk. Twee maanden geleden weerde vervoersbedrijf GVB het contant geld al uit de n
'Verdachten verdwijnen te snel achter de tralies' - Amsterdam - PAROOL
Rechters nemen soms te makkelijk het besluit om verdachten in afwachting van hun strafzaak achter de tralies te zetten.
Anti-islam-spandoeken bij moskee in aanbouw | NOS
'Zorgkantoor weet onvoldoende wie zorg nodig heeft' | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Zorgkantoren weten onvoldoende wie er op de wachtlijst voor langdurige zorg staan en hoe dringend zij zorg nodig hebben, concludeert de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) op basis van onderzoek.
Honderdduizenden Afghaanse kinderen niet ingeënt tegen polio | NOS
Staatsfonds Qatar opent kantoor Silicon Valley | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Het staatsfonds van Qatar gaat een kantoor openen in het Amerikaanse Silicon Valley. Het fonds wil de beleggingsportefeuille uitbreiden naar technologiebedrijven in de Verenigde Staten.
Protestleiders Hongkong één dag na verkiezingen vervolgd | NOS
Russische oppositieleider Navalny krijgt 15 dagen cel en boete | NOS
Geen bewijs voor banden aanslagpleger Londen met IS of al-Qaeda | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Er is geen bewijs dat Khalid Masood, de dader van de aanslag in Londen, banden had met terreurgroepen Islamitische Staat of al-Qaeda.
Europese Commissie akkoord met megafusie Dow Chemical en DuPont | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
De Europese Commissie heeft maandag groen licht gegeven voor de fusie van het Amerikaanse chemieconcern Dow Chemical met branchegenoot DuPont. 
GeenStijl: Dimitri Verhulst (VPRO): 'VPRO-kijkers zijn dom en Europa is helemaal niet fantastisch verbonden'
Daar zit u dan. Met uw elektrische auto. Poster van Jesse Klaver op het raam geplakt. Thuisgebleven bij het referendum want wie tegen Europa is, is tegen vrijheid, vooruitgang & alles wat goed is. Wandelvakantie in Frankrijk. Abonnement op Das...
deredactie.be video: De afspraak - 27/03/17 - Op De Beeck: "Onze vrije meningsuiting is recent en vrij uniek in de wereld"
Senaatscommissie VS wil schoonzoon Trump ondervragen | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
De inlichtingencommissie van de Amerikaanse Senaat wil de schoonzoon van president Trump, Jared Kushner, ondervragen in het kader van het onderzoek naar betrekkingen van Trump-getrouwen met de Russen. 
Wilders doet aangifte tegen medewerker GroenLinks om tweet | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Geert Wilders zegt dat hij deze week aangifte gaat doen tegen een fractiemedewerker van GroenLinks en linkse activiste die zich op Twitter over de PVV-leider had uitgelaten.
GeenStijl: Geert Wilders doet aangifte tegen GroenLinksmeisje en NSB Handelsblad schiet haar te hulp
GroenLinks extremist Dekker schreef wel degelijk: "Wie gaat er mee 500 stenen op Wilders gooien?"Deze week ga ik aangifte tegen haar doen https://t.co/EnqJKFrZuR— Geert Wilders (@geertwilderspvv) March 27, 2017 Yes yes we know: onredelijke schreeuwtokkies uit de domlinkse hoek, zoals...
Activiste ondergedoken na onjuist bericht van Wilders - NRC
GeenStijl: Ome Erdo doet het weer: noemt ons KRUISRIDDERS (en moordenaars van Arabische meisjesbaby's)
[VIDEO] Erdogan calls EU ‘alliance of Crusaders’ https://t.co/Yho0TpHGha pic.twitter.com/EdRZWczXQG— Turkish Minute (@TurkishMinuteTM) 27 maart 2017 Ja, jullie hebben misschien de grijze wolven. Wij hebben 27 grijze muizen en een Paus die net zo goed GroenLinks zou kunnen leiden. Als zulks...
Bondsdagvoorzitter: Erdogan is bezig met couppoging tegen democratie | NOS
Asielzoekers Hongarije vanaf nu in containerkampen | NOS
Vraagtekens bij Uitzending Nieuwsuur over Vluchtelingen in Griekenland | Reilen en zeilen in Griekenland
Strijd rond Rusland-onderzoek Trump verhardt | NOS
Waakhond: het Vaticaan heeft misbruik nog steeds niet onder controle | TROUW
GeenStijl: Ook al racistisch: tv-series kijken
Het VK-dramaonderzoek: welk beeld van Nederland krijgen we als we naar tv-series kijken? #lekkertellen https://t.co/CZS7nkfCOh— Haro Kraak (@Harokraak) 28 maart 2017 Bij de Volkskrant was het echte nieuws op, dus hebben ze Haro 'analyse' Kraak en Floor Bouma onderzoek laten...
'Niet-westerse minderheden integreren beter dan witte stadsbewoners' | NOS
Gezondheidsraad wil embryo's laten kweken voor onderzoek | NOS
Gezondheidsraad pleit voor wetswijziging bewerken embryo's | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
De Gezondheidsraad wil dat het mogelijk wordt om menselijke embryo's te wijzigen. Met het aanbrengen van wijzigingen in het DNA kunnen erfelijke ziekten bij het nageslacht worden voorkomen, meldt de raad dinsdag.
Tweede Kamer getroffen door ransomware | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
De computersystemen van de Tweede Kamer zijn getroffen door zogenoemde ransomware. 
Gooise gemeenten uit voorzorg offline na cyberaanval | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
De computers van de Gooise gemeenten Blaricum, Eemnes en Laren zijn uit voorzorg offline gehaald, nadat de systemen werden getroffen door een cyberaanval.
Lo and behold, reveries of the connected world - TVGids.nl
Lo and behold, reveries of the connected world
Lo and Behold: Reveries of the Connected World review – Herzog's sombre look at the digital revolution | Film | The Guardian
Werner Herzog’s documentary about how the internet has changed civilisation is thorough and thoughtful, if not conclusive
Amsterdamse vacaturestartup krijgt investering van twee miljoen euro | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
De Amsterdamse startup Recruitz.io heeft een investering van twee miljoen euro gekregen. Het bedrijf belooft via zelflerende software automatisch vacatures aan de juiste doelgroep te tonen via advertenties op onder meer Google en Facebook.
Brits supermarktconcern Tesco schikt voor 162 miljoen pond in boekhoudschandaal | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Het Britse supermarktconcern Tesco schikt voor in totaal 162 miljoen Britse pond (ongeveer 188 miljoen euro) vanwege een boekhoudschandaal in 2014.
Afghaanse opiumboeren dolblij met Chinees ‘wonderzaad’ | TROUW
Trump: we maken een einde aan de 'oorlog tegen kolen' | NOS
Trump bezuinigt enorm op klimaat- en milieuorganisatie | NOS
Trump-regering zet deur open voor klimaatexperimenten | NOS
Trump presidency 'opens door' to planet-hacking geoengineer experiments | Environment | The Guardian
As geoengineer advocates enter Trump administration, plans advance to spray sun-reflecting chemicals into atmosphere
Amerikaans Congres stemt voor verkoop surfgedrag door providers | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Een meerderheid van het Amerikaans Congres heeft gestemd voor nieuwe privacyregels, waardoor providers in de VS het surfgedrag van klanten mogen doorverkopen. Hiervoor zou geen toestemming nodig zijn.
Congres: providers VS mogen internetgeheimen van klant verkopen | NOS
Oostenrijk verbiedt gezichtsbedekkende kleding in het openbaar | NOS
Salah Abdeslam doet boekje open in brieven aan familie | NOS
Berlijn boos om Turkse spionage op Duitse bodem | TROUW
Kritiek experts: aanpak Nederlandse jihadisten werkt niet | NOS
Waarom Trump en Erdogan niets in het geheim doen - Opinie - PAROOL- zie reacties
Zo werd gestemd in jouw buurt - Amsterdam - PAROOL
De gemeente heeft een kaart gepubliceerd waarop te zien is hoe per stemlocatie is gestemd in Amsterdam. Welke partij werd de grootste in jouw wijk?
Wit is de ‘nieuwe minderheid’ in grote steden | TROUW
GeenStijl: Eindelijk Martin Bosma Leerstoel aan Vrije Universiteit
Onderzoek naar autochtonen als minderheid https://t.co/b763fJOlAd pic.twitter.com/4G2pHEkxNp— De Telegraaf (@telegraaf) 27 maart 2017 "Wat gebeurt er als oorspronkelijke inwoners zelf een minderheid worden in hun wijken en steden? Onderzoeker Maurice Crul van de Vrije Universiteit in Amsterdam gaat de komende...
Prof. dr. Maurice Crul - VU Amsterdam - ‘Integreren is een achterhaald concept’
Superdiversiteit. Een nieuwe visie op integratie
Inburgering; Eerste resultaten van de Wet inburgering 2013 - Rapport_inburgering.pdf
GeenStijl: Video. Maiden huppeltje (en speech) Thierry Baudet
Jawel, vintage Thierry hoor. Eerst het huppeltje, toen "Quo usque tandem factionem cartellum et officiorum magina, patientia nostra abuditur dum navis praetoria resurrectionis ad profiscendum parata est?" En daarna een eloquent pleidooi voor het kapotmaken van het partijkartel en het...
Rechtse programmamakers maken er een bende van - Kunst & Media - PAROOL - zie reacties
Doordeweeks schrijft columnist Han Lips hier over wat hem is opgevallen op televisie. Vandaag: WNL's Opiniemakers.
'Koefnoen mede door sociale media steeds lastiger te maken' | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Paul Groot en Owen Schumacher merkten dat het maken van het satireprogramma Koefnoen de laatste jaren steeds lastiger werd. "Met name door sociale media is een onderwerp heel gauw ingehaald en uitgekauwd."
Omstreden belastingdeals tussen fiscus en multinationals openbaar | TROUW
Belastingdienst waarschuwde voor omstreden afspraken | TROUW
Rekenkamer: bezuinigingen brengen onze rol van waakhond in gevaar | NOS
Mayday, mayday: de brexit wordt ingezet | NOS
GeenStijl: Finally: It's Brexit Day!
Dear Brits. The day has come. A full nine months after its conception, the Article 50 letter to the European Union is on its way to Brussels. Congratulations. You lot chose to liberate yourselves from EU gag rules that...
De Correspondent werkt aan The Correspondent - Kunst & Media - PAROOL
Journalistiek platform De Correspondent passeerde in januari de grens van 50.000 leden en is drukdoende een Engelstalige zuster te lanceren: een al la
Anti-rookvereniging start rechtszaak tegen extreme thuisrokers | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Mensen die in hun thuisomgeving overlast veroorzaken met hun rookgedrag, moeten via de wet verplicht worden om hun sigaret uit te maken. Dat stelt de anti-rookvereniging Clean Air Nederland. De vereniging wil nog dit jaar een rechtszaak aanspannen.
'Nederland is volwassen genoeg om aanpassing DNA's te reguleren' | TROUW
Schaap met vijf poten geboren in Zeeland | NOS
Minister laat alle Vlaamse slachthuizen doorlichten | NOS
Nepal vraagt hulp klimmers bij grote schoonmaak Mount Everest | NOS
Verlamde man kan dankzij denkkracht en sensoren weer zelf eten | NOS
VN-experts dood gevonden in conflictregio Congo | NOS
Federale rechter Hawaï zet inreisverbod Trump definitief stop | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Een federale rechter in Hawaï heeft het omstreden inreisverbod van de Amerikaanse president Donald Trump definitief ingetrokken.
Ivanka Trump officieel benoemd tot adviseur in het Witte Huis | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Ivanka Trump, de oudste dochter van de Amerikaanse president Donald Trump, is officieel benoemd tot adviseur in het Witte Huis. De aankondiging van haar informele benoeming leidden de afgelopen week al tot veel kritiek.
VS schrapt voorwaarden voor verkoop F-16's aan Bahrein | NOS
Donald Trump twijfelt nog over Moslimbroeders - Elsevier.nl
Muslim Brotherhood listing as terror group delayed by Donald Trump - Washington Times
President Trump has -- for the time being -- put on the back burner an executive order designating the Muslim Brotherhood a terrorist organization, according to U.S. officials close to a heated debate inside the administration over the status of the global Islamist movement.
How the Muslim Brotherhood fits into a network of extremism - Telegraph
The Muslim Brotherhood’s objective is to replace secular democratic government with an Islamic caliphate under sharia law
Kruipolie nodig in de piepende en krakende relatie tussen VS en Turkije | NOS
Op Erdogans spionagelijst in Duitsland staan niet alleen Turken - Elsevier.nl
Strafzaak tegen Ebru Umar weer uitgesteld | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
De Turkse strafzaak tegen columniste Ebru Umar wegens belediging van de profeet Mohammed is woensdag opnieuw uitgesteld. 
Veelgeprezen Arib mag door, al klinkt er harde kritiek van zowel PVV als Denk - Binnenland - Volkskrant
In een jaar tijd heeft PvdA'er Khadija Arib zich geliefd gemaakt als Kamervoorzitter. Vandaag werd ze met 111 stemmen gekozen voor een nieuwe termijn.
Hoe afgewezen asielzoekers van de radar verdwijnen - Elsevier.nl
Kansloze asielzoekers reizen door EU op zoek naar hoogste vertrekpremie - Elsevier.nl
GeenStijl: Asielzoeker? Staat niet op de kaart
Verlaten afgewezen asielzoekers Nederland, of blijven ze hangen? https://t.co/JoKvlFYojr pic.twitter.com/VvNGnARw5a— AD.nl (@ADnl) March 29, 2017 Fijn hè, die hardliners van de vvd dat we ecovluchtelingen uit Marokko, Albanezië en Algerije zo spoedig mogelijk terugjorissen naar hun veilige land van herkomst?...
GeenStijl: Eritrea. Het is hier fantastisch!
Vluchteling is goudmijn voor Eritrea https://t.co/kqZXa0gz8R pic.twitter.com/cJYGHwtlWR— Alexander Bakker (@alexanderbakker) 30 maart 2017 Herkauwde ophef du jour! Het was vorig jaar al bekend natuurlijk, maar Eritrese streepjes-Nederlanders nemen het er er tijdens hun vakantie nog steeds goed van. In Eritrea....
Eritrese asielzoekers vieren massaal vakantie in eigen land - Elsevier.nl
Beveiliging politienetwerk C2000 schiet tekort | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
De beveiliging van het gesloten communicatienetwerk C2000, dat wordt gebruikt door de politie en hulpdiensten, schiet tekort.
24 politiemensen verdienen meer dan minister en topman Akerboom | NOS
GeenStijl: GraaiGraai. Criminele salarisstijging politietop
Politieadviseur Bernard Welten beloofde vorig jaar salaris in te leveren en krijgt nu 1.000 euro per maand extra.https://t.co/VB0itatrJi— Marcel Haenen (@MarcelHaenen) 29 maart 2017 "Drieëntwintig werknemers in de politietop verdienden vorig jaar meer dan een ministerssalaris, 179.000 euro. Dat blijkt...
Chaos bij inhuur personeel kost gemeente 183 miljoen - Amsterdam - PAROOL
Onvolkomen, complex en warrig beleid van de gemeente heeft ertoe geleid dat Amsterdam honderden miljoenen euro te veel uitgeeft aan de inhuur van exte
Meer meldingen van geweld op scholen - Amsterdam - PAROOL
Het aantal meldingen van fysiek geweld op scholen is in het schooljaar 2015/2016 gestegen van 426 naar 569.
Kindertekeningen 'slechter van kwaliteit' dan twintig jaar geleden | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
In vergelijking met tekeningen die twintig jaar geleden werden gemaakt, zijn kindertekeningen gemaakt door 11- en 12-jarigen in 2015 en 2016 minder gedetailleerd. Dat concludeert de Onderwijsinspectie na onderzoek.
Meer buitenlandse studenten in Nederland dan ooit tevoren | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Er studeren meer buitenlandse studenten in Nederland dan ooit tevoren. In totaal gaat het om 112.000 studenten die les volgen op hogescholen of universiteiten. 
GeenStijl: NVAO: 'Schaf taaltoets voor hbo-lerarenopleiding AF'
Kijk minder naar de techniek van taal en meer naar het taalgebruik, stelt @NienkeMeijer1 bij de @NVAO https://t.co/9Oll7sCUfG pic.twitter.com/1zlt9AmXiq— ScienceGuide (@ScienceguideNL) 29 maart 2017 Geen hoax. De De Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) adviseert het echt. Het hbo was natuurlijk, op een...
GeenStijl: Correspondent krijgt chef fake news
Oh help. De hydra aan de Amstel heeft een nieuw kop en Bobby Rijndwerg introduceert zijn nieuwe adjunct (geen journalist, maar een denktankideoloog) op kenmerkende wijze: "Vanaf het eerste gesprek werd duidelijk dat Rosan een belangrijk ideaal deelde met iedereen...
Hoeveel storten de Afrikaanse leiders eigenlijk op Giro 555? - Opinie - Volkskrant
Als je er niet voor zorgt dat in de Afrikaanse landen waar hongersnood dreigt de corruptie en oorlogen worden beëindigd, kun je beter direct stoppen m
Alarm over waterverbruik bij voedselproductie | NOS
Groundwater depletion embedded in international food trade : Nature : Nature Research
Recent hydrological modelling and Earth observations have located and quantified alarming rates of groundwater depletion worldwide. This depletion is primarily due to water withdrawals for irrigation, but its connection with the main driver of irrigation, global food consumption, has not yet been explored. Here we show that approximately eleven per cent of non-renewable groundwater use for irrigation is embedded in international food trade, of which two-thirds are exported by Pakistan, the USA and India alone. Our quantification of groundwater depletion embedded in the world’s food trade is based on a combination of global, crop-specific estimates of non-renewable groundwater abstraction and international food trade data. A vast majority of the world’s population lives in countries sourcing nearly all their staple crop imports from partners who deplete groundwater to produce these crops, highlighting risks for global food and water security. Some countries, such as the USA, Mexico, Iran and China, are particularly exposed to these risks because they both produce and import food irrigated from rapidly depleting aquifers. Our results could help to improve the sustainability of global food production and groundwater resource management by identifying priority regions and agricultural products at risk as well as the end consumers of these products.
Meer dan vijf miljoen Syriërs gevlucht naar buurlanden | NOS
'Aanslag op Rialtobrug Venetië verijdeld' | NOS
Brexit wakkert discussie over Ierse hereniging opnieuw aan - Elsevier.nl
GeenStijl: Spaanse MEP: 'Brexit is stom en EU-burgers zijn dom'
"Europe is not a market, it is the will to live together." @gonzalezpons #eppgroup pic.twitter.com/xS9iXC59hs— EPP Group (@EPPGroup) 22 maart 2017 Een mooier symbool van het morele failliet van de EU is eigenlijk niet denkbaar. Een burgerhatende vertegenwoordiger van de...
Roofridder van kredietcrisis pleegt zelfmoord in Manhattan - Economie - Volkskrant
Het was een klassieke vorm van zelfmoord op Wall Street. De 56-jarige Charles Murphy, een van de hoogst betaalde managers van het roemruchte hedgefond
Trump bindt de strijd aan met conservatieve Republikeinen | NOS
Indonesië overweegt einde aan doodstraf na 'golf van executies' | NOS
Smurfin mag niet op poster in ulraorthodoxe Israelische stad | NOS
Facebook laat iedereen 360-gradenvideo's livestreamen | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Alle Facebook-gebruikers kunnen voortaan video's in 360 graden livestreamen via Facebook Live, mits ze een ondersteunde camera hebben.
Cyberwapenwedloop: Oorlog voeren in het geniep | TROUW
Een brug kun je hacken in plaats van bombarderen | TROUW
Amerikaanse providers gaan zoekgeschiedenis aan de hoogste bieder verkopen - Media - Volkskrant
Alleen Donald Trump moet zijn handtekening nog zetten. Daarna kunnen Amerikaanse internetproviders de zoekgeschiedenis van klanten doorverkopen aan de
Activist wil zoekgeschiedenis opkopen van Republikeinen die dat hebben gelegaliseerd - Media - Volkskrant
Oog om oog, tand om tand. Zo laat de crowdfundingsactie van Adam McElhaney zich nog het best omschrijven. De activist zamelt geld in voor het opkopen
Internet Noise
'Werknemers Witte Huis gaven bronnen over afluisteren werknemers Trump' | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Twee werknemers van het Witte Huis zouden Devin Nunes hebben voorzien van de bronnen waarop hij zich baseerde toen hij stelde dat de communicatie van werknemers van Trump incidenteel werd onderschept. 
Gewonden bij rellen Turkse ambassade in Brussel | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Bij een botsing tussen voor- en tegenstanders van de Turkse president Erdogan zijn donderdag voor het consulaat van Turkije in Brussel drie gewonden gevallen.
Gewonden bij 'zware incidenten' voor Turkse ambassade in Brussel | TROUW
Rellen en steekpartijen bij Turkse stembus Brussel - Elsevier.nl
Naar Amerika en Rusland durft Erdogan niet te brullen, dus richt hij zich op Europa - Opinie - Volkskrant
Door al dat gebrul van Erdogan is het Turkse gezegde 'Turkije heeft geen vrienden' uitgekomen.
Erdogan-aanhanger Saadet Koral herkent Nederland niet meer | TROUW
GeenStijl: Bakkende fangirl Erdogan: JULLIE SCHULD
Saadet Koral behoort tot de kringen rond Erdogan en is teleurgesteld in Nederland: "Ik heb me vergist in Nederland." https://t.co/bAVxmSntXS— Trouw (@trouw) March 30, 2017 Saadet Koral bakt ze bruin. Broodjes. En praatjes, tegenover de kritische krant Trouw. Een continue...
De Nederlandsche Bank bezorgd om stijgende schulden - Amsterdam - PAROOL
De Nederlandsche Bank (DNB) waarschuwt voor te hoge schulden bij overheden, bedrijven en particulieren. Vooral bewoners van populaire steden als Amste
Klopjacht op Nederlandse zwartspaarders | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Er is een klopjacht gaande op 3800 Nederlanders die hun vermogen hebben gestald bij een Zwitserse bank. De FIOD heeft dankzij een tipgever nieuwe gegevens in handen.
Een woord als 'gotspe' past de belastingontwijking via de fiscus | TROUW
'Veiligheid in Nederlandse gevangenissen is niet meer te garanderen' | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
De veiligheid in Nederlandse gevangenissen is niet meer te garanderen. De werkdruk is te hoog, wat risico's voor zowel de gedetineerden als het personeel betekent. Dat schrijft de ondernemingsraad van de Dienst Justitiële Inrichtingen in een brandbrief.
Drugsgebruik in tbs-kliniek De Woenselse Poort niet meer toegestaan | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Drugsgebruik is voor tbs'ers in de Eindhovense kliniek De Woenselse Poort niet langer toegestaan. Om hier op toe te zien worden slaapkamers met een drugshond gecontroleerd.
GeenStijl: Nee he. Drugsgebruik in tbs-kliniek verboden
Drugsgebruik tbs-kliniek niet meer toegestaan https://t.co/w1T72KnFW3 pic.twitter.com/nJTJQNrQA4— De Telegraaf (@telegraaf) March 31, 2017 ANP'tje du jour! "Drugsgebruik tbs-kliniek niet meer toegestaan." Probeer dat maar eens uit te leggen aan een straffe handhaver uit het buitenland: wij hebben(/hadden) een tbs-kliniek waar...
Testplek voor varende drones in Amsterdamse haven - Amsterdam - PAROOL
De Amsterdamse haven krijgt een testzone voor varende en duikende drones. In de Moezelhaven, direct langs de Westrandweg, mogen innovatieve bedrijven
Grootschalige fraude met mest trekt wissel op natuur in Brabant en Limburg | TROUW
'Milieunormen flink overschreden door tekortschietend mestbeleid' | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Het Nederlandse beleid rond bemesting en de afvoer van mest schiet tekort, want op veel plekken worden de milieunormen nog altijd flink overschreden.
Meer dan vijfhonderd meldingen voor schadeclaim executies Indonesië | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Meer dan vijfhonderd kinderen van mannen die tussen 1946 en 1949 in Nederlands-Indië door het Nederlandse leger zouden zijn geëxecuteerd, bereiden schadeclaims voor. 
Hongarije wil de universiteit van miljardair George Soros sluiten | TROUW
Duitsland stuurt tien ‘potentiële terroristen’ terug naar Noord-Afrika - Elsevier.nl
EU-kopstuk ziet dertig miljoen Afrikanen naar Europa komen - Elsevier.nl
EU-Parlamentspräsident Tajani fordert Bau von Flüchtlingsstädten - WELT
EU-Parlamentschef Tajani fürchtet, dass aus Afrika bis zu 30 Millionen Menschen nach Europa kommen könnten. Er fordert Milliardeninvestitionen. Und den Aufbau von sogenannten Flüchtlingsstädten.
Merkel wil marshallplan voor Afrika om migranten te stoppen - Elsevier.nl
'Noord-Afrika in EU-markt? Mijn haren gaan recht overeind staan' | NOS
China toont het Westen dat ontwikkelingshulp ook anders kan - Elsevier.nl
Zuid-Afrikaanse president 'pleegt coup tegen eigen kabinet' | NOS
Israël bouwt na 20 jaar weer in Westbank | NOS
'Penisstoel' in Mexicaanse metro in strijd tegen seksueel geweld | NOS
Fijnstof doodt mensen in exportland - NRC
US scientists launch world's biggest solar geoengineering study | Environment | The Guardian
Research programme will send aerosol injections into the earth’s upper atmosphere to study the risks and benefits of a future solar tech-fix for climate change
Harvard's Solar Geoengineering Research Program
Drone naderde vliegtuig tot 20 meter in Londen | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Het vliegverkeer rond de Britse luchthaven Heathrow heeft de afgelopen maanden weer enkele bijna-ongevallen gehad door drones die in de buurt van passagierstoestellen vlogen. 
Protesten Venezuela escaleren na breken met parlement | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
De protesten in Venezuela tegen het besluit van het hooggerechtshof om te breken met het parlement zijn door leger neergeslagen. Honderden mensen, voornamelijk studenten, gingen in hoofdstad Caracas de straat op.
Britten boos over Europese ideeën over toekomst Gibraltar | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
In Londen is vrijdag boos gereageerd op het Europese plan Spanje zeggenschap te geven over het lot van het Britse schiereiland Gibraltar na de brexit. 
Vijf mensen vast voor Turkse rellen Brussel - Binnenland - PAROOL
De Turkse president Recep Tayyip Erdogan beschuldigde Nederland van nazisme en fascisme, nadat het kabinet Turkse ministers de toegang had geweigerd o
GeenStijl: Filmpje. Allah Heijn islamiseert schoollunches
Kijk nou wat wij tegenkomen op het internet via een alerte linktipper. Een indoctrinatie-filmpje van Albert Heijn voor kinderen uit groep 8. Even los van de gotspe die het is dat een supermarkt vol suikerbommen en caloriegranaten de kinderen gaat...
GeenStijl: NPO schaft feitelijke berichtgeving integratie af
De boosmakende boosmaker staat vandaag in de Volkskrantcolumn van Elma Drayer. De NPO is namelijk van plan om meer meer meer hoera-nieuws over migratie-achtergrondiërs over u (kijkt niet meer, red.) de makke schaapjes achter de treurbuis uit te storten. Uit...
Streven naar positieve beeldvorming past het gemeentekrantje - Opinie - Volkskrant
App helpt Amsterdammer door wirwar van armoederegelingen - Amsterdam - PAROOL
Een nieuwe, simpele app moet Amsterdamse minima inzicht geven in alle regelingen en mogelijkheden die de gemeente biedt, maar die voor velen moeilijk
Van der Laan stuurt 'mystery guests' naar massagesalons - Amsterdam - PAROOL
Gemeenteambtenaren controleren proefondervindelijk of massagesalons illegaal seksuele diensten aanbieden. Dat is één van de middelen die burgemeester
In dé uitgaansstraat van Eindhoven word je van alle kanten bekeken | TROUW
Belastinginspecteurs sluiten omstreden deals met multinationals | TROUW
Nederland dwingt Curaçao om verkiezingen te laten doorgaan - Buitenland - Volkskrant
Nederland neemt de regie in handen bij de parlementsverkiezingen op Curaçao. De tijdelijke regering van Curaçao wil de verkiezingen op 28 april annule
Minister Schultz overweegt juridische stappen tegen Duitse tolheffing | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Demissionair minister Melanie Schultz (Infrastructuur en Milieu) overweegt juridische stappen tegen het Duitse besluit om tolheffing in te voeren.
Nederlandse vrachtwagens betalen 70 miljoen euro tol in België | NOS
EU wil eerst brexit regelen en dan pas praten over handelsrelatie | NOS
Ankara bevriest banktegoeden van Turkse Nederlanders | TROUW